Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pierre81

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasgatom az ellenzéki, illetve mértékadónak mondott gazdasági szakemberek nyilatkozatait, akik az egy kulcsost fúrják a progresszív SZJA-t favorizálva.Na kérem, orbitális hazugság e törekvés. Több okból.A legfőbb ok, hogy a megadóztatható, tisztességesen fizető alkalmazotti…..
pierre81 2011.10.16 19:04:26
Azon nem csodálkozom, ha az az adózó, aki eddig elérte azt a sávot, ami felett a magasabb adókulcs szerint adózott, adójóváírásra pedig nem volt jogosult; nos ő természetesen védi az egykulcsos adó rendszerét. Persze amíg több adót fizetett, addig is nettóban a többszörösét kereste meg annak, ami mondjuk egy 37 éve dolgozó pedagógus. Senki sem a saját pénze ellensége. De miért ne legyen felháborodva az a réteg, aki most azt látja, hogy a magas jövedelműek idén akár 100.000-ekkel többet visznek haza, és tőlük meg még adójóváírást is elveszik. No jó, majd jön a bérkompenzáció! Engem az sem nyugtat meg, hogy a nettó bérem nem fog csökkenni a tavalyihoz képest.
Valóban igaz, hogy az adó nagy részét a magasabb adókulcs szerint adózók fizették meg, mondjuk volt miből és így sem haltak éhen. De a közalkalmazott, meg a gyári munkás is adózott. Az adócsalásokért bizonyára nem ők a felelősek, most mégis rosszabbul járnak, vagy legalábbis nem jobban. Azt meg el kellene felejteni, hogy a több munkáért több pénz elv igazságos az adópolitikában. Szerintem Gizike, aki csirkefeldolgozóban dolgozik, legalább annyira elfárad, legalább annyit gürcöl, mint pl. egy informatikus 800.000 bruttóval. Sőt, utóbbinak talán a munkakörülményei is jobbak és magasabb adókulcs mellett is jobbat fog vacsorázni munka után, mint Gizike, aki parizeren, meg paprikás krumplin él.
Ok, tök rossz, hogy léteznek adócsalók. Bár az az érzésem, hogy nem a Gizikék a bűnösök.
Ne álmodjunk egy olyan világról, ahol egy adócsökkentéssel(?) megoldanánk az adócsalás problémakörét. Aki eddig megtette, ezután is megteszi.
Ja és ha Oszkóval van bajod: szerinted ő nem járna rosszabbul, ha visszavezetnék a több kulcsos adórendszert? Persze biztos nem, mert adócsalással megoldaná.
Érdekelne, hogy miért éppen Te írtad ezt a posztot, mert nem hiszem, hogy a jobb oldalhoz húznál. Talán semmilyen oldalra sem húzol? Nem baj, kellenek az álomépítő civil filozófusok is, akik ilyen szépen össze tudják szedni a gondolataikat, mert ez egyébként nem rossz írás.