Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Üvöltő Szelek

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A már két posztban tárgyalt könyvünknek van még egy utolsó fejezete, Baktay Miklós és Zelka jegyzi. Ők egy házaspár, és párterápiával, illetve párkapcsolat gazdagítással foglalkoznak. Hittel vallják, hogy léteznek módszerek, amelyekkel megelőzhetők illetve kezelhetők a…..
Üvöltő Szelek 2011.10.24 22:39:08
@Jilley: Ha én nem is, de az egyik legjobb barátnőm már volt párterápián, így elég közelről éltem át a hatásokat. kb 10 éve történt és még ma is együtt van a férjével. Kapcsolatuk csak annyival lett "jobb", hogy éppen nem váltak el, de a mindennapok részévé vált a marakodás, ami nekik talán már fel sem tűnik, viszont pl egy közös hétvégén mi kivülállóak elég nehezen viseljük. Minden esetre a terapeuta büszke lehet, mert "megmentett" egy családot a széthullástól....Ami a szexszet illeti, hát szóval azt hiszem, arról nincs mit beszélniük.
Üvöltő Szelek 2011.10.25 23:14:31
@skarlát betű: @Jilley:
Boldog? Gyáva. Megélhetési feleség, sose dolgozott. Magának is hazudik. A férj, nos ő szintén gyáva, és persze van két gyerek, a család, az elvárások, a neveltetés, stb. Félreértés ne essék, tényleg a baránőm, annak kiváló, és ezért is ismerem ennyire. Szóval a terapeuta ilyen környezetben volt "sikeres".
Üvöltő Szelek 2011.10.26 23:12:43
@M-elicious: Én csak attól félek, hogy egyes terapeutákat mondjuk a saját életszemléletük vagy felfogásuk determinál (mentsük meg a családokat) és nem azt nézik, hogy adott helyzetben mi lenne a legjobb. Nem vagyok a legjobb véleménnyel róluk.

Egy időben jártam egy neves pszichiáterhez, kamuból... Kikaptam egy full depressziós szeretőt, akin minden erőmmel próbáltam segíteni. Ő semmiképpen nem akart orvoshoz fordulni, így fogtam magam és elmentem a pszichiáterhez az ő problémájával, tapasztalat szerzés céljából. csomó teszt, több találkozó, gyógyszerek (semmit nem szedtem be természetesen), egy kis kognitív viselkedésterápia, és, láss csodát, egy félév alatt "meggyógyultam"...fel sem merült benne, hogy kamu volt az egész. Viszont néhány "fogást" sikerült ellesnem, s talán egy kicsit a kedvesemen is tudtam segíteni.
Nemrég írtam ennek a könyvnek a párjáról, a Férfi agyról, nos, az igazságosság úgy kívánja, hogy a Női agy is sorra kerüljön, természetesen a mi sajátos szemszögünkből. A két könyvet ugyanaz a tudós asszonyság írta, Louann Brinzendine: egyébként elsősorban a női agy…..
Üvöltő Szelek 2011.10.26 12:58:38
@barbieds: Engem az ösztönös és az öntudatlan jelzők is megragadtak: Minden alól felvagyunk mentve! Csak ösztöneiknek engedelmeskedünk :-) (már ha ez felmentés egy "civilizált" világban)
Minden párkapcsolatnak, legyen az házasság, együttjárás, vagy szeretői viszony, megvan a maga kommunikációs struktúrája. Ha valami nagyot változott az elmúlt 10-15 évben, az éppen ez. Teljesen átalakult a kommunikációnk és ezzel együtt az időérzékünk is. Ez persze közhely,…..
Üvöltő Szelek 2011.10.17 21:59:04
@Silvane:
Csak a saját nevemben tudok nyilatkozni: A másik átverése nem megy gond és lelkiismeretfurdalás nélkül. Az őrlődés folyamatos. De hiába vagy akár szerelmes is a másikba, ha tudod, hogy nincs közös jövőtök (vagy legalább is ezt valószínüsíted), és van otthon két gyerek plusz egy társ, akivel tulajdonképpen nem is lenne különösebb baj, ha...ha éppen nem lenne ott a "szerető".
Üvöltő Szelek 2011.10.25 22:46:12
@tiboru: A pasiknak ez (lenne) a tökéletes megoldás: meghallgatom minden baját (beleértve az otthoni és a munkahelyi problémákat, a volt barátnőket,vagy bármit) majd szeretkezünk egy jót. Biztosítom róla, hogy a barátja (nem barátnője!!!) vagyok s hogy még csak véletlenül sem kívánom feldúlni az életét. Magamról lehetőleg nem beszélek, még csak véletlenül sem terhelem a problémáimmal. kedves vagyok, mosolygok, hallgatom és mint jó szerető, a rendelkezésére állok. Nem ezt értik a pasik erotikus barát alattí?
Üvöltő Szelek 2011.10.25 23:03:47
@skarlát betű: Talán egy kicsit túl cinikusra vettem, jobb esetben tényleg kölcsönösen beszélhetünk barátságról, márcsak azért is, mert többnyire jelen van a barátság egy fontos pillére, a bizalom.

