Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stavros

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többféleképpen lehet az ember hülye. Beszélgetettem a járdán valakivel, egyszer csak üvöltő kisköbcentis kétütemű hang, amolyan kipufogó nélküli zaj, amiből aztán kétféle audiovizuális ocsmányság bontakozott ki. Az egyik egy sportmotor alakú minimotor. Ez a kisebb…..
Zokogó politikusok, könnyeikkel küszködő, rohanó vállalkozók: végre rendet vág a trükközők sorában az új jogszabály? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
A Kolin a napokban kétszer is fellépett a dán LSD On CIA-vel itthon, egyszer az A38-on, egyszer pedig Pécsen. Utóbbi koncertjét viszont kénytelen volt az ötödik szám után abbahagyni a csapat, mivel Linczényi Márk énekest a színpadon annyira megütötték, hogy le kellett állniuk. Az…..
Mire van szüksége a magyar autósnak 2012-ben? Területi alapú rendszámra. A véletlenre sem bíztuk: megkérdeztük a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályát, hogy akkor most, Tornóczky Anita szava járásával élve, ezt most így hogy? A válasz…..
Stavros 2012.01.22 10:26:50
@BTO11: Drága embertársam, testvérem, barátom!

Tehát téged nem érdekel, hogy a bank nemlétező pénzt adott neked kölcsön.

Tehát te nem érted meg, hogy a forintárfolyamot fedeztlen short ügyletekkel rángatják, és nem a kormány tehet róla.

Azt se hallottad meg, hogy a 300 érintett önkormányzatot úgy húzták be a csőbe, hogy
-ráér 3 év mulva törleszteni
-NEM KAP önrészt eu forrásoktól, ha nem vesz fel hitelt.

Szánlak.

Béke és Áldás!
Stavros 2012.01.22 19:34:41
@BTO11: Ha nem bánod, nem ragaszkodom a stílusod utánzásához, próbálok békülékenyebb hangot megütni, és érvelni.

::az utolsó részre nem válaszoltál arról kussolsz!

Uram, legalább 2 postban említettem, de a kedvedért ismétlem magam. Az USA 2008-ban betilotta a fedezetlen short ügyleteket, az EU nem. Amíg ez így marad tetszőleges ország CDS-e (Credit Default Swap - országkockázati mutató) shortolható, tehát egészen kevés pénzzel/kockázatot vállalva oda állítgatják a huf árfolyamát, ahova nem szégyellik. Nincs ennek semmi köze az adott ország makrószámaihoz, teljesítményéhez.
Csúnya úri huncutság ez, mint ahogy az is, hogy erről a komplett politikai elit hallgat. Hogy miért, azt fentebb megítam, nem akarnak líbia sorsára jutni.

::akkor mégse én vagyok 1dül hülye.
mert van itt más hülye is mint a polgáros mesterek.azok miért nem FT alapu hitelt vettek fel???

Kötvényt bocsájtott ki a 300 önkori, még 2008 augusztusában, miután az önkormányzatokat felügyelő minisztérium szólt nekik, hogy nem lesz itt önrész, szóval ha akarnak eu pályázatokat, kizárólag ezen kötvények fedezik az önrészt. Ez egy jó kis csapda, mert közben 160-ról kissé elszaladt a chf, ugyebár, és ha az önkormányzat padlóra kerül, nem lesz ereje a központosítás ellen védekezni, továbbá több posztóló által emlegetett módon, az önkori kezében lévő közszolgáltatások pénz hiányában szétesnek.

::Te ugylátom azon kis réteghez tartozol akit állami-közpénzből mentene ki a CHF részletből és Téged igen csak jól érint az 1kulcsos adórendszer.
na az ilyen egoista becstelenektől mentse isten ezt az országot

Ehez nem igazán tudok mit hozzáfűzni :D
Stavros 2012.01.24 08:49:55
@Jean-Baptiste Emanuel Zorg:
Drága Emberársam!

