Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lilcsyke

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Malfoy Kihívás 25. nap 2011.11.10 19:00:00
Lucius hisz az Igaziban - csak abban nem, hogy együtt is lehet vele...CÍM: My ruling passionCSAPAT: LuciusKULCS: 9. kulcs: "Nincs semmilyen szenvedély, Ami nálad jobban kell, és ez soha nem múlik el." (Tankcsapda: Föld és ég)JOGOK: J. K. Rowlingot illetik, én csak kölcsön…..
Malfoy Kihívás 24. nap 2011.11.09 19:00:00
Amikor Scorpius esik szerelembe...Cím: SzeretnélekCsapat: ScorpiusKulcs: 8. Két szoba közt a csend, de végtelen nagy távolság.(Cserháti: Boldogság, gyere haza)Jogok: A világot tekintve minden jog J.K. Rowlingot illeti, ahogy hálás köszönetem is, mert alapul véve azt,…..
Lilcsyke 2011.11.11 00:35:16
Szia!
Nahát, még egy érdekes páros :) Itt lenne az ideje kicsit visszaszoknom a fanficvilágba olvasgatni ^^ Nekem teljesen újszerűen hatott, az alapötlet pedig zseniális :) A két főszereplő közül mégis inkább Harryt emelném ki: bár Scorp is fantasztikus lett, mégis Harryért dicsérnélek meg mindenek felett. Ugyanis nem hiszem, hogy sokan vannak, akik egy középkorú férfit így meg tudnának ragadni. A rossz tapasztalatokból adódó félelmét, az egyre kevesebb önbizalmat, ahogy haladt a korral, és persze a rengeteg démont, amik megkeserítették az életét. Tökéletesen átláttad, milyen is egy ilyen férfi helyzete, ezért szerintem még Scorpnál is sokkal jobban sikerült az ő személye. A barátaikban láttam némi kivetnivalót: Ronon kívül gyakorlatilag senki nem ellenzett semmi ellen, sőt, mindenki tudott mindent, és szorgalmazta a további kapcsolatot... Ezt én egy picit azért furcsának találtam, hogy Teddy, Hermione és Draco is ennyire elfogadóak voltak, ami persze azért jó is, de azért... A történet maga izgalmas, nem kikövetkeztethető, volt egy pont, amikor megsajdult a szívem, hogy itt vége, sad end lesz a sztori, aztán hál istennek mégse :) Ám én néha megakadtam. Talán a stílusodhoz nem vagyok szokva, vagy nem tudom, de nekem akadtak gondok a fogalmazásoddal. Találtam elgépelést is (az elején "az óta" megragadta a figyelmem, ezen el is filóztam, azért emlékszem rá), a párbeszédeknél a narrációval voltak gondok, és néhol kicsit pontatlanul használtál kifejezéseket, pl. gúnyossá formálódott, kissé az arcába áradtak... Ezek nekem furcsán jöttek le, meg Harry "faramuci" megszólalása a komoly téma közepén, ami nem illett oda. Sok helyen szósorrendi hibákat is láttam, bár azt is, sőt a legtöbb efféle hibát inkább a fic első felében. De ezek végül is mind olyan dolgok, amiket bétázással majd ki lehet javítani, és érdemes is ;) Sajnos ezek levontak egy kicsit az élményből, de azt hiszem - nagyon örülök neki - hogy ezt a sztorit is besorolhatom az erős, szép történetek sorába, itt a kihíváson :) És tádám, milyen szép hosszút írtam megint ^^ pedig nem akartam bő lére ereszteni ^^ Bocsi ^^ Köszönöm ezt a gyönyörűséget :)

