Regisztráció Blogot indítok
Adatok
evoki

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A pedagógusértékelés kapcsán sok kérdés merül fel, hogy ki a jó pedagógus, és ezt lehet-e egyáltalán mérni. Ha valaki nem pontosan tölti a naplókat, unalmas órákat tart, nem motivál megfelelően, de rendszeresen tarja a kapcsolatot a szülőkkel, részt vesz…..
 Pokorni Zoltán szerint a pályaválasztókat nem az érdekli, hogy 20 év pályán töltött esztendő után, a doktori fokozat megszerzésekor mennyit kereshet egy tanár, hanem sokkal inkább a kezdő pedagógusbérek. Mennyi ez most, és mennyi lesz a jövőben?  Egy főiskolát…..
 A kormány ígéretei szerint 2013. szeptember 1-től emelkednek majd a pedagógusbérek. Már csak másfél év. Addig legalább csökkennek: a pedagógusok nagy részének az adójóváírás megszüntetésével kevesebb lesz a fizetése.  Ezenkívül a forint romlása, az árak…..
 1920-ban (19 évesen) Szerb Antal a következőket írta az iskoláról:1 „A tanárok kapjanak egész magas fizetést. Akkor olyanok fognak tanítani menni,  akik hivatást éreznek erre a pályára”…..
 Előre le szeretném szögezni, hogy nem a pályázatok ellen vagyok, megvan a szerepe a pályázatoknak is, de a mostani rendszer a korrupció és a pazarlás melegágya.  Miközben a normatíva összegszerűen 2005 óta nem növekedett, reálértékét tekintve pedig szégyenletesen…..
 Az már közhelynek számít, hogy a pedagóguspálya társadalmi és anyagi megbecsültsége is alacsony. Sok pedagógus szerint, ha magasabb lenne a tanári fizetés, az egy csapásra megoldaná mindkét problémát. Az egyiket mindenképpen. Az más kérdés, hogy a társadalom elégedetlen…..