Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vaccpaör Dóri

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint 2300 ember életét mentették meg a szigetszentmiklósi Dunai Repülőgépgyár területén felépült óvóhelyek. Az egyik találatot is kapott… A Dunai Repülőgépgyár (DRGY) törzsszerelde csarnoka 1944-ben és napjainkban. Felül a DRGY és a Messerschmitt gyárak korabeli logói. (Fotó, Grafika:…..
Bakó Bea írásában Karsai László interjújából és György Péter publicisztikájából idéz, illetve válaszol is említett szerzőknek: úgy véli, álszent dolog felhördülniük és másra mutogatniuk, ugyanis a bölcsészkar(ok)on megtalálható ideológiai egyoldalúságért és ezért…..
Vaccpaör Dóri 2013.02.28 22:10:50
@waldorfbalcon: Miben van igaza? Aki azt mondja, hogy ők voltak a legfontosabb tanárok és szakemberek, az a kurvaéletben nem látta a BTK magyar szakát és a szakmát is csak a Blikkből ismeri.
Minden szar, az ország élhetetlen, a fizetés kicsi, az asszony elhízott, a férj hónaljszaga elviselhetetlen. Megy a siránkozás ezerrel, nincs már egér a templom környékén, aki ne itta volna magát halálra. Kis sör, kis unicum, kisfasz, kisember. Augusztus van, meglepnénk egy…..
Büntetőfeljelentést tett szerdán egy magát egyelőre felfedni nem kívánó magánszemély Csatáry Lászlóval szemben a kassai kerületi ügyészségen. A panasz szerint a legkeresettebb háborús bűnös nemcsak több, mint tizenötezer kassai zsidó származású ember deportálásáért…..
Azt hittem ezen már túl vagyunk... Az első híradók amikre emlékszem, talán valamikor a hetvenes évek második feléből származtak. Ez már akkor sem érdekelt senkit.... Ez már akkor sem működött... Ez már akkor is ciki volt... Azt hittem ezzel még egyszer már nem lehet…..
Úgy kellett a kulcsi gyilkosság a Tv2 reggeli bulvárműsorának, mint egy falat kenyér: a pénteki mészárlás óta a Mokka műsoridejének legalább felét az teszi ki, hogy a szerkesztők megpróbálnak még egy újabb bőrt lenyúzni az esetről. Ma reggel például Vujity Trvko síri hangon…..
  Emlékszünk még a Nemzeti Csúcsra? A gittegyletre, amelyet Gyurcsány Ferenc rántott össze az első nagy válság idején? Na, hát ott volt egy hetyke, jó svádájú és a mostaniaknál messze érvényesebb, relevánsabb gondolatokat felsorakoztató úriember, akinek az ott elmondott…..
Vaccpaör Dóri 2012.01.12 18:48:03
@bz249: Erre pontos fogalma van a piszológiának: paranoia. A paranoiás ugyanis ott is jelet (és hozzá jelentést) vél felfedezni, ahol az nem feltétlenül van. És sose tudja abbahagyni.
Vaccpaör Dóri 2012.03.15 20:13:27
@Sapika: Hát, a 12 pont egyike a Nemzeti Bank létrehozására vonatkozó igény...
Vaccpaör Dóri 2012.03.22 20:00:09
@Pelso..: Dafke gyarmat?
– Magyarországon túl sok az egyetemista. Minek annyi ingyenélő? – Először is tisztázzuk: nincs olyan, hogy egyetemista. Teljesen más életet élnek, más kilátásokkal és attitűdökkel rendelkeznek, eltérő mennyiségű és minőségű munkát végeznek az orvostanhallgatók,…..
  A Magyar Filmművészek Szövetsége és a Krétakör felkérték a hazai kulturális élet meghatározó alakítóit állami és független oldalról egyaránt, hogy álljanak ki közösen a magyar kultúráért; észrevételezzenek, kritizáljanak, adjanak perspektívát, de ami a…..
Vaccpaör Dóri 2012.02.11 09:36:28
@Gasper: Esterházynak is ez ugrott be:
"Én nem szeretem, ha a művészetben sok a művészet, magyarán, ha az látszik. Tehát becsülöm ugyan a mostani fesztiválon győztes filmeket, szépen meg vannak csinálva, ami nem kevés, de nekem, röviden szólva, sok volt bennük a Tarkovszkij, végig ott lebegett a munkák fölött, és a szerzők mintha legfőképpen az ő bólintására vártak, hajtottak volna. Látni véltem valami jótanulós megfelelni vágyást. " Egy nagyszabású c. cikk az Egy kék harisból (dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?offset=1&origOffset=-1&docId=807&secId=75999&limit=10&pageSet=1)
Rossz hírünk van a mogorva orvosokért lelkesedő tévéfüggőknek: a Fox a várakozásoknak megfelelően bejelentette, hogy nem kér több évadot a House-ból, a jelenleg látható nyolcadik széria májusi fináléja egyben a sorozat hattyúdala is lesz, úgy tessék készülni. A sorozatok…..
  A Kommentár frissen megjelent, 2011/6-os számának vezető témája az „ismeretlen” Bibó István, az iskolai devianciák, valamint a gazdaság és az önámítás kapcsolatrendszere. Az utóbbit témául választó tanulmányban Török Attila ír arról: „Elvesztegetett…..
