Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dorema

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Malfoy Kihívás 15. nap 2011.10.28 19:00:00
Scorpiusnak a Roxfortban meggyűlik a baja a szerelemmel - is...CÍM: Törékeny álmokCSAPAT: ScorpiusKULCS: "Kicsit korábban ébredek, csak úgy magamtólS egyre ritkábban beszélek az álmaimról"(Zorán: Számíthatsz rám)JOGOK: Természetesen J.K. Rowlingot illetik, no meg engem is…..
Dorema 2011.10.31 17:54:45
Kedves Író!

1.
Be kell neked vallanom, hogy a három történetből ebben éreztem legkevésbé a kulcs jelenlétét. Scorpius álmai szerintem annyira nem passzoltak a kulcs hangulatához, mint az előző Dracós és Luciusos történet esetében.

2.
Tetszett, ahogy Scorpiust megalkottad, hiszen az ő esetében nincs "canon" karakter, akinek meg kell felelni - bár szerintem végzetesen lassú volt szegénykém felfogása ami Joe kilétét illeti... én sokkal hamarabb rájöttem, és tudod, ilyenkor előfordul, hogy már-már idegesít az, hogy a szereplő nem látja meg a lényeget.
Joe-t szerettem, és annyira nyilvánvalóan lányként viselkedett, hogy csak na. :D Mark meg a kis sunyi mardekáros dög, nagyon aranyos lett.
Szépen kialakítottad a next gen világát a szereplőkkel, bár emiatt sok saját karaktert kellett behozni, de engem nem zavart meg, élvezetes volt.

3.
Az alaptörténet maga nagyon ötletes, ezért is sajnáltam annyira, hogy nem igazán illeszkedett a kulcsra, viszont mint történet, nagyon eltaláltad, ügyes volt.
Ami egyedül zavart, az a viszonylag sok elgépelés volt a történet folyamán, hiányoztak a szünetek a szavak közül, ilyesmi.

4.
Maga a történet ötletes volt, széles körben érintetted a next gen világát, koncentráltál a tanulásra, a nimfákra, Gwen szellem is, bár elsőre különösnek tűnt, végül mégiscsak szerethetővé tette magát. Összességében jó történet volt.

Csak így tovább!
Dorema

Pontok:
1. Kulcs: 3
2. Karakterek: 5
3. Cselekmény: 4
4. Történet: 4
Malfoy Kihívás 14. nap 2011.10.27 19:00:00
Draco és az álmok...CÍM: ÁlomkeringőCSAPAT: DracoKULCS: „Kicsit korábban ébredek, csak úgy magamtól S egyre ritkábban beszélek az álmaimról.” (Zorán: Számíthatsz rám)JOGOK: Minden jog Rowling anyánké, én csupán tartós használatra elkoboztam a szereplőit. MŰFAJ:…..
Dorema 2011.10.30 17:25:10
Kedves Író!

1.
Volt egy sóhajnyi üresség, valami, amit hiányoltam, amikor a kulcsot kerestem. Benn is volt, meg nem is.

2.
Draco remekül sikerült, Scorpius nem kevésbé. Luna... Luna egy, és utánozhatatlan, az egyik kedvenc karakterem, és nagyon féltem, amikor először megjelent, hogy te is csupán a holdkóros viselkedését próbálod meg ábrázolni és eladni Lunaként, de megvolt benne az a báj, ami őt magát adja, ő is tetszett.

3.
A cselekményből nekem hiányzott valami - még jobban, mint a kulcs esetében, azt éreztem, mintha nem lett volna rá elég időd, hogy kifejtsd mindazt, amit akartál, a végén pedig a mesebeli tanulság (pironkodom is miatta), de nekem nem tetszett. Valakitől, aki ilyen színvonalon tud írni, valami frappánsabbat is el tudtam volna képzelni.

4.
Maga a történet ügyes volt, könnyen olvasható és élvezetes. Többet adott könnyed szórakozásnál, mélyebb tartalma volt, mondanivalója, még ha azt kicsit szájbarágósnak is éreztem a lezárás okán.
Ugyanakkor szeretném felhívni rá a figyelmedet, hogy a történetben voltak értelmezhetetlen mondatok alanytévesztés miatt itt: "Kecsesen meghajolt a kőből faragott kígyó felé, ami még az apja nászajándéka volt, és a felesége szíve legmélyéből irtózott tőle." valamint itt: " Felhúzta a pulóvere ujját, és alaposan megtörölte."
Természetesen, ha az olvasó belegondol, rá tud jönni, hogy kiről/miről van szó, de zavaró.

