Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bekaphattyuk

29 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bekaphattyuk Március 2018.03.15 14:34:54
Jaj de jó nekem. Valahogy elmegy mellettem a sok politikai feszültség ami az ünnepeinket jellemzi. Két pálinka meg néhány fröccs után, a grillsajtot, meg a félig égetett tarját  rágcsálva, képes vagyok kívülről szemlélni a szerencsétlenebb honfitársaimat akik pont ma akarnak felvonulni, vagy…..
Sok itt a műbalhé, a felfújt, fölöslegesen kirobbantott, gyengén megideologizált látszatakció, ami csak az ellenségkép életben tartásáért zajlik. De ez nem is véletlen, szükség van rá. Ha nincs ellenség, nincs kampány, márpedig egy évvel a választások előtt ez elképzelhetetlen. A politika mindig…..
Európa csábító. Mindig is az volt.Bevándorolt ide mindenki aki rájött, hogy klassz hely. Nem is mindig békésen, és nem is mindig sikerült teljesen integrálódni. Vannak akik lóháton, íjjal jöttek ezer, meg olyanok is aki Indiából ötszáz éve.Akkor mi is a gond azzal, hogy nyomorúságos körülményeik…..
Véleménynyilvánítás a Kossuth téren. Alapja van, a szimpatizánsoknak pedig joga, sőt kötelessége a részvétel. Kérdés, hogy mit remél az tüntető tömeg?Az aktuális címek alatt - internetadó, kitiltási botrány - össze lehetett terelni sokakat akik a jelenlegi kormányzás…..
bekaphattyuk Internetadó 2014.11.03 14:20:21
Ember legyen az ip-címén aki teljesen érti az elmúlt időszak eseményeit.Az egyértelmű, hogy az ellenzéknek úgy kellettek az elmúlt hetek eseményei mint egy falat kenyér. Ahogy a kormányzati kommunikáció nem győzi kihangsúlyozni, a Fidesz tropára verte a többi pártot a három…..
bekaphattyuk 2014.11.03 17:58:49
@vajdasagi:
Nagyon egyet értek azzal a gondolatoddal, hogy a kartelezés megakadályozása milyen fontos lenne. Ebben az esetben nyilván lenne itthon igazi verseny amit éreznénk árakban, minőségben. Ha így lenne akkor nem kellene az extraprofit fogalmával foglalkozni, hiszen a piac szabályozná magát.
Sajnos úgy látom, hogy itthon nagyon rosszul ment le a privatizáció, és olyan területeken is, ahol egyáltalán nem lett volna rá szükség.
Továbbá eléggé ki vagyunk téve a külföldi nagy cégek lobbi képességének, kopogtassanak akár Brüsszelben, Washingtonban, akár Moszkvában, Pekingben.
Sok területen nem jön már új piaci szereplő, aki megkavarná az állóvizet.
Mi is elfogadtunk árazásokat amik gyakran nyugatiak, az itteni fizetések mellett. Mindezt úgy, hogy az adott multik itthoni cégei nem fizetnek az átlag alkalmazottjuknak, alvállalkozóknak, beszállítójuknak nyugati fizetést/árat, tehát kisebb költséggel szolgáltatnak/értékesítenek ennyiért.
A kartelezést megfogni nem olyan egyszerű, mint adókat kivetni. Az elsőt bizonyítani kell, akár jogi úton, ami ismerve a multik kapacitását rendkívül bonyolult, a második minden ország saját alapvető joga, és ha olykor magyarázkodni is kényszerül, el nem vehetik tőle.
bekaphattyuk 2014.11.03 18:24:32
@conchita wurst:
Kérdés, hogy egy-egy állami szereplővel országonként nem változna-e ez meg?
Az állami szolgáltató törekedjen egy jó alapszolgáltatásra olyan áron ami a fenntartásra, és a fejlesztésre elég, ezáltal alacsony, mindenki számára elérhető.
E fölé épüljenek azok a cégek akik azt gondolják, hogy extra szolgáltatással/termékkel, emelt árral tudnak érvényesülni.
Tudom itthon szinte elképzelhetetlen egy igazán effektív állami cég, de vannak azért erre példák a világban.
bekaphattyuk 8-1 2013.10.14 20:42:58
Eltelt két nap a szombati futbaleset (bocs) óta, tengernyi cikk, post, komment lepte el a netet, és ha valaki volt elég elszánt akkor gyönyörűen kirajzolódott a magyar társadalom focihoz való viszonyulásának képe. Tessék egyet választani:Van aki focibuzi.Van aki jobban szereti a…..
Nem szeretem az ilyen reggeleket, amikor valami fossal indul a nap. Márpedig a mai ilyen volt, mert megtudtam, hogy valószínűleg nem fogok kijutni a románok elleni meccsre, pedig nagy lelkesedéssel vártam a márciust.Aztán elolvastam a kapcsolódó cikkeket, blogbejegyzéseket és elkezdtem…..
Pár nap már eltelt amióta Gyöngyösi elmondta a komoly indulatokat gerjesztő felszólalását, így volt időm megrágni a dolgokat.Abba nem mennék nagyon bele, hogy miért vannak olyan emberek, sőt honatyák akik még mindig kampós orrú, bankároktól rettegnek minden szabad…..
Dicsőség minden hősnek, vagánynak, asszonynak, és suhancnak aki 1956 októberében mert megmozdulni, mert fegyvert fogni, és azt mondani: elég! Hiába verték le a forradalmat, valójában az elesettek halála , a meghurcoltak szenvedései elültették azokat a magokat amik kihajtván végül…..
bekaphattyuk 2012.10.26 00:20:07
Hinnye, index címlap. Fene sem gondolta volna. :)

