Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sünbab

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1000 leütés Befejeztem 2016.02.07 06:34:36
Búcsút mondok a nyilvánosságnak, ideértve a blogolást és a PKP vezetését. Az utóbbi bő három évben sok időt és minden mást áldoztam a polgári, liberális konzervatív gondolat, kultúra, és politika erősítésének, a megelőző húsz évvel együtt ennyire telt, elértem a korlátaimhoz. A pártnak a saját…..
Az év végén végzett gyorsfelmérésünk főbb eredményeiről beszámoltunk már, most álljon itt egy kis összeállítás arról, amiről az országos kutatásokból viszonylag keveset tudunk: hogy mi lett az egyes pártok 2010-es táborával. A 794 válaszból álló minta természetesen nem…..
sünbab 2014.01.05 18:20:51
@tesz-vesz: Ez most önkritika is?
sünbab 2014.01.05 19:34:46
@tesz-vesz: Nyilván te is olvasod, ha róla véleményed.
sünbab 2014.02.03 17:56:59
@tesz-vesz: Oké, kimaradt a "van". De ettől még jogos a kérdés: ha nem olvasol, nem nézel valamit hogy lehet releváns véleményed róla?

(amúgy nagyjából még egyet is értenék,
-a "sima" mandin elképesztő hozzászólásokat olvashatunk
-ezt a felmérést kár volt elvégezni).
A 2013 utolsó napjaiban készített villámfelmérésünkben 794 olvasónk válaszolt rövid kérdőívünkre. A nem reprezentatív adatok alapján most vasárnap a Fidesz-KDNP 36,9, az LMP 14,4, az Együtt-PM 12,8, a DK 10,1, a Jobbik 7,1, az MKKP pedig 6,4 százalékot kapna ebben a…..
sünbab 2014.01.03 08:36:50
@freehckr: Most ugye viccelsz?
Mert azt nem gondolhatod komolyan, hogy a fidesz szavazó baloldalinak vallja magat?
(Az teljesen más kérdés, hogy Te mit gondolsz a fidesz oldaliságáról.)
„A Török Zsoltot cáfolni látszó honlapot a nyilatkozata után hozhatták létre, a domént egy Hír Tv-s műsor oldalát is bejegyző cég kezeli″ – áll az Index címlapján. A cikkben aztán Széky János ÉS-rovatvezető csütörtöki írására hivatkozva állítják,…..
sünbab 2013.11.03 12:37:43
@vizipipa: Az rendkivül érdekes, hogy miközben a média élvezettel csócsálja a bajai videó témát a rendőrség hallgat.
Az is érdekes, hogy Kőrös Gusztáv akinek a HírTv az index cikk szerint másfél milliót ajánlott ha nekik adja elő a storyt inkább az ATV-t választja -akiktől nem kap semmit.
(Ezt pl csak úgy tudom elképzelni, ha valakitől többet -vagy legalább ugyanannyit- kap az ATV-s fellépésért, mint amennyit HírTV adott volna.)
És a legnagyobb baj az egésszel az, hogy ha nem elkötelezetten szemléljük a dolgokat bárkiről el lehet képzelni bármit. És esély sincs arra, hogy megtudjuk az igazat.
Az biztos, hogy ha roma vezető lennék nem kis élvezettel figyelném a többségi társadalom ügyködését az ügy körül. Mert ha roma (vezető) lennék piszokul elegem lenne a kisebbségemet csak politikai haszonszerzés céljára használó pártokból -mind az összesből.
Van olyan, hogy valaki a maga módján zseniális? Talán van. És, ha van, akkor Gyurcsány Ferencre bizonyosan ráillik ez a kifejezés. Zseniális, mert valami elképesztő manőversorozatba fogott, mert valami hosszú távú, nagy ívű, messzire tekintő koncepciót próbál megvalósítani.…..
„Aczél behívatott a parlamenti dolgozószobájába, és a beszélgetés végén a folyosóra ordította utánam, hogy vegyem tudomásul, hogy ebben a hazában csak kormánypárti művésznek érdemes lenni.″(Kerényi Imre) A KISZ, az MSZMP, az MDF és a Demokratikus Charta után a Fidesznél…..
A magyar sportolók a 2012-es olimpián és paralimpián sokkal eredményesebben szerepeltek, mint Pekingben. A pozitív közösségi élményre és nemzeti büszkeségre éhes közvélemény egyetértésével a magyar állam pénzjutalommal honorálta a sportolók eredményeit. A paralimpiai…..
A kormány munkaerő-mobilizáló intézkedéseiről írt ergé kolléga nemrégiben. Az állami beavatkozást en bloc ellenzők nyilván szigorú kritikával illetnék a kabinetet emiatt, de most nem ebből a szempontból vizsgálnám a kérdést. Nem is ergével kívánok vitába szállni, hiszen…..
sünbab 2012.08.28 19:50:09
@bbjnick: Nemtom Kopp Mária neve mond e valamit. Ugyanis tőle hallottam többször a meglepő különbséget a vágyak és a valóság között.
Ez nem gyagyaság kérdése, hanem az ideál-én vs reál-én közötti elég jelentős különbség.
Amúgy családszeretetről még annyi, hogy a házasságok fele válással végződik, ami megint csak nem túl nagy családszeretetre utal (ez statisztikai adat, de baráti körünkre pl teljesen igaz).

