Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toszkána és hétköznapok

106 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre megint tudott jönni a férjem,  és beszervezte az apósomékat is. A nagyszülők annyi ennivalót hoztak, hogy az hetekre fedezte a szükségleteinket. Megmutattuk új felfedezéseinket: a folyót, és a szalmabálagurigákat a völgyben, amelyeken, mint a trambulinon, jókat lehetett…..
Toszkána és hétköznapok 2012.02.24 23:36:15
@GrétaBlanka: Köszönöm, jól esik a visszajelzés...:-)
Toszkána és hétköznapok 2018.12.12 19:22:10
@dondi7: A bejegyzésben lévő képeket június vége felé készítettük, abban az évben akkor virágzott, de ez amúgy erősen időjárásfüggő.
Toszkána és hétköznapok 2014.03.12 13:03:40
Kedves Olvasók! Az elmúlt hónapok eseményei ráébresztettek, hogy kicsi az esélye, hogy a blogot a közeljövőben folytatni tudjam, így most jó időre nagy szeretettel elbúcsúzom Tőletek. Köszönöm a sok kedves visszajelzést, amellyel az évek során megajándékoztatok! Üdvözlettel: Fabini Piroska..
Toszkána és hétköznapok Fiesole 2013.11.19 16:43:36
Szombat hajnalban felnyaláboltam a félálomban lévő legkisebb lányomat, és átvittem a húgom családjához Ampugnanóba. Az volt a terv, hogy a húgom is jön velem 2 napra Firenzébe, fajátékokat fog árulni a kirakodóvásárokon, sőt, ott alszik egy barátnőjénél. Be is pakoltunk…..
Az előző év tanulságai alapján úgy döntöttünk: ebben az évben a férjem sokkal többet lesz velünk.Ugyanakkor ezt nem a kezdetektől tudtuk biztosítani, úgyhogy még muszáj volt most a május hátralévő napjaira hazautaznia. Igyekezett az indulást úgy időzíteni, hogy a…..
Egy pénteki napon elvittem a fiamat Colle di Val d'Elsába, a gimibe, mert aznap csak 2 tanórája volt, és azok is fél tíz és fél 12 között, szóval busz olyankor úgysem lett volna. Így legalább el tudtam menni könyvtárba, telefont feltölteni és bevásárolni, amelyeket amúgy is…..
Toszkána megismerését egy szerdai napon Dél felé indulva Pienzában folytattuk. Bevallom alig hallottam korábban eme kisvárosról, pedig a magyar turisták körében is egészen ismert, össze is futottunk néhányukkal. Más íze van itt a tájnak, mint a Radicondoli körüli hegyekben,…..
Környékbeli bolyongásaink folytatására minden lehetőséget megragadtunk.Egy keddi napon a férjemmel kettesben autóba ültünk, és elindultunk Volterra irányába.Az első dombocska, amelynél megálltunk, a szomszédos Montecastelli volt. Montecastelli annak ellenére, hogy egy…..
A Radicondoliban töltött második hónapban a sütő felől folyamatos nyekergést kezdtünk hallani, amely egyre erősödött. Már épp azon voltam, hogy a problémával szakemberhez fordulok, amikor egyik délután egy heves villámlás során a nyekergés hirtelen abbamaradt, viszont…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Toszkána és hétköznapok 2013.08.05 18:16:30
Gasztroélményeink némiképp gazdagodtak, aminek az üzlet beindulásának kezdeti küzdelmei ellenére egyre kevésbé kritikus anyagi életünk volt az oka.Nem nagy dolgokra kell gondolni, csak apró lépésekben kezdtünk távolodni az előző évi egy kg cukor megvásárlásán aggódástól,…..
A szép idő eljöttével reggelenként sétálva vittük a lányainkat iskolába, majd kettesben kirándulgattunk a férjemmel. Egy hétfői napon még a biciklijeinket is előkaptuk azzal a szándékkal, hogy egy kisebb kirándulást tegyünk a völgybe. A lejtőn gurulást élvezve egy idő…..
Megjött a férjem, és mint mindig ilyenkor, elkezdtünk turistáskodni. Megnéztük kettesben iskolaidő alatt Belfortét és Monticellót, sétáltunk a Radicondolit övező völgyekben, elvittük a gimis fiunkat egyik reggel Colle di Val d'Elsába majd családostul nagyot sétáltunk egyik este…..
