Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sevsnape78

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most már tényleg vége!Megszámoltuk az érvényes szavazatokat (kétszer is), összeadtunk, osztottunk, szoroztunk, átlagoltunk, meg minden, és megvan a végeredmény.Most mondunk köszönetet mindenkinek, mert később már úgyis csak a számok és nevek lesznek érdekesek. :)Először is, az…..
Malfoy Kihívás 30. nap 2011.11.15 19:00:00
A kihívás utolsó története!Scorpius szívét különleges ember nyeri el, különleges körülmények között.CÍM: Lélek SzimfóniaCSAPAT: ScorpiusKULCS: "Tudod, nem az a gond,  Hogy hazudsz nekem De mért van úgy, mindig…..
Malfoy Kihívás 29. nap 2011.11.14 19:00:00
Draco és a hazugságok - a szerelem és az őszinteség kizárják egymást?CÍM: Igazmondás – csak kezdőknekCSAPAT: DracoKULCS: "Tudod, nem az a gond, hogy hazudsz nekem, De miért van úgy, mindig elhiszem" (Fiesta: Aki elmegy, uyge hazatér)JOGOK: Minden jog Rowling anyánké.…..
sevsnape78 2011.11.15 19:13:45
Kedves Író!

Nehezen olvastam végig a történetet. Ginny nem tartozik a kedvenc szereplőim közé, így már a tartalomnál lelombozódtam. Aztán vettem egy nagy levegőt, abban bízva, hogy talán egy olyan Ginnyről olvashatok majd, akit legalább itt megkedvelek. Sajnos ez nem történt meg. :(

Kulcs: 4pont - A másik két történetben jobban éreztem, mint nálad.

Karakterek: 3pont - Kiírtad a figyelmeztetést, és megpróbáltam ehhez tartani magamat, de sajnos így is sokszor fogtam a fejemet olvasás közben. Draco szinte alig volt felismerhető, Ginnyn ugyan mutatkozott némi hasonlóság az eredeti karakterből, de ennek ellenére is túlságosan OOC-k voltak nekem. Egy PD történetben megfeleltek volna...
Hogy ne érezd úgy, hogy csakis negatívan tudok nyilatkozni, Dracónak tetszettek azok a mondatai, amikor kis szörnyetegeknek hívta a gyerekeket. :) Ezt el tudtam képzelni, és illett is hozzá.

Cselekmény: 3pont - Többször is elkalandozott a figyelmem olvasás közben, nem tudott annyira lekötni. A szerelmi szál sem nyert meg. Viszont a történet jól felépített volt, amit szerettél volna elérni, megcsináltad. Nem volt bonyolult cselekmény vezetésed.
Néha az volt az érzésem, hogy ez egy póttörténet..

Történet: 2pont - Sajnálom, de nekem nem tetszett. :( Talán egy másik univerzumban megállná a helyét nálam, de így, HP köntösbe bújtatva túlságosan is OOC szereplőkkel nem tudtam élvezni az olvasását.
Nem szerettelek volna megbántani, nem ez volt a szándékom. A fogalmazásod rendben volt, és az alapötleted is tetszett.

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 28. nap 2011.11.13 19:00:00
A szerelem és a hazugság kéz a kézben jár? Luciusnak erről megvan a maga véleménye...Cím: PercivalCsapat: LuciusKulcs: "Tudod, nem az a gond,Hogy hazudsz nekemDe mért van úgy, mindig elhiszem"(Fiesta: Aki elmegy, ugye hazatér)Korhatár: 16Figyelmeztetések: nincsMűfaj:…..
sevsnape78 2011.11.14 20:32:17
Kedves Író!

Amikor elolvastam, hogy milyen párost választottál, nagyon meglepődtem. Nem olvastam, de nem is hallottam még róla, hogy bárki is írt volna róluk. Persze lehetséges, hogy már léteznek ilyen párosítású történetek, csak én nem találkoztam még velük - bár őszintén szólva nem is kerestem ilyesmit.

Kulcs: 5pont - Nagyon szép megoldás volt, külön tetszettek az idézetek. Tökéletesen illettek a történetedhez.

Karakterek: 5pont - Mollyt is és Luciust is kedveltem nálad. Úgy vélem, hogy foglalkoztál a szereplőiddel, nem csupán bábok voltak, hanem hús-vér emberek, érzésekkel, hibákkal, hiszen senki sem tökéletes.
Molly szerepe különösen tetszett, szerintem jól eltaláltad az ő jellemét.

