Regisztráció Blogot indítok
Adatok
As Roma

3 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A DopeManTV ezúton szeretne gratulálni a londoni hőseinknek és köszönjük, hogy az elmúlt napokban egy kicsit visszaadtak e népnek a már elfelejtett önbecsüléséből...  A tisztelt vezetőknek pedig üzenném, hogy most ne kezdjék el verni a mellüket mert ez elsősorban a…..
Most, hogy a Kuruc Infón is elindult a karrierem, és kikiáltottak a cigány bűnözés első számú reklámarcának, úgy döntöttem foglalkozom egy kicsit a magyarországi romakérdéssel... Mielőtt belevágnék, szeretném megköszönni a Kuruc Infó szerkesztőségének, hogy a korrektség…..
As Roma 2012.07.19 06:55:14
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:
Azt hiszem, kicsit félreérted a dolgokat. Tisztességes bért a romák minimum 22 éve nem kapnak, arról, hogy előtte mi volt, most ne beszéljünk, bár az is érdekes.
Nagyon téved, aki azt hiszi, hogy az integrációra, vagy most divatos néven felzárkózásra elkülönített pénzek a magyar államkasszából érkeznek. Pl. egy EU-s támogatásnál, amit ugyebár nem mi adunk össze(4,5 milliárd euróval többet vesszünk ki az EU kasszából, mint amit befizetünk...) , hanem a már régebbi tagállamok, alaposan megadóztatják a "munkarerőpiacra visszavezetendő" romákat. Tehát az EU felé elszámolnak 150 ezret, a cigány kap ebből 80-at. Roma diplomást a szervezésbe nem, vagy alig vesznek be (tudom, nincs sok, de annyi lenne,ami ehhez kell) , a haver majd keres vele, és utána lehet mondani, hogy mennyit költöttünk a cigányokra. ÁSZ jelentés is volt erről, hogy a romákra szánt pénz tizede jut az érintettekhez. Le is hozták mindenütt, csak valahogy ez nem marad meg senkiben. És akkor még a norvég grantről nem beszéltünk, ha valaki azzal jönne, hogy az EU-t is mi pénzeljük (amúgy rohadtul nem, de a norvégokhoz aztán végképp nincs közünk gazdaságilag).

Nem szeretem egy lapon emlegetni az eseteket, de mivel le van egyszerűsítve a kommunikáció a témáról, kérem gondolkozzatok el róla. Aki Szöghy Lajos és Marian Cozma nevét a szájára veszi, gondolkodjon el, hogy hívják a hat roma áldozatot. A nevüket alig ismerik, de ha vki filmet csinál az ügyről, nagy a hőzöngés... Az alapvető tisztelet nincs meg, ez a baj. A többi már nem is érdekelne, nem kell szeretni a cigányokat, de bakker egy hat éves gyerek halála nehogy már ne legyen elgondolkodtató...

És igen, a legnagyobb baj, amit Dopeman jól írt, a szegregáció nem a társadalom érdeke, ez mind csak kamu, ami a politikából jön. Mi meg hagyjuk, hogy összeugrasszanak minket, jól haladunk a ház felé, ahol a pofont kapjuk.
Sportpszichó Coming out? 2012.06.27 19:55:00
Több megkeresésünk is érkezett, hogy írjunk LMBT sportolók magyar helyzetéről. Őszinték leszünk, nincs reprezentáns mintánk, illetve nem áll rendelkezésünkre a hazai és külföldi sportpszichológiai szakirodalom áradata sem. Éppen ezért felkerestünk egy megbízható forrást,…..
As Roma 2012.07.02 19:55:53
@Judit10: Miért is diszkriminatív? Ki mondta, hogy csak melegek látogathatják? Jól hangzik amit írtál, tudom, hogy ez most menő, meg jó üzlet (mennyit is kap a Jobbik évente?). Az a baj vele, hogy ordas nagy hazugság.
"Foglalod a kurva anyádat, de nem ám a mi hazánkat!" (Petőfi Sándor) Sokan azt mondják majd, hogy tahó vagyok. Tegyék nyugodtan. Fölvállalom, egészen mostanáig azt sem tudtam ki fia-borja Nyírő József. Bevallom azt is, hogy a szélsőjobboldal szárnyalásának kezdetéig Wass…..
As Roma 2012.06.25 23:02:03
@ferikefleto: Elolvastam, azért is merek véleményt formálni. Nekem nem tetszik, de ettől még nem lennék kiakadva.

