Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chromex

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Közelebb a hidegben 2012.02.10 09:01:00
  Az ország nagyobb részében harmadfokú figyelmeztető jelzést rendeltek el a nagy hidegek megérkezése előtt, de a kevésbé hideg országrészekben is vacogtak az emberek. Főleg az utcán, de éppen úgy néhány házban is.   A kormány, a rendőrség, a mentőszolgálat, a…..
chromex 2012.02.10 12:03:18
  Kálmánék reggeli posztja okozott némi izgalmat a politikabuzi szcénában, de sok a panasz, hogy túl hosszú. Ezért most jóval rövidebben és a 2006-os választásra szűkítve foglaljuk össze, mire alapozzuk azt, hogy a Haza és Haladás…..
chromex 2012.02.06 10:18:15
@Késes Szent Alia: Konkrétan nincs, sőt az lenne a szavazói elvárásom, hogy minél pontosabban eltalálják.

De nem fogják tudni, részletesen leírtam, hogy miért. Mint ahogy a haha sem tudja, csak úgy, hogy random kinevez településeket bal- vagy jobboldalinak, és ez alapján ítél. Így azért könnyű. Ha valakinek lenne ilyen baromságra felesleges ideje/pénze, ugyanígy be lehetne "bizonyítani" (írni róla tanulmányt), hogy szociokulturálisan a baloldalnak kedvez az új rendszer. Megint ott vagyunk, hogy önjelölt palánták találják ki, hogy mi a demokratikus és mi nem, és teljesen véletlenül a saját viszonyrendszerükben a Fidesz/jobboldali megoldások mindig antidemokratikusak lesznek.

Sokadjára és utoljára felsorolom, hogy mi egy demokratikus EVK reform feltétele:

-nem öncélú
-földrajzilag egységes zónákat hoz létre, nem a norvég fjordvidéket vetik papírra
-igyekszik gazdaságilag-társadalmilag-kulturálisan is egységes zónákat létrehozni
-közel azonos választókerületi létszám
-reform a választási ciklus elején

Ezeknek tökéletesen megfelel az új szabályozás.

Amit meg végképp nem értek a kormányrendelet vs sarkalatos törvényen való rugózás. A sarkalatos törvény pont hogy védelmet biztosít a rendeleti szinttel szemben (amit csak a szokások miatt nem piszkáltak), és ha a jövőben módosításra szorulnak a határok, akkor azt bármelyik parlamenti párt felvetheti. Pont hogy a mindenkori ellenzéki pártok kezébe ad több eszközt az új szabályozás, hogy egy ilyen fontos kérdést behoz a parlamentbe (elvon a kormánytól). De a hahánál ez is antidemokratikus. Vicc.
chromex 2012.02.07 10:59:56
@Késes Szent Alia: aha, mégis milyen korábbi választási eredmények alapján? Melyik az irányadó, és mégis miért? 2010-ben a Fidesz vitt mindent Baranyában, 94-ben meg az MSZP. A Pécs MSZP fellegvár volt, most Fidesz kirakatváros. Jobboldali falu? Ki mondja? Mi alapján? Nem ismertetett módszertan alapján minősítenek a srácok, ahogy nekik jól esik, ez így komolytalan.
chromex 2012.02.07 11:14:04
@Késes Szent Alia: Szóval nézzed jobban, mert nem hiszem hogy neked elég az, hogy Szigetvári azt mondja egy körzetre hogy jobb/baloldali/billegő, mert szocikulturálisan az úgy van, ebből cikket ír az Index. Ténynek ez nagyon karcsú.

"Fiatal demokrácia megerősödése" alatt se tudom mit értesz, szerintem például jobban szolgálja a demokrácia megerősödését (állampolgárok általi elfogadottságát) az a tény, hogy felére csökken a parlament létszáma, mint az, hogy hány EVK van Debrecenben.

A fiatal demokráciák leépüléséért meg a legtöbbet azok teszik, akik minden tényalap nélkül menetrendszerűen a demokrácia végét vizionálják, ha éppen jobboldali kormány van hatalmon.
  Általános axióma lett jobb ellenzéki körökben, hogy az új választási rendszer bebetonozza a Fidesz-kormányt a hatalomba. E nézet szerint – a győztesnek is járó szuperkompenzáció mellett – a választókörzetek határának célzatos tologatásával a jobboldal…..
Az előző év végén Viviane Reding újra megpiszkálta a Facebook megkérdőjelezhető adatkezelési szabályozását. Ez nem is csoda, hiszen hetente hallhatunk olyan híreket, amelyek bizony arról szólnak, hogy a legnagyobb közösségi oldal nem kíméli profilunkat, már-már orwelli…..
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
chromex 2011.10.23 13:31:53
@At_: termeljed akkor a munkaerőt meg fogyasszad a nyersanyagot axiológiailag.

miért ilyen elbaszott gyökér minden baller soha nem fogom megérteni.
chromex 2011.10.23 13:54:26
@Xezs: ez se feltétlen van így, az általam egyik leginkább tisztelt tudós Molnár Tamás, szintén filozófus.

mondjuk Molnár professzornak nem hiszem h kihívást okozott volna pár egyszerű reálgazdasági fogalom.