Cselekmény: 5pont - Az alapötleted nem volt meglepő, a mindennapi mugli életben sokszor találkozhatunk hasonló kapcsolatokkal. De ez nem azt jelenti, hogy unalmas lenne a műved, sőt, éppen ellenkezőleg A meglepő párosítás miatt érdekfeszítő volt, kíváncsi voltam, hogy hogyan hozod össze őket.
Szépen fogalmazol, tetszettek a leírásaid. El tudtam hinni, hogy ők valaha szeretők voltak.
A kulcsod végig érezhetően benne volt a cselekmény szálai között is, ez külön tetszett.

Történet: 4pont - Érdekes történet volt, tele érzésekkel, és átjárta valami furcsa, kölönleges "aura", amit nem tudok most elmagyarázni neked, de amíg olvastam, ezt éreztem. :) Nem hiszem, hogy ezentúl keresni fogom az efféle párosítású történeteket, most jó volt egy kis újdonság. :D

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 27. nap 2011.11.12 19:00:00
Scorpius szerelembe keveri magát - és bajba...CÍM: A fiú, aki sosem vetkőzöttCSAPAT: ScorpiusKULCS: „Nincs semmilyen szenvedély,Ami nálad jobban kell, és ez soha nem múlik el”(Tankcsapda: Föld és ég)JOGOK: Nem az enyémek, Rowling anyánk mindenben gyorsabb volt,…..
sevsnape78 2011.11.13 19:53:52
Kedves Író!

Húha, ez nem egy mindennapi történet volt... Már elolvastam tegnap, csak nem volt időm írni, mert vendégeim jöttek, így most pótolom. :)

Kulcs: 4pont - Nem éreztem benne tökéletesen...

Karakterek: 4pont - Nem tudom, maradtak hiányérzeteim a karaktereiddel kapcsolatban, és nem mindegyikük került hozzám közel.
Harry sikerült a legjobban szerintem, Scorpius pedig igen érdekes és összetett szereplő volt.

Cselekmény: 4pont - Vámpírok. Nem olvasok ilyen történeteket, kicsit féltem is tőle, hogy a művedet tudom-e majd vajon élvezni, de összességében a válaszom az, hogy igen.
Az alapötleted nagyon tetszett. A történetvezetésed is jó volt, bár néha zavartak a múlt idős részletek.
Néha nem tudtam követni a fonalat. Ez nem biztos, hogy a te hibád, lehet én voltam béna, és nem fogtam fel, amit olvasok. XD
Majd ha lelepleződtél, akkor írok neked egy privát üzenetet, és ott felteszem a kérdéseimet. ;)

Történet: 4pont - Úgy látszik ma csupa négyest adtam. :D Nem mondom, hogy kedvencem volt a történeted, de lekötött az olvasás, nem unatkoztam. Scorpius és Al kapcsolata elég érdekes volt, nem egy megszokott sémára építetted fel.
A vámpírtól borzongtam, amelyik Scorpiust "kóstolgatta". Nagyon hatásosan írtad le azt a jelenetet, és azt is, maikor felébred Scorpius, és csöpög rá a víz...

Összességében érdekes történetet írtál, szerintem majd el fogom még olvasni.

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 26. nap 2011.11.11 19:00:00
Újabb, Dracóról szóló történet:Cím: Cserebere szerelemCsapat: DracoKulcs: „Nincs semmilyen szenvedély,               Ami nálad jobban kell, és ez soha nem múlik…..
sevsnape78 2011.11.11 21:08:44
Kedves Író!

Mpreg. Jajj, amikor elolvastam, hogy ez is lesz benne, kicsit húztam a számat, ugyanis nekem az annyira abszurd. Talán két történetet olvastam, amiben ilyesmi szerepelt, és alig tudtam végigrágni magam azokon a jeleneteken. Szerencsére nálad csak említés szintjén volt jelen, így fellélegeztem. :)

Kulcs: 5pont - Tökéletes megoldás volt, külön tetszett, hogy belefoglaltad egy mondatba is.

Karakterek: 3pont - Tudom, kint volt a figyelmeztetés, hogy OOC szereplők. Ám így is sokszor csak lestem, hogy elvileg ők már felnőtt férfiak (többször használtad te is a történetben ezt a szót rájuk), mégsem úgy viselkedtek, sokkal inkább tűntek tiniknek. Ha a Roxfortban játszódott volna még iskola időben, akkor semmi kifogásolnivalóm nem lett volna, de így... Ez nem tetszett bennük.
Egyébként voltak jó villanásaik is, mind Harrynek, mind Dracónak. Külsőleg szépen jelenítetted meg őket, és Dracónak is voltak tipikus malfoyos megmozdulásai, megjegyzései. A többi szereplődnél Ron szerintem tökéletesen "ronos" lett, Hermione és Blaise pedig szintén jóra sikerültek.

