Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Siluka

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog Te hol futsz jövőre? 2012.10.25 13:49:08
Amikor elkezdtem futni, és főként, amikor már egy két versenyen részt vettem, valahogy elképzeltem a nagy eszemmel, hogy milyen kafa lesz, amikor majd bejárom Európát versenyről-versenyre. A félmaratonok és a maratonok remek kulisszát adnak majd az önfeledt utazgatásnak. Persze ez…..
Utunk Ultrába Balaton... 2012.07.05 22:04:00
Egy stég végén ülök, előttem a magyar tenger keleti medencéje. Siófok mögöttem. Tihany-Füred-Csopak szemben. Jobbra Kenese-Akarattya. Vihar közeleg kelet felől. Egyre nagyobb hullámok jönnek fehér tarajokkal. A szél zúg, háttérben dörgés. A túlparton gombostűfej nagyságú…..
Közszolgálatilag szeretnék segíteni azoknak, akik még nem voltak versenyen. Megpróbálom összefoglalni azokat az elengedhetetlen kellékeket, amik nélkül soha nem érdemes elindulni versenyen egy igazi geek /informatikus kütyümániás hülyegyerek / futónak. Lássuk az illusztrációt a…..
Siluka 2012.06.18 15:53:55
@Ppix: Bakancsosok csapatnéven futnak, ha jól tudom Debreceni csapa és ha jól hallottam a Bécs-Pozsony-Budapest kört is csinálták már így csapatban :)
Igazán itt lenne az ideje, hogy Vitya értékelje a Terep 50-et, illetve Ulrik a WINK félmaratont, de addig is, míg ők melegítenek, hadd szóljak pár szót egy olyan versenyről, amelyen ott sem voltam. Amióta hallottam róla, sosem volt szimpatikus a Coca-Cola Testébresztő Női…..
Siluka 2012.05.23 06:45:42
Fejérváry Dóri ‎László nem fejtettem ki, mert nem gondoltam, hogy ez lesz belőle (szerintem erősen túlzás ami kerekedett) de ha gondolod összeszedem sorba, hog az ÉN női szememmel hol tévedsz:
1: "Na de akkor miért kell női versenyt hirdetni? Erre az az érv, hogy mert a férfiak jobbak, és hogy a nők ne érezzék magukat örök hátrányban." Nem, ennek pusztán annyi oka van, hogy a nők szeretnek "csak maguk között" csinálni dolgokat, ebbe belefér a srácok poénkodása a beöltözéssel, mert attól még női esemény marad
2: a távokra: akár versenynek, akár gálának hívjuk ennél nem az a lényeg (szerintem) hogy ki mennyit tud futni, hanem hogy csajok együtt vagyunk, mienk az a nap és ebbe teljesen belefér, hogy inkább rövidebb távok vannak, amin többen el mernek indulni, többeknek lesz sikerélmény :) aki tud hosszabbat az úgyis elmegy a "komolyabb" versenyekre is
3: az iramfutók tempójával egyáltalán nem értem a problémád, ha jól tudom ilyen tempót szoktak általában menni, jó motiváció lehet és az is hogy "jó pasik" után futunk (persze ízlések és pofonok, de az elv)
4: "És a dolgot fokozandó: az iramfutók egytől egyig férfiak. Ők, a nagyok, az erősek, kísérik a szegény kis ügyetlen nőket." Ha van olyan nő, akinek ezzel kapcsolatban ez jutott eszébe, annak őszinte részvétem
5: "A Testébresztő elvben valamilyen feminista esemény lenne a nőkért" kezdetű bekezdésed az előzők végképp kicsavarása, így szerintem a válaszaimból egyértelmű, hogy miért nem értek egyet vele.
6: A pasis kérdést is már érintettem, szerintem azt is túlbonyolítod. A beöltözött pasi szerintem mindenkiben inkább azt váltja ki hogy mekkora poén, milyen menő és dob egyet a hangulaton. Ráadásul nem mellékes, hogy a beöltözött pasik nem elszáguldoztak, hanem pont a mezőny közepén-végén ökörködtek vagy csak pusztán a jelenlétükkel adták a hangulatot :)
Azt hiszem ezt elég korrektül megfogalmaztam, így már elfogadod?

‎Fejérváry Dóri: Végre valami, amivel lehet kezdeni valamit.

