Regisztráció Blogot indítok
Adatok
durcas.hu

4 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egész nap Facebookozol? Felkelés után első dolgod csekkolni az Instát? Na és 10 évvel ezelőtt milyen honlapokat böngésztél? Képzeld, a legtöbb még ma is működik, csak már jóval kevesebben kíváncsiak rájuk. Fedezd fel velem újra az internet legjavát!  1. KvízPart.hu Tisztán emlékszem a napra,…..
durcas.hu 2017.12.10 07:22:59
Ezek voltak tíz éve a nagy kedvenceim, és még mindig élnek:

hamster.blog.hu/
hup.hu/

De még ezt a tartalmat is megőrizte valaki, amit anno 1997-ben olvasgattam sokat:

www.agria.hu/mlf/

Azt hittem, ez már nincs meg.
durcas.hu 2017.12.10 10:24:29
@karandash: Abszolút sehol. Csak infó tanár vagyok. :-)
Mennyire kiábrándító lehet megtudni egy ételről - amit az egészséges életmódod miatt rendszeresen fogyasztasz, de szeretni nem szereted - hogy nem is egészséges! Pedig sajnos sokszor becsapjuk magunkat ilyen ételekkel. Íme 10 ezek közül:..
Rengeteg olyan otthonnal találkozom itthon, amelyből szerintem hiányzik az ott lakók személyisége és unalmas tucatlakásnak látom a virtuális látogatás alkalmával. Mindemellett minden a helyén van, szépen és ízlésesen van berendezve, de valahogy mégis hiányzik valami. Az a valami pedig valójában a…..
Manapság a csapból is az folyik, hogy kevés a programozó, hogy a programozók rengeteget keresnek, mégis alig találni embert. Valószínűleg a te fejedben is megfordult már, hogy programozást kéne tanulnod. Vagy azért, mert kecsegtető mindez, vagy mert unod a munkádat, keveset keresel, vagy éppen a…..
Jeffrey Zeldman webdesign tízparancsolata Elérkezett az év utolsó napja, és ezt mi mással is összegezhetném jobban, mint Jeffrey Zeldman gondolataival. Boldog új évet mindannyiunknak!..
A dealjumbo.com szabadon letölthető fontokat és patterneket kínál. Némelyik kifejezetten figyelemre méltó. Ha érdekel, még négy napig letöltheted. http://dealjumbo.com/downloads/free-christmas-gift-from-dealjumbo/      ..
Igen, jól látod, ez valóban az Apple weblapja, mégpedig annak egy egészen korai verziója, még 1997-ből, amelyet az Internet Archívumban találtam meg. Mai szemmel nézve elég cudarul néz ki, de hidd el, nem csak a külcsínyt érdemes megvizsgálni. Ha például szívesen böngészel…..
  Ez egy webdesign blog, én pedig Molnár Hajnalka vagyok. Ha téged is érdekel a web, és szívesen olvasol a témában mindenféle apró szösszenetet, nézz be időnként, örömmel látlak...
Örökségfigyelő Cave Canem! 2015.11.27 14:31:41
Ízléstelen kastély-átalakítások Magyarországon Cave canem, vagyis óvakodj a kutyától – ez az időközben szállóigévé vált figyelmeztetés olvasható a klasszikus római prózairodalom mesterének, Petroniusnak Satyricon című művében, a Trimalchio lakomáját leíró részben. Trimalchio, a rabszolgából lett…..
Az éjszaka a Bajo hotelben kissé szakaszosan telt, mert még éjszaka is jöttek-mentek a turisták, még magyarokat is hallottam félálomban. Majdnem ki is mentem szólni, hogy „Földijeim! Csendesebben legyetek már, hiszen éjszaka van…”, de a tagjaim már túlságosan aludtak ahhoz,…..
... az érdekesség kedvéért vonatok nélkül. Momentán úgyis teljesen mindegynek tűnik, mit töltök fel, nincs itt élet, úgyhogy a magam örömére csinálom tovább :) Szent György-hegy: a nap balról sütötte a síneket, a szép háttér viszont pont ott volt, úgyhogy figyelmen…..
durcas.hu 2015.09.09 02:23:21
Ha valakinek van rá 5 hete, simán visszaszerezheti széthullott cipőjének árát a Deichmanntól. Naiv ügyfél első választása fél óra alatt elpusztult, de ez nem szegte kedvét, és újat húzott. A másodikkal 3 hónapig bírta, aztán levált a talpa, és bevették javításra. A…..
durcas.hu 2012.04.24 21:14:52
Ezek a cipők valóban gagyik, nem mindegyik teljesen, de a legtöbb igen. Én úgy láttam, hogy az embereknek azt a tulajdonságát használják ki, hogy elhiszik: lehet olcsón jó, tartós és szép cipőt készíteni. Azután eladják az olcsó cipőt (cipőnek látszó tárgyat), azt sugallva ezzel, hogy spórol így a cipőn az illető, holott nem, mert így gyakrabban kell majd cipőt vásárolnia.

Arról nem is beszélve, hogy az olcsó cipő mellé mindenkivel megvetetik a dárga talpbetétet is (mert ez szerintük feltétlenül szükséges, különben veszettül izzadni fog benne a delikvens lába.) Ez a Deichman (az ár/érték arányt tekintve) tulajdonképpen az egyik legdrágább cipőbolt, amit ismerek.