Kösz a hozzászólásokat, azoknak is akik csak simán lehülyéztek, akik meg érveltek/érvelnek, fejtegetnek azoknak még inkább.
Elnézést, ha valakit agyvérzés közeli állapotba juttattam, ne hergeljétek magatokat, még szombaton is meló így nem lehet holnap a gőzt kiengedni. :)

A blog teljesen szubjektív, és engem nem zavar ha más a véleményed - ajánlom mindenki figyelmébe az első blogbejegyzést. Ennek megfelelően nem kell olyan mérgesnek lenni, mintha egy profi tollából (billentyűzetéből) került volna ki, mivel én csak egy csóka vagyok az ötödikről, a szemközti panelben.

Sokan firtatták a koromat. Nos tudom milyen ráizzadni nyáron egy trabi hátsó ülésére, voltam úttörő, és c+4 volt a legelső számítógép amit az isiben nyomkodni tanultunk. Ezekből nagyjából lehet sejteni. :)

A blog címe szándékos, a bekaphatjuk, bekap hat tyúk, backup hattyúk gondolatmenet követve született, nem tudom megmondani pontosan mit ittam, de sokat. Majd egyszer talán a fejléc vizuálisan is megjeleníti a fenti hármast.

A többi nyelvtani malőr valóban a kritikán aluli helyesírásom számlájára írható.
Csak az van, hogy nem feszülve szeretek írni, hanem ahogy jön, ellenőrizgetni meg nem nagyon van időm. Ez a bejegyzés is nagyobb kihagyás után íródott, nem véletlenül.

A hozzászólásokat olvasva eltűnődtem azon mennyire igazoltuk egyből a bejegyzés végén írtakat.
Meg azon is, hogy mennyire ritkán maradnak meg a hozzászólások a poszt témája körül. (Igaz a bejegyzés is csapong kicsit.)

