Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pehlildiko

32 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl a személyesen Nehézségek 2023.11.10 12:58:45
Hosszú időn keresztül írtam a blogomban a terápiákról, a kapcsolatokról, a megvilágosodásról, a spirituális útról, rengeteg idő ment el arra, hogy a jó, a szép, a napfényes képet mutassam. Azt mondták, hogy jól kell kinézni, ha nyilvánosság elé lépek, hogy magamról írjak, hogy hiteles legyek,…..
Túl a személyesen A fájdalom 2023.11.05 11:44:07
Apró gyermekkorom óta nehezen bírom a fájdalmat. Többféle fájdalom létezik. Fizikai, érzelmi, lelki- és fantomfájdalom is van. Nem tudom, melyik az igazi vagy valódi. Mindenkinek más a fájdalomküszöbe, mindenkinek egyéni, melyik fáj úgy igazán és mit bír elviselni. Azt mondják, van olyan, amikor…..
Túl a személyesen Újra írok 2023.11.02 12:03:30
Megint elkezdtem írni. Sokáig, nagyon sokáig nem írtam itt. Egyszer-egyszer, úgy kétévenként rávettem magam, hogy leírjam a gondolataimat, de azután valahogy nem volt időm, kedvem, energiám, erőm, elfogyott valami. Elfáradtam.  Hosszú ideje vagyok fáradt. Fáj mindenem. Nem tudom, mi az oka,…..
Nézek ki az ablakon. Ősz van. Nem tudom, hogy az ősz miatt vagyok rosszkedvű vagy az életem alakulása miatt. De azt hiszem, inkább az utóbbi. Nézek ki az ablakon és azt látom, hogy hullanak a falevelek, a fák ágain őszi színekben pompáznak a faágakba kapaszkodó levelek. Sárga, narancs, bíbor,…..
Szeretettel üdvözöllek! A nevem Pehl Ildikó. Ezt a blogot azzal a céllal hoztam létre, hogy kizárólag a B-EPIC-ről és a vállalat által forgalmazott termékekről tájékoztassalak. Ha viszolyogsz a network marketingtől, akkor nyugodtan kattints tovább valahova máshova. Ha kíváncsi vagy, mi az a…..
Újabb két év telt el úgy, hogy nem írtam semmit. Hogy miért? Ennek több oka is van, de ez most nem fontos. Hosszú-hosszú ideig tanakodtam azon, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést. Végül úgy döntöttem, írok a nárcizmusról.  Nem azért, mert olyan népszerű ez a téma. Talán lesz folytatása is, nem…..
  Reggel, amikor felébredtem, azt éreztem, hogy hálás vagyok. Most, hogy egy kicsit lecsendesedett körülöttem a világ, érzem, tudom, hogy valaminek vége van. Még nem tudom, hogyan jelenik majd meg az életemben, de valami történt Bennem: Hálás és elégedett vagyok. Hálás…..
Túl a személyesen Szinkronicitás 2013.12.08 14:51:31
Carl Gustav Jung használta először ezt a fogalmat, neki köszönhetjük, hogy elterjedt. 1980-ban írt erről "A szinkronicitás, mint az akauzális összefüggések elve" című munkájában. De mit jelent a szinkronicitás? Akkor beszélünk szinkronicitásról, ha valamilyen külső esemény…..
Mit jelent az, hogy sors? Mit jelent az életút? Mi az a karma? A szavaknak van szótári jelentése, van spirituális jelentése, vannak készen kapott válaszok. De megnézted már, hogy neked mit jelent? Tudod-e, mi határozza meg az életedet? Egy horoszkóp ábrája, a szüleid élete, a…..
  Tudod, mi a jó a megvilágosodásban? Elmondom, nekem mi a jó benne. A megvilágosodást nem lehet elérni, nem lehet megcsinálni, nem lehet megkapni, nem adhatja neked senki, nem tudod megőrizni, nem tudod odaadni, nem tudja elvenni senki. Nem tudja neked elmondani senki, hogy mi…..
  Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel a hírlevelemre itt: http://IP0463.iwowwe.com/contact/Feliratkozom   ..
Ami fenntartja a kapcsolatot, de nem csapdában tartja a másikat, az a vonzásmező. A vonzásmezőt a magabiztosságod és önbizalmad táplálja és ez tartja ott a másikat, nem a manipuláció. Persze manipulációval is benne lehet tartani valakit egy kapcsolatban (betegség, játszmák…..
