Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FerIst

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Álljon itt néhány kérdés, amit föl kell tennünk ezzel a titkos mozgalommal* kapcsolatban:1. Ki indította el ezt a mozgalmat?2. Miért indították, és mi volt az eredeti célja?3. A résztvevőknek miért lazul a kötődésük a helyi gyülekezetükhöz?4.  Miért múlik el olyan…..
FerIst 2011.10.24 17:16:06
Kedves Testvéreim!

Sokat gondolkodtam, hogy érdemes-e vitába szállni valakivel, aki önjelölt bíróként mond ki ítéletet olyasmire, amit nem ismer csak hallásból, vehemensen vitázik és ír le valótlan dolgokat anélkül, hogy venné a fáradságot és igazán megismerné azt a valamit, ami ellen harcol. Nem értem, hogy aki ennyire tisztában van a hitével és az általa megismert hitbizonyosságával, miért nem mer elmenni egy cursillora? Egy másik cikkének a kommentjében olvastam, hogy saját bevallása szerint, sok gyülekezetet kipróbált már. Annak, aki ennyire tudja,hogy mit keres, nem mindegy, hogy egyel több, vagy kevesebb közösséget látogat meg?
Tudom, mert már "egy-két" cursillon szolgáltam, és munkatársképzőt is tartottam, hogy hipnózisról szó sincs. Az cursillon mindig arra buzdítjuk az embereket, hogy menjenek vissza a saját gyülekezetükbe, vagy ha ilyen nincs, keressenek egy gyülekezetet, közösséget, és ott végezzék az Istentől rájuk bízott feladatot. Aláírásos titoktartásról szó sincs. A cursillon nem magát a cursillot hirdetjük, hanem az Evangéliumot, Isten végtelen kegyelmét. A cursillo nem cél, hanem egy eszköz, anélkül, hogy beleesnénk abba a hibába, hogy tévedhetetlennek hinnénk magunkat, mint a cursillo félreinformált vádlója, és kijelentenénk, hogy ez az egyetlen eszköz, amelyre minden embernek szüksége van. Sok száz embert ismerek (ebből néhány százat személyesen), akik részt vettek magyarországi, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai cursillos alkalmakon, és egy sincs köztük, aki a cursillo miatt pszichiátriára került volna.
Végezetül csak annyit, hogy javasolnám, ne vitázzunk az effajta kötekedőkkel. Imádkozni imádkozhatunk értük, mert rájuk is rájuk fér, még akkor, is ha azt hiszik magukról, hogy tévedhetetlenek, és minden ők tudnak jól.
Tisztelettel

FerIst
FerIst 2011.10.24 17:45:38
@Kéry Zsuzsanna: Kedves Zsuzsa!
Azt, amit a testvéreknek javasoltam, én magam is betartom, mert fölöslegesnek tartom az effajta vitát olyan személlyel, aki annak ellenére, hogy nem ismer valamit, valakit, vádolja azt, és rendíthetetlenül kitart a vélt igaza mellett. Tehát, hiába provokálsz kérdésekkel, mert bennem nem találsz vitapartnerre. Sok erőt kívánok neked a további harcaidhoz!
Üdv

FerIst
FerIst 2011.10.25 20:28:42
@Kéry Zsuzsanna: Nem akartam beállni a táncba, mert értelmetlennek tartom, de azért fordulok egyet, aztán kiszállok. Az előző kommentekben azok, akik voltak cursillon leírtak nagyon sok olyan dolgot, ami cáfolja a te téves információidat. Nem látod, vagy nem akarod látni, nem tudom.
Az biztos, hogy a miszticizmus, ami a te vesszőparipád, nem létezik a cursilloban. Nincs semmi fontos dolog eltitkolva. Nem titok, hogy tömény előadássorozatból, istentiszteletekből és kiscsoportos beszélgetésekből áll igazából egy alkalom. Az. hogy a részleteket nem meséljük el, nem azért van, mert azok misztériumok, hanem azért, mert azzal megfosztanánk a résztvevőt bizonyos élményektől. Mondd kedves Zsuzsa, te nem szereted a kellemes meglepetéseket??? Szerinted a meglepetések misztikus, ártalmas dolgok???
Gondolom, hogy egyetértünk abban, hogy valami nem azért jó, vagy nem jó, mert néhány ember jónak, vagy rossznak állítja be, hanem, hogy a Szentírás mérlegén megáll, vagy sem.