1. Továbbra sem látom az ellentmondás feloldását. OK? nők szeretnek maguk között csinálni vmit. Elfogadom, legyen. De ha már a srácok beöltöznek, akkor nem női esemény. Ha viszont jó, ha ott vannak a srácok, miért kell őket eleve kizárni? HA ki vannak zárva, miért nem baj, ha mégsincsenek?

2. Ha a nőknek igényük van a szeparált futásra rövid távon, miért nem tételezed fel, hoyg hosszabb távon is van? Ha neked jó most a csajfutás, miért gondolod, hogy amikor majd rendszeresen futsz félmaratonokat, maratonokat, akkor nem lesz az?

3. Sokkal nagyobb iramok is szoktak lenni. Ha ilyen nincs, az azt sugallja, hogy igény sincs rá. Plusz: ha jól esik pasik után futni, akkor az iramfutókon kívül a többit miért kell kizárni?

4. Van benne valami. De akkor mi is a baj azzal, ha más versenyzők férfiak?

5. Egy női rendezvényt nehezen tudok másért elképzelni, mint hogy a nők részesüljenek valami olyasmiben is, amelyet nem mindig kapnak meg. Egy rendes futóversenyen sajnos bizonyos értelemben tényleg másodrendű a szerepük, mert van ugye a győztes, és van a női győztes... Itt viszont már a kiírás is azt sugallja, hogy hát igen, a nők azok, akik nem futnak jól...

6. Ha az, hogy egy pasi gyorsabban fut, frusztrál egy nőt, akkor az, hogy míg ő úgy fut, hogy alig kap levegőt, egy pasi meg közben bohóckodik, miért nem? Vagy ha nem ez az ok, miért jó a külön női futóverseny? Tökre el tudnék képzelni hatvan éven felülieknek kiírt futóversenyt, de ha ott fiatalok jelennének meg és járókerettel bohóckodnának, az nem biztos, hogy minden öregnek vicces lenne – sokkal inkább sértő. (Ja, igen, az öregek sem feltétlenül lassabbak, hogy szavam ne feledjem.)

Szóval semmiről nem győztél meg, de ez legalább az egyet nem értés korrekt kifejezése volt.

Fejérváry Dóri ‎Fejes László próbáld újraolvasni és értelmezni amit írtam, mert még mindig túlbonyolítod szerintem :) itt nem ezekről a hú de mély és átgondolt elvekről van szó, hanem örömfutásról és innentől az ellenérveid elvesztik az értelmüket :) amúgy 1:eshez felteszed újra azt a kérdést amit elsőre is megmagyaráztam 2: futottam már félmaratont, valószínűleg még jó páran, attól még itt nem a táv volt a lényeg, de ezt is írtam elsőre 3: és az kit és miért frusztrál hogy nincs rá igény? valószínűleg nem véletlen ezeket indították csak hanem megnézték, hogy ki milyen célidőt írt be... egy 45 perc alatt beérni akarót hol a halálba kéne hogy érdekeljen hogy van-e 4 perc körüli iramfutó?! szerintem eszébe se jut, hogy kéne, aki meg olyat fut valószínűleg tisztában van vele, hogy EZ nem AZ az esemény amikor erre igény van. A nők az ilyeneket elég jól megszokták érteni ;) 4: az hogy akkor nem női futás. Tudod a nemek aránya nem mindegy ;) 5: Pedig el lehet képzelni, hogy pusztán azért van, hogy csajoskodás legyen és Jéééé tényleg :D 6: nem hiszem hogy egy nőt zavar hogy egy pasi gyorsabban fut, erről szó se volt. és ezek szerint neked az se esik jól ha valaki bekiabál szurkolni mert ő nem dögledezik melletted? vagy ha valaki lehagy mert valami nem jön össze de megpróbál bíztatni az is pfujj de gonosz lenézés? mert szerintem ez akkor elég szomorú hozzáállás.