A nemértésed nem a szellemi teljesítményed alacsony fokára utal, pusztán arra, hogy az általad fogyasztott média egyáltalán nem segít hozzá téged a valóság megértéséhez. Az a dolga, hogy eldugja előled a valóságot, féligazságok és demoagógia mögé, jólhangzó elméletekkel alátámasztva.
Oktatás,egészségügy, kultúra, történelem, gazdaság (fontossági sorrendben).
Ezeken a területeken megy leginkább a csúsztatás időtlen idők óta.
A tömegmédia elterjedésével nagy hatékonysággal lehet embereket elbutítani.
A politka és indulatmentes párbeszéd a kulcs, de az itt nem fog menni, nem játszom a sértődöttet, de a magam részéről felhagyok az itteni észosztással.
2007 óta ez a 3. eset, hogy megpróbáltam világot gyújtani, de azt látom, hogy ez a "felület" alkalmatlan erre. Tisztelet a kivételnek de sajnos - végigolvasva az összes kommentet- azt látom, hogy nem a párbeszéd a cél hanem a saját véleményünk sulykolása. Nem ismerjük el egymás mondókájának részleges érvényességét sem, az élő fába is belekötünk, és csak azt idézzük a másiktól, amiben téved, és ez indulatokat szül, kiszorítva a teret az értelmes diskurzustól, amire - lehetne- használni az internetet. Én sem vagyok kivétel, felültem magam is, sőt, úgy felhúztam magam, hogy megbocsájthatalank stílusban reagáltam több kommentre is. Az érintettektől ezúton is bocsánatot kérek.
További szép napot urak!
w Sanghaj, Borsod 2010.11.11 06:10:00
Két érdekes adat. A több mint félmillió magyar munkanélküli legalább kétharmada érettségizetlen, ezek legalább fele csak általános iskolát vagy azt sem végzett. (Vannak pontos számok a statisztikákban, de ebben a műfajban a hibahatár jelentős.) A másik: 76 800 forintra…..
A januári brand new sarc meteorit becsapódásának második lökéshullámát a környezetvédelmi besorolás körül felcsapó vita hullámokat generált. Az a nagy büdös igazság, hogy én tulajdonképpen eredetileg le is sz*rtam ezt az egészet, mert évente tán’ ha egyszer visz az…..
w A teleszart szentfazék 2010.03.19 04:30:00
Még le se ment a választás, és máris a jobbos ciklusok örökzöld poénján röhögünk: a teleszart szentfazékon. Vagyis azon, amikor valaki, aki amúgy féltéglával veri a mellét a kereszténységére, kurvára tököncsapja magát, pedig próbált úgy tenni, mint akinek nincs is.…..
w Sorstalanság 2009.12.17 05:00:00
Valaha sokat, eleget írtam arról, hogy melyik konkrét tévéműsor miért és hogyan szar. Majd amikor számot vetettem az addigi munkásságommal, feltettem magamnak a kérdést: vajon miért nézek tévét, ha egyszer szar a műsor? Ezt egyébként egyes olvasók már évekkel korábban…..
w Éire non coronat 2008.06.16 06:00:00
Képzeljük el, hogy a magyar Országgyűlést a tizenkilenc megye küldöttei alkotják. A megyék félévente adják át egymásnak a kormányzást, de ez nem okoz komoly zavart, mert úgyis minden lényeges döntéshez szükség van az összes egyetértésére. Csak olyan határozat megy át,…..
w Bazmeg.hu 2008.04.23 06:30:00
A kéz, az magam felé is hajlik persze, mint tartalomipari szakmunkásnak. Nekünk, mint Indexnek és mint internetezőknek, az internetadó nem jó. Hanem rossz. De nemcsak nekünk. Volt szerencsém több képmesében is felvilágosítani a tisztelt népet, milyen csuda dolog az internet. Nemcsak…..
w Libera nos! 2008.03.25 05:30:00