További sok sikert!
Dorema

Pontok:
1. Kulcs: 4
2. Karakterek: 5
3. Cselekmény: 4
4. Történet: 4
Malfoy Kihívás 3. nap 2011.10.16 19:00:00
Scorpiusnak a szerelemhez a bosszún keresztül vezet...Cím: A Malfoy Asszertivitás ElméletCsapat: ScorpiusKulcs: “Megkapsz mindent, amit kérsz, szolgám leszel, amíg élsz” (Flop: Saras kezemmel)Jogok: Minden jog J. K. RowlingéMűfaj: RomantikusFigyelmeztetések: erotikus…..
Dorema 2011.10.23 17:57:15
Kedves Rejtélyes Író!

Nekem ez a történet nagyon tetszett, még a gyakori elgépelések ellenére is. (Zárójelben azért megjegyezném, hogy mielőtt felteszed más oldalakra is, ajánlott lenne még egyszer átfutnod, vagy egy bétával átnézetned)

1.
A szolga-része a kulcsnak ötletesen volt beleszőve, mégsem alakult ki igazi szolga-úr viszony, amit picit hiányoltam :( Egyébként ügyes megoldás volt!

2.
Rettentő jó karakterek voltak, Al és Scorp amúgy is szinte olyanok, mint a saját karakterek, oda igazítod őket, ahova akarod, neked nagyon jól sikerült egy kellően malfoyos, de azért mégis új karaktert kihozni Scorpiusból, és Albus is jópofa volt - azért engem nagyon kíváncsivá tett, vajon miért vált belőle "Jeti"?
Miután átalakult Albus Pofátlan Potterré, hát... imádtam!

3.
A cselekmény ügyes volt, bár már mondtam, volt két rész, amire bővebben is kitérhettél volna, a Jeti, meg a szolga-dolog... oh, és az asszertivitást is kifejthetted volna picit; én nem tartozom a sznob művészies fajtába sajnos, akik szeretik teletömni a történeteiket idegen kifejezésekkel (te sem, nem azért mondom), így sajnos nem értettem a szó jelentését. :S
Egyébként az egymásra találási folyamat ügyes volt, a karikás epizódokat ügyesen megoldottad, nem éreztem erőltetettnek, még csak elsietettnek sem. Ügyes munka!

4.
Már írtam, hogy megnyerte a tetszésemet, de a helyesírásra (sokkal inkább az elírásokra) tényleg fontos, hogy odafigyelj legközelebb!
Színtiszta szórakoztató irodalom volt, amit én nagyon élveztem.

További sok sikert!

Dorema

1. Kulcs: 4
2. Karakterek: 5
3. Cselekmény: 4
Történet: 4
Malfoy Kihívás 2. nap 2011.10.15 19:00:00
Amikor Draco megkapja, ami/aki jár neki...Cím: Elárulva?Csapat: DracoKulcs: „Megkapsz mindent, mit kérsz,               Szolgám leszel, amíg…..
Dorema 2011.10.16 11:26:01
Kedves Író!

A történeted kapcsán szeretnék veled megosztani pár észrevételt, amik a továbbiakban elősegíthetik az írásaidat. Mivel a slash olyan műfaj, amit én nagyon szeretek, így kedvtelve kezdtem bele a történetedbe, de nem tudtam megállni, hogy ne vegyek észre benne pár alapvető tévedést. Nem áll szándékomban téged megbántani, csupán felhívnám rájuk a figyelmedet.

1.
A kulcs felhasználási módja tetszett, eredetinek találtam.

2.
Láttam a kitételt, hogy OOC, meg is fájdult picit a szívem miatta, mert a drarry remek dolog, főleg ha a karakterek olyanok, ahogyan azt JKR megálmodta… itt viszont az OOC-n túl észrevettem valami, amibe sajnos elég gyakran beleesnek a - ahogyan előttem megfogalmazták -, szórakozásra írt slash művekben a férfi hősök mindenek, csak nem férfiak. Itt nálad is azt éreztem, hogy Draco és Harry helyenként túlságosan nőies, túlságosan is kiestek a szerepükből.
Ezen felül, hiába a váltott nézőpont, mégsem éreztem azt, hogy két külön emberről, embertől olvasnám a sorokat, mindkettő ugyanúgy viselkedett és gondolkodott.
A mellékszereplők, Lucius, Dumbledore és Voldemort határozottan hihetetlenek voltak, nem értettem például, Voldemort hogy hagyhatja csak úgy abba a háborút? Ahhoz képest, amilyen mélységekig képes volt a könyvekben elmenni… gyakorlatilag feladta az emberi voltát is a hatalomért, most pedig ilyen egyszerűen feladja? Ront találtam egyedül hihető mértékben IC-nek.
Ha adhatok egy tanácsot, próbáld meg legközelebb, ha váltott szemszögben írsz azt, hogy először csak az egyik karakter részeit írod meg, utána pihensz rá egyet, más hangulatba kerülsz, felveszed a másik karakter jellemét, és úgy próbálsz gyakorlatilag „válaszolni”az előző szereplődre. Sokkal élesebben el fognak különülni, élvezetesebb lesz. Aztán az egy szemszögből történő mesélés lehetne kicsivel hosszabb: nekem túl gyorsan váltakozott a nézőpont.