Az inmobilitás egyik nagyon jelentős oka szerintem (is) az idegen nyelv ismeretének hiánya. Félő, hogy fiatalok tényleg elmennek, mert már annak tudatában tanulják a nyelvet, hogy tudják azt, hogy ezzel piacképességüket jelentősen fokozzák. Diplomásként, szakmunkásként, vagy akár segédmunkaerőként.
Ha az országban nem kerülnek közelebb egymáshoz a jövedelmek a végzett munka fontosságával, hasznosságával (pl oktatásügyben dolgozók, eü-ben dolgozók siralmas jövedelme így marad) nem várhatjuk el attól, aki el akar és tud menni, hogy ne menjen.
Tanulságos újraolvasni azt a sok különböző nyilatkozatot, ami mondjuk csak az elmúlt egy hónapban az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban a magyar kormánypárt politikusaitól elhangzott. Tárgyalástechnika – mondják erre baráti értelmezők. Totális káosz – vélik mások.…..
Az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása kapcsán elindult vitában szinte minden érvet ismerünk már. Tegnap hosszabb hallgatás után megszólalt a kormányfő is, és egyértelművé tette az álláspontját: támogatja a Lázár János által jegyzett módosítási javaslatot. Este a…..
sünbab 2010.10.31 07:55:07
@Blogger Géza: Érdekes, hogy nem csak hatalomgyakorlónak, hanem senkinek sem jut eszébe az, hogy esetleg a befizetők számának növelése/befizetők valós jövedelem utáni adóztatása lenne az igazi megoldás?
Senkit nem zavar, hogy minibálbér (vagy annak kétszerese) bevallása mellett (nem kevesen!) 100 milliós házakat építenek?
Lehet szegény kisvállalkozóra hivatkozni, aki becsődölne, ha törvényesen megfizetné adókat, járulékokat. Ám, ez az, amit gyakorlatilag a rendszerváltás óta a mindenkori hatalomgyakorló tesz. Ezen kellene változtatni, ha már ugye forradalom volt (mégha csak a fülkékben is).
Ki kell találni végre hogyan ne menjen tönkre az átlagszinten élő vallalkozó, és hogy adóztassák meg a nagylábon élő, ám ici/pici szinten befizetőket.
Ehhez valóban kreativitás szükségeltetik. Amit a fidesz eddig tett, ahhoz csak pofátlanság.
Eddigi intézkedéseik árát nem azonnal és nem közvetlenül, de a kedves zemberek fogják megfizetni miközben általam említettek legfeljebb nem kapnak adókedvezményt gyerkőcök után (mivelhogy nem adóznak).