Regisztráció Blogot indítok
Adatok
charliesheen

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Mire használja ill. tartja használhatónak Facebookot ill. a Wikipediát az egyetemi tanulmányaiban, a tudása megosztásában és a kapcsolatai építésében és ápolásában? Miért lehetnek előremutatóak, és milyen hátrányai lehetnek e…..
charliesheen 2011.11.22 22:03:32
Az egyetemi tanulmányaink során számos előnyre tehetünk szert ha ezeket a honlapokat rendszeresen látogatjuk és használjuk. Én magam is rendszeresen használom mind a kettőt. A Facebookon rendkívül sok információt lehet elérni az egyetemmel kapcsolatban. Tartani lehet a kapcsolatot a szaktársakkal, meg lehet beszélni az egyes órák anyagát, segíteni lehet egymásnak, értesülni lehet a pótlásokról vagy az elmaradó órákról vagy akár ha elfelejtettünk valami fontos dolgot az egyetemmel kapcsolatban itt emlékeztethetnek rá. Egy szó mint száz a faceboook rendkívül fontos és hasznos dolog a tanulmányaink során. Mindenkinek ajánlom ( aki még esetleg nem használná). Egyértelműen csak jót tudok hozzáfűzni roszat egyáltalán nem. A Vikipédia más dolog, ennek az oldalnak vannak negatív és pozitív oldalai egyaránt. Szabad enciklopédia, tehát mindenki feltölthet rá akármit, ezáltal az ott fellelhető adatok nem pontosak, számos súlyos hiba van az oldalon. Az anyagok nem mindig jók, rendezetlenek és hamisak is. Én személy szerint arra használom a Vikipédiát, hogyha valamiről egyáltalán nincsen fogalmam egy adott dologról és a vikipédia segítségével talán képet alkothatok róla. Az egyetemi tanárok óva intenek mindenkit attól, hogy a vikipédiáról szerzett információkkal színesítsék a dolgozataikat. Előnye pedig az, hogy akár minden témában találhatunk valamit ott.
 Az internet terjedésével lehetővé válik az otthonról végezhető távmunka, ami nem követeli meg egy adott feladaton dolgozó érintettek személyes együttműködését ill. ismeretségét. Milyen előnyei és hátrányai lehetnek az internetre alapozott otthoni távmunkának?…..
charliesheen 2011.11.22 21:29:48
Sziasztok!
Szerintem egyértelműen leszögezhető, hogy az otthonról végezhető távmunkának rengeteg előnye és legalább annyi hátránya is van. Nyilvánvalóan előny az, hogy a munkavállaló maga oszthatja be az idejét ami rendkívül fontos az életvitel szempontjából. Így nem például 9-17 ig kell dolgoznia hanem akkor amikor akar, akár hosszabb megszakításokkal ha úgy van dolga, vagy akár hanyagolhatja is egy napra, majd a következőn befejezi. Előnye még az is, hogy azáltal hogy a dolgozónak nem kell bejárnia a munkahelyére, nem kell napi akár órákat utaznia, nem kell elkészülnie az indulásra és megússza az indulás és az utazáskor keletkező stresszt. Ha valaki esetleg nem rendelkezik túl nagy szociális érzékkel tehát nem jön ki jól az emberekkel annak talán jobb ez a megoldás, hiszen így nem kell emberekkel találkoznia, nem kell kapcsolatlétesítéssel bajlódnia és nem kerül konfliktusban. Természetesen az is lényeges, hogy nem egy idegen irodában kell dolgoznia az illetőnek talán kényelmetlen elegáns ruhában , hanem komfortosan otthon ahol biztos a kényelem nem úgy mint az irodában, munkahelyen. Ennyit a pozitívumokról, most felsorolnék néhány számomra fontos negatívumot. Ilyen például, hogy aki kizárólag otthoni munkát végez egyáltalán nem mozdul ki így olyan mintha csak egy burokban élne a világot majdnem teljesen kizárva, csak néhányszor kimozdulva. Ha otthon dolgozik valaki, akkor természetesen nem lesznek munkatársai akik segíteni tudnak neki, így számos kis vagy akár nagy hiba is felmerülhet a munkavégzés során. Ebben a formában elveszik annak a lehetősége, hogy az ember új barátokat, társakat szerezzen magának, nem lesznek új kapcsolatai ami pedig mindenki számára fontos. Összességében nem tartom rossz ötletnek az interneten keresztül megvalósuló munkát, de számos buktató van a dologban.:)
Milyen marketing megoldásokkal változtatható egy ország imázsa? Mi legyen a célja és kihez szóljon egy Magyarország imázsát formálni akaró országimázs film?Inspirációként:2.http://www.mfor.hu/cikkek/Omladozik_a_gulyasra_epulo_orszagimazs.html ;…..
charliesheen 2011.10.28 14:17:45
Természetes, hogy minden országnak szükség van bizonyos marketingfogásokra, hogy a nagyvilágban jól formálódjon róluk a kép. Erre a célra tökéletesen megfelelő egy imázsfilm ami bemutatja hazánk sajátosságait és vonzó pontjait.Egy országimázs film előtt mindenképpen meg kell találnunk azt a célcsoportot akinek be akarjuk mutatni azt. Fontos, hogy jól körülhatároljuk azt a csoportot hiszen minden csoport számára mást és mást jelenthet a film mondanivalója. Elsősorban természetesen a szép turisztikai célpontokat kellene kiemelni. Az aktív pihenési lehetőségeket pl: túrázás, városnézés, valamint a nyugodtabb pihenésre vágyóknak a Balatont illetve a gyógyfürdőket. Mindenképpen benne kell legyenek a kulturális és történelmi látnivalók amelyek eddig is oly sok turistát csalt hazánkba. Ilyen például az egri vár vagy a tihanyi apátság. Lényeges, hogy kiemeljük a nagyszerű sportteljesítményt amelyet sportolóink évről évre nyújtanak. Gondolok itt a vízilabdásokra, vívókra, kézilabdásokra stb.. A magyar kultúra és saját világ képének bemutatása is fontos, hogy a külföldiek képet alkothassanak hazánkról és megkedvelhessék azt. Természetesen számos egyéb marketingfogás is létezik az országimázs növelésére, de valóban az imázsfilm a legjobb. Bármi legyen is az eszköz a cél ugyanaz : szimpátiát nyerni, hirdetni önmagunkat és turistákat csalogatni.
Hogyan határozná meg a BKV termékét? Mi jellemzi a BKV értékláncát? Fogyasztóként hol lát javítási lehetőséget az értéklánc tevékenységeiben?Inspirációként: http://hvg.hu/itthon/20111004_bkv_kormany_finanszirozas; http://www.youtube.com/watch?v=31C7OvtNRTg Kedves…..