A technikai elemzés stimmel, ám szükségszerűen jelenidejű. Ma és holnap még az a kérdés, lesz-e SZDSZ, vagy kiírják a szappanoperából, mint Buzimisit a Barátok köztből. De a pártpaletta nem az ország; az országban nem pártok élnek, hanem emberek. Akiknek egy részét…..
Stavros 2008.03.31 01:42:45
w Hörömpő cirkusz, világszám! 2008.03.19 06:00:00
Alkotmányos népítélet, ilyet szól. A nemzetközi sajtó hüledezve végzi dolgát, és fordít: constitutional mob law. A mob law, az egy rosszul csengő kifejezés, tetszik tudni. Ugyanis a mob, az baromállat csürhét jelent. Van rá szép görög szó is: ochlokrácia. Mindkettő azt…..
w Dömdödöm 2008.03.12 06:30:00
Eddig se volt minden világos, de most már végképp kiborult a sötétség. Nem a szög bújt ki a zsákból, hanem egy fallosz, a Navracsics Tibor álarcával a hegyén. És így szólt: a lenépszavazott forrásokat lottóból kell pótolni. Igazán rájuk bízhatjuk az országot, már…..
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
w Lost Highway 2008.03.06 05:30:00
Akármi is történik vasárnap, utána jó lesz megtorpanni kicsit, és elővenni a térképet. Még mielőtt elhisszük, hogy ilyen egyszerű ez, és menetből eltöröljük a buszjegyet, a vonatjegyet, a könyvtárjegyet, meg a kenyér árát is. Mert végül ott állnánk a puszta közepén…..
w Vissza a kályhához 2008.03.03 09:00:00
  Nem a Nabuccón múlik az orosz függés, hanem magunkon. Gázáremelést!  Enyergijáról korábban: Magyar atom..
w Iskola a határon 2008.01.11 06:45:00
Meséli a taxis – autókról beszélgetünk, mint rendesen -, hogy ő Szlovákiába hordja szervizbe a Skodát. Harminc- vagy valahányezer kilométerenként átbumlizik Szlovákiába, és ott végzik el a kötelező karbantartást. Emberünk nem Komáromban él és dolgozik, hanem Budapesten.…..
w Született december 25-én 2007.12.24 12:00:00
Idegölő, kimerítő munka az ajándékvadászat, a fenyőfa utáni kajtatás, a díszítés, a rokonlátogatások szervezése, a menü összeállítása. Alig marad egy-egy perc, hogy megálljunk, és gondoljunk Rá. Aki Istentől született, megváltott minket, és felméne a mennyekbe. Hány…..
Üdvözlendő, remek ötlet, hogy a pénzügyi analfabéta állampolgárral Flash-játékban értessük meg a költségvetést. Bőven itt az ideje, hogy felfogja: az állam pénze is véges, az oktatásra annyival költhetünk többet, amennyit elveszünk a mezőgazdaságtól. Leírtam már: a hat…..
w A tök napja 2007.11.07 07:45:00
Vettem tököt, lámpást faragandó. Nekem töklámpást adott kezembe az Úr. Jó kis jack-o-lantern lett belőle. Babának tetszik, kurjongat neki. Nekem is tetszik, jól néz ki. Csudaszépen narancssárga a tök belseje. Még a Fidesz-narancsnál is szebb. KDNP-logónak pont jó volna. A…..
w Te is más vagy, te sem vagy más 2007.10.15 07:15:00
A nemzeti rockot nem muszáj szeretni, ahogy egyébként semmi más zenét, de hát az is csak egy keret, mint a klezmer vagy a britpop. Azon belül lehet szart csinálni és jót is. A Kárpátiának nem egy dala fülbemászó, kellemes sláger, ami kellő mennyiségű sörrel vidám közös…..
w A rend hangjai 2007.10.04 07:30:00
Szép és dicső dolog könyékig dugni a toalettkacsát a magyar pártpolitika undorító vasúti vécéjébe. Van is riadalom a perem alatt, vonaglanak az ocsmány bacilusok, lárvák, puhatestűek, gerinctelenek és sejtmag nélküliek. Milliónyi baktérium fog elpusztulni. De a megbánás…..
Stavros 2007.10.07 16:43:52
Sziasztok!