Márai azért másik szint, ne keverjél, elég ha felülről összezavarnak és összeugrasztanak minket, legalább magunkat ne csapjuk be....
As Roma 2012.06.25 22:31:51
@Hülye aki elolvassa!: Hát, azért akiknél Nyirő van a polcon, azok sem túl műveltek, sőt. A

dy, vagy József Attila tényleg olyan, ami hatással van a fiatalokra. Ez nem ilyen magyar tanáros kamu duma, nekem tényleg válaszoltak bizonyos kérdéseimre, sőt mai napig is aktuálisak azok a dilemmák, amiket felvetnek. Hazához, szerelemhez, istenhez való viszony, ezek tényleg emberi témák és mindig aktuálisak.

Egy Wass Albert vagy Nyirő, ok, legyen bizonyos álművelt, műmagyarok kedvence, akiknek tényleg nincs más, mint a valahova tartozás, valakit utánzás. De tanagyagba ilyet, az meg minek? ez majomszeretet, nem hazaszeretet.
ProgBlog Kompország cigányai 2012.03.10 23:05:00
Ha én neked már nem kellekAzt kívánom hogy gebedj megHa a szívedből kivetnélPópa álljon a fejednélHa a szemed vetnéd másraÜljön tort az apád házaLuminita Mihai Cioabă szebeni roma királylány átkaFordította: Kányádi Sándor  El kellene már döntenünk, hogy akarunk-e…..
As Roma 2012.03.11 13:16:25
@nmy: Én nem vagyok művelt, tévedsz. Viszont Te okos vagy, hiszen feltetted a kérdést: Hány cigány akart építő jelleggel részt venni az ország életében?

Nézz utána, kik dolgoztak metró építkezésen, meg kik építették fel Budapestet a háború után.
As Roma 2012.03.11 13:19:38
@kovi1970: igazad van, de nem csak a csőcselék dől be sajnos... Azért írtam, hogy nem azzal van baj, ha valaki valamit nem tud... Sajnos a szélsőséges nézetek népszerűek az egyetemeken, de persze, nem gondolják, hogy szélsőségesek, sőt kikérik maguknak.
As Roma 2012.03.11 13:25:10
@kovi1970: :)))) lehet túlbecsülöm őket, ez nagy hiba:) Elvégre ők is csak való világon felnőtt emberek, akik most kurucnak hiszik magukat:))
C-közép Cigány vagy? 2012.03.01 03:08:00
Az egyszerű válasz: igen, mert az átlagnál barnább a bőröm, a hajam, szemem sötét. Komplikáció: Ahhoz elég barna vagyok, hogy kirekesszenek a „fehérek” (relatív ez is), de a romák félvállról csak azt mondják: rajtad nem látszik, le is tagadhatnád. Történet:…..
A szerző a HVG brüsszeli tudósítója   A tények és a médiafolyamból a fejekben lerakódó részletek általában jó, ha köszönőviszonyban vannak egymással. Vajon mi rögzült a brüsszeli buborékban élőkben a Magyarországot övező felfokozott figyelemből?  …..
As Roma 2012.02.23 09:18:07
@wagem: Még mindig itt tartunk? Jó, hogy nem a hanyatló nyugat ópiumával jössz.

Engem tényleg érdekel, nem rossz indulatból kérdezem, félre ne érts. Ezért megkérdem:

Te jártál már Nyugat-Európában? Legalább a Maria-Hilferen? Szoktál beszélgetni külföldiekkel? Tudsz angolul(esetleg németül), legalább beszélgetési szinten?

Ezt kérdem mindenkitől, aki az EU ellen van.
As Roma 2012.02.23 09:27:25
@wagem: Félreértettél, nem lep meg. Elszomorít. De tényleg.
As Roma 2012.02.23 09:45:14
@Martian: Akkor Te nem szoktál európaiakkal beszélgetni, ha jól értem.

Nem szokott kérdés lenni egy szint felett, alap, origó, axióma vagy is nem tudom, hogy mondjam, hogy csak úgy tud Európa versenyképes lenni, ha összefog. Németország, Franciaország, a britek össze tudtak fogni, nem sokkal a II. vh. után!!! Ilyen történelmi háttérrel!!!