@barbieds: Igen, én is hajlok erre, hiszen ez már szerelem ! Csak valami álszent félelemből másképp nevezzük....
Valamelyik kommentfolyamban megjelent az a napi hír, hogy a KDNP felvetette: párkapcsolati ismereteket (rövidítve: PKI) kellene tanítani az iskolákban. Akkor ezt az ötletet pár szóval elintéztük, de lehet, hogy megér ez vitaposztot. Gondolom, az már kiderült számotokra, hogy nem…..
Egy poszt Barbieds-től. Egyéb bevezetés nem szükségeltetik. "Ez a punci az enyém" - állt Olimpia hasán piros festékkel írva, a lefelé mutató nyíl fölött. Ez volt, amit a férje otthon meglátott, és azon nyomban elvágta a felesége nyakát egy borotvával. Az extrém…..
Üvöltő Szelek 2011.10.21 21:48:31
@skarlát betű: A lelki sérülések szerintem gyakoribbak mint a testiek, ha nem is a kisírt szem, de a révedő tekintet, vagy ha valaki a szokásosnál zárkózottabb, szórakozottabb. De hogy a külsőnél maradjunk, ugyan úgy árulkodó jegy lehet ha pl. egy nő kivirul: a szokásosnál ápoltabb külső, rendszeres testmozgás, új ruhatár vagy éppen újfajta smink. Bár ezt a kívülállók sokszor hamarabb észre veszik, mint a férjek...
Üvöltő Szelek 2011.10.22 13:20:41
@barbieds: Jó, hogy írod, épp fontolgattam a dolgot:-)
Üvöltő Szelek 2011.10.23 17:12:39
@Kelpie: Igen, ez engem is érdekelne, bár nekem világos, hogy pontosan melyik fél csökkent étvágyára gondolsz...Amit igazából tudni szeretnék, kedves férfi blogtársak, hogy úgy 25 évnyi házasság után, egy amúgy nem túl vonzó és szexuálisan nem túl aktív feleséggel akar szeretkezni a férje, kívánja? Vagy ez is rutánná tud válni mint a fogmosás? Mi van, ha ennek a férjnek szeretője lesz? Aktívabb lesz otthon, vagy éppen nem?
Kedves Mindenki, hűtlenek és hűségesek, ezt a vendégposztot júliusban kaptam, de hiába válaszoltam a szerzőjének, aki Üvöltő szelek néven írt nekem, ő nem reagált többé. Vártam, vártam ... Nemrég megint a szemembe ötlött a levele, remélem, még olvassa a blogot, és nem…..
Üvöltő Szelek 2011.10.15 22:50:51
@skarlát betű: Sértődékeny ember ne menjen a netre...jól szórakoztam mindenen !
A folyosó ebben az esetben inkább alagsort jelent, homályos zugokkal, szinte 0 forgalommal, és persze igyekszünk házon kívül találkozni, már amennyire a körülmények engedik. A munkahely a mi esetünkben nem igazán irodaház, ennél speciálisabb és a mi esetünkben csábítóbb lehetőségeket kínáló helyszín...
Üvöltő Szelek 2011.10.15 23:19:31
@skarlát betű: Azzal nem volt gond :-) de szó sincs arról, hogy lépten-nyomon ezt tennénk..
Írták korábban, hogy mindenkire kiül a boldogság, ha szerelmes, a nők ragyognak, megfiatalodnak, sugároznak...nos, azt hiszem, hogy ez az, ami egy zárt közösségben azonnal kiderül és a lebukás veszélyével fenyeget. Még ha nincs is bizonyíték és beavatott "legjobb" barátnő, aki azonnal körbevinné a hírt, a környezet ezt azonnal lereagálja, mindenki a saját habitusa szerint: van aki cinkosan összekacsint(ana), van aki erkölcsi magaslatokról érezteti megvetését, van aki irigykedve csámcsog, más meg féltékeny. Bocs, ha valamit kihagytam volna...