Cselekmény: 4pont - Fenomenális ötletre építetted a történetedet, és szépen, egyenletesen végig is vezetted. Amikor elolvastam a tartalmat, attól féltem, hogy nehogy belekavarodj a szerepcserébe, de ügyesen megcsináltad. :)
Ami nem tetszett, az a túl gyors egymásra találás, főleg a szex terén. Alig ismerték még egymást, aztán hipp-hopp, máris ágyban (biliárdasztalon, seprűtárolóban) voltak.
Ezektől függetlenül mint említettem az ötleted nagyon tetszett!

Történet: 4pont - Könnyed, humoros történetet írtál. Péntek estére tökéletesen megfelelt, mondjuk úgy, a hétköznapok befejezésének. :)
Itt-ott voltak szóismétlések, de ezeket egy bétázással majd ki tudod javíttatni.
Itt is megjegyzem, hogy örülök annak, hogy nem kavarodtál bele a szerepcserébe, nekem legalábbis tökéletesen követhető volt.

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváson!
Malfoy Kihívás 25. nap 2011.11.10 19:00:00
Lucius hisz az Igaziban - csak abban nem, hogy együtt is lehet vele...CÍM: My ruling passionCSAPAT: LuciusKULCS: 9. kulcs: "Nincs semmilyen szenvedély, Ami nálad jobban kell, és ez soha nem múlik el." (Tankcsapda: Föld és ég)JOGOK: J. K. Rowlingot illetik, én csak kölcsön…..
sevsnape78 2011.11.10 23:30:55
Kedves Író!

Vegyes érzésekkel olvastam végig a történetedet. Nem írsz rosszul, de valahogy nem tudtam teljes mértékig odafigyelni arra, amit olvastam, többször is elkalandoztam...

Kulcs: 5pont - Rendben volt, szerintem megfelelően használtad fel.

Karakterek: 3pont - Lucius nekem nagyon OOC volt, és nem azért, mert véla volt. Túlságosan puha volt, és finomkodó, szinte alig maradt benne az igazi Luciusból. No nem hiányzott a rideg, számító énje, csak szerintem túlságosan átestél vele kapcsolatban a ló másik oldalára. Nem szeretnélek megsérteni, kérlek ne annak vedd, én így látom, de szerencsére különbözőek vagyunk, másoknak attól még tetszhet egy ilyen Lucius is.
Hermione sem volt IC. Túl hamar beleszeretett Luciusba. Oké, felfoghatjuk úgy is, hogy mivel a férfi véla volt, így nem tudott neki ellenállni, meg hogy ő volt a lélektársa is, de... Nekem túl gyors volt az iram.
Draco karaktere tetszett, és Padmáé is.

Cselekmény: 3pont - Mint már írtam nekem gyors volt a cselekmény. Sajnáltam, mert maga az alapötleted nagyon tetszett, a felépítése sem volt rossz, csak jobb lett volna, ha nem sieted el annyira. Törekedtél arra, hogy mielőbb összehozzad őket, néha jobb, ha finoman, lépésről-lépésre történnek meg a dolgok. Igen tudom, Lucius véla énje már nem bírt tovább várni. :)

Történet: 3pont - Sajnos nem tudott annyira lekötni. Ha picit jobban kidolgozod, akkor remek kis történet kerekedhet ki belőle. Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel, nem annak szántam. :(

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 23. nap 2011.11.08 19:00:00
Draco mindig azt kapja, amit megérdemel?CÍM: Szerelmi leckékCSAPAT: DracoKULCS: Két szoba közt a csend, de végtelen nagy távolság.(Cserháti: Boldogság, gyere haza)JOGOK: JKR írónőt illet minden jog.MŰFAJ: Dramione, Romantikus, HumorosFIGYELMEZTETÉSEK: Erotikus tartalom, nyomokban…..
sevsnape78 2011.11.09 22:53:26
Kedves Író!