És mindezt leírtam, de feleslegesnek érzem, mert az alapgondolatát nem vagy hajlandó elfogadni az eseménynek: Nem teljesítmény és verseny szempontból emelték ki a nőket. Nincsen semmi feminista jellege. Nem az a lényeg, hogy most akkor nők nyernek. Annyi a lényeg, hogy !Csajos nap!. Se több, se kevesebb. Jól hangzik és jó buli. Ne komplikáld túl

Akkor itt vannak az előzmények
Futóblog Core Training 2012.05.18 16:51:58
Tegye fel a kezét az aki, futás mellett mást is sportol. Jó. Most az tegye fel a kezét aki a futás mellett váz, illetve törzsizom erősítő gyakorlatokat végez. Nos, ki csinál ilyet? Sérülésem rávilágított arra, hogy nem csak a futás van. Fokozottabb igénybevétel a testünk…..
Most abban a korszakomban vagyok (szerintem majd elmúlik), hogy szeretek minden versenyre jelentkezni, ami él és mozog. Volt múltkor egy kérdés a blogomban, hogy hol lehet velem találkozni, akkor szedtem össze a következő két hónapra eső nevezéseimet, én is meglepődtem: április…..
Futóblog Drugs Bunny válaszol 2012.03.24 08:06:17
A Futóblog alapos olvasóinak nem lehet ismeretlen Drugs Bunny neve. A kíméletlen tollforgató testépítő edzővel Winkler Róbert már 2010 elején összehaverkodott. Drugs a Futóblogon később is felbukkant. Drugs bevezetője arról, hogy mit együnk: Drugs véleményét…..
Siluka 2012.03.29 10:20:21
@M.Islander: amíg nem a testépítő brutál kockákról beszélsz addig baromság :D ha mefelelő súlyban van az ember és még sportol is valamit (nem feltétlen konditerem!) akkor szépen elő tudnak kerülni ;)
Futóblog Futóprofilok: Levente 2012.03.22 09:00:00
Néhány hete a "Bükki Hard" elnevezésű futóverseny után hallottam Leventéről először. Az igen embertpróbáló versenyen dobogós helyen érkezett célba. Az egyik futótársunk invitálására kapcsolódott be a terepfutó-topik közösségi életébe. A Naplás-tavi…..
Tegnap megtörtént a csoda! Délben (a napi futás után) kiszedtem a megszokott marhapörkölt adagomat, és szépen nyugisan megettem - volna, ha úgy a kétharmadánál nem jelez az én drága jó gyomrom, hogy ennyi elég is volt, részéről telt ház van. Mondjuk, ebben még nincs semmi…..
Egy hete nem futok. Őrületes formában voltam pedig, már jó ideje tartottam a stabil 50 kilométeres heteket – az az én szintemen jó. Az utolsó hómentes szombaton még szaladtam egy 15-öst – azért csak annyit, mert a szembeszél befújt a nem igazán futásra való sapkám…..
Futóblog Vésd be! 2011.09.30 15:30:00
Szintén egy "alulról jövő" kezdeményezést mutatunk be. Sok Futóblog olvasónak nem lesz ismeretlen a most "Vésd be!" néven nevezett önbevallásos táblázat, viszont revitalizáljuk a dolgot. Ehhez a kommentek és futóközösségben két aktív személy, azilinha és…..
Siluka 2012.02.02 14:00:43
@pannonfunk: ezek a kifejezések honnan jönnek? rendszeresen sikerül visítva röhögnöm rajtuk, köszi ^^
Másik, futótechnikára: ezt a Chi futás című akciót nézted már esetleg? én még csak olvasgatom, meg persze kívülről nem látom magam, de egyszer-egyszer mintha elcsíptem volna az érzést, és sokkal jobbnak érződött a mozgás (meg könnyebben is ment sokkal), úgyhogy lehet nem hülyeség :) Ha jól emlékszem valamelyik hosszútáv blogos srác gyakorolja, ő biztos tud nyilatkozni a tapasztalatokról :)
Siluka 2012.02.03 08:13:44
@pannonfunk: újra kell olvasnom Gombóc Artúrt (milyen jó, hogy húgomnak azt vettem karácsonyra :D)
hát ha néha sikerül, akkor azt lehet növelni ;)
Üdv mindenkinek aki bejutott a második fordulóba! A vártnál kevesebben estek ki, de lényeg, hogy Szasza köztük van remélem, hogy egy kicsit ennek a versenynek is köszönhetően jobban figyeltetek magatokra az ünnepi asztalnál. (Vagy voltatok olyan hülyék, mint például Pannonfunk és…..
Siluka 2012.01.24 11:57:36
@futmintnyúl: erre nem szeretne valaki képben lévő válaszolni? mert engem is érdekelne, a sport banddel mindig összeveszek :S
Siluka 2012.01.25 22:04:49
@DaMartian: köszi a választ, hát tényleg fincsi ár :S nálam az a gáz, hogy semmi "I" cuccom nincs (és nem is szeretnék) ezért voltam rá kíváncsi. Sportbandet már próbáltam kalibrálni... indul ott, hogy a legtöbbször nem is engedi, amikor kétszer sikerült, akkor meg még rosszabb lett mint volt :S ha legalább ugyanúgy tévedne... :)
Futóblog Ezt nem lehet ellazsálni 2012.01.25 19:32:00
Sajnos csak a Oxygen-ben kezdtem el bosszankodni, hogy miért nem szóltam Winklernek. Biztos tetszett volna neki ez kombó edzés, és hát lehetőség szerint arra kell mindig törekedni, hogy ne csak magamat szívassam.  Mostanában tényleg kegyes az időjárás, olyan pocsék idő nincs,…..
Szóljon már rám valaki, hogy ne rendezzek fogyóversenyeket, mert annál nincs is nagyobb ciki, mint hogy valaki kétszer belelép ugyanabba a pofonba. Jelen sorokat még egy nappal mérlegelés előtt írom, de jelen állás szerint két kilóval vagyok több, mint a kiinduló állapot. Nem…..
Futóblog Láttad már futni magad? 2011.12.29 10:40:00
Kedden ellátogattunk a Népstadion mellett található fedett pályára. A helyszín légköre zseniális a gyors futáshoz és annak képi rögzítéséhez.  Mi is így tettünk. A mozgásom nem, hogy nem látványos, inkább elgondolkodtató. Az az ötletünk támadt, ha megbeszélünk egy…..
Siluka 2011.12.30 09:13:00
@SMarcsi: ez zseniális :D

