Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Traxx87

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Több mint egy hete volt már, de azért ejtek pár szót a legutóbbi kiállításról ahol voltam. Megemlítettem már, hogy ha sokat jár az ember modellkiállításra, óhatatlan, hogy előbb-utóbb ugyanazokat az asztalokat, modulokat többször is látnia kelljen. Ez egy idő után…..
Traxx87 2011.10.16 18:23:20
Kedves Vasútkritikus!

Úgy érzem nekem is reagálnom kell a véleményedre. Hisz a kritika több ponton engem is "támadt".
Egyrészről, jómagam a Vasútas Művelődési Ház mondjuk úgy társ szervezője, vagy inkább segítője is vagyok. Minthogy belelátok a háttérmunkákba és egyebekbe elmondhatom, hogy egy kiállítás megszervezése, lebonyolítása nem is olyan könnyű. A kiállítás nem ott kezdődik, mikor megnyitják, és nem ott záródik, mikor az utolsó nap este bezár. A szervezése már hónapokkal korábban megkezdődik, hogy a kiállítók időben ki bírják venni a szabadságot, és ha netán nem tud részt venni, akkor ezt jelezzék felénk. Az, hogy a kiállítást a kultúrház két nagy termébe lett megrendezve az azt mutatja, hogy a kiállítási anyag folyamatosan bővül. Én emlékszem még az első kiállításra, mikor a nagy termet alig tudtuk megtölteni, és több volt a vasúttörténeti, mint a vasútmodell. De az volt az első. Évről évre változik a kiállítás, bővül. Említetted kritikaként a félhomályt. Ez a kritika csak tőled érkezett eddig, hisz profi fotósok erre nem panaszkodtak, és a mai anyagilag szűkös világban igyekszünk minél jobban kihasználni a természetes fényt. De ez jogos kritika. Amennyiben a jövőben erre lesz lehetőségünk, megpróbáljuk orvosolni.
Másrészről a Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub TT-s terepasztalán látványos a fejlődés az előző évekhez képest! Itt jegyezném meg, hogy az asztalt 12-17 éves gyerekek, fiatalok építik, akik itt próbálgatják magukat, csiszolják tehetségüket, és nem utolsó sorban tanulnak az idősebbektől. Tőlem és társaimtól, akik megpróbáljuk őket a helyes irányba terelni, apró trükköket tanítani (mesterfogások), és elmélyíteni bennük a vasút szeretetét. Igenis vannak köztük tehetségek, de a munkájuk és az erőfeszítéseik nem érdemlik meg a lekicsinylő beszédet.
Harmadrészről jómagam is kiállító voltam saját N-es méretarányú terepasztalommal. Jogos a kritika, hogy évről évre ugyanaz, de mégsem. Mindig változik, folyton megújul, ahogy mi is új technikákat próbálunk ki. Idén nem maga a terepasztal változott, hanem inkább a mozdony és kocsi állomány. Bár aki fél óra alatt „végigrohan” nem is veheti észre! Akkor enged meg, hogy elmondjam. Idén az asztalon újdonságnak számított a MÁV Traxx, és az általa húzott 5db MÁV Gosa kocsi, valamint összeraktam egy 8 vagonos nemzetközi szerelvényt, amiből 4 kocsi egyedi festésű volt. Méghozzá Horvát, Szlovén, Szerb, és Román. Valamint 1m-rel nőt az asztal hossza, hogy a hosszabb szerelvényeket is lehessen fogadni, bár maga a terepezés még nem lett kész, az idő hiányába. De nem lehet minden évben új asztal csinálni. Nem tudom, TE építesz is, vagy csak kritizálsz?! Mi nem a modellezésből élünk meg, van család, munka, iskola. Csak ezek után következik a modellezés. Ha esetleg más kiállításokon láttad az asztalomat, az azért lehet mert több helyre hívnak minket kiállítónak. Igyekszem minden meghívásnak eleget tenni. Ja, és az FZ1-es trafók a mai napig a legjobbak. Láttam már Roco, Trix vagy Fleischmann trafót ”kidőlni”, mikor az öreg FZ1 még bírta. Természetesen nem a legújabb technika, igyekszünk saját elektronikát fejleszteni az N-es asztalhoz. Ami időbe telik, lehet jövőre már üzemelni fog.
Végezetül ez nem verseny volt! Ez a nézőkért, gyerekekért lett megrendezve, akik minden évben lelkesen várják a kiállítást.
Természetesen a kritikákat személyesen is szívesen megbeszélem veled (csatlakozva az előttem szólókhoz), de kérlek akkor hozzál valamit amit fel tudsz mutatni ellenpéldaként.
Tisztelettel Botyánszki Viktor