Már nem sok hiányzott a férjem újabb jöveteléig, addig is igyekeztünk a hétköznapokat színesíteni. Egyik hétfőn például az ebédre éppen hazajövő két gyerekkel fogtuk a saját készítésű pizzáinkat és sütijeinket, majd felmásztunk az egyik domb oldalára piknikezni. Elég…..
A nagy gyerekeinknek mindig volt tanítás szombaton, úgyhogy első nap még csak a kicsi lányok jöttek velem „segíteni” a poggibonsibeli kézműves napokra. Ez fontos része volt a döntésünknek, amiért ebbe a munkába fogtunk, mert akkor vihettem magammal őket, amikor csak jónak…..
Az előző havi poggibonsi kézműves vásárról minden akkori nehézség ellenére a végén egész pozitív benyomás maradt bennem. Arra gondoltam, hogy ha legutóbb szélben-esőben egész jól adtunk el a nálunk lévő üvegékszerekből, akkor muszáj visszamenni jobb időben is, meg…..
A tanítás végén az iskola előtt gyakran láttuk a zeneiskola furgonját, ahová minden gyerek bepakolhatta a hangszerét és az iskolatáskáját, amit a furgon levitt a zeneiskolához, mialatt ők csoportosan odasétáltak.Hallottunk már erről a zeneiskoláról Vivianától, így…..
Az üvegékszerek árusításával kapcsolatos próbálkozásokat nem adtam fel, következő szombatra Strada in Chiantiba készültem. Kicsit rizikós volt, mert a szervező már nem akart bevenni, el is kezdtem más helyet keresni aznapra, de egy tapasztaltabb valaki azt javasolta, hogy menjek oda…..
Mivel előző évi tapasztalataink alapján már tudtuk, hogy Toszkánában az elzárt falucskákban hónapokon át internet és mobil lefedettség nélkül néha kicsit túl nehézkes az élet, így már a lakás kiválasztásakor is leellenőrizte a sógorom, hogy van-e térerő.…..
A firenzei élményeket követő vasárnap Lastra a Signába készültünk, a Firenze egyik elővárosának számító kisvárosba. Ehhez persze előtte való este a firenzei élmények után haza kellett utazni a nagy gyerekeinkért, mert ők szombaton még iskolában voltak, de vasárnapra már…..
A kézműves fesztiválokon való részvételhez kezdett egyre alkalmasabbá válni az idő. Csütörtökön rendszerint pizza és kenyérsütő napot tartottunk, hogy a hétvégi elemózsiát előre biztosítsuk, mert egyelőre annyira kevés bevételünk volt, hogy a kilónként három eurós…..
Hét közben továbbra is kemény csatákat vívtam a magánnyal. Nem segített az időjárás, mert hosszú időn át borzalmas esőzések voltak, és még csak iskolába sem nagyon mentünk gyalog, mert elsüllyedtünk volna a sárban. Többször elhatároztam, hogy elmegyek sétálni, de…..
A szomszédban, egész pontosan az alattunk lévő lakásban lakó középkorú fickóval, Dannyvel, még a Budapestről való megérkezésünk estéjén összeismertetett Daniela, a tulajdonosnő. Közvetlen fazonnak tűnt, bár a nevemet még olaszra fordított változatban (Rossella) sem bírta…..
Nagyon szeretünk olvasni, régi szenvedély ez, és megfertőztük vele a gyerekeinket is. Valószínűleg számított, hogy csecsemőkoruktól a legkülönbözőbb könyvtárakba hurcoltam mindig magammal őket (ahogy annak idején anyukám is minket), ők is bogarásztak, élvezték, na meg…..
Azon a napon, amikor az autószerelő miatt reggel már jártam Colle di Val d'Elsában igazság szerint volt egy délutáni collei kalandunk is. A fiam ugyanis telefonált, hogy lekéste egyetlen délutáni buszt, amivel hazajöhetett volna. Mondtam neki, hogy várjon, mert előbb el kell mennem a…..
A Martináékkal töltött este másnapján Attila szülinapjára volt meghívásunk. Még a Radicondoli bekötőútjának kereszteződéséhez sem értünk el azonban, amikor elegünk lett az autó lassú döcögéséből, úgyhogy visszafordultunk, hogy gyorsan átpakoljunk a másik, jóval kisebb…..