Vaccpaör Dóri 2012.01.15 09:21:41
@user792: Apám, hozzál ki ilyen folyóiratot 6 lapszámmal évente 1,2 milliós támogatásból. Utána beszólhatsz.
Vaccpaör Dóri 2012.01.15 16:30:16
@tesz-vesz: Ciki volna, ha az NKA több támogatást adna a Nagy Magyarországnak, mint a Kommentárnak?
   Ha kimutatni törekedem, miért áll az angol, jóllehet tán csak véletlen vagy bizonyos nemzeti tapintatnál fogva mozog rendszerint az értelmi körben, sokkal magasabban, mint a' német, mint a' gallus, ezt azért cselekszem, hogy kitüntessem: milly felsőbbséget szül nemzetre…..
Vaccpaör Dóri 2012.01.05 19:51:52
@jose maria padilla: asszem, se málnási, se grift nem pusztult el
  Szomorúan tapasztaltuk, hogy kiveszőfélben van volt a tüntetési szcénából a régi szép hagyomány, a rendezvényeket kísérő-követő számháború. E kortárs népszokás és össznemzeti játék lényege: a résztvevők és szimpatizánsaik megesküsznek, hogy…..
Vaccpaör Dóri 2012.01.04 21:10:06
@tevevanegypupu: Azért a Platón-cucc nem Heller anyó biznisze volt. Platónt újrafordítani azért kellett, mert a korábbi fordítások inkább szépirodalmi igényűek voltak, a szakterminusok nem feltétlenül stimmeltek. Ráadásul ez a fordítás-sorozat magyarázatokat, vázlatokat, rövid értelmezést is tartalmaz, elég jól használható. Angolul, franciául stb. is több fordítás van érvényben. Mellesleg az Isteni színjátéknak is több fordítása van, mint ahogy németül az Odüsszeiának is.
Persze lehet mindent eredetiben is olvasni...
 Tom Cruise magas szintre emelte a termékelhelyezés nemes művészetét. A Mission Impossible 4 nemcsak jó akciófilm, de minden cuccnak helye van, akár iPhone, akár BMW, akár Oakley, akár pedig egy Persol. Bizony, Cruise menthetetlenül beleöregedett James Bond napszemüvegébe.  …..
Subba Subba Art: Fight Club 2011.12.19 13:30:00
Vaccpaör Dóri 2011.12.19 14:43:09
  Közeledik az év vége, s ilyenkor szokásos összeállítani „az év legizébb izéi” jellegű listákat. A Mandiner első ilyen rangsora 2011 legnyomasztóbb közéleti alakjait szedi csokorba.   Íme: 13. Vágó Gábor képviselő (LMP), aktivista     12. A…..
Vaccpaör Dóri 2011.12.16 07:37:32
comment:com Sherlockkal kezd 2012 2011.12.09 13:00:00
A Sherlock második évadának első epizódja január 1-jén este 20:10-es kezdettel látható a BBC-n, másnap meg a Rapidshare-en, BUÉK!..
Vaccpaör Dóri 2011.12.09 13:25:56
Ezt is megértük: a jelenlegi Fidesz és a KDNP lépten-nyomon felbukkanó úri nosztalgiájáról már írtunk mi is, de azt mi se gondoltuk volna, hogy 2011-ben valakinek a Parlamentben jut eszébe siratni a nemességet. Dr. Varga István képviselő úrnak eszébe jutott: a hétfői, az…..
Vaccpaör Dóri 2011.12.09 12:33:40
@loup: @VT22: OFF Nincs igazatok. Igen, vannak a tudományos fokozatok, azokat lehet (!) így írni, de egy dolog a helyesírás (mely nem tesz különbséget, lásd a MHSZ 153 pont, csak akkor ha mondatkezdő vagy mondatbeli a dr.), és egy másik a jogszabályozási háttér, ahol viszont megint mindegy, jogi, gyógyszerészi, kémiai vagy akármilyen dr. is vagy, akkor sem PhD, DSc vagy ilyesmi lesz a hivatalos iratodban, hanem csak a dr.
  Bár igyekszünk nagyjából követni a közélet eseményeit, be kell valljuk, azt hittük, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége mint olyan már régen halott, s csak olyan formációkban él és terjed tovább egyfajta mutáns vírusként, mint az EMS, a DK, a 4K!, a HaHa, az LMP stb.…..
Vaccpaör Dóri 2011.11.05 14:25:16
@.Pierre Bezuhov.: szaladhacc is a vincentre árulkodni!
Vaccpaör Dóri 2011.11.05 14:38:31
@.Pierre Bezuhov.: nem, a mocskos kommunista reflexeitek miatt kellett még anonimabb reget alkalmaznom
 Az Oxford Today című igencsak reprezentatív kiállítású lap minden volt oxfordi diáknak jár.        Így én is rendszeresen kapom, mint alumnus. A legutóbbi szám témája: Whither the Humanities? Uncovering a global crisis in our midst.…..
Vaccpaör Dóri 2011.11.03 11:50:34
@Creatura: Nem, de mostanában olyat se nagyon, hogy építőmérnököt keresnek.