Őszinte leszek, nem szeretem a Dramione történeteket, talán kettőt, max hármat, ha olvastam, de nem tudtam megszeretni ezt a párost.
Nehezen szántam rá magamat, hogy elolvassam a történetet, de mivel csak akkor számítanak a pontok, ha minden művet értékelünk, így elolvastam. És mit mondjak, nem is volt olyan rossz. ;) Tőlem ezt veheted dícséretnek is, mivel tényleg nem csípem ezt a két karaktert együtt.
Nekem nagyon OOC-k voltak a szerplőid, viszont elég hihető magyarázatot adtál Draco viselkedésének megváltozására, így próbáltam erre gondolni. Sajnos így is sokszor gondoltam arra, hogy nem-nem, Draco nem így viselkedne egy ilyen helyzetben, de igyekeztem szem előtt tartani, hogy ez most egy ilyen Draco.
Maga a történet bővelkedett humorban, nagyon jó jeleneteket írtál. :) Néha olyan érzésem volt, mintha láttam volna ezt vagy azt a jelenetet már filmben, de hogy melyikben, már nem tudom.
Egyet tudok, Arabellát mintha Dr. Szöszi karakteréből alkottad volna meg. :D Nekem kicsit gyors volt a közeledés a főszereplőid között, túl hamar megkedvelték egymást. Tudom, hogy ez volt a cél, hiszen Dramione, de én jobban szeretem, ha lassúbb a folyamat, pláne olyanok között, akikről tudjuk, hogy az eredeti könyvekben pl. ki nem állhatták egymást.

Összességében kerek, egész történetet írtál, a főszereplőid közel kerültek egymáshoz, bár mint már írtam nekem kicsit gyors volt a folyamat, de ahhoz képest, hogy nem kedvelem a Dramione párost, végülis nem unatkoztam. :)

Kulcs: 4pont - Nem éreztem száz százalékosnak.

Karakterek: 4pont - Nem mindig tetszettek, de voltak szerethető pillanataik is.

Cselekmény: 5pont - Erre igazán nem lehetett panasz, sok minden történt, nem volt unalmas sem.

Történet: 4pont - Lásd fentebb. Egyet még megjegyeznék, a kávézó ötlete nagyon tetszett, és szívesen ennék azokból az ínycsiklandozó süteményekből, amelyeket kitaláltál. :D

Gratulálok, és sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 24. nap 2011.11.09 19:00:00
Amikor Scorpius esik szerelembe...Cím: SzeretnélekCsapat: ScorpiusKulcs: 8. Két szoba közt a csend, de végtelen nagy távolság.(Cserháti: Boldogság, gyere haza)Jogok: A világot tekintve minden jog J.K. Rowlingot illeti, ahogy hálás köszönetem is, mert alapul véve azt,…..
sevsnape78 2011.11.09 21:19:08
Kedves Író!

Imádtam :) Voltak már kedvemre való történetek a Scorpius csapaton belül, de jelen pillanatban ez az abszolút kedvenc.
Elsőként kezdem azzal, hogy nagyszerűen írsz, és szerintem nem kezdő vagy, hanem már sok történetet írhattál. Látszik a fogalmazásodon, ahogyan a szavakkal bánsz. Nagy a szókincsed, a szereplőiddel remekül bánsz!
Mindegyikük élt, és nagyon megszerettem őket.
Nem is tudok közülük választani, de ha mindenképpen kell, akkor Scorpiust és Harryt emelném ki leginkább, és nem csak azért, mert ők voltak a főszereplők, hanem velük tudtam a legjobban azonusulni, vagy nem is tudom hogy fejezzem ki magamat. Úgy érzem, hogy őket tudtad a legjobban átadni nekünk, velük foglakoztál a legtöbbet, ami persze érthető, hiszen róluk szólt a műved.
Egy észrevételem lenne, nekem úgy tűnt, mintha Harryt picit jobban is kiemelted volna, no persze Scorpiusról is sokat megtudtunk, de nekem valahogy Harry részletesebbre sikerült. Ezt nem hibaként írom ám, csak egy megjegyzés. ;)

Az alapötleted elsőre kicsit bizarrnak tűnt, ám ahogy egyre jobban belekerültem a történetbe, és ezáltal Harry és Scorpius helyzetébe, rájöttem, hogy a való életben is történt már ilyen, és valószínűleg még fog is, akkor is, ha nem tudunk róla.
Nehéz lehetett ez mind Scorpiusnak, mind Harrynek.
Scorpius, aki évek óta szerelmes Harrybe, ráadásul úgy hiszi, hogy az apjával folytat viszonyt, és ott van eközben az apja iránt érzett szeretete is... Nem egyszerű helyzet.
Aztán ott van Harry, aki már nem a kisfiút látja gyerekkori "ellensége" fiában, hanem a férfit, ráadásul sokkal idősebb is, neki is nehéz lehetett ezeket feldolgozni.
De mindketten erős jellemek, kitartóak, főleg Scorpiusban láttam ezt, és ennek köszönhetően végül egymásra találtak, aminek nagyon örültem. :)
Nagyon élveztem olvasni a történetedet, nem láttam semmi helyesírási hibát, vagy akár elgépelést, ami kizökenthetett volna az olvasásból.