Ájulok, mert holnap munka, ne bántsátok egymást túlságosan!
Ghostwriter A jövő elkezdődött? 2012.09.08 16:47:38
Olvashattunk róla: terjedni akar a métely. A Jobbik elindult nyugat felé – az észak-kelet magyarországi megyékhez hasonló pozíciókat akarnak kiépíteni maguknak az ország fejlettebb felén is. Nyitányként ma Veszprémben szerveztek felvonulást maguknak. És megbuktak vele.…..
  Sajnos igaz, hogy egy magát kereszténynek nevező kultúrában fogant és zajlott le a szisztematikus népirtás. Történet dióhéjban: néhány napja szétszaggatott egy héber nyelvű Újszövetséget az irodájában, Isten és a média színe előtt egy izraeli poiltikus. Ben Ari, a…..
bekaphattyuk 2012.07.29 12:07:14
@tiburi: A hittel kapcsolatban azért tarts fent pár %-ot annak az esetnek ha tévednél. Mert legnagyobb eredményeket elért fizikusok, biológusok, matematikusok között is vannak hívők. Pedig valszeg nekik erősebb logikai érzékük, rálátásuk van mint Neked. No offense, én is ateista vagyok, csak próbálok nem arrogáns lenni azáltal, hogy kijelentem hogy csak nekem lehet igazam.

Azt sem kellene elfelejteni, hogy a hit sok minden jót is csinált a sok borzalom mellett. Ebbe most nem folynék bele, de kellett az is ahhoz, hogy a fejlődés meglegyen.
bekaphattyuk 2012.07.29 12:30:51
@Csucsundra: Az a baj az érveléseddel (és a többi hasonló gondolkodásúéval), hogy átsüt mögüle a gyűlölet, és ezáltal hitelét veszti.

A normális emberek úgy akarnak valamit megítélni, hogy végiggondolják annak minden aspektusát, több szempontból vizsgálják, és anélkül vonják le a következtetéseket, hogy a szájukon kiütne a hab, vagy a cukros méz kezdene a seggükből folyni.

A tépkedős csóka egy pöcs, ezt az emberek nagy többsége látja, de nem érdemes túlságosan rápörögni mert CSAK egy pöcs. Ennyi. Van belőle kismillió, mindenféle változatban. Ez most éppen vallási alapon pöcs.

Még egy fontos momentum: aki nagyjából világosan látja a motivációkat a világban, az Téged pont egy szintre sorol a rabbival. Lehet, hogy eddig nem esett le, gondoltam szólok.
bekaphattyuk 2012.07.29 22:01:03
Elnézést az offtopikért, a vallási témához:
A tudomány sok mindent nem ad meg, ami ugyancsak kell a fejlődéshez. Kell(ene) pl erkölcs, hogy az emberiség ne forduljon káoszba. Érdemes átgondolni, hogy a világ elmozdulása az ateizmus felé, és az ezzel párhuzamos globális erkölcsi sorvadás vajon, hogy függ össze. Persze jó lenne ha az emberek csak alapból jó fejek lennének, és a másik embert (vagy az amúgy felfoghatatlanul nagy emberiséget) úgy kezelnék mint mondjuk ahogy a kereszténység mondja, de nem ez a helyzet, elég körülnézni. A hit, sőt a vallás adott egyfajta keretrendszert az okosaknak, és kordában tartotta az ostobákat, akik az isteni büntetéstől tartva nem mentek át állatba mint manapság.

Én is ateista vagyok, reál tudományokkal kapcsolatos végzettséggel, és mégis az gondolom, hogy a legtöbb hit tanítása remek, sok dologgal érdemes lenne a rengeteg arrogáns baromnak azonosulni és máris egy jobb világban élnénk.

A hit (nem csak a keresztény) a sok vérrontás, az inkvizíció, egyéb szörnyűségek ellenére megszilárdított sok mindent a történelem során, szerintem kellett ahhoz, hogy a törzsi (és hasonló) életmódból a rendezett egyuralkodós , majd a fejlettebb államformákig eljusson a világ.