attól függően mikor lesz, lehet én is mennék, jó leszek elrettentő példának :D
Tapasztalt-e valaki magán már izomlázat egy-egy erősebb futás, esetleg verseny után? Vagy fordítsuk meg a kérdést. Mit kell ahhoz tenni, hogy egy borzasztóan erős futás után ne legyen izomlázunk? Szombaton komoly meccset vívott a fejem a testem ellen. Hajtottam. Az első 4 órában…..
Itt a karácsony, csingilingi, csingilingi a faágon. Már most utálod az egészet, főképpen magadat, hogy mit össze fogsz kajálni, előre lelkiismeret furdalásod van és nem tudsz másra gondolni, csak hogy hova kellene egy négypéldányos kérvényt fogalmazni, hogy azonnal tiltsák már be…..
Siluka 2011.12.15 07:58:52
@mgergoo: igen, igen, én is ott akadtam el, hogy oké, hogy pénteken is meg január elején is mérlegelés, de a kettő között lesz valami cél már, vagy mindenki megnézheti mennyit hízott az ünnepek jóvoltából? :D
mondjuk akármelyik, én beszállok, csak ez nem tiszta :)
Siluka 2011.12.15 16:52:54
@bohemianJAno: ohhh, inkább csak irigy vagyok ;) én pont az ellentéte vagyok ennek, a súlyom minden logikus várakozást keresztül tud húzni... pro és kontra is :D
Siluka 2011.12.16 08:00:33
@bohemianJAno: majd most úgyis megint látszani fog :D

