Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vwvwvw

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
vwvwvw 2011.11.18 01:28:52
@fludd: jól érzed a lényeget! Egy adalék: rongyosra nevettem a számat, amikor a magyar médiában az elmúlt hetekben arról írtak, hogy nem szeretnek minket a piacok. A piacok azt szeretik akin keresni lehet. Keresni pedig azon lehet, aminek nagy az ármozgása. Ezt biztosan fogod. A forint árfolyama és magyar állampapírok hozamszintje pedig nagyon is változott az utóbbi időben. Tehát nagyon is szeretnek minket a piacok, sőt a maguk erejéből mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy minél szerethetőbbek legyünk számukra:-)))
vwvwvw 2011.11.18 02:03:16
@bigapples: a magyar bankoknak a végtörlesztésből származó veszteségét jelentősen növeli, hogy a forint közben jelentősen gyengült. Így nem igazán érdekük gyengíteni a forintot. A bankok magyarországi vezérigazgatói szerintem 180 Ft-oshoz közeli frankárfolyamra áhítoztak volna inkább a végtörlesztés alatt, de semmiképpen sem 250-esre.
vwvwvw 2011.11.18 02:41:40
@fakopács: "Őööö... az hogy másfél évig az IMF volt a főgonosz, majd hirtelen tárgyalunk velük, azt a piacok okozták?"

Persze, hogy azt gondolom. Vagy úgy véled, hogy a kormány tagjai valamilyen ajzószert ittak és hirtelen beleszerelmesedtek az IMF-be?:-)))
Van az a pont amikor már  a hazugság cáfolatának a cáfolatát magyarázza a kormány. A diadalmenet tovább folytatódik, a kormány annyira jó, hogy már elértük, segítséget kérhetünk az IMF-től. Tisztázzuk: Ebben a helyzetben, amibe kerültünk, az ország jövőjét tekintve…..
vwvwvw 2011.11.18 01:41:36
@Feanor: politikailag kapkodásnak tűnhet, de pénz- és tőkepiaci szempontból egy hatásos szóbeli intervenció volt a forint és az állampapírpiac védelmében. A forint azonnal és jelentősen erősödött az euróval szemben. Tudod mennyi devizát kellett volna az MNB-nek piacra dobnia a tartalékokból ahhoz, hogy ilyen árfolyamjavulást elérjen? Ez a nyilatkozat viszont nem került egy fillérjébe sem az országnak.
vwvwvw 2011.11.18 02:32:27
@Feanor: szerintem is jobb lett volna egy olyan kommunikáció, amely egy újszerű megállapodás kezdeményezéséről szólt volna, esetleg azzal a megjegyzéssel, hogy arról a jelenleg Magyarországon dolgozó IMF küldöttséget már tájékoztatták is.
@fakopács: ez mindig a konkrét szituációtól függ. Például az IMF segítség kérése számos ország esetében inkább gyengíti a pénzét és megnöveli az állampapír hozamokat, mert negatív reflektorfénybe kerül az adott ország. Vagy ha egy erős ország kijelenti, hogy nem ért egyet az IMF-fel és nem kíván vele együttműködni, akkor annak jó eséllyel semmiféle visszhangja nem lesz a piacon:-) Konkrétan a kérdésedre válaszolva úgy vélem, hogy az elmúlt egy hónapban az IMF ellenes megnyilatkozásoknak már forintgyengítő hatása lehetett. Korábban talán nem.
Orbán Viktor már korábban célzott arra: „ha az IMF visszajön, én el...” - írta alig két napja a Népszabóság FIDESZ-es forrásokra hivatkozva, hisz... ...az IMF visszatérése esetén manifesztálódna, hogy a sajátosan magyar szabadságharcos gazdaságpolitika megbukott.…..
Csodálatos NGM-közlemény: Bevezetés: "Az elmúlt másfél évben Magyarország gazdaságát megújítottuk. A megújulás időszakában az volt a lényeg, hogy szabad kezünk legyen és a magyar érdekek szerint rendezzük be Magyarországot. Ehhez távol kellett tartanunk magunkat…..
Recsegnek-ropognak az Orbán-rendszer eresztékei. Szétbeszél a frakció a közoktatási törvény kapcsán, városvezetési jogaiktól és településeik bevételeitől megfosztott polgármesterek jelzik óvatosan, hogy nélkülük feles többség sincs a Tisztelt Házban. Orbán cserébe…..
vwvwvw 2011.11.17 10:54:16
@messi-asz: "te hüje po:cs... nem az elégséges zombiszámú felhatalmazását vitatjuk, hanem a KÉPESSÉGÉT"