Nem ez a kérdés. Teljesen más kérdések vannak, sajnos mi le vagyunk maradva. Fáj kimondani, de nagyon le vagyunk maradva, miközben azt hisszük, hogy bezzeg mi milyen okosak vagyunk.
A Magyar Televízió a közmédia új rendszerében kiemelten figyel arra, hogy minőségi, pártatlan, naprakész és az állampolgárokat mindenben kiszolgáló hírszolgáltatást nyújtson. Munkatársaink szakmai felkészültsége, elhivatottsága a garancia arra, hogy nézőink mindig…..
As Roma 2012.02.15 15:02:03
@fran7: Azért a Szempont, az Este tényleg igényes műsor volt. Hogy jól csinálták a dolgukat, azt bizonyítja, hogy még az akkori hatalomnak sem tetszett. Persze, a FIDESZ-esek nem hozták ugyanúgy vissza. Neki mentek a Hillernek, arra konkrétan emlékszem, de nem csak ezért volt jó. Jó szerkesztők és riporterek voltak, persze az infrastruktúra már akkor sem volt az igazi.
As Roma 2012.02.15 15:19:30
@fran7: Az Este Purlitzer-díjas műsor volt 2003-ban. Lehet, hogy néha gyengébb volt egy-két beszélgetés, de alapvetően az egy jó műsor volt.

Mindkettőnek elég jó volt a nézettsége. Mint mondtam, az infrastruktúra nagyon gáz volt akkor is és hiába volt jó a nézettség, nem fejlesztettek, így igazán nem sikerült nagyon alkotni, nem is lehetett. Most olyanok vannak, akiknek hulla mind1, örülnek, hogy éjjeli őr, portás, vagy akármi a státuszuk, nem kérdeznek, teszik, amit mondanak. Ez egy taktika volt. Most látjuk, mennyit ér.
A miniszterelnök egymaga (!), kocsiba szállt (!), és testőrök nélkül (!) ellátogatott egy hajléktalanszállóba. A mai Mátyás-kátyás titokban akart szemlét tartani így csak a Blikk fotósát és újságíróját hívta. A miniszterelnök azt mondta: úgy látom, sokaknak épp ennyi…..
Amióta reklám van a Tényekben, a műsorvezetők unatkoznak, miközben mi azt nézzük, hogy most harminc darab multivitamin áráért harmincöt szemet kapunk. Csak a kiemelt gyógyszertárakban. Persze azt is képzelhetném, hogy a reklámszünet közben Várkonyi Andrea horgol, Azurák Csaba…..
As Roma 2012.01.05 14:12:56
@R.H. ny.: ez nem poénos, szimpla antiszemita beszólás. Mindenből lehet viccet csinálni, de csak azoknak, akik van ehhez tehetségük.

Nagy okosságot írni, mondani bárki tud, meg hülyeségeket is mondhat bárki mondhat, de a vicceléshez tehetség kell. Ha csak mocskolódni tudsz, akkor ne azzal magyarázd meg a bénázásod, h a másiknak nincs humora...

Ez a közösségi oldalak terjedése elősegíti az ilyen hóbortok terjedését, mennyire rossz duma már.

Ezért nem bírok kereskedelmi tv-t nézni. Tényleg nem nézem! Ha véletlen belefutok, felmegy az agyvizem, tudom,h nem kéne, de nem bírom idegileg...
As Roma 2012.01.06 10:21:07
@trolololol: Soha ne fogadj, ezt megtanulhattad volna Charlie Firpótól.
Szinte egyszerre jött az üzenet a gmailes fiókomba, és a bejegyzés a facebookomra. Az e-mailben arra kértek, hogy csatlakozzak a Dörner György kinevezése ellen tiltakozókhoz, míg a közösségi portálon arról olvastam, hogy valójában sok Dörner-féle kinevezés kellene, elvégre egy…..
As Roma 2011.10.19 15:25:39
@manókomment: nekem az a furcsa a "Mortimer-ügyben" (ahogy a Wikipédia nevezi), hogy az akkori belügyminiszter nem szólt meg. Ha emlékszel, még Pokorni fel is szólította, hogy ne titkolja a nyilvánvaló rasszista motivációt az ügyben. Ehhez képest fura, hogy Horváth Aladár, aki akkor miniszterelnöki tanácsadó volt, tüntetést szervezett és nem tájékozódott, nyilván hamar utána lehetett volna nézni, hogy hány suliból csapták már ki a srácot . Amúgy legnagyobb gondja egy nappal előtte az volt Horváth Aladárnak, hogy Kolompár Orbán is tüntet...

