Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carlota

61 bejegyzést írt és 209 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha felelni kell az élet kiszámíthatatlanul bekövetkező, s elodázhatatlanul végzetes pillanataiban: felelni kell, az egészre. Ki vagyok? Mit akarok? Ki ellen, kinek érdekében akarok élni? Miért? Milyen képességekkel, eszközökkel, felkészültséggel? Ami fontosabb mindennél: milyen szándékkal?... És,…..
Pontosan 7 éves kislány voltam.  Homokvárat építettem. Délutáni szabad foglalkozás volt az udvaron, és én kivételesen egyedül akartam lenni.  A vár egyre nagyobb és nagyobb lett,  s én egymás után halmoztam a kupacokat fel. Kezdtem egészen elégedett lenni az eredménnyel. Kora tavaszi délután volt,…..
Az igazi vadász... ...távolról megérzi a préda szagát. Óvatosan közelít, hogy ne ijessze el a zsákmányt. Sarokba szorítja, észrevétlenül. Ha már nincs hova menekülni, akkor támad. Gyors, türelmes, tapasztalt.  Kevés "igazi" vadász létezik. A legtöbben csak szeretnének,…..
Találós kérdés: Adott két ember, két különböző városból, akik mind a ketten, köszönik szépen nagyon jól megvannak magukban. Adott egy bál, a jéghideg december kellős közepén. Találkoznak. Beszélgetnek. Táncolnak. A továbbiakban mi köti össze őket?  Olyan ez, mint mikor…..
Kedves Olvasók!  Emlékeztek még a másfél évvel ezelőtti Carlotára?  Mindig is szeretett beszélni, de új társaságban meglepően csöndes volt. Határozatlan volt, ha az élet dolgairól volt szó. Nem tudta, hogyan álljon ki saját magáért, nem tudta hogyan kell ügyeket intézni,…..
And it's hard to learn,  And it's hard to love,  When you're giving me such sweet nothing ..
Kedves Olvasók! Az élet tele van korlátokkal és szabályokkal. Sokszor nyögjük nehéz kötelességein terhét, vagy állunk értetlenül olyan szabályok előtt, melyek nem segítik életünket, csupán nehezítik azt. A szabályok és törvények manapság úgy ivódtak bele az emberi…..
Hinnye! Tudom, hogy megint fenitek a kaszát (rég írtam), de most hogy van publikus témám, ismét következik a masszív nyálverés. :) A mai témánk arról az ismerőseim közt is megtalált jelenségről szól, ami a bejegyzés címe... Az a gond, hogy sok ember nagyon-nagyon szereti az…..
Kedves Olvasók! Néha jó megállni néhány percre, s körülnézni magunk körül. A szobámban ülök, idebenn csend honol, csak kinntről hallatszik be a munka zaja. Tegnap este nem volt közvilágítás, s kicsit úgy érzem, mintha a tegnap éjszaka sötét nyugalma áttelepedett volna ma…..
Carlota 2014.06.09 18:37:05
@Xinaf: Az ajtóm mindig nyitva áll, különösen előtted. :))) @Malkav: Köszönöm Malkáv, tényleg rég láttuk mán' egymást, de sebaj, megyek mostmár haza lassan! :D
Carlota 2014.06.12 08:17:15
     ..
Carlota 2014.06.02 00:00:16
@Morviniuszka: Köszi! :)
FELTÁMADT KRISZTUS! Na mi jön? Na mi jööön? Na mi jönne? Hálaadás, Február-Március egyszerre, ajvé! Mit szerettem Februárban és Márciusban? - Lelkiatyámék, bevallani sem merem, milyen rég óta először.  Most cserkészek nélkül, rövid és kicsit rohanós tempóban, de…..
Régi-régi tartozásomnak teszek most eleget kedves olvasók! Még szilveszterkor Mogyee készített velem egy interjút. Nem volt titok, hogy sorozatnak szánom, ahol blogoló ismerőseimmel beszélgetek. Most eljött az idő, hogy első interjú alanyommal folytatott társalgást leközöljem…..
Carlota 2014.05.07 14:06:03
@mezeinewsee: Ó, ő már csillagot érdemel, igazi sztár! :D Hajrá, hajrá! :)

Xinaf, most retteg minden olvasód. :P
Tudom, ez nem a vallási blogom, de írásom nem lelki természetű. Hogy ezt alátámasszam, már most szólok: a gyakorikerdesek.hu-ról szedtem a témát :D Szóval, kalandoztam egy kicsit ott, és igazi gyöngyszemre leltem! Milyen Biblia ellenes tanítása volt vagy van a katolikus…..