3.
Számomra úgy tűnt a cselekmény kapcsán, mintha siettél volna vele. Az alap, amit választottál, nem lett volna rossz, ha nem sietteted ennyire a kapcsolatukat, ha van idejük kicsit kibontakozni, lassan ismerkedni a helyzettel és a másikkal. A másik, ami nagyon nehézzé tette az olvasást, az volt, hogy az írásodban túl gyakran használtál felkiáltójeleket, halmoztad, ezzel is fokozva a sietős hangulatot.

4.
Én az agresszívabb, férfiasabb slasheket jobban szeretem, ahol jobban kijönnek a szereplők karakterei és nagyobb a feszültség, nálad sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a romantika a kelleténél. Úgy érzem, ha több időd lett volna, és jobban odafigyelsz, akkor színvonalasabb történet kerekedhetett volna ki belőle, amit sajnáltam.

Remélem, nem veszed a szavaimat bántónak, csupán a hibáidra próbáltam rávilágítani, nem állt szándékomban az, hogy esetleg megsértődj. Ahogy én látom, van még hova fejlődnöd, bár egy alapvető rutinnal már valószínűleg rendelkezel drarryk terén: ebben azt tudnám javasolni, hogy vonatkoztass el a már olvasottól, hogy valami egészen újat tudj kreálni. Neked is csak azt tudom mondani, amit az első írónak: több odaadással és alázattal kéne viszonyulnod az íráshoz, jobban megfontolni, mielőtt nekiállsz, hogy összeszedettebb legyen a végeredmény, és máris sokkal élvezhetőbb és eredetibb a mű. Nem szabad, hogy a cselekmény elnyomja a szereplők jellemét, fontos, hogy ne csak akaratos, lányos kisfiúk harcoljanak a sorsuk ellen (és törődjenek bele végül), hanem két férfipalánta, egyéniséggel, harciassággal. Draco esetében észrevettem, hogy egy Malfoy azért nem tesz ezt és nem tesz azt… mégis az a hideg távolságtartás, amit megszerettem benne a könyvekben, valahogy hiányzott a karakteréből.

További sok sikert, és hajrá!

Dorema

Pontok:
1. Kulcs: 5
2. Karakterek: 2
3. Cselekmény: 1
4. Történet: 3
Malfoy Kihívás 1. nap 2011.10.14 19:00:00
Ezennel megkezdődik a kihívás, és rögtön az első történetben Lucius szíve (egyéb testrészei mellett) veszélybe kerül!Technikai okokból a hármas kulccsal kezdjük a kihívást.CÍM: Prima OminaCSAPAT: LuciusKULCS:         „Megkapsz…..
Dorema 2011.10.15 18:02:16
Kedves Író!

A történeted Lumione, az egyik kedvenc párosom. Mégis... valahogy elvetted tőle a kedvemet.

1.
Nem éreztem benne elég erőteljesen a szolgaság részét a kulcsnak. Lucius nem volt igazán domináns fél a kapcsolatukban... az enyém leszel rész viszont abszolút érvényesült.
Ha az utolsó bekezdést veszem, ott is csak viccként említik az úr-feleség kapcsolatot… és a szolgálat így merőben más, mint egy valós szolgaság esetében. Valamivel több alázatot vártam volna.

2.
Hadd kezdjem azzal a megjegyzéssel, amit te a szereplőidre tettél, miszerint OOC-k, de a párost anélkül meg sem lehet valósítani - véleményem szerint egyrészt meg lehet, nem is kell hozzá nagy erőfeszítés, olvastam már rendkívüli műveket ebben a párosban, ahol Luciust nem kényszerítették ilyen nevetségesen saját szerepe ellenkezőjébe; másrészt azért az OOC-nek is vannak határai.
Lucius és Draco sem hasonlítottak magukra egyáltalán, a szexuálisan elterülő hosszú, szőke hajon kívül semmi olyat nem találtam Luciusban, ami alapján felismertem volna. Hermione egy-két lépésén is meghökkentem, és nem tetszett az a mód, ahogy kettejük közeledését írtad le. Nem hinném, hogy ez a két ember valaha így viselkedne egymással, nem is beszélve Hermione és Draco kapcsolatáról. A karaktereid képiek voltak, de szellemi síkon nem adtál beléjük lelket... bábok voltak csupán, akikkel eljátszattad ezt a... játékot. Rettentő sztereotipikusak voltak, és egyszerűek.
Talán ha egy kicsit többet foglalkoztál volna velük, és nem hagyod, hogy így elszakadjon az eredetitől, jobb lett volna. Olyan érzésem volt, mintha nem igazán érdekelt volna, hogy valóban Lucius, Hermione és Draco jelenik-e meg a történetedben, ténylegesen csak bábokra lett volna szükséged, akiket mozgathatsz.

