Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nnoa

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drasztikusan növelné a nemi erőszakért és egyéb szexuális bűncselekményekért kiszabható büntetési tételeket az angol ítélőszék. A független szervezet szerint az ítélethozatalnál a lelki tényezőket a jelenleginél nagyobb súllyal kellene figyelembe venni. Radikálisan…..
nnoa 2012.12.29 14:11:09
@Dövan: Szerintem ne bagatelizáld.
Az áldozat legtöbb esetben traumatizálva lesz, évtizedekig, vagy akár élete végéig nem fogja tudni élvezni a szexet, sőt, rettegni fog tőle, ahogyan az egyedülléttől és számtalan egyéb szituációtól (pl. egyedül sétálni) is, ha ismerős követte el, akkor nem fog tudni megbízni senkiben, vagy önromboló, vagy totális visszahúzódó életmódba esik, stb. Tudom, h pasiként (azt sejtem, ffi vagy), nehéz elképzelni, hogy ez mit jelenthet. De azért próbáld meg.
A NEMI ERŐSZAK KÉPES ARRA, hogy évtizedekig vagy akár élete végéig megölje az áldozat énjét. Ahogyan pl. a kínzás.
Ráadásul az elkövetők nagyon könnyen 'visszaesnek', tehát valóban szolgálat a társadalomnak, ha távol vannak tartva, mielőtt még valaki(ke)t tönkretesznek.
Abszolút nem túlzás a 20 év börtön. Én speciel metszőllóval vágnám le a pöcsét pl. azoknak, akik kislányokat, gyerekeket erőszakolnak meg. :)
A 'bemószerolásos' érv meg nagyon nem működik, nemi erőszak esetén a 'hamis vádak' aránya kisebb nem csak a más bűncselekményekben megfigyelhető aránynál, de mérföldekkel alulmúlja a látenciát (a fel sem jelentett bűncselekmények arányát). Nevezetesen: elhanyagolható százlék hamis vád, viszont az elkövetett bűncselekmények kb. tizedét jelentik csak fel.
Azért ilyen keveset, mert ez a hozzáállás: úgyis a nő hibája, ő találta ki, stb. Ennek azért nehezen teszi ki magát az ember. Az erőszakolónak meg szinte nincs mitől félnie: ha ügyesen hagy nyomokat, illetve megfelelő megfélemlítést használ, akkor 1) a nő szinte biztos, hogy nem tesz feljelentést, mert fél 2) ha tesz is, az elkövető akkor is biztonságban van, garantálja ezt mindenki prediszpozíciója: a nő a hibás/hazudik.
Szóval összegzésül: Olyan jó lenne, ha eljutna Magyarország arra, hogy egy nemi erőszakról szóló cikk hozzászólásai nem az áldozathibáztatás meg a biztoshazudik körül forogjanak, hanem akürül, hogy a nemi erőszak elfogadhatatlan, borzalmas dolog, és jobban utána kéne menni, szigorúan büntetni, rendesen nyomozni, bátorítani az áldozatokat, hogy tegyenek feljelentést, készíttessenek hamar leleteket, stb., és nem azzal kezdeni, hogy még egy nemi erőszak vádért is a feltételezett elkövetőt kell sajnálni.
Subba Gallianót kirúgták 2011.02.25 20:46:00
A stresszes divathét előtt álló Galliano, a Dior fő divattervezője egy párizsi bárban iszogatott - állítólag elég keményen - amikor az egyik vendéggel összeszólalkozott. A vendégek ugyanis csövesnek néztek Gallianót, és ezt szóvá is tették, majd felkérték, hogy takarodjon…..
Keresztelőt tervez a Parking Kft. a leendő budapesti kerékpárkölcsönző rendszernek. A fővárosban talán jövőre elkészül a belváros bérbringahálózata, de egyelőre nincs neve. Legalábbis használható. A Fővárosi Közgyűlés 2010. március végén nyitotta meg az útat a…..
Rájöttem! Macskafélék 2009.01.22 12:00:00
Alapvetően két macskaféle létezik: a mindennapi házimacskák, illetve a nagymacskák, melyek legjellemzőbbje az oroszlán. A házimacskákat azért tartjuk, mert jó őket simogatni, mivel a szőrük a punci szőrére emlékeztet. Így lehet, hogy akkor is elviseljük őket, ha maga az állat…..