Pontok:
Kulcs: 5
Karakterek: 5
Cselekmény: 5
Történet: 4
Malfoy Kihívás 19. nap 2011.11.04 19:00:00
Lucius még maga elől is titkolja, hogy szerelmes...Cím: Kígyómarta hollóCsapat: LuciusKulcs: 7„Már azt is eltűröm, hogy csak a lelkem lásson Téged;nem szabad együtt lennünk, mert azt el nem tűrné más.”(Demjén: Legyen ünnep)Jogok: Teljes mértékben J. K.…..
Malfoy Kihívás 18. nap 2011.11.03 19:00:00
Nézz a szerelembe, Scorpius! CÍM: Fortune daysCSAPAT: ScorpiusKULCS: 6. kulcs – „Ő a dal, mit suttognak a fák, A csend, a meghitt éjszakák” (Máté Péter: Ő)PÁROSÍTÁS: Scorpius/AlbusJOGOK: Minden jog természetesen J.K. Rowlingé, én csak a történet…..
Malfoy Kihívás 16. nap 2011.11.01 19:00:00
Lucius és a szerelem - no meg az országhatárok...CÍM: MesszeCSAPAT: LuciusKULCS: 6 „Ő a dal, mit suttognak a fák,A csend, a meghitt éjszakák”(Máté Péter: Ő)JOGOK: Rowling nénié. Én csak játszok és szórakoztatok.MŰFAJ: romantikus, kísérleti, angstyFIGYELMEZTETÉSEK:…..
Malfoy Kihívás 14. nap 2011.10.27 19:00:00
Draco és az álmok...CÍM: ÁlomkeringőCSAPAT: DracoKULCS: „Kicsit korábban ébredek, csak úgy magamtól S egyre ritkábban beszélek az álmaimról.” (Zorán: Számíthatsz rám)JOGOK: Minden jog Rowling anyánké, én csupán tartós használatra elkoboztam a szereplőit. MŰFAJ:…..
Malfoy Kihívás 11. nap 2011.10.24 19:00:00
Draco rátalál élete szerelmére - talán...Cím: A boldogság áraCsapat: Draco - csapatKulcs: „Az első pillanatban játszanak csupán,             De már az első csókban benne ég a…..
Lilcsyke 2011.11.05 20:58:57
Szia!
A kép készítőjét ismerem, nagy gratu neki, és irigykedek rád, amiért ilyet kaptál tőle ;) Nagyon jó lett. :)
A történetről: a páros nagyon okés, Astoriát egyszerűen ki nem állhatom. Maga az alapötlet átlagos, de jó értelemben, örültem, hogy beütött nekik ez a dolog, szerintem pont ez emelte fel a történetet. Azonban az időbeli ugrások nagyon zavaróak. Egyáltalán nem láttam bennük semmi rendszert, nem tudtam követni, mikor ki mit hol, és logikailag se stimmelt... Egyszer azt írod, Pansy három év után tér vissza Angliába (mert az ötéves iskolából már csak kettő volt neki vissza), de előtte meg beszélsz a másodéves Scorpról, aki az apját követve mardis lett, estébé, és Dracóék csak eztán válnak el. Na most akkor hogy lehet a kisfiú 12, ha Pansy 3 évvel ezelőtt utazott el? Amikor pedig Dracóék elmondják a válást a gyereknek, akkor meg inkább 15-16 évesnek tűnik, a viselkedése alapján. Meg mást is láttam, de már nem emlékszem (nem most olvastam el)... Szóval ezekre nagyon figyelj oda. Én azt javaslom, hogy a jelen és múlt jeleneteit külön-külön írd meg, úgy értem, hogy egyszer írd végig, mi történik a jelenben, utána új doksi, és írd meg az összes múltbéli jelenetet (vagy fordítva talán logikusabb, de mindegy xD), és utána szúrd be az egyiket a másik soraiba, jó helyre. Ez nagyon fontos lenne, mert így egy zavaros betűhalmazt kaptam, és győztem értelmezni, hogy mi is történik. Viszont ennél több hiba nem volt benne, jó sztori volt, a párosért külön áldalak :). Köszi, hogy megírtad.

