Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peteretek

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A központi vagyonújrafelosztás egzotikus formája a lakóhelyen nem bejelentkezésért visszamenőlegesen kiosztott 3 évnyi büntetés, amivel naiv soroksári lakos csak 3 évvel a rendelet után a késedelmi kamattal terhelt büntetés-adó kombóval együtt értesült: 2007-ben vásároltam…..
peteretek 2011.10.14 21:23:44
@gmower: "Adófizetési kötelezettség volt minden lakásra, tehát az adó ki volt vetve. "

Az adófizetési kötelezettség nem azonos az adó kivetésével. Az előbbi egy jogszabályon alapuló kötelezettség, az utóbbi egy konkrét technikai lépés, amely természetesen az adófizetési kötelezettség következményeképpen valósulhat meg.
peteretek 2011.10.15 00:03:39
@gmower: "Szóval az önkormányzat az adót kiveti, ami alapján adófizetési kötelezettsége keletkezik a másik félnek, akitől végül az adót majd be is szedi."

OK, lehet, hogy ez a pontos terminológia, nem tudom.

Átfogalmazom az eddigieket ennek megfelelően. A gondom az, hogy az önkormányzat évekig nem kért tőlem pénzt, tehát meg sem kísérelte beszedni az adót tőlem. Aztán gondolt egyet és beszedte több évre visszamenőleg. Megtehette a mostani jogrend szerint. No én azt akarom, hogy ezt a disznóságot ne tehesse meg! Ha meg sem kísérli beszedni a tárgyévben, akkor ne legyen joga utólag kérni. Tehát csak akkor legyen jogosult a tárgyévet követően behajtani az összeget, ha bizonyítani tudja, hogy azt a tárgyévben legalább egyszer megkísérelte beszedni a kötelezettől legalább egy személyes értesítés formájában. A helyi hirdetőtábla, tv, újság, közlöny csupa olyan média, amit senki, vagy a nagyon unatkozó esetleg patrióta emberek figyelnek. Az emberek többsége nem.
peteretek 2011.10.15 09:46:02
@kéjenc: a posztoló valóban nem volt bejelentkezve, de ha végigolvasod a hozzászólásokat, akkor láthatod, hogy több bejelentkezett ember sem kapott értesítést helyi adókról. Az önkormányzat csak várja a pénzt, mint a sültgalambot. Pedig az ingatlanhoz köthető adóknál küldhetnek a címre egy tájékoztató levelet címzett megnevezése nélkül is. Engem is így találtak meg, én is így tudtam meg többéves késéssel, hogy létezik egy számomra ismeretlen kommunális adó. A megkeresésre válaszoltam is a kért adóbevallással. Ha nem keresnek meg még ma sem tudnék róla.