Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Féltőn-szeretett

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt vasárnapon - 14 évvel a megtérésem után - bemerítkeztem. Mivel népegyházi tag voltam korábban, számomra is a csecsemőkeresztség volt természetes, sőt, két nagyobbik gyerekünket is megkereszteltettük - a harmadikat viszont már nem. Addigra jutottam el arra a látásra,…..
Féltőn-szeretett 2012.03.31 09:41:16
@firecrest: Máté28,19 Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében.---Jézus nem kért sokat. Megmaradhatunk az Ő beszédeiben?
Féltőn-szeretett 2012.04.13 21:08:56
@Kéry Zsuzsanna: Lehet, Isten záport bocsátott :-) mint a Jobb Latorra... ;-)
Tegnap este véget ért az aktuális X-Faktor, amivel természetesen egyáltalán nem foglalkoztunk itt, a Lángoló Gitárokon, hiszen ez egy zenei blog, az pedig, bár talán ez nem mindenkinek nyilvánvaló, nem egy zenei műsor. Az X-Faktor tehetségkutatónak még eladható, de alapvetően egy…..
Féltőn-szeretett 2011.12.19 22:47:34
„Félek azonban, hogy amint a kígyó megcsalta Évát ravaszságával, úgy tántorodnak el a ti gondolataitok is a Krisztus iránti őszinte és tiszta hűségtől. Mert ha valaki odamegy hozzátok, és más Jézust hirdet, nem akit mi hirdettünk, vagy más lelket fogadtok be, nem akit…..
Féltőn-szeretett 2011.12.12 00:15:53
És akkor a távol-keleti vallások. Amik alapvetően gondolkodásmódok, s roppant érdekesek! A lényeg, hogy a megbomlott ősharmóniát valahogy aktívan helyrebillentsük. A hindu olyan szerteágazó, hogy abba inkább nem kontárkodnék, a Jógi halála című könyvet viszont tudom ajánlani.
Már a jóga is alapvetően EGYESÜLÉS ISTENNEL, de hogy MELYIK istennel, az jó kérdés. Mert ha A Teremtővel, akkor az a szandálos hippi teljesen hiábavalóan tépelődött a Getsemánéban, hogy "ha van más út"- 3x kérdezte, vért izzadva Atyját...és hiába halt volna meg, miértünk...
A buddhizmus számomra az 'állítsátok meg a világot, ki akarok szállni'-életérzés optimális útja volt, egészen addig, amíg egy olyan JELENLÉTTEL nem találkoztam, akit NEM TUDTAM KIÜRÍTENI. Mert nagyon úgy tűnt, hogy NEM a saját tudatom terméke. És a rémálmaimat, az egyre durvuló pánikrohamaimat sem tudtam "del" gombbal eltüntetni, sem ízekre szedve felszámolni. Lehet h bennem volt a hiba. Az érzelmi kötődést pedig 3 gyermek anyjaként (hogy a fiaim csak illúziók, és az irántuk érzett szeretet egyenértékű a gyűlölettel--- azaz: kukába való) sajnos nem tudtam elhinni, sem hogy 1x kész leszek átadni nekik ezen infókat...
Lassan kezdett összeállni a kép, hogy túl sok arrafelé az anomália. A lámák reinkarnációja nem egy esetben úgy történt, hogy egy szerzetes SUGALLATOT KAPOTT, hogy hová menjen és KIT ERŐSZAKOLJON MEG, hogy létrejöjjön a köv. inkarnáció. Nem túl elegáns. Ahogy a koponyából ivó szertartások sem. És a kínai elnyomást meg végképp nem tudtam értelmezni. Buddhista barátaimat (máig jó a kapcsolatunk!) is kérdezgettem, hogy mégis milyen karmáért szenved e tiszta nép? És ha van 1 évben 4 db "tízmilliószoros nap", mikor valóra válthatjuk amit AKARUNK- akkor ez hogyan lehetséges, hogy még mindig ott vannak a kínaiak. Választ máig nem kaptam.
Kedves Phero- szerinted ez hogyan lehet kerek, a buddhizmus felől?
A bibliai verzió megvan, több helyen is. Ézsaiást külön szeretem, főleg adventkor: 51,5 Közel van igazságom, jön már szabadításom, és karommal népeket ítélek. Bennem reménykednek a szigetek, és az én karomra várnak.
És Istentől az idevágó üzenet- Jánostól: 14,27 "Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ (KOZMOSZ, Om-mal vibráltatható univerzum!) adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen."
Féltőn-szeretett 2011.12.13 22:38:21
Phero- gondolkodtam, hogyan fogalmazhatnám meg saját szavaimmal, illetve ha beleásnám újra magam a dharma-guna-szamszára irodalomba (bár ahhoz képest hogy MINDEN =ILLÚZIÓ, elég sok szöveget termeltek és termelnek máig is a buddhista gondolkodók :-)... de ehelyett a neten néztem utána, mert buddhistából gyakran lesz keresztény (érdekes: kinél mi a PONT, ami ráébreszt). Ha fordítva is működik a dolog, vagy egyszerre "minden út" érvényes, akkor ott valószínűleg nem a "keskeny ösvény"-ről beszélünk, mert Jézus -ÁLLÍTÁSA SZERINT- elég konkrétan maga Az igazság, és közvetlenül ISTENTŐL jött.
"Aki keres, talál"-a neten is. "A buddhista szeretetben végső soron nincs személyes ragaszkodás, mert a hétköznapi értelemben vett én és te illúzió; így az emberekhez (vagy bármihez) való személyes kötődés karmikus terhet okoz, ami az evilági létbe kényszerít vissza, a cél pedig éppen ennek az elkerülése. Keresztény szempontból a szeretet egyik legnagyobb próbája éppen az az önfeledt ragaszkodás, amelyre a legszentebb példát Isten irántunk érzett, mindenhová utánunk jövő, keresztre is felfeszülni képes szeretete adja."
thomaskavezoja.blog.hu/2010/05/07/buddhista_es_kereszteny_etika Ehhez annyit tennék hozzá- bár kár a szóért :) hogy ÖNFELEDT/ÖNFELETT- de nem Münchausen-módra; hanem hagyom, kérem, hívom az Urat, hogy Ő emeljen magához. Ézsaiás: "Keressétek az Urat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van! 55,7 Hagyja el útját a bűnös*, és gondolatait az álnok ember! Térjen az Úrhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani. 55,8 Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az Úr. 55,9 Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál." Szóval Ő NEM AZ ÉN SZÜRKEÁLLOMÁNYOM TEREMTMÉNYE. Hála Istennek :-)

ui. *Bűnös- héber vadászati kifejezés is- CÉLT TÉVESZTETT jelentéssel.
Ki vagy kik írták a Bibliát? A kutatókat régóta foglalkoztatja ez a kérdés. Most megalkottak egy számítógépes programot, amely megfejtheti a rejtélyt. Izraeli informatikusok és bibliakutatók együttműködve írtak egy olyan algoritmust, ami elemzi a Biblia egyes részeinek…..
 A magyar nyelvben a "megtérés" szóval legtöbbször az újonnan születést szoktuk jelölni (bár szó szerinti jelentése a gondolkozás megváltoztatása). A megtérés pillanatában az akkor újjászülető embert betölti Isten Szelleme, és kezdetét veszi a megszentelődés…..