Pontok:
Kulcs: 4
Karakterek: 4
Cselekmény: 4
Történet: 3
Malfoy Kihívás 9. nap 2011.10.22 19:00:00
A Malfoyok vonzerejének senki nem tud ellenállni - Scorpius szerencséjére...CÍM: Ember tervez, Ámor végezCSAPAT: ScorpiusKULCS: "És te azt mondanád éppen, hogy ő nem szerethet téged, mikor mint a folyó, elönti a bizonyság a szíved." (Koncz Zsuzsa: Susanne)JOGOK: A…..
Malfoy Kihívás 8. nap 2011.10.21 19:00:00
Draco a lehető legváratlanabb személynél talál békét és nyugalmat...Cím: Lélektől lélekigCsapat: Draco csapatKulcs: „És te azt mondanád éppen, hogy ő nem szerethet téged,mikor mint a folyó, elönti a bizonyság a szíved” (Koncz Zsuzsa: Susanne)Jogok: Az enyémek.…..
Lilcsyke 2011.10.23 11:48:44
Szia!

Tegnap már elolvastam, csak nagyon "zombie-mode-on" futottam, ezért nem írtam azonnal. Igazából tökéletes. Gyönyörű. A szóhasználat rendkívüli, a hangulat magával ragadó, egyszerűen hibátlan :) Imádtam a képeket, imádtam, ahogy leírtad Pansy és Draco kapcsolatát. Egyetlen egy dologra hívnám fel a figyelmet, ami mégis kicsit az ellenkezőjét mutatja, bár nem olyan súlyos: a Draco/Draco jelenet. Neeem, nem arról van szó, hogy nem tetszett, imádom az ilyen önmagukkal párosított ficeket 8D Magam is írtam egy Harry/Harryt (most pakolászom az oldalamra, ha érdekel valakit ^^), bár annak nincs ilyen mély mondanivalója, egyszerűen csak cuki x3. Nem, nem ezzel van a baj, örülök, hogy hozzám hasonlóan perverz vagy (már ha nem sértelek meg ezzel xD 8)). A varázsvilágban minden további nélkül megtörténhet ilyen, hogy valaki a fiatalabb önmagával összetalálkozik, bármiféle érdekes varázslat vagy egyéb összehozhatja. De egy non-magicban? o.O Hacsak nem álom, vagy az őrültség jele - amit itt nem tapasztaltam - akkor nem fér bele, szerintem. Eszembe jut, hogy talán nagyon szerettél volna ezzel a párossal írni, és a végeredményt látva jó ötletnek is tűnt, hogy belevetted :P Draco elnyerte a feloldozást, szóval kellett ez bele, de szerintem logikusabb lett volna, ha nem így oldod meg, mert ez számomra itt kicsit furcsa volt. Vagy akkor az egész ficet írhattad volna magicban (mert attól az még lehetett volna AU, szóval sok változtatást nem is kellett volna végrehajtani rajta ;)), és akkor egy szót sem szólok :D Vagy akkor konkrétabban utalni rá, hogy Draco csak álmodott... ^^ Mert a valóságba ez már túl varázslatos eseménynek látszik :) Szerintem legalábbis, de ettől függetlenül másoknak talán másként jön le, meg mint mondtam, a stílus és maga a páros is tetszett nagyon :) Hát igazából csak ennyit akartam róla mondani, imádtam :) Köszönöm az élményt!

Pontok:

Kulcs:5
Karakterek:5
Cselekmény:4
Történet: 4
Malfoy Kihívás 7. nap 2011.10.20 19:00:00
A kiválasztott Malfoy: Lucius! A párja pedig: a Kiválasztott!CÍM: Rejtett érzelmekCSAPAT: LuciusKULCS:"És te azt mondanád éppen, hogy ő nem szerethet téged,mikor mint a folyó, elönti a bizonyság a szíved"(Koncz Zsuzsa: Susanne - Leonard Cohen alapján)JOGOK:…..
Lilcsyke 2011.10.22 23:03:20
Szia!

