Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mivagyunka99%

21 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi vagyunk a 99 százalék! Regina 2011.11.14 08:41:00
Huszonéves pár vagyunk. Mindketten leérettségiztünk, majd szakmát is tanultunk, de egyikük sem tudott elhelyezkedni benne . Olyan munkát végeztünk eddig, ahová a végzettségünk egyáltalán nem számít, olyan keveset keresünk, hogy éppen kijövünk hónap végén. Esélyt nem látunk…..
Szombat este van, és én itthon ülök. Barátaim valahol a városban lógnak, de én nem mehetek. Nincs pénzem. A szórakozás drága, kell kajára a cash. Mi vagyunk a 99%!..
Mi vagyunk a 99 százalék! Éva 2011.11.10 07:32:00
30 éves vagyok. 2007-ben lakáshitelt vettem fel 148Ft-os svájci frank árfolyamon, 5.000.000Ft-ot. 4 éve fizetem és most többel tartozom a banknak, mint a hitel összege volt. Ugyanez történt a kocsimmal. Többel tartozom, mint az autóm értéke.Akkor 80000 Ft-ból mindkét adósságomat…..
Harminchat éves vagyok, tizenhat évig dolgoztam a Rendőrség szolgálatában. A nyár elején hoztam meg azt a döntésemet, hogy elhagyom a Rendőrséget és Ausztriába viszem a családomat a biztos, nyugodt élet reményében. Sajnos az elmúlt egy évben annyiszor alázták meg a rendőri…..
Mi vagyunk a 99 százalék! Fanni 2011.11.08 08:07:06
35 éves Budapesten egyedül élő nő vagyok. 10 éve a jobb megélhetés és egy szerelem miatt költöztem egy alföldi faluból a fővárosba. Sikerült is elhelyezkednem egy utazási irodában, ahol 2009-ig dolgoztam, míg a válság hatására leépítésre hivatkozva el nem küldtek. Azóta…..
Mi vagyunk a 99 százalék! Melinda 2011.11.06 13:32:00
Leginkább az fáj, hogy ellopták a jövőmet,  ellopták a nyugdíjas éveim feltételezett biztonságát azzal, hogy búcsút mondhattam a már több mint két millió forintomnak a magánnyugdíj-pénztárban. Eszembe nem jutott volna visszalépni az állami rendszerbe, de attól féltem,…..
Mi vagyunk a 99 százalék! Zoltán 2011.11.05 08:51:00
 Nem egyik napról a másikra élek. Azon szerencsések közé tartozok, akik bár sokat dolgoznak, ezért tisztességes bért kapnak. Nem élek nagylábon, de amit szeretnék, meg tudom venni. Van lakásom, autóm és lassan a családalapítás is szóba kerül. Tudom ehhez sok szerencse…..
Az egyik közmédium újságírója voltam, amíg ki nem rúgtak a politikai tisztogatások idején. Azóta főállásban nem alkalmaznak sehol. Az állami kézben levő intézményeknél esélytelen pályáznom, a kereskedelmi média és az internetes újságírás pedig anyagi gondokkal küzd.Így…..
Elegem van abból, hogy 23 éves főiskolán végzett rajz szakos tanár vagyok és munkanélküli!Elegem van abból, hogy éjjel-nappal figyelnem kell az álláshirdetéseket!Elegem van abból, hogy a hirdetők 99%-a vissza se jelez, a maradék 1% aki mégis, az pedig esélyt sem ad, mert…..
29 éves egészségügyi dolgozó vagyok, asszisztens. Férjem alkalmi munkákból él. Van egy fiúnk, óvodába jár. Szeretnénk még gyereket, de nem merjük vállalni. Több munkahelyet és jobb életet ígéretek. Hiába költöztünk kisebb albérletbe, hónapról - hónapra élünk. Jön a…..