Mégis van létjogosultsága szerintem a piacon. A bolt -úgy látom- alapvetően arra van kitalálva, hogy azok a nők is boldogok legyenek, akik nem hajlandók (tudnak) sokat cipőre költeni, de szeretnék, ha nekik is lenne olyan celebes, primadonnás, százdarabos cipőgyűjteményük. Ugyanis ha száz van, akkor simán eltelik a hat hónapos garancia anélkül, hogy bármi gond lenne vele. Azután az alig hatszor használt, de már hároméves, roppantul nem trendi darabokat simán kukába lehet hajítani. Mégsem várhatja el az ember ugye, hogy a NŐ többéves, ósdi cipőben járjon. :) Szóval, úgy érzem, fifikás dolog ez mind eladói, mind vásárlói részről.

Kedves férfi olvasók! Remélem, sikerült most az élet egy érdekes rejtélyéről a leplet lerántanom! ;)
  ..
durcas.hu 2012.03.09 22:27:01
@Macskond: Északon lakó ismerőseim együntetűen állítják, hogy ez nem probléma arrafelé. Gyakorlatilag nem bámulnak be más emberek ablakán. Ami számunkra természetes (tudniillik, hogy feltételezzük, hogy mások leskelődnek, ezért függönyözünk), az arrafelé állítólag föl sem merül bennük. Ahol ezt zavarónak érzik, ott egyébként van függöny náluk is.
A Tisztaszoftver-program mégis folytatódik, a megegyezést az utolsó pillanatig húzta a két fél. Az intézményeknek március elsejéig kellett volna visszaállniuk arra a szoftverre, amit még a program megkezdése előtt vásároltak, alapként. A frissítési licencek elvesztésével több…..
Majdnem egy éve keresem a választ erre a két kérdésre, egy fél könyvtárat elolvastam már a keresésben, és mégse jutottam sokkal közelebb a válaszokhoz. Egy évvel ezelőtt azt írtam, nincsenek illúzióim: a kormányrendelet az eleje lesz az igazán küzdelmes szakasznak, nem a vége…..
durcas.hu 2012.02.08 12:56:48
@k.o.d.i.: Ebben a videóban maguktól az otthonszülő anyáktól kapsz választ a feltett kérdésedre:

www.youtube.com/watch?v=8VFAKmvyebk
Vonat, villamos, metró, luxus személygépkocsik és elektrobusz, csőrös őskövület és csak kicsit újabb áramvonalas csoda, félbevágott villanymozdony és hajóvontató... és ez csak kis része annak, amit láttam! Ízelítő a berlini Deutsches Technikmuseum kincseiből..
durcas.hu 2012.01.28 13:44:21
@Hamster: Egy nap alatt ez tényleg bejárhatatlan, mármint úgy, hogy legyen értelmessége is, ha Berlinben járunk ez a legtutibb programunk. Mi a jóval kisebb bécsiben töltöttünk egy napot épp egy hete. És nicsak, másnap, az U-Bahnra várva egy kellemes szolmizálás ütötte meg a fülemet, de az induló vonat mozdonyát eltakarta valami, tehát képileg leírni nem tudom. Nagyon kellemes hangja volt. A Tauruson kívül szolmizál még mozdony?
Az Axe reklámjai többnyire az Axe-effektus köré épülnek, amikor is a rendkívül kommersz szagú, általában tökátlagos pasikra elkezdenek gerjedni a jócsajok. Nagy szerencsénkre a nemi egyenjogúságért folytatott harc fontos mérföldkövéhez érkezett, hiszen az Axe előrukkol egy…..
Gyerekszoba Karácsonyi tea 2011.12.13 14:38:00
Maja Matas és Krešimir Miloloza cseh designerek meglátása szerint a karácsony lényege, hogy az emberek együtt legyenek. Ami persze annyira nyilvánvaló általános vélekedés, hogy már közhely. De az ennek jegyében készült teafilter applikációjuk már korántsem az, ráadásul…..
durcas.hu 2011.12.14 04:57:58
HamPLÓ Gőzössel a Mátraalján 2011.11.02 12:30:00
Gyönyörű időnk volt a hosszú hétvégén - remélhetőleg más is kihasználta az alkalmat, és fejest ugrott a legszebb arcát mutató őszbe! Én egyik nap a Mátraalján jártam, talán nem meglepő módon kötöttpályás közlekedés apropóján: e négy nap alatt ugyanis…..
A Kádár-korszakbéli Magyarországon a számítógépek mibenlétéről kevés embernek volt fogalma. Kevesen láttak működés közben számítógépet, és kevesen tudták elképzelni, a hétköznapi életben mire lehet felhasználni a számítógépeket. Nem véletlen, hogy kutatóintézeteket…..
durcas.hu 2011.10.16 21:52:03
@zsuzsa.frisnyak: Mint a korszak számítástechnikája iránt érdeklődő, azt ismerő ember, nagy örömet okoztak számomra a képek, amelyeket publikáltál, még nem ismertem ezeket.

A Kádár-korszak kifejezés pedig véleményem szerint is helytálló, hiszen ezek a karikatúrák itt készültek Magyarországon. Ebben igazad van.

Azonban a mondat így valóban nem annyira precíz. Hogy ne csak kötözködjek, hanem javasoljak is, a mondat talán így hangozhatott volna helyesebben:

"A hatvanas-hetvenes években a számítógépek mibenlétéről kevés embernek volt fogalma."

Ebbe a mondatba már kisebb örömmel kötnének bele a legszőrösebb szívű, és legprecízebb informatikusok is.

Egyébként üdv, és kíváncsian várom a folytatást!