Hit és vallás nélkül nem lennének piramisok, krisnás kaja a szigeten, Szent Péter bazilika, vagy a Pantheon, a lista végtelen.
Szóval csak ne akkora garral, rátok férne egy kis keresztényi szelídség. :)
bekaphattyuk Halálbüntetés. 2012.06.05 13:22:00
Ahh, mennyire sokat olvasok indexet, és egyéb hírportálokat, de olyan szempontból jó ez, hogy mindig van valami téma amin elgondolkodhatok. Ma a halálbüntetés.Az nem kérdés, hogy egy védteleneket megerőszakoló, meggyilkoló, megkínzó embert a legtöbbünk a siralomházba küldene.…..
bekaphattyuk A ciklus fele. 2012.05.29 11:27:56
Az index cikke kapcsán én is elgondolkodtam, hogy mikén látom az elmúlt két évet. Talán azért mert olyan sokat emlegették, nekem az államadósság kérdése a legfontosabb.Azért vannak mások is, hogy a második legfontosabb a korrupció elleni harc minden szinten.Nem csak ez a két…..
Ne tévesszen meg senkit az automatikus köpködés.Az oly sok helyen megénekelt többkulcsos adó helyett valóban jobb szolgáltatásokat megadóztatni. Aki többet keres azon túl, hogy arányosan többet többet fizet be, várhatóan többet engedhet meg magának szolgáltatások terén is.…..
  „Bemászok ablakon, kimászok kulcslyukon, Előttem tágul az akadály, Figaro remekül viszi az ügyeket, Figarót veheted, hívhatod, viheted, A munka szépen megy a kezében, Ő megcsinálja, te meg csak állj! Mert előtte tágul az akadály!” Gioacchino Rossini/Cesare…..
bekaphattyuk 2012.04.19 14:46:09
@s: Persze szarul csinálni lehet többféle módon is lehet. Én azért nem hőbörgök igazán sosem az aktuális kormány faszságain, mert adtunk nekik 4 évet, ennyi egy ciklus, ennyire tervez mindig minden párt ami vezető szerephez jut. Ebből két dolog következik szépen egymás után. Az első hogy a szarabb dolgokat megpróbálják a ciklus első felében ellőni, mert a választásokhoz közeledve rossz stratégia lenne.
A másik, hogy mérleget csak a 4 év után lehet megnézni, menet közben csalóka lehet a kép.
Ferkóéknál elég egyértelmű a dolog, 8 év több mint 10.000 milliárd plusz adósság, nincs mit magyarázni.
Most majd 2014ben megnézzük, hogy áll-e még az ország, szarabb lett, vagy jobb.
Akkor lehet értékelni, addig minden ilyesmi szerintem felesleges.

A politikusokkal kapcsolatos ellenszenvedet egyébként maradéktalanul osztom, sajnos nem tudnék mondani olyasmit amivel megszabadulhatnánk tőlük, max a megregulázásukra lenne ötletem.
bekaphattyuk 2012.04.19 15:25:43
@Mindenki Fake: Szerintem meg részben ezért tart ott a hazai lakosság ahol, mert sok "szolgáltatást" (és terméket) messze az valós ára felett értékesítenek a számra.Gondolok itt a piacon monopol helyzetben levő cégekre, az egyébként konkurensnek mondott piaci szereplők megbeszélt árfixálásaira. Ezek ráadásul legtöbbször külföldi kézben vannak, tehát csak a haszon egy rész marad itthon, a többi megy kifele.
Szerintem aki körbenéz számos példát lát ilyesmire.
A hab a tortán, hogy sokszor ezeknek a szolgáltatások nem létszükségletek (bár bizonyára sokszor hasznosak, vagy kényelmesek), de a média segítségével mégis azt az érzetet keltik, hogy nem létezhetsz nélküle. Sokszor azt a generációt célozva ami ezzel szemben védtelen.
Nincs baj egyébként a szabadversennyel egy olyan országban, ahol rendben vannak a dolgok, csakhogy nálunk az államadósság miatt ez messze nincs így.

