Regisztráció Blogot indítok
Adatok
papír48

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Több mint egy hete volt már, de azért ejtek pár szót a legutóbbi kiállításról ahol voltam. Megemlítettem már, hogy ha sokat jár az ember modellkiállításra, óhatatlan, hogy előbb-utóbb ugyanazokat az asztalokat, modulokat többször is látnia kelljen. Ez egy idő után…..
papír48 2011.10.14 11:48:53
Kedves Vasutaskritikus !

Azzal én is egyetértek,hogy minden mindenkinek nem tetszhet.Egy kiállítást pedig alig félóra alatt végignézni és utána így lehúzni,az is furcsa.De maradjunk a papírból készült dolgoknál.
Először talán jobban és közelebbről kellett volna megnéznie a modelleket és rögtön látta volna, hogy nincsenek odaragasztva a gyári kocsikra és mozdonyokra a papír oldalfalak, hanem kaszniként csak ráhúzható kivitelben készültek.
Nem vagyok olyan bolond, hogy gyári modelleket csak úgy össze vissza ragasztgassak ! Ezzel a megoldással sok sok levehető kaszni
készíthető el és elég 1 - 2 mozdony, kocsi hozzá, így cserélgethető a dolog, hiszen nem mindenki engedhet meg magának több 100 mozdonyból álló járműparkot és ezért is született meg az ötlet.
Tudom, hogy a fotó rézmaratás és a fémből, valamint műgyantából készített modellek a menők és az elfogadottak. Saját részről viszont a papír és karton az, amivel próbálkozom.Sok, valóban elismert modellező mondta már nekem, hogy Ő nem merne papírral dolgozni, én belevágtam több - kevesebb sikerrel,hiszen ez is a modellezés egyik fajtája.Mint érdekességnek, sok kiállításon van sikere higgye el nekem !Sőt ,voltak már külföldi kiállításokon is bemutatva. P l : Angliában, Franciaországban,Romániában és Németországban is.De itthon is sok kiállításra kapok meghívást és jómagam is szervezek rendezvényeket.Ha annyira rossz lenne, gondolja foglalkoznának egyáltalán evvel a dologgal ?Más a kritizálás és más a modellezés.Itt nem az a lényeg. hogy ki és miből modellezik, hanem a vasút szeretete és a munkánk bemutatása a nézőknek.Egy zsűris kiállításon, modellversenyen viszont már kőkeményen számít a miből és hogyan, milyen színvonalon elkészített modell !Nekem elhiheti, jó pár versenyen részt vettem már és kaptam pozitív,negatív kritikákat is a számtalan elismerés mellé.Ezeket elfogadva azóta is folyamatosan próbálok fejlődni, jól tudom van még mit dolgoznom ezen.Tudom jól, hogy joga van a szabad vélemény nyilvánításhoz,de ha valami gondja van ,talán nem így kéne valakit lejáratni.Szívesen állok rendelkezésére, hogy személyesen elmondhassa a kifogásait, ha Ön erre igényt tart.Ez a kiállítás sok látnivalót kínált, sajnálom hogy Ön ezeket nem vette észre.Még talán annyit, hogy az építés alatt álló modulasztalt is jó ha látja a közönség, így legalább lesz róla fogalma, miként is készül el és mennyi munkával.A pizzás dobozba rejtett kis villamospálya is egy jó ötlet, nem más, miért kellett bántani ?Egyszerűen nem értem...
Nem a háttérből kell támadni azokat, akik Önt még sohasem bántották,ez nem fair ,álljon elénk és úgy kifogásoljon !Van egy javaslatom !
Jövőre is lesznek saját szervezésű kiállításaim, amelyekre tisztelettel meg fogom Önt is hívni,így legalább
majd személyesen konzultálhatunk
az esetleges kifogásolható témákról.