Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BlackAngel111

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szamárpad KiHa ők nem? 2013.10.30 08:15:00
„Nem értesz egyet az oktatási »reformmal«? Szeretnéd, hogy a tanárok visszakapják a tanszabadságot? Eleged van a sikernek kommunikált rombolásból? Ennek hangot is szeretnél adni néhány KiHással? Ezesetben várunk Téged is holnap, azaz kedden délelőtt 11 órára a Móricz Zsigmond…..
Véget ért a huzavona, megvan az új HÖOK-elnök. Nem túl nagy meglepetés, hogy Körösparti Pétert választották meg a szervezet élére. Hogy miért nem lepett meg – voltaképpen senkit? Mert a) már Nagy Dávid augusztusi lemondása óta ő áll/ül megbízott vezetőként a HÖOK élén,…..
Szamárpad Bűnös, aki más? 2013.10.09 15:33:17
Botrány a köbön. Ismét a tankönyvügy verte ki a biztosítékot a józan gondolkodású, liberális – bár ez a szó most nem túl divatos – értelmiségnél. No, nem megint az államosításról és a tankönyvkínálatról van szó. Most egy bizonyos „mű”, az Élet a hitben című,…..
Már lassan egy hónapja elkezdődött az iskola, de még mindig azon csámcsognak okos oktatáspolitikusok, hogy mi lesz a tankönyvekkel. Most éppen nem az a problémájuk, hogy ki fogja terjeszteni azokat – ezt megoldották, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. juttatja el a kisdiákoknak a…..
Amióta elkészült a Nemzeti alaptanterv véglegesnek mondható változata, köztudott, hogy azok a diákok, akik szeptemberben kezdik meg középfokú tanulmányaikat a 9. évfolyamon, a következő három tanév során kötelesek lesznek összesen legalább 50 órán keresztül szociális vagy…..
„Ne drogozzál, ne verekedjél, és ne bántsd a tanárod, mert lesz ne mulass!" Körülbelül annyit fog érni annak a száz bűnmegelőzési tanácsadónak a munkája, aki szeptembertől kezdi meg szolgálatát az ország 14 év feletti diákokat tanító iskoláiban, mint hogyha ezt a…..
Szeptemberben lesznek tankönyvek, lesz pedagógus-béremelés, eldől, ki hogyan mikor mennyiért oktatat hit- és erkölcstant – mondják azok, akik tudják, illetve akik elhitetik velünk, hogy tudják. Kicsit olyan ez, mint amikor az anyuka fűt-fát megígér a kisgyerekének, csak ne…..
Szamárpad Kampány a hitért 2013.03.06 16:39:38
Erkölcs- és hittan, oktató, elvált, gyerekes, gyerek nélküli, szexfilmet néző vagy sem – ezek a fogalmak az elmúlt három hétben bejárták a magyar sajtót, mindazok foglalkoztak velük, akiknek toll, illetve klaviatúra a rendelkezésükre állt. A hiszti – mert ezt máshogy nem…..
Szamárpad HaHa-tüntetés - videó 2013.02.20 16:38:57
..
Nincs elég őrül(e)t ebben az országban? Úgy látszik nincs, ha van idejük a terrorelhárítóknak kivonulni, a tv-stáboknak, lapoknak pedig újságírók tucatját ráállítani egy jelentéktelennek tűnő – és nem csak tűnő – ügyre. Már megszokhattuk volna, hogy nem kezdődik el…..
- Bocsi, ne haragudj, de Te már nem férsz be az osztályba – mondták a lánynak, és szépen kitessékelték az ajtón. Akár egy filmdráma kezdete is lehetne a fenti jelenet, csakhogy ez a valóságban történt meg. Álltam a buszmegállóban, mellettem két diák beszélgetett –…..
Ma, Rózsa napján derült ki: Maruzsa Zoltán lehet Kis Norbert felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár utódja, azaz ő lehet az a szerencsés kiválasztott, aki elfoglalhatja azt a bizonyos kényelmes bőrfotelt. Kormányzati forrásból legalábbis ezt a hírt lehet hallani. Tegyük…..
Szamárpad Kopipészt kínai módra 2012.07.17 13:46:00
Már megint plagizálnak. No, nem úgy, ahogy az elmúlt fél évben megszokhattuk: nem olyan schmittesen és nem is olyan gyurcsányosan. Ja, és persze nem is kis hazánkban. Most éppen a kínai kormány döntött úgy, hogy nem nézi tovább tétlenül, amit a leleményes egyetemisták és…..
Úgy tűnik, igen. Pedig lelki füleimmel szinte hallom a leendő hallgatók égig ható örömkiáltásait: „Juhé, hurrá, na, tudtam, én megmondtam, király!!!!” – hangozhatott, amint elolvasták a tegnapelőtt kora este megjelent hírt: az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek…..
Ismét búcsút inthetünk a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárnak. Tegnap este bombaként robbant a hír, hogy távozik posztjáról Kis Norbert, aki január 28-ától töltötte be ezt a tisztséget. Elődje, Dux László igen rejtélyes körülmények között tűnt le a magyar…..
Szamárpad Csalj, ha tudsz! 2012.06.20 10:58:00
11 méteres a világ legnagyobb puskája – ezzel a címmel jelent meg az Index.hu cikke a minap. Mikor először elolvastam a címet, komolyan azt hittem, valamilyen fegyverről van szó. Elképzeltem, ahogy egy francia idegenlégiós, kigyúrt, bőrnyakú felemeli a több mint 10 méteres puskát…..
Értem én, hogy fontos és hasznos az élethosszig tartó tanulás, meg hogy a jó pap is holtig tanul, de szerintem sem a program kitalálói, sem a mondás megalkotói nem erre gondoltak. Hogy mire is?   Egy ohioi nagymama, a 97 éves Ann Colagiovanni nem siette el az érettségi…..
Aki nem dolgozik, ne is egyék. Régi mondás, melynek igazságtartalmán lehetne vitatkozni. Az viszont nem kétséges, hogy a kormány (kollektív) tudatában erősen él, kicsit parafrazeálva: aki nem jár iskolába, annak a családja (se) egyen. A hírek szerint az iskolakerülő diákok után…..
Hogy mik meg nem történhetnek a mai világban! – háborodna fel egy idősödő, merőben konzervatív nézeteket valló hölgy, amikor rákattint egy olyan hírre, amelyet önszántából sose járna, és azt olvassa: pornót vetített a tanár órán. A történet első része fikció, bár…..
Szamárpad Olvasásra fel! 2011.11.17 14:48:00
Népszerűsíteni kell az olvasást. Így van. Szinte már vezényszóként skandálhatnánk ezt az elcsépelt frázist, annyian akarták valóságossá tenni. De vajon sikerült? A megannyi olvasásra buzdító celebturné, civil és hivatalos kezdeményezés elérte célját? A kérdést én nem tudom megválaszolni. Azt viszont…..
Tiltakoztak, rózsákat lengettek, Kicsi, gyere velem rózsát szedni-t énekeltek és végső búcsút vettek a hallgatók a felsőoktatástól. Végsőt – legalább is egy kis időre. Nagy Dávid, a HÖOK elnöke és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes párbeszéde – a felek…..
Szamárpad Tervezetlen tervezet 2011.10.24 13:06:00
Megszületett. Olvastam. Sírjak vagy nevessek? Mindenki nagy örömére október 12-én nyilvánosságra hozta az oktatási államtitkárság – élén kedvenc virágszálunkkal – a köznevelési (nem oktatunk, nevelünk!) törvény tervezetét. Tartalmi kifogása gyereknek,…..