A mezőgazdaság ehhez képest egy alapvető dolog, mert táplálkozni kell. Szerintem minden országnak ez, és az építőipar a gazdasági alapja, aztán jöhet a többi dolog.
Meglehetősen szerencsések vagyunk, mert van területünk, ahol az egész országnak meg lehet termelni az élelmet.
bekaphattyuk 2012.04.19 16:38:52
@J.László: Egyetértek.
Cikiblog A rossz tanuló felel 2012.04.19 16:13:00
                              - Készült? - kérdezi Barrosó.- Készültem. - mondja ViktorÓ igen, hogyne készült volna. A halálraítélt is…..
A Tankcsapda az idei évet nem zenével, hanem azzal indította, hogy majdnem húsz év után gitárost cserélt. Ennek eredményeként Molnár "Cseresznye" Levente helyett most már Sidlovics "Sidi" Gábor, egykori Zanzibár-gitáros zenél a debreceni trióban. A…..
bekaphattyuk 2012.03.26 11:28:03
Legalább 10 éve nem hallgatok Csapdát, mert más stílusok felé tolódtam, de hiába a sok kritika, meg fika, a TCS az TCS.

Érdemes egymás mellé tenni, a különféle trollkodásokat: "Ez a TCS nem az amit én szerettem!" , "Lukács 16 éveseknek írja még most is a szövegeit.".

Na akkor most mi legyen? :)
Írjon azoknak is akik a pankendrollra törték össze magukat az első sorban, meg azoknak is akik csak a mennyország tourist-ot ismerik, meg azoknak is, akik csak most ismerték meg őket. Közben éljenek is meg belőle.
Nagyon nehéz.

Lukács(ék) még elég jól veszi(k) az akadályokat, és ha ennyi év után már nem is üt akkorát a Csapda akkor sincs gáz, mert nem lehet ennyi időn keresztül mindig odatenni, és bár én sokkal jobban szeretem a korai nyers anyagokat (mondjuk nekem a Metallica-tól is a kill em all a kedvencem), azt gondolom, hogy a mai hazai rockban még mindig simán az "elitbe" tartozik a banda.

Politika, papok, miegymás: Egy rockbanda arról énekel amiről akar. Mert ez nem egyházi kórus, és nem a független nonprofit állatsimogató háttérzenekara.
Akik olyasmiket mondanak, hogy "jajmijezapolitika" eléggé túllihegik, éppen hogy a politikai oldalak megosztása miatti undorról szól.
Ajánlom újraértelmezésre a legjobb mérget, hátha leesik a tantusz, az talán nem politikus?

Kinek szól? Ha lázadó tiniknek akkor mi van? Ezeken a zenéken nőttem fel, és mostanra mint a többségnek van egzisztenciám, különféle javaim, meg a kispolgári létem, amibe nem fér bele hitelesen a régi rock and roll mentalitásom. A fentiek ellenére még mindig örömmel végigtolok egy másfél órás koncertet a 4-5 sor környékén, ha sok bennem a feszültség, és nem spában pakoltatok lapos köveket a hátamra. És ezért ér el több szinten a TCS. Eléri a 16 éves bakancsos rockert, meg a politizáló/ attól undorodó mostani énemet is.

Korrekt, hogy a refrén ebben a dalban nem annyira dominál (legalábbis nekem), pont megfelelő.
A Rágalmazásellenes Liga felmérése szerint a magyarok 63 százaléka antiszemita - olvasom a napokban, majd rögtön el is kezdődik a vita a vizsgálat helyességéről, meg a módszertanáról. Schiffer rögtön pozicionálja is magát, hogy Magyarországon nem erősebb az…..
bekaphattyuk 2012.03.23 11:08:39
@oregember nem venember: Hátőőőő, elég kevés fekete előadó van akire ez igaz, persze vannak olyan koncerthelyszínek ahova nem célszerű fehérként menni, de oda egyébként sem célszerű. :)
bekaphattyuk 2012.03.23 11:25:10
@Gábor a Jobbszélső: Meghúzták a hajad, aztán jól visszahúzol? Az hogy a Talmudba esetleg írt pár gyökér pár gyökérséget nem jelent semmit. Ha végignézzük a katolikus egyház által kitermelt dokumentumokat, akkor az is tele van bődületes baromságokkal, ettől még az átlag zsidó, meg az átlag katolikus sem ilyen. :)
Meg lehet találni minden egyházi iratban az ilyen "vérlázító" sorokat, de erre hergelni magad fölösleges energiakidobás.
Hány gyerek álma törik össze éppen most, fizetni képtelen szülők nélkül? - ezt kérdeztem a felsőoktatási felvételi határidő lejártának napján, és már itt is van a válasz: 32 ezer gyereké. Ennyivel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly, ez a szám a tavalyi…..
bekaphattyuk 2012.03.12 16:45:30
@dr lecsekkoltam: A megélhetés költségeit azért nem kell idekeverni mert nem erről szól a vita. Azt ki lehet termelni melóból, a tandíjadat fedezed hitelből. Erre jön ha szülők úgy állnak, hogy egyébként is náluk laknál, a tanulmányaid alatt, akkor megtámogatnak kis(5-10e) forinttal havonta, vagy felpakolnak kajával.