Érdekes sztori volt. Nekem igazából nem volt gondom a karakterekkel. Szerintem Luciusban megvolt az, ami őt Luciusszá teszi, Harry egy kicsit ooc volt, de elfogadhatóan. Nem láttam kivetnivalót bennük. Azonban nekem is szemet szúrt ez a pedofilos dolog... Egy kicsit furcsán jött le, hisz Lucius fia is Harryvel egyidős... o.O De volt valami, ami nekem ennél sokkal zavaróbb volt. Nem baj, a rövidség, nem baj a karakter, de... három találkozás után egymásba szeretnek? o.O Vagy oké, biztos volt több találkozás is, de... de ebből a sztoriból most az jött le, hogy néhányszor összefutottak az iskolában, és most, hogy újra találkoztak ott a pincében hirtelen minden világos, hirtelen szerelmesek. Nem bántam volna, hogy ha utalsz rá, vagy inkább leírod, hány ezer találkozásuk volt még, ami alapján ők egymásba szerethettek, mert ez nagyon fura volt :/ A szex-része nekem tetszett, mmint leírásilag :) Szeretem a kifejtőseket ^^ De még jobban tetszett volna, ha ők tényleg szerelmesek lettek volna... és ezt nem tudtam elhinni valahogy róluk :( Többek közt azért is, amit mondtam, meg láttam, említették előttem, hogy Luc sem úgy viselkedett, nem vitte el Harryt. Igazából, ha erre odafigyelsz, és kijavítod kicsit, akkor nekem nem lesz más kifogásom ellene :) Összességében nem volt olyan rossz :) Köszönöm, hogy olvashattam.

Pontok:

Kulcs: 3
Karakterek: 4
Cselekmény: 3
Történet: 3
Malfoy Kihívás 6. nap 2011.10.19 19:00:00
Scorpiushoz is eljön az Igazi...Cím: Kōshin éjszakájaCsapat: ScorpiusKulcs: „Úgy, mint egy szörnyű álom, néha-néha feldereng, Hogy az, ami mással történt, történhet velem, s veled.”              …..
Lilcsyke 2011.10.22 22:42:47
Szia!

Hát, őszinte leszek, nagyon csúnya dolgot követek most el: úgy írom meg ezt a kritit, hogy nem olvastam végig a sztorit :S Ne haragudj, egyszerűen képtelen vagyok rá, nagyon hosszú, és szünet sem volt, miután felrakták, hogy megemészthessem :S Az elejét elolvastam azért, meg átfutottam, de bizonyos dolgokban inkább csak az előttem szólókra hagyatkozom. A kulcsot nem láthattam teljes mértékben kibontakozni, de ahogy ebből az aprólékos, szép indításból kilátszik, biztosan jól beleillesztetted :) A karakterek... nem hiszem, hogy saját karaktert le lehetne szólni bármiért is. Az már alapból dicséretes, hogy saját karakter, tehát nincs nagyon mihez mérni. Scropot se lehet elrontani, úgyhogy amennyit láttam az írásodból, az tetszett nagyon. A cselekménynél megint csak hagyatkozok, hisz a végét éppen átfutottam, többre nem maradt energiám. Úgy vettem ki az előttem szólók szavaiból, hogy nem volt különösebb gond a felépítéssel. A stílus és fogalmazás pedig tökéletes, legalábbis nem láttam benne hibát, és megelőlegezem, hogy nem csak az eleje, hanem az egész történet ilyen volt :) Ezt talán még ki lehet következtetni hibátlanul ^^ Annyit még hozzátennék: az első jelenet folyamán én nem is Elgart meg Scorpot láttam... hanem Sebastiant és Cielt a Kuroshitsuji című animéből/mangából xD Stimmel a századra jellemző modor (ahogy előttem is mondta már valaki), stimmelnek a karakterviszonyok, az egész párbeszéd... és ez vicces ^^ Úgy értem, nekem tetszett xD Nem tudom, láttad vagy olvastad-e ezt a sztorit, nekem rögtön ők jutottak eszembe róla xD Igazából mást most nem tudok mondani :S Nagyon-nagyon sajnálom, de se időm, se energiám, hogy végigolvassam, pedig nagyon szépen fogalmazol, öröm ilyet látni, de egyszerűen nem megy, már sokadszorra kezdtem neki, és úgy tűnik, sosem érek már előrébb vele :S Tudom, hogy nem szép dolog, de az meg még rosszabb lenne, ha mindenki másnak írnék, csak pont neked nem D: Meg a másik két sztori pontjait se akarom elveszejteni, azzal, hogy erre nem írok :( Ha egyszer kivergődöm a sok kihívásból és egyebekből, előveszem rendesen, mert érdekel, mit is taglaltál ilyen sokáig :) Addig meg fogadd a legmélyebb bocsánatkérésemet :S