Túl a személyesen Nem működik? 2013.11.24 10:26:54
Ha nem működik a párkapcsolatod, vagy abban bármilyen törés, elakadás vagy nehézség van, például nem tudsz elköteleződni, vagy nem mered magad teljesen átadni, akkor ez a te akaratodból van, ez a te szándékodból van. Mert félsz. A kritika a kapcsolatban a leértékelés folyamata,…..
Akkor kezdesz egy emberből kiszeretni, amikor a leértékelés folyamata elkezdődik. Mulasztások és visszatartott, ki nem mondott szavak minden egyes alkalommal elindítják a leértékelés spirálját. Ez nem megy egyedül, ez kölcsönös. A másik ugyanezt teszi, mert érzi, hogy valami…..
Minden kapcsolatnak van egy belső etikája. Lehet, hogy ki sem mondták a felek, de tudják, hogy a másik mit vár el, hiszen a kommunikáció azt is jelenti, hogy megosztom magam, a gondolataimat, tehát a másik ismer. Ha van olyan, amit nem akarsz elmondani a másiknak, vagy azon gondolkozol,…..
Túl a személyesen A kizárásról 2013.10.28 07:46:00
Egy ideje gondolkodom arról, hogy írok egy jelenségről, ami a Facebook-on is előfordul, a kizárásról. Csak nem tudtam, hogy kezdjem. Talán azzal, hogy én is zártam már ki és engem is zártak már ki. Nem csak a Facebookon, hanem az életben is. Erről beszélgettünk Glóriával: Utánanéztem a…..
Túl a személyesen Anyám és én 2013.09.08 14:26:58
Anya-lánya kapcsolat – tabuk nélkül 1966. december 17-én születtem, Kőbányán. Egy olyan családba érkeztem második lányként, ahol gyermekként úgy éreztem, nem sokat tudnak a szeretetről. Az édesanyám nagyon korán ment hozzá apámhoz, aki 8 évvel volt idősebb nála. Apám…..
Azt mondják, bolond vagyok Lehet benne valami. Miért is? Azért, mert nem vagyok hajlandó megfelelni az elvárásoknak? Azért, mert nem hagyom, hogy bárki beleszóljon az életembe? Azért, mert nem titkolom, hogy spirituális úton járok? Azért, mert megmondom a véleményemet? Lehet,…..
  Dühös vagyok! Már megint egy olyan mondat, amitől dühös lettem: Legyél sikeres! Ez majdnem olyan, mint amikor azt mondja a nagyon bölcs tanító, hogy  engedd el, amikor én még ragaszkodnék, vagy fogadd el, amikor úgy érzem, nem tudom elfogadni, vagy szeresd magad, amikor…..
  Jó néhány éve járok az önismereti úton.Többször voltam már tűzön járáson és mondhatom, mindig más volt, mindig kaptam valami többet, valami újat. Minden ilyen élmény után új lendületet, új fordulatot vett az életem.Az idei évben a tűzön járás (igazából égő…..
  Kellemen Monika Ésha előadásában hallottam először a párkapcsolatokról olyan formában, amely megközelítés egy kicsit más, mint az eddigiek. Arra gondoltam, megosztom itt a blogon, hátha másoknak is új és hasznos lesz az információ.   Talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy nincs olyan ember,…..
  A végtörlesztési hajrá után lecsitulni látszik a devizahitelesekre fordított figyelem a médiában.Pedig a probléma nem oldódott meg. Az adósok többségének nem sikerült kiszállni avészkijáraton, és továbbra is utazni kénytelenek az adósság vonatán. A vonatozás sokaknak…..
 Kedves Barátom!Kérdezted, hogy mit adott nekem a spiritualitás? Nehéz erről beszélni annak, akivel nem beszélünk egy nyelvet, aki nem tudja, hogy miről is beszélek. Ezt meg kell tapasztalni. Annyit tudok, hogy az egész életem fenekestül felfordult, de nem bántam. Csak azt tudtam,…..
A megvilágosodásról és a spiritualitásról   A spirituális szó jelentése: lelkiséggel, szellemiséggel kapcsolatos. A Wikipédiában ez áll: A spiritualitás összefoglaló kategórianév. Világnézeti formák, amelyek elsősorban a szellemi, természetfeletti erők illetve a lélek…..
Túl a személyesen A mosolyról 2012.02.06 15:34:00
  Ismerek olyan lényeket, akik úgy vélik, ha állandóan mosolyognak, akkor minden rendben van. Azonban az erőltetett mosoly egy idő után csak maszk lesz.  Bár az is igaz, hogy ha erőltetem, előbb-utóbb az érzés is megjön hozzá, de a valódi derűt nem…..