Szóval ezt ne a média nyakába varrd. Az egy dolog, hogy sok helyen (nem mindenhol!!!) nem a pontosság számít, hanem a gyorsaság. Egy vidéki útra pl. nincs egy teljes nap, van 10 perc interjúzni egy telepen élő cigánnyal, hát ez idő alatt aligha ért szót a városi riporterrel...

Egyébként meg, aki tüntetést szervez, nem egyszeri hírolvasó, az vegye már a fáradtságot, főleg egy ilyen kényes ügyben!
As Roma 2011.10.19 21:55:57
@manókomment: jóval kezdesz, ha vitára hívsz:))
a tüntetésekről: igazad van, bárki tüntethet, de azért felelőssége van egy szervezőnek, pláne ha háromezer ember hallgatja a Moszkva téren és pl. spanyol tv-stábok jönnek.
Azt gondolom, hogy a roma ügy forró topic ma Magyarországon és nem túlzás, hogy emberi sorsok múlnak ezen a témán. Aki szafarizott csak Gyöngyöspatán, annak könnyű náci Magyarországról beszélnie a facebookon, de aki ott él, annak nem ilyen egyszerű. Neki együtt kell élnie a tanítónővel, a háziorvossal, akiknek ugye arrafelé hatalom van a kezükben.
Mehet oda hippi, bölcsész, politikus, az általad említett konyhás néni is, de tudnia kell, hogy ő onnan hazamegy, akikért pedig állítólag kiáll, azok ott maradnak, mert az az otthonuk!
a sajtóról: igen, nem beszéltem a média felelősségéről, csak annyit, hogy a megoldást szóban már ezerszer hallottuk, de a gyakorlatban nem működik valamiért. Kicsit hosszú ez a téma, most inkább csak annyit írnék, hogy addig amíg azon ment a vita, hogy cigányt vagy romát használjanak (édes mindegy, csak ne kisebbségit könyörgöm!!!), meg hogy milyen vágóképeket raknak egy hírhez, addig a Mónika showban sikerült úgy lejáratni a cigányságot, hogy csak na. Szóval röviden: nem ott a hangsúly, ahol kell. Szerintem nem azok kell károgni, hogy a híradóba nincsenek pozitív hírek, meg hogy csak a harsány figurákat mutatják a cigányok közül a tvben, hanem ahogy írtam, jól kell kommunikálni! A média sztem nem dezinformál, hanem irtó gyenge. Könnyű hülyeséggel bekerülni, de nehéz értékekkel. ha szigorúan az informális médiáról beszélünk, annak pedig alig van ereje, kevés a tényfeltárás és ami van komoly infó, az is csak egy szűk körhöz jut el.
szélsőjobb megerősödése: lehet slendrián megfogalmazás volt, bár kissé provokatívnak is beállíthatom:)) Az antirasszisták hibája, hogy nem bírnak kellő súllyal fellépni a szélsőségek ellen. A Jobbik jól használja a médiát és nagyjából elérte a célcsoportját, ugyanez a másik oldalról nem mondható el! A százezren gyönygyöspatáért csoportnak kétezer tagja van a face-en, addig amíg a szélsőségnek kétezer embere, aki bárhova hajlandó elmenni egy kis cigányozásért. (Hejöszalonta, hajdúhadház, Pata,amúgy meg kétezer ember a Hősők terén pl. elveszne...) Sajnos ebben 1-0 oda... Hidd el, nekünk cigányoknak fáj a legjobban ez.
Azzal pedig nem értek egyet, hogy máshol nem vevők az általad említett "szalonnáci" stílusra. Rasszizmus mindenhol van, és majd akkor nem lesz, ha mindenkinek egyforma színe lesz. Mindig lesznek ellentétek, amíg emberek élnek a Földön.
Azért mert némelyeknél Magyarországon divat a zsidózás, cigányozás, még nem ok arra, hogy ilyen átgondolatlan és gyenge legyen az antirasszok kommunikációja, ebben sem értek egyet Veled.
C-közép Ez vagyok én 2011.10.18 04:48:00
Először is néhány szó arról, ki is írja ezt a blogot, milyen céllal és miért.  Sokan néztek hülyének már gyerekkoromban is, mert két dolog sokkal jobban mozgatta a fantáziámat, mint a többieknek: a foci és a politika. 1994-ben, 12 évesen nagyon képben voltam a…..
As Roma 2011.10.18 09:17:56
@Ani-Marika: tetszik a hozzáállásod nagyon:) Jó érzés volt olvasni, amit írtál!