amúgy mérlegelés megvolt, nyilvánossá tétel lesz megint táblázatban? és részletek? nahnahnah??? :) kíváncsi-fáncsi vagyok :)
Vannak helyzetek, amiket nem szabad nem kihasználni. 16 éves voltam, iparági szakértők szerint is rettenetesen jól néztem ki, tinilányok százai csettintgettek, ha végigmentem az utcán. Persze bamba voltam, mint a tök, zavartak is el a lányok hosszú tömött sorokban. Lényeg a lényeg:…..
Futóblog Decemberi programajánló 2011.12.01 08:53:00
Walter Ulrikot, a Futóversenyek oldal gazdáját és az netes futócsoportok főszervező-mindenesét kértem meg arra, hogy állítson össze egy kis decemberi eseménynaptárat. Fogadjátok szerettel:  Itt a tél, itt van újra. Téli álomra hajtja fejét a természet. A medvék is…..
Siluka 2011.12.03 08:22:53
@rodriguez: filózok rajta, de nálam az is erősen kérdéses, hogy képes vagyok-e végigkocogni vagy csak gyalogolva menne ^^
Siluka 2011.12.04 23:02:08
@csiripiszli12: elindulunk és legfeljebb belesétálás lesz :)
Siluka 2011.12.05 10:06:31
@csiripiszli12: megértem, még van addig idő, majd kiderül, hogy kell-e segítő, és ki milyen esélyekkel indul neki :)
A szombati mikulásfutáson rengetegen voltunk! Köszi mindenkinek, hogy eljöttetek! Jövő héten, 10-én a Hungaroringre megyünk, de erről majd a héten írunk részletesebben. Üdv, Szaszafotó ..
Az, hogy beégtem ebben a fogyós kihívásban, a napnál is világosabb, nincs is ezzel baj. Ami viszont a fontos, hogy a 47 játékos jelentkezett a fogyós versenyre, 26-an összesen 59 kilót adtak le, iramszarvas kolléga precízen megtartotta a súlyát, hárman pedig híztunk, ezzel…..
Futóblog Hol futtok szmogban? 2011.11.20 18:18:03
Futóbolond kérdezte még a rákászkabát-poszt végén, de mostanában engem is sokat foglalkoztat a téma: mások hol futnak, ha 400% a szállópor? Nem is önmagában másokra volnék kíváncsi, mert a legsúlyosabb szmogriadóban is látok futókat Újpesten, vagy az Árpás-hídon át a…..
Futóblog Edzés előtt 2011.11.14 08:12:00
Valakivel előfordult már olyan futás előtt, hogy nem működött a pulzusmérő jeladója? Az alábbi rövid felvételen a jeladó mellkasöv szakszerű üzembehelyezését láthatjuk: A rossz hang miatt kis segítség az értelmezéshez: ha nincs benedvesítve nem adja a jeleket. Ezért…..
Siluka 2011.11.18 10:36:29
@Irén a Szirén: Majd írj léci, hogy neked hogy megy a fejlődés ezzel, jól jönne a bíztatás :) mert nálam is a ugyanez a célkitűzés, de én még csak a nike+os 5km-est csinálom, ami elvileg 12 hetes, de lehet a vége előtt áttérek majd én is erre, és/vagy előtte a 10kmesre :)
Futóblog A kezdetek 2011.11.09 18:25:49
Írogatok már 3 éve a Futóblogra, de igazán említést sem tettem róla, hogy hogyan kezdtem futni. Talán azért, mert igazán nem egy nagy story. Sőt még csak nem is érdekes.Sanyosz nagyon szellemesen leírta, hogy amikor ő futott én az MVSC pályáján, a homokozóban építettem…..
Futóblog Futóklub: télen is 2011.11.03 15:12:51
Ne feledjétek, a Nike Futóklub télen is vár benneteket! Ahogy tavaly, idén télen is folytatjuk a fusd át a telet akciót. A pontos időpontokat és helyszíneket később publikáljuk, addig is egy inspiratív (!) felvétel az oszlopos tagokról. ..
Siluka 2011.11.06 21:21:48
@DaMartian: igen, SportBandet kellene, de jelenleg nagyon nem tudok ezek szerint egyenletesen futni, nekem ez is kb annak tűnt, dehát kezdő... :) na majd következőleg megpróbálom.
Azért is vicces amúgy a dolog, mert előző futásnál (már ezzel a kalibrálással) kb pontosan mérte a 4 km-t, és most is az elején pontosnak tűnt végére meg elszállt :/ na mindegy, küzdök :)
Siluka 2011.11.07 22:59:41
@DaMartian: @Sz.Lacc: hát ez nem túl bíztató :S elem nem lehet, mert nem túl régi a dolog, és nem is túl sokat volt még használva, most barátkozok a rendszeres futással csak ^^ az a baj h mást nem nagyon tudok használni, mert telefonom se olyan, Ipod és egyéb Icuccaim nincsenek, és több dologba már nem tudok most beruházni :( most újra próbálom a gyárit, aztán ha lesz időm/erőm akkor elszórakozok a kalibrálással :/