Szerintem az elmúlt 20 év valamennyi miniszterelnökének megvolt a képessége a kormányzáshoz. Persze kinek több, kinek kevesebb. A valódi kérdés inkább az, hogy ki merre irányítja a szekeret. Olyan irány pedig nem létezik, ami mindenkinek tetszik. Az időközi választások pedig megmutatták, hogyan vélekednek az irányról a választók.
vwvwvw 2011.11.17 11:17:20
@messi-asz: ""te hüje po:cs... nem az elégséges zombiszámú felhatalmazását vitatjuk""

Gondolom azokat zombizod le, akik a teljesen biztos pártválasztók. Akik ha esik, ha fúj ugyanarra pártra szavaznak. Ilyen támogatói minden régi pártnak vannak. Például az MSZP esetében a szavazóképes lakosság 10%-át sorolom közéjük.
Ha esetleg ugyanarra a pártra szavaztál az elmúlt időben, akkor csak magadra akasztottad fel a zombi jelzőt, és bátran jelentkezhetsz Brad Pitt-nél:-)
Hétfő este hat órakor a Parlament elfogadta azt a törvénymódosító javaslatot, ami alapján az, akit 6 hónapon belül kétszer azon kapnak, hogy életvitelszerűen az utcán tartózkodik, 150.000 forintig terjedő pénzbírságra vagy akár elzárásra is büntethető. A javaslatot annak ellenére szavazta meg 293…..
Nívó Legyünk már bóvli végre! 2011.10.28 09:09:00
Tudom, kicsit erősen hangzik a cím, de lenne egy nagy előnye a bóvli kategóriának: végre a piac rádöbbentené a kormányt, hogy ez így nem mehet tovább! Ha már az elmúlt 20 évben nem sikerült... Elég jó esélyünk van erre: a legutóbbi állampapír-aukció csúfos bukás lett, és…..
Én tényleg nem értem, hogy miért ez a hír napok óta. Most egy kicsit vonatkoztassunk el az aktuálpolitikától, és attól, hogy a mindenkori ellenzéki szempontból annál jobb, minél rosszabb az ország helyzete. Ennél sajnos most sokkal komolyabb a helyzet. Nézzük madártávlatból…..
vwvwvw 2011.10.28 09:01:42
A poszt tolója jól látja, hogy a nagy siránkozás és hangulatkeltés mögött általában valamilyen érdek húzódik meg.
Például megfigyeltem, hogy a mezőgazdászoknál „jó idő sose nincsen”. Ha kevés a termés akkor arra panaszkodnak, ha sok, akkor pedig arra, hogy nem lehet eladni. Aztán, ha városi emberként véletlenül belelátsz a bankszámlájukba, akkor nem érted, hogy mi a gond. Sokan közülük, ha soha többet egyetlen kapavágást nem tennének, akkor is vidáman elélnének. Lehet hogy a régmúltban gyakori rekvirálások égetődtek be a parasztlélekbe, emiatt gyűjtögetik és rejtegetik a vagyont. Ma annyiban változott ez a világ, hogy nem elvesznek tőlük, hanem félnek attól, hogy csökkenhetnek a támogatásaik, ha azt látják, túl jól élnek.
Másik példa, hogy egy dúsgazdag vállalkozó család tagjai az elmúlt 15 évben folyamatosan panaszkodnak, hogy milyen nagy a munkanélküliség, borzasztó, hogy milyen nehezen találnak munkát az emberek. Először azt gondoltam, hogy milyen felelősen gondolkodó, szociálisan érzékeny emberek ők. Az évek során rájöttem, hogy másról van szó. Olyan alkalmazottakat keresnek és vesznek fel, akik hajlandóak szemérmetlenül alacsony fizetésért dolgozni nekik, és még hálásak is, hogy van egyáltalán munkájuk.