Mi vagyunk a 99 százalék! Bálint 2011.10.31 10:44:44
Féléve boldog házasságban élek várandós feleségemmel. Szüleimnél élünk, mert önálló lakásra nem futja. Csak én kaptam munkát, párom sajnos nem. A fizetéseim a szüleim segítsége nélkül semmire nem elég. Kifizetjük a ránk jutó rezsit, de ételre már hó végén nem…..
mivagyunka99% 2011.11.02 08:35:03
@tildy:): ha jól értjük az írót, nem volt ez mindig így... jó lenne, ha mindenki előre látna, de sajnos nem így működik az élet :(
20 éves korom óta (kétszer 3 év szülési szabadságot leszámítva) különböző minisztériumi főosztályok titkárnőjeként dolgoztam.  48 évesen, a 2010-es kormányváltás után, augusztusban indoklás nélkül bocsátottak el. Őszintén megvallom, akkor megkönnyebbülésnek…..
Egy Csongrád megyei közösségi házból kaptuk Zita levelét:Negyvenkét évig dolgoztam varrónőként. A másfél szobás lakásom rezsije 25000 forint. Gyógyszerekre havi minimum 19600 forintot költök. Napi 500 forintból eszem, de ENNÉL KEVESEBBŐL NEM MEGY!Nincs autóm, nem iszom…..
Tisztességgel és lemondások árán megtanultam 1 szakmát, amiből azt gondoltam, hogy meg fogok tudni élni. Fizetni tudom a számlákat, nem kell a szüleimnek külön rám költeniük és még spórolni is fogok, hogy legyen miből megélnem, ha nem lesz munkám.Most egy éve, hogy a…..
Mi vagyunk a 99 százalék! Debóra 2011.10.28 14:00:00
19 éves lány vagyok. A középiskolát az iskola legjobb tanulójaként végeztem. Országos diákolimpiákon vettem részt több sportágban is. Emellett labdarúgó is voltam. Újságírói, játékvezetői stb. papírokkal is rendelkezem.Közlekedésmérnöknek tanultam két szemeszter. Nem…..
Dorottya vagyok, 34 éves. Hét éve házasodtunk meg párommal, és 5 éve úgy döntöttünk, hogy az addigi albérletből saját lakásba költözünk. 2006-ban családi örökségből fizettük ki a lakásunk értékének 40%-át, a maradékra hitelt vettünk fel. Az akkori 10 millió forintos…..
24 éves pszichológus hallgató vagyok. Tavaly kezdtem az alapképzést. Mivel nem tehetem meg, hogy nappalin végezzem el az egyetemet, levelező tagozatra járok és költségtérítést fizetek.Szerencsés vagyok, mert sokakkal ellentétben nekem van munkám. Bár egyre nehezebben, de még ki…..
27 éves, két diplomás fiatal vagyok. Poltiológia, közgazdász végzettésgem van. Már az egyetem mellett is dolgoztam, de így is kénytelen voltam diákhitelt felvenni, amit most törlesztgetek vissza. Én mindent megpróbálok, de esélyem nincs egyről a kettőre lépni. Szerencsére van…..
49 éves szolgálati nyugdíjas vagyok. 27 évig dolgoztam börtönőrként, és ez alatt nap mint nap óvtam Magyarországot a bűnözőktől. 2 gyermekem van, akik már szinte felnőttek, de ha őszinte akarok lenni a munkám miatt kevés időt tudtam velük tölteni. Nálunk ritkák voltak a…..
Elsőéves villamosmérnök hallgató vagyok a Műegyetemen. Édesanyám egyedül nevel, munkás fizetéséből nehezen tud támogatni, emiatt az egyetem mellett különböző diákmunkákat vállalok, hogy tudjam finanszírozni a kollégiumot és a tankönyveket. A napi megélhetés is problémát…..
Mi vagyunk azok, akik rosszul jártak az elmúlt években. Mi vagyunk azok, akik hittünk abban, hogy ha tisztességesen tanulunk és dolgozunk, semmi baj nem érhet minket. Nem ez történt! Kiraknak minket a lakásainkból, a hiteleink már megfizethetetlen terhet jelentenek, a munkahelyeink…..