Ha megengeditek, megosztanék pár keresetlen gondolatot a témában.
Baj van, ugye? Van hát.
Lehet persze monologizálni azon, hogy hogyan lett ez, de megold ez valamit?
Meg ez a rend kérdés is, hát… szerintem nem lesz itt rend. Nem akarja azt
itt igazán senki. Meg ha akarná is, mire megy vele? Rossz a struktúra, úgy ahogy van, ki kellene dobni a fenébe. Szomorú tény ez, nem nagyon sikerült nekünk ezt a demokráciát adoptálni. Nincs itt semmi rendkívüli, lehet továbbhaladni. Az a rendszer ami itt kialakult, hogy ne mondjam átalakult az elmúlt két évtizedben, úgy ahogy van, bebetonozta magát.
Valahol olvastam: „A demokrácia olyan rendszer, ami nem teszi lehetővé, hogy jobban vezessenek minket, mint ahogy az megérdemeljük.”, ugye?
Ez a zárvány kívülről tekintve, roppant mulatságos képet fest. Megy itt a nagy és össznépi társadalmi fesztivál a semmin. Vannak nekünk ugye törvényeink, de sajnos le van benne írva, hogy lopni nem szabad. A közvélekedés, a helyi szokások, a társadalmi értelemben vett morál mindig is majorálta az írott jogot. Olyan ez itthon a lopással meg a mutyival, meg az uram-bátyámmal, mint a mediterrán országokban a sisak nélkül robogózás. Látja azt a közeg, de nem szól érte. Na most persze, ha már az analógiánál tartunk: itt van ez az olasz helyzet a közlekedéssel. Hogy tudni illik ottan nem divat szabályosan közlekedni. Valahogy mégis működik a rendszer, habár az eu-normákhoz szokott közlekedőnek égnek áll a haja tőle, elsőre. Jó mi magyarok nem tudunk vezetni, de azért csak érdekes, hogy a dudálva száguldozók országában a per főre vetített személyi sérülések száma sokkal alacsonyabb mint hazánkban.
Kellene itt valami megoldást szállítani, hogy ne raboljam az egyszeri olvasó figyelmét potyára.
Az a baj, hogy itthon sok buta ember van. És ezek járnak szavazni. Az a baj, hogy a jelenlegi struktúra társadalmi beágyazottsága igen magas, úgy értem, hogy a szavazópolgárok 90%-a nagy valószínűséggel a múltban is tanúsított módon fog viselkedni. Elmegy, leszavaz.
Önmagában ez nem volna, baj, ha lenne értelme annak amit csinál és nem arról lenne szó, hogy a két tolvaj/gangszer közül x-el kb. mindegyhova. Nem dolgom nekem kollektíven ítélkezni a magyar politikai elit felett, de azt hiszem, ebben a kérdésben nincs és nem is lehet komoly vita. Nem akkora ez az ország, hogy el bírjon tartani két garnitúra naplopót. Egy banda ez, játszanak. Nekünk. Van aki elhiszi, van aki nem. És ha nem?
Akkor jön a dilemma. Szerintem, óvatos becsléssel is legalább egy évtized, ha mindenki, kb. egyszerre és legalább félszívvel akarná. Azok a társadalmi volumenű tanulási folyamatok, a régi hibás struktúrák felülvizsgálata, lecserélése működőképesre…
Komoly társadalmi szintű mozgások, vagyonok, hatalmi pozíciók, áhh… Belátom a gondolatmenet abszurditását.
Alternatíva a külföld.
Vagy?