Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stella

169 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudtam megállni, hogy ne írjak ismét a cukorról, hiszen július közepén bejelentették, hogy elfogadták a népegészségügyi termékdíjról szóló törvényt, melynek célja többek között:  „….az egészséges táplálkozás előmozdítása…” Hurrá,…..
„Sok kicsi sokra megy” – mondja a közmondás. Mennyire igaz, sőt, nagyon is igaz, talán még arra is igaz lehet, amire nem is gondolnánk: a fogyásra!Ha te is szembesültél már azzal a ténnyel, hogy heti több órányi edzés ellenére sem sikerült megfelelő zsírfogyást…..
"Tiltott ételekkel” két hónap alatt kb. 12,25 kg fogyás: chipsekkel, kekszekkel, gyorsételekkel, cukros gabona-pelyhekkel és süteményekkel (Twinkies)… Twinkies arany piskóta tejszínes-vaníliás töltelékkel az egyik legnépszerűbb snack sütemény amerikában és a…..
 „Nem tudok lefogyni, bármit csinálok! A zsír makacsul marad, pedig alig eszem és még edzek is. Mennyire igazságtalan! Miért? Mi más marad, mint a zsírleszívás… lehet, hogy az egész a gének miatt van?” Idegesítő és kétségbeejtő helyzet, és aki…..
Azt tudjuk, hogy bizonyos zöldségfélék, mint pl. a zeller, káposztafélék, a brokkoli vagy a spenót táplálók, kevés kalóriát tartalmaznak, táplálkozási szempontból szuper alapanyagoknak számítanak, fogyókúrában kifejezetten előnyösek. Annak ellenére, hogy ismerjük az…..
Még mielőtt nagyon megrémülnél, szeretném előrebocsátani, hogy nem a rendszeres edzésről szeretnélek lebeszélni, hanem sokkal inkább figyelmeztetni a túlzásba vitt, megerőltető hosszú futás veszélyeire. És hogy ennek mi köze a fogyókúrához? Úgy tűnik, hogy nem az…..
Nyilvánvaló tény, hogy a barna rizs sokkal táplálóbb és egészségesebb a fehér rizsnél, de mi a helyzet a fogyás terén? Segíti-e a fogyókúrát a barna rizs, ha egyébként minden egyéb dolog változatlan? A válasz megdöbbentő lehet: nincs különbség a fogyásban, ha a kalória…..
Jót tesznek az energiaitalok, vagy inkább a hízáshoz járulnak hozzá?Valóban energetizálnak?Segítenek a fogyókúrában? Hihetetlenül népszerűek az energiaitalok, különösen a fiatalok fogyasztják előszeretettel  ezeket a bizonytalan hatású italokat. Tulajdonképpen a…..
Divatosak az un. gyors fogyást ígérő 30 napos programok. Az azonban jótékony homályban marad a reklámok és a dicsérő vélemények fényében, hogy ez a súlycsökkenés a testsúly csökkenésből vagy esetleg a tárolt fölösleges zsírszövet leadásából jön össze. Számomra nem…..
 „…Ma elkezdtem gondolkodni azon, hogy esetleg érdemes lenne kis tornával tökéletesíteni a fogyás hatékonyságát. Azt hiszem, ez az ötlet marad egyelőre elméleti síkon, ugyanis eléggé fáradt vagyok, meg aztán időm sincs olyan sok. Jó kifogás, nemde? Na jó,…..
A Kaliforniai egyetem neves biokémikusa - Dr. Bruce N. Ames szerint az emberek nem híznának el, ha a táplálkozás során a szükséges mennyiségű mikroelem- és vitaminpótlás biztosítva lenne. Dr. Ames szerint a mikrotápanyagok (elsősorban a mikroelemek és vitaminok) kismértékű,…..
Hihetünk a reklámoknak, valóban kényelmes és egyszerű módja a fogyásnak a diétás tapasz használata? Ha körülnézünk az interneten eléggé zavaros kép tárul elénk, hiszen sokaknak használ és azok sincsenek kevesen, akik "befürödtek" vele. Mit tegyünk - vegyük vagy…..