" Már minden helyen kerestelek, ahol nem vagy, csak azt a helyet nem találom, ahol vagy. Csak azt tudom, hogy ott vagy, ahol én nem vagyok. De hol vagyok én? Azt kívánom bár itt lennél, hogy megmondd. Esetleg ha nagyon-nagyon erősen kívánnám, akkor itt lennél? "  /A. A. Milne/..
XINAF - Az én világom Pasiológia 2014.04.06 00:05:08
Régi terveim között szerepelt ez a bejegyzés, és most itt van.  A nők és a férfiak mások. Ezt tudja mindenki, néha mégis elcsodálkozunk ezen. Most átadnék egy tudományos alapot ugyan nélkülöző, de személyes tapasztalatok alapján gyűjtött kis listát. Elemi tudnivalókat…..
Kedves Olvasók!  Régen írtam bejegyzést, s ennek egyszerű oka van. Keresem a szavakat egy jó ideje már. A sok változás, az új élet, a gyász, amelyet nagypapám halála okozott, mintha egy láthatatlan falként állt volna közém, s a blogírás közé. Többször leültem, jobbnál…..
Carlota 2014.03.21 17:13:36
@Mogyee: @Malkav: Ennél szebbeket nem is mondhattatok volna. :)
Ez az utolsó politika témájú bejegyzésem a választásokig! 4 éve már csináltam ilyet, most ismét kitöltöttem egy politikai tesztet, a "kire is kéne szavazzak" témakörben. Kérlek titeket, ha kitöltitek, kommenteljétek be a végeredményt!Nálam érdekes eredmény született: DK -…..
Na, következzék egy újabb. Nem biztos, hogy a kritika szó megfelelő, mert megint csöpögős leszek… és persze a szokásos. Minden egyes sor a saját szubjektív véleményemet tükrözi, semmilyen komolyabb filmesztétikai tudásom nincs. Valódi laikus szemmel nézek, átélek, és most…..
Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik. Íme az idei év első Best of Troll bejegyzése! :D Vajon kitaláljátok-e, hogy kié az idei második Arany Bunkó Díj (összesen, immáron ötödször, veretlenül!)? Bizony! Ismét a mi örök és rengeteg nicknevet viselő Thotferi…..
Mostanában több igen jó programom is volt. Egészen pontosan 3. A címben mégis kettőt írtam, és nem véletlen, mert az egyiket külön bejegyzésbe fogom kifejteni. 10. Nemzetközi CirkuszfesztiválSoha nem voltam a cirkusz szerelmese. De a Kedvesem igen, így az nem volt kérdés, hogy…..
CSI helyszínelők intróját megszégyenítő rikoltás, dübörgő zene, mindenki egy pontra figyel, és nem is hiszi el, amit lát…   Bizony, és milyen jó újra itt lenni! Na, nyugodtan le lehet tenni a köveket, az dobja az elsőt, aki időnként nem hanyagolja el a hobbijait sok…..
Kedves olvasók! Szilveszterkor rendre egy áttekintést szoktam írni az elmúlt évről, de most valami mást terveztem. Ez egy interjú velem, amit Mogyee készített velem. Ezúton jelzem, hogy ez egy rovat indítása is, és interjút fogok készíteni minden blogoló ismerőssel :) Oké,…..
Mindannyian ismerjük, mindannyian hallottunk már ilyet, mindannyiunk életében szerepet kap. Kisebb vagy nagyobb léptékű nem számít, az összeesküvés elméletek behálózzák mára az egész életünket. A kisebbektől (a gyógyszergyártók direkt megbetegítő anyagokat tesznek a…..
Carlota 2013.12.27 21:26:25
@marikaneni: Nem tudom Feri, biztos vagy te ebben? Napok óta hívom, úgy volt, hogy találkozunk, de semmit nem hallottam felőle. Mikor hívom, akkor nem egyszerűen nem veszi fel, hanem azt mondja a női hang, hogy ezen a számon előfizető nem kapcsolható. Mindig ez volt a száma. Mit tegyek/tegyünk? A rendőrségre nem mehetünk... Vagy igen? Tanácstalan vagyok...
Carlota 2013.12.31 00:13:17
@marikaneni: Mi bajod az édességekkel? Szerintem finomak...
Carlota rám szólt, hogy írjak bejegyzést, tehát... Igenis Hölgyem! :D Kezdjük egy interjúval, melyet Iszanthril Szanthron-Danhatmor Ervenlenhiszter, a "Kobzos Iszant" készített Malkávval, íme! - Szervusz Malkáv! - Szevasz Iszant! - No mesélj, hogy vagy? :D - Így: -…..