Pontok:

Kulcs:5
Karakterek:5
Cselekmény: 4
Történet: 4
Malfoy Kihívás 5. nap 2011.10.18 19:00:00
A szerelem fáj - örök igazság, amit Dracónak is meg kell tanulnia.Cím: Can you feel my pain?Csapat: DracoKulcs: 2 – „Úgy, mint egy szörnyű álom, néha-néha feldereng, hogy az, ami mással történt, történhet velem, s veled.” – Demjén: Hogyan tudnék élni…..
Lilcsyke 2011.10.19 16:20:37
Szia!

Húha... vegyes érzésekkel viseltetek a sztori iránt. Egyrészt, jó ötlet volt ez a párhuzam Luc/Jamie és Drarry között... és jó volt, hogy Dracónak tényleg nem volt akkora szerencséje, mint Lucnak. (egyébként ez szerintem nem sad end ^^ hiszen bárki megtalálhatta Dracót - Harryt is simán ---jól sejtem hogy Voldemort a ludas a viselkedésében?---, és akár még minden rendbe is jöhet ^^) Tetszett a Blaise/Draco dolog, de azt hiányoltam, hogy konkrétan miért nincs kijelentve, hogy igen, Blaise meg Dracóba van belezúgva >.< xD És Blaise-t imádtam egyébként :3 Őt alapból imádom ^^ És te úgy hoztad, ahogy én szeretem ^^ Tehát összességében szépen felépített volt, a kulcs iszonyat jól helyezkedett a ficben, és tetszett ez a függővég szerű befejezés is, mert nyitva hagytad annyira, hogy azért még tovább gondolhassa az ember :) Azonban volt pár dolog a negatív oldalon: az egyik a stílus. Igazából nincs vele baj, szóval ügyesen vezeted a mondatokat, tapasztaltan írsz, ez nyilvánvaló. De nekem mégse tetszik. Ez egyéni szoc problem, megintcsak, tudom... Nem tudom megfogalmazni, hogy mi van a stílusodban, de egy kicsit... furcsa. A kiszólások, az olyan megjegyzések, hogy "ahogy azt Móriczka elképzelte", meg ilyesmi... én ezeket egy ficbe nem írnám bele, főleg nem egy dracósba o.O De persze a te dolgod, ha te így szereted, akkor csináld így :) Még amit észrevettem, hogy annyiszor bétáztad a történetet, hogy végül "túl" bétáztad, és pár helyen logikai hibákat és elgépeléseket láttam, szóismétléseket (ezt csak megemlítettem, hogy nézd majd át később ^^). A karakterekben viszont volt egy dolog, amin nagyon meglepődtem (rossz értelemben), méghozzá Luciusszal kapcsolatban. Lehet, buta vagyok, de Lucius nálam olyan, mint Piton - ők sose zokognak. Ezt egyébként utáltam is a Halál Ereklyéiben Pitonban. Nem azért, mert úgy gondolom, nincs lelkük, nincsenek érzéseik. Persze, hogy vannak, hisz emberek. De ha valaki olyan sokáig visel egy szerepet, mint Piton, aki utálatot mutat minden diák felé (kivétel egy-két mardekáros), aki mindig komor és baljós, vagy Lucius, aki szigorú, fensőbbséges apa, aki könyörtelen és lekezelő... Még ha nem is ilyenek ők "valójában", de beleszoknak. Ennyi év után nem tudnak csak úgy kitörni alóla. Ők sosem zokognak, akkor sem, ha nagyon fáj. Esetleg egy-két könnycseppet elhullatnak, az még belefér... De. Nem. Zokognak. Legalábbis szerintem. De főleg nem egy évtizeddel ezelőtti be nem teljesült szerelem miatt. Oké, ez legyen nekik tüske még ennyi év után is, de ez a fajta kitörés nálam már túlzásnak számít :( Dracótól nem volt rossz, belőle kinéztem, sőt, még OOC sem volt annyira, hisz a hatodik HP-ban őróla látszik, hogy valóban ilyen érző lény, és tetszett így :) De Luciustól... á... :( Sajnálom, nem elkeseríteni akarlak vele, meg ha te így látod őt, akkor így látod, hát istenem :) Csak azért írtam le mindezt, hogy lásd, miért adom azt a pontot, amit adok. :) Azért köszönöm, érdekes olvasmány volt, és remélem, azóta már kiheverted ezt a hangulatot :( Sok sikert a továbbiakban :)