Ami az írás konkrét témáját illeti, a tőkepiac minden résztvevője szeret arbitrálni. Ha alacsony kockázat mellett az elvárhatónál nagyobb hozam ígérkezik, az kvázi arbitrázs. Tehát, ha mi magyarok történelmileg bizonyítottan jól fizetünk, akkor milyen frankó dolog ilyen-olyan trükkel, magasan tartatni velünk a jegybanki alapkamatot. A trükk természetesen akkor jön be, ha nem légből kapott, hanem lehet rá reálisnak tűnő hivatkozási alapot találni. (Végtörlesztés, várhatóan rosszabb GDP adat.) Nem kell itt összeesküvésre gondolni, a haszon reményében minden megegyezés nélkül egyre többen elkezdik fújni ugyanazt a lufit. A lufit nem csak hosszra, de besszre is lehet fújni. A lufifújással a történet átmegy egy másik igazságba: a spekuláció halála a változatlan piac. A spekulációra használt pénznek ára van, a spekulációnak pedig tranzakciós költségei. Csak akkor lehet sok pénzt keresni, ha a mozgások a piacon jelentősek. Ezért is szeretnek rászállni egyes piacokra, jelentősen elmozdítani az árakat, vagy föl-le lengetni azokat. Ebben partnerek az elemzők – akarva-akaratlan – valamint a média is. Sokkal olcsóbb óvatosan manipulált hírekkel és hangulatkeltéssel lengetni a piacokat, mint pénzzel. Érdekes, hogy a végtörlesztés bejelentése előtt tele volt a sajtó azzal, hogy a válság mintagyerekei lettünk, majd utána rögtön minden kilátásunk drámaian romlott. pedig a végtörlesztés a külföldi tulajdonú bankoknak- ebbe beleszámítom a magyar alapítású és menedzsmentű, de döntően külföldi tulajdonban levő OTP-t is – okoz veszteséget, nem a magyar államnak és polgárainak. Volt egy hír, amire rá lehetett ugrani. Majd leszünk ismét jó fiúk, majd újra rosszak. A leminősítés az amerikai hitelminősítők részéről pedig attól függ, hogy üzleti érdek fűződik-e hozzá. Nem szabad elfelejteni, hogy a hitelminősítők a piacról élnek, legfőbb bevételeik pedig éppen azoktól származnak, akik a legnagyobb pénzekkel játszanak. Túl durván persze nem csinálják, de a tényezők másféle súlyozásával sokat el lehet érni. Kivárhatnak egyes döntésekkel, így ügyfeleik rendezhetik a pozícióikat, vagy éppen hamarabb hozzák meg azokat, így a már megnyitott pozíciók gyorsabban beérhetnek, esetleg előre súgnak a várható döntésekről azért, hogy a fizető ügyfeleik elégedettebbek legyenek.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Akárhogy is nézzük, az MSZP szakadásával a Fidesz nyerte a legtöbbet, hiszen az eddigi legnagyobb ellenzéki párt gyakorlatilag kétfelé osztódott. És most nem arról van szó, hogy valami másodrangú politikus szállt volna ki a mókuskerékből, hogy megalapítsa a sokadik 0,1%-os…..
vwvwvw 2011.10.24 20:37:03
@abaka: egyetértek. Az MSZP-nek Gyurcsány jelenléte terhet jelentett. Így viszont akik csak Gyurcsány miatt fordultak el tőlük, azokat most lelkesen visszavárhatják a következő választáson. Ha Gyurcsány mögött lesz 5%-nál több szavazat, akkor majd a választások után úgyis ismét egymás karjaiba borulnak. Emellett az MSZP még abban bízhat, hogy az új baloldali és centrista kamu és nem kamu pártok is szavazatokat szívnak majd el a Fidesztől, lásd a korábbi Centrum párt esetét.

"Vajon lesz olyan hülye a Fidesz, hogy megtorpedózza Böszme Feri új pártját?"
A frakcióalapításról fog Kövér a házszabálynak megfelelően dönteni. Gyurcsány pártját a szavazók torpedózhatják majd meg a következő választáson, ha úgy lesz kedvük:-)