@zabalint: Én pc-n asm, c++ vonalon mozogtam, aztán fordultam a webes technológiák irányába, leginkább php, js, meg néhány keretrendszerük (Zend,jQuery, stb). Ha valami c alapú nyelvben kódoltál már eleget, akkor ezek nem okozhatnak komoly problémát, csak kicsit szokatlan lesz eleinte. Évek múltán is túl lazának érzem ezeket a c++ után.
Szerintem web felé érdemes elmozdulni, mondjuk c#/mssql, vagy php/mysql alapozással, eseteben az előző adja magát, bár utóbbival egyszerűbb melót találni. Telefonos irány is okés, az jó hogy több dologhoz hozzányúltál már. Amíg nincs munkád fejlessz applikációt/játékot appstoreba/android marketre, gyakorlás is, meg esetleg hoz pár forintot, az éves 20e díjat ki lehet nyögni.

Akár egy rendszergazdai állás jó lehet, mivel mellette lehetsz másodállású vállalkozó, és általában időd is van fejleszteni, a net meg tele freelancer ajánlatokkal. Elég ha a freelancer szóra rákeresel találsz sokat.

Ha nem vagy a városhoz kötve, akkor gondolkodj el a költözésen, és más településeken meghirdetett állásokra is add be az önéletrajzod.

A lényeg, hogy sok módja van a pénzkeresésnek egy szakmán belül is, ne feltétlenül csak a klasszikus, elküldöm az önéletrajom kezdetű dologban gondolkodj.
A 24 éves Jason Somerville 2005-ben tűnt fel kisebb amerikai pókerversenyeken, és mára az egyik legsikeresebb tornajátékossá vált. 2011-ben megnyerte a póker világbajnokság, vagyis a WSOP $1.000 nevezési díjú No Limit Hold'em tornáját, amivel 493 091 dollárt (körülbelül 106…..
bekaphattyuk 2012.03.04 10:20:07
@Androsz: Aki valamilyen szinten híres, az nem nagyon tudja megtenni azt, hogy megtartja magának és a szűk baráti körének. A többi sikeres férfi jellemzően szép, kívánatos nőkkel veszi körbe magát, illetve csúcs csaja/ felesége van, vele mégsem látni egyet sem. Elindul a találgatás.
Ekkor vagy megjátssza a heterót, ami nyilván nem opció ha van egy kis önbecsülése, vagy rövidre zárja a dolgot egy coming out-tal.
Ilyen szempontból nem felesleges, hiszen elejét veszi, vagy elveszi az élét a már futó pletykának.

A híres emberek coming out-jának van még egy hozadéka: azok az emberek akik annyit tudtak, hogy jó póker játékos és elismerték, és tisztelték ezért, most kénytelenek szembesülni azzal, hogy meleg, ami talán a saját értékrendjükben is változást hoz.

@Metálszív: A buzi szándékosan sértő, de ezzel te is tisztában vagy. Le lehet írni, hiszen bárki szabadon gyűlölködhet amíg csak akar, vagy amíg meg nem jön az esze. :). Bár tegyük hozzá, hogy meleg(gay), és a buzi(fag) talán nem ugyan azt fedi már (vagy sosem fedte?). Egyfajta értelmezés szerint meleg az aki homoszexuális, buzi aki rikító sárga tüllben és tangában tolja.
bekaphattyuk 2012.03.04 19:08:30
@Androsz: Azt nem tudhatjuk, hogy pedzegette-e már valaki, de általában nem kell sok idő, hogy egy ismert figura kapcsán elinduljon a susmus.