Pontok:

Kulcs: 5
Karakterek: 3
Cselekmény: 5
Történet: 3
Malfoy Kihívás 4. nap 2011.10.17 19:00:00
Lucius és a féltékenység...CÍM: A zöld szemű szörnyCSAPAT: LuciusKULCS: „Úgy, mint egy szörnyű álom, néha-néha feldereng, hogy az, ami mással történt, történhet velem, s veled.”(Demjén: Hogyan tudnék élni nélküled)JOGOK: Minden jog JKR-é.MŰFAJ:…..
Lilcsyke 2011.10.17 22:17:42
Szia!

Jaj, Lucius/Harry :O Szokatlan páros, főleg, hogy Lucius Draco kezéről csapta le a fiúkát xD (ez azt jelenti, hogy tetszik :P) Hm, viszont egy kicsit én ezt elkapkodottnak érzem. Vagy hiányosnak. Vagy nem is tudom, mi a jó szó rá... Szvsz, nekem ez a leírásmód nagyon minimális volt kettejükhöz. Tényként közölted, hogy igen, ők ketten felfigyeltek egymásra, Lucius megszerezte Harryt, és utána rettentően féltékeny volt mindenkire. De körülbelül ilyen érzetet is keltett a fic, mint ahogy most így összefoglaltam - túl kevéssé volt kifejtve, hogyan-miként szerettek egymásba. Túl kevéssé láttunk bele Lucius indokaiba, hogy miért állt át, szinte egyáltalán nem voltak előzmények egy-két kósza utalástól eltekintve. És ezen felül is nagyon rövid sztori volt :( Tudom, nyilván nem mertél nagy projektbe kezdeni, de azért két hónap sok mindenre elég, duplaennyi történés leírásához is :/ Szóval nekem ez kicsit levett az élvezhetőségéből, egypercesként ritkán szeretek olyan párost olvasni, akik ennyire kevéssé kompatibilisek egymással a HP-kötetekben. VISZONT! A fogalmazásmódod nagyon tetszett :) Látszott rajta, hogy tapasztalt vagy, legalábbis nem ez az első írásod, szépen kapcsolódtak a mondataid, szóismétlést nem is igazán láttam, egyetlen bökkenőre emlékszem most így hirtelen: szerintem az úgy van helyesen, hogy "Luciusnak földbe gyökerezett a lába", nem pedig Lucius maga gyökerezett a földbe :D Hm, legalábbis, én úgy gondolom, hogy ez a helyes, de ha rosszul tudnám (ami persze előfordulhat xD), akkor bocsánatot kérek, hogy felhoztam ^^ A vége pedig még az OOC-ság ellenére is szép volt, jó volt bepillantást nyerni Luc és Harry beszélgetésébe - így szerettem volna látni az összes többi közös jelenetüket is, de talán egy másik ficedben... remélem 8). Köszönöm a történetet! :)

Pontok:

Kulcs: 3
Karakterek: 3
Cselekmény: 3
Történet: 4
Malfoy Kihívás 3. nap 2011.10.16 19:00:00
Scorpiusnak a szerelemhez a bosszún keresztül vezet...Cím: A Malfoy Asszertivitás ElméletCsapat: ScorpiusKulcs: “Megkapsz mindent, amit kérsz, szolgám leszel, amíg élsz” (Flop: Saras kezemmel)Jogok: Minden jog J. K. RowlingéMűfaj: RomantikusFigyelmeztetések: erotikus…..