Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Memmo

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Legfelsőbb Bíróság is egyetértett az eddig bevett gyakorlattal, azaz hiába a kötelező biztosítás, a kárt okozó autós közvetlenül is perelhető. A MÁV Biztosító szerencsétlenül járt ügyfelei ezért aztán fizethetnek az évekkel ezelőtt történt baleseteik után.Nincs jogi…..
Memmo 2011.10.19 10:43:03
@estrella negra:

Szerinted? Nem is fognak elítélni, vagy akár csak fegyelmivel jutalmazni senkit se.

Egyébként pedig, de a PSZÁF mint költségvetési szerv, bizony az adónkból van eltartva. Egy állami felügyelet mi másból lehetne? (szerintem te a MABISZ-ra gondoltál, amit a biztosítók fizetnek)
Memmo 2011.10.19 11:40:12
@estrella negra:

Hát a legjobb tudomásod sajnos nem elég, ha tévedésen alapul:

Csak így hirtelen: www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110701-12-milliard-forint-elkolteset-hagyta-jova-a-kormany-mikozben-a.html

Az pedig, hogy mi történt, nem igazán kérdéses: volt egy biztosító ami jogosulatlanul használta a MÁV nevét és amiből a PSZÁF orra előtt talicskázták ki a pénzt a vezetők. Ezen kívűl voltak egyszerű emberek, akik szerződést kötöttek egy engedéllyel működő biztosítóval, miközben az magasról tett a törvény által előírt kötelezettségeire - szintén a PSZÁF szeme láttára. Most pedig született egy ítélet, ami kvázi azt mondja ki, hogy tulajdonképpen semmit nem jelent, hogy egy állami szerv felügyel egy biztosítót és engedélyezi a működését, neked így-is, úgy-is kötelező biztosítást kötnöd, viszont ha a biztosítód közben csődbe megy, akkor azért nem felel senki, az általad okozott kárért viszont egyedül te felelsz. Lehet tapsolni.
Memmo 2011.10.19 11:42:18
@labi:

"Nos, ugye a Pszáf honlapja tele volt a MÁV-al a határozatok résznél, ezeket sűrűn linkelgették be az emberek különböző fórumokra és a hírportálok is cikkeztek róla még az esemény előtt. Azért ez nem olyan pletykakategóriás."

Azt elmeséled, hogy mindezek ellenére a PSZÁF miért nem függesztette fel a MÁV ÁBE engedélyet?