Úgy gondolom, ha van egy példaképem, akit valamiért tisztelek (pl remek sportoló, vagy kiváló író), akkor ez a tisztelet nem változhat meg csak azért mert meleg, hiszen az adott dolog amivel kiérdemelte, ugyan olyan érvényű. Ebből én arra következtetek, hogy egy ilyen felvállalás segítheti a melegek elfogadását.

Elég a srác nevére rákeresni és megnézni a képeket. Nike pulóver, meg elnyűtt baseballsapka. Tök átlagos, szerintem pont olyan, akinek a mássága nem zavaró, még az erre érzékenyek számára sem.
Hidd el a melegek többsége nem extravagáns, maximum a speciális szórakozóhelyeken, egyébként csak egy kis túlápoltság, vagy ha úgy tetszik extra igényesség ami jellemző sokszor, de ez sem általános érvényű.
bekaphattyuk 2012.03.04 21:50:11
@Androsz:
Én olyan hülye vagyok, hogy azt gondolom az emberek többsége, inkább megtart egy példaképet, a homoszexualitása ellenére, mintsem eldobja. De mondom, én alapvetően máshogy látom a világot.
A melegeknek ugyan olyan joguk van beszélni a szexualitásukról, akár nyilvánosan is, mint másnak. Sokkal rosszabb dolgokról is nyíltan történnek: rasszizmus, politikai hazugságok, és még sorolhatnám.

@dr. birca max: Na ez aztán agymenés volt a javából, már bocs! :) Főleg az inkvizíciós rész tetszett, mintha elmennél a mellett, hogy ártatlanokat égettek halára, vagy dobtak vízbe kővel a nyakukban.
A pedofília egészen más, mivel az nem két felnőtt közös választása, döntése. A pedofil vagy erőszakos, vagy félrevezeti a még ártatlan gyermeket, ezzel maradandó károsodást okozva.
Azt lehet mondani, hogy ha valaki pedofil és soha nem nyúl gyerekhez, soha egyszer ehhez kapcsolódó médiát meg nem nyit (mert már az igény is káros), akkor ártatlan, és ezáltal helye van a társadalomban, mint ahogy annak a gyilkos indulatokkal küzdő személynek is, aki nem követi el a gyilkosságot.
Kérdés, ki tudja egy életre tökéletesen kontrollálni a vágyait, csak a kivételes akaratú emberek, ezért a pedofilok többsége átlépi a határt.
Aki rádöbben hogy pedofil, az akkor korrekt ha orvosi segítséget kér.
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..
bekaphattyuk Jézusom! 2012.03.03 23:04:00
Nem mondhatni, hogy vallásos lennék. Hitem sincs. Egyszerűen nem látom logikusnak Isten létét, akármennyire is rémisztő ez. De nem vagyok totálisan biztos a dolgomban, már csak azért sem, mert sok nálam okosabb ember volt hívő. Márpedig ha logikai módon közelítem a dolgot, akkor…..
Már három hete nem postoltam, mert annyi meló van a nyakamon, hogy eszembe sem jutott, nem tudtam másra koncentrálni mint a munkára. Talán nem is történt annyi minden velem az elmúlt időszakban, ami szintén a melóból fakad, hiszen kimozdulás nuku. Még hírportálokat is csak…..
bekaphattyuk Hóhelyzet. 2012.02.06 19:43:00
Ma reggel munkába menet, ahogy bakancsom (bundeswehr) biztonságában gázoltam a 20 centis hóban, és ropogott a talpam alatt, annak ellenére, hogy a vékony kordgatyámban a tökeim összefagytak vigyorognom kellett. Régen volt ekkora hó, régi kedves emlékek öntötték el az agyam,…..