3.
A cselekmény a jól ismert "egymáshoz kényszerítve" sablonra épült, amit gyakran érdektelen párbeszédekkel és kiszámítható fordulatokkal hajtottál előre. Nem szerettem, hogy a szereplők a kényszerhelyzetben túlságosan is korán rádöbbennek a másik férfi-, ill. női létére, olyan volt, mintha mindenáron az ágyban akarnád őket látni, és ez lenne a történet egyetlen értelme.
Az ágyra szórt varázslatot például tipikus sablonos elemnek tartottam, ami bizarr, perverz, és az emberi létet alacsonyítja le, arról nem is szólva, hogy nevetségesnek tartom, hogy két olyan ember, mint Lucius Malfoy és Hermione Granger ne tudna ellene kitalálni valamit. A másik: amikor Luciust be akarják fektetni az ágyba, de nem tehetik, nehogy lejöjjenek róla a kötések, akkor miért tudtak új ágyat bűvölni, és ez előtte miért nem került napirendre?
Javaslom, legközelebb, ha nekiállsz egy történet vázlatának, alaposan gondolt át, mennyiben hiteles és hihető mindaz, amit írni akarsz, és ha már egy történetsablont veszel elő alapul, akkor abba mivel, milyen megközelítéssel lehet új ízt bűvölni. Nekem ez így sajnos nagyon elcsépeltnek tűnt ahhoz, hogy élvezni tudjam, és fel nem foghatom, a happy end békés rózsaszín felhője miért nem maradhatott szexre való utalás nélkül…?

4.
Sajnos nem tudok egyetérteni az előttem szóló Jennyvel: elég nyitott embernek vallom magam, és a fantáziámra sem volt még soha panasz, de ezt a művet olvasva úgy éreztem, mintha valaki kényszerítette volna az agyamat, hogy leálljon, minden sorodban betonfalba ütköztem és gyakran meg kellett állnom, mert nem hogy nem élveztem, de egyenesen szenvedtem pár párbeszéd és történés alkalmával. Kérlek, ne sértődj meg azon, amit mondani fogok, de volt, hogy nem tudtam eldönteni, Kovács mester egyik remekművét sikerült-e kivennem a DVD-kölcsönzőből, vagy tényleg egy kihívásra írt történettel van dolgom, pedig látszik azon, ahogy a mondataidat egymásba fűzöd, hogy nem vagy kezdő író (vagy jól csinálod), csak egy kicsivel több eredetiség és odafigyelés hiányzik ahhoz, hogy szép, könnyed alkotássá váljon mindez az igyekezet. Ezen felül ajánlom, alkalmazz egy bétát: a történet tele volt szóismétlésekkel, magyartalan ragozással és néhol a mondatátkötéseid is furcsán hatottak. Ezeket egy külső szemlélő könnyedén észreveszi, és felhívja rá a figyelmedet.

Remélem, nem veszed a szavaimat bántónak, csupán a hibáidra próbáltam rávilágítani, nem állt szándékomban az, hogy esetleg megsértődj. Ahogy én látom, megvan egy alapod, akár rutinod is az íráshoz, csak a figyelmed, az odaadásod hiányzik belőle. Nem viseltetsz alázattal az írás iránt… ez pedig véleményem szerint az egyik legfontosabb dolog egy író szempontjából. Kezelheted a szereplőidet kegyetlenül, ha a helyzet úgy adja, lehetnek kiszolgáltatottak, de lélektelen bábok sosem. Erre nagyon oda kell figyelned a jövőben, ha jobb történetekkel akarod elkápráztatni az olvasóidat.

További sok sikert, Dorema

Pontok:
1. Kulcs: 4
2. Karakterek: 1
3. Cselekmény: 1
4. Történet: 2
Dorema 2011.10.15 18:21:30
@Jennym: @draconia: Lányok! Szerintem mindenkinek joga van a saját véleményére, de nem kéne ilyesmin összeveszni. Más értékrend, más meglátás, ennyi. :)