Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cresspahl

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbb a karácsonyi És-ben és a novemberi Jelenkorban olvastam Oravecz Imre verseit. Ezekből többnyire valami mindenen túli, tejfölszerűen homogén önsajnálat árad, mégpedig elképesztő volumenben - elsőrendű költői bravúr, hogy a versek mégsem émelygősek. Oravecznek…..
cresspahl 2013.02.27 21:14:13
@ivrilider: De nem két országgal arrébb vagyunk. (De valóban kár ezen ennyit elmélkedni.)
A Jelenkornak a hetvenéves Nádast köszöntő, még tavaly októberi számában van néhány szép fotó az agg mester lábáról. (Jó, nem csak arról.) A fotók önlábképek, Nádas saját maga csinálta, fektében, különböző városokban, azt hiszem, az iPhone-jával. Valahol - a Nők…..
A májusi 2000-ben Wisława Szymborska versei és egy esszé (címe és műfaja szerint "laudatio") a szerzőről. A lengyel költőnő 1996-ban kapott Nobel-díjat, néhány versét és az életrajzát olvasva akkor rögtön úgy éreztem: a díjat magyar költő egyhamar nem kapja meg. A…..
Január vége van, holnap február, de én még mindig Nádasdy Ádám remekművén gondolkodom. Most csak két rövid megjegyzés a versről, melynek címe A hazafiúi hűségről, s mely a Holmi decemberi számában látott napvilágot. Nádasdy szövegének két pontja van, melyek miatt a vers…..
Épp ma – 2011. november 25-én – lenne kilencvenéves Pilinszky János. A Vigilia novemberi száma összeállítást közöl ebből az alkalomból. Nem is akármilyet. Van benne például két Pilinszky-szöveg. Az elsőt egy kiállítási katalógushoz írta, 1981 tavaszán. A címe:…..
A Szépművészeti Múzeum honlapján csak a nyitvatartást kerestem - múmiákat akartunk nézni a fiammal -, de aztán ott ragadtam.Szilágyi János György korunk humán tudományának egyik legtekintélyesebb alakja, az ókortudomány alighanem minden valamire való professzorát és…..