A "negatív kalória" - mint ahogy néhány diétás program, könyv vagy kalóriatáblázat hangsúlyozza - általában olyan ételeket sorol föl, amelyek több energiát igényelnek az emésztéshez, mint amennyit maga az étel tartalmaz. Az emésztés is energiát (kalóriát)…..
Azt régóta tudjuk, hogy vannak olyan ételek, melyek a szervezetben az emésztéshez és raktározáshoz többlet energiát igényelnek és ezáltal kalóriát égetnek. Ilyen termikus hatással rendelkezik pl. a koffenin, de ezen kívül számos zsírégető táplálékkiegészítőben is…..
Ha azon tűnődsz a ruhásszekrény előtt állva, hogy már megint nem férsz bele a tavalyi cuccaidba, akkor most szeretnélek kicsit megvígasztalni! Hála Istennek vége a télnek, de a hideg napok hagytak némi emlékeztetőt maguk után: néhány hurkácskát a derekunkon, nagyobb pocakot és…..
Amikor fogyni szeretnénk, akkor a legtöbbször azt a tanácsot kapjuk, hogy a megfelelő táplálkozás mellett végezzünk rendszeres cardio edzést a "zsírégető tartományban". Ez bizony nem mindenkinek kellemes időtöltés, ráadásul sokszor időigényes is. Van azonban egy jó…..
Ha a szénhidrátokról esik szó, akkor egyre többször találkozhatunk - még fitnesz szakértők köreiben is - azzal a véleménnyel, hogy a burgonya magas glikémiás indexe miatt nem sorolható a "jó szénhidrátok" közé, sőt szélsőséges esetben minden fehér élelmiszert…..
Biztos hallottad már, hogy a láb mindig kéznél van! Ez azt jelenti, hogy futni bármikor lehet... Ugyanez igaz a saját testünk súlyára is. Ha van negyedórányi időnk és egy "torna -szőnyegnyi" helyünk, akkor használhatjuk saját testünk súlyát az anyagcserénk…..
Itt van egy érdekes tanulmány arról, hogy a testösszetétel (sovány izom és testzsír aránya) radikálisan megváltozott a sovány izom javára napi egy liter tej és edzés hatására. Hmmm, érdekes! Korábban már írtam arról, hogy a tej sokkal inkább táplálék és nem ital. Ez a…..
Január köztudottan a "nagy fogadalmak" időszaka. Megesküszünk, hogy új életet kezdünk..., aztán eltelik pár hónap és minden marad a régiben.Az az idő, ami elmúlt, az örökre elveszett és ha még arra sem voltunk képesek, hogy naponta min. 100 kcal-val kevesebbet együnk,…..
Mielőtt visszavonulnánk a rohanó hétköznapokból, hogy családi körben, békességben ünnepelhessünk, a fogyókúrás stratégiák befejezéseként szeretnék néhány egyszerű tippet adni mindazok számára, akik vigyázni szeretnének az alakjukra:10. Vegyél kisebb tányértEz szintén…..
Ebben a részben folytatom az előzőekben elkezdett ünnepi fogyi-stratégia tippeket: 5. Ne menj éhesen sehová! Egészen biztos vagyok abban, hogy ezt a módszert már sokszor ajánlották számodra. Egyszerű és hatékony, úgyhogy helye van az ünnepi kísértések elleni küzdelem…..
Ismét december és közelegnek az ünnepek! Kísértés mindenfelé: a bevásárlóközpontokban, mikulás-ünnepségeken, munkahelyi rendezvényeken és még előttünk van a karácsony és a szilveszter...Szóval ez nem kifejezetten fogyókúrás időszak és ez alatt a pár hét alatt könnyű…..
Az egészséges immunrendszer a fertőzések több mint 90%-át képes megfékezni és ahhoz, hogy feladatát elláthassa megfelelő "üzemanyagra" van szüksége. Ráadásul az immunrendszer központi részét az emésztőrendszer - ezen belül pedig a vastagbél képezi (több mint 70%)!…..
Mi a helyzet a H1N1 vírusfertőzés kockázatával? Valóban rizikótényezőt jelent a túlsúly? Kinek van igaza?? Hisztériakeltés, manipuláció, kétes üzleti nyereség? Érvek pro- és kontra, az ember csak kapkodja a fejét és így rendkívül nehéz dönteni. A folyamat talán annak a…..