A thesztrálok, mint "házikedvencek" hihetetlenül jó ötlet volt, és maga a jelenet is, amikor Scorpius repülni ment az egyikkel abszolút kedvenc volt. :)
Az erotikus részek is finomak voltak, nem túloztad el, éppen annyit adtál át, amitől libabőröztem, és ott akartam lenni a szobában velük, hogy láthasam őket. :D Na persze láttam is őket, nem tudtam ellenállni, és bár nem hiszem, hogy örültek volna, ha tudják, hogy van egy leskelődőjük, én mégis bátorkodtam így tenni. ;))

Írtad, hogy aki unatkozna a történeteden (ilyen nem hiszem, hogy megtörténik), az keresse meg a dalszöveg sorait. Olvasás közben már megtalálgattam őket, aztán miután végeztem, még egyszer kikerestem mindegyiket. Remekül illeszkedett a műhöz minden sora.

Negatívumként annyit tudnék mondani, hogy sajnáltam, amikor megillantottam a vége szócskát. Pedig hosszú történetet írtál, mégis olyan jó lett volna még olvasni tovább, és még tovább. :) Persze valahol be kell fejezni, tudom én. :)

Jöjjenek a pontok, nagyon könnyű dolgom volt. :)

Kulcs: 5pont - Szépen oldottad meg a feladatot, a kulcsod remekül illeszkedik a történethez.

Karakterek: 5pont - Éltek, és nagyon szerettem őket.

Cselekmény: 5pont - Izgalmas, szexi, érzelemdús történet volt. Szépen felépítetted, a szerelmi szál nagyon szépen ki lett dolgozva. Nem volt eltúlzott, sem elcsépelt, sőt, az alapötleted egyedi volt, legalábbis még nem olvastam hasonlót.

Történet: 5pont - Fentebb már kifejtettem, a kedvenceim között szerepel a történeted. :)

Várom a nagy leleplezést, hogy megtudjam ki vagy! :)

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 22. nap 2011.11.07 19:00:00
Luciust nem lehet elfelejteni. Ahogy nem lehet nem szeretni sem...CÍM: Lucius örökCSAPAT: Lucius KULCS: „Két szoba közt a csend, de végtelen nagy távolság.” (Cserháti Zsuzsa: Boldogság gyere haza)JOGOK: Rowling és Juhász Gyula MŰFAJ: novella FIGYELMEZTETÉSEK: SLASH, azon…..
sevsnape78 2011.11.08 19:46:48
Kedves Író!

Gyönyörűen fogalmazol. Ahogy a történeted is az volt. Szép, de ugyanakkor fájdalmas is volt egyben.

Kulcs: 5pont - Szerintem jól használtad fel a kulcsot.

Karakterek: 4pont - Luciusról túl sokat nem tudtunk meg, legalábbis nekem kevés volt. Talán azért, mert visszaemlékezésből nehezebb megismertetni a karaktert. Charlie viszont tetszett, őt nagyon jól kidolgoztad, foglalkoztál vele. Így is el lehet őt képzelni.

Cselekmény: 3pont - Túl sok cselekményt nem éreztem. Itt is csak azt tudom megjeggyezni, mint fentebb, hogy szerintem nehezebb egy visszaemlékezésnél tartalmas történetet írni. Igaz, én nem vagyok író, nem is írtam még semmit, így csak a saját elképzelésemre hagyatkozom.
De nagyon szépen volt felépítve, nem volt unalmas.

Történet: 4pont - Szomorú történet volt, nem szeretem, amikor egy főszereplő meghal. :S Sajnálom, hogy nem maradtak együtt, bár való igaz, hogy két ennyire különböző jellemű ember nagyon nehezen bírta volna ki együtt sokáig. Viszont hiszem, hogy az igaz szerelem mindent legyőz, még ha szörnyen giccsesnek is hangzik ez. Lucius részéről pedig sajnos nem volt ez igazi szerelem, hiába, hogy Charlie felől igen. Ha csak az egyik fél részéről vannak igazi érzelmek, az kevés a boldogsághoz.
A fogalmazásod nagyon szép volt, helyenként bizony majdnem elsírtam magam, pedig ritkán tudok elérzékenyülni, csak akkor, ha hatásosan van megírva valami. A tiéd hatásos volt.

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 21. nap 2011.11.06 19:00:00
A szerelem bonyolult - Scorpiusnak követnie kell a szíve szavát...CÍM: Füst, út, LéthéCSAPAT: ScorpiusPÁROSÍTÁS: Scorpius/Albus (Perselus/Harry/Ginny; Harry/Albus Perselus?)KULCS: „Már azt is eltűröm, hogy csak a lelkem lásson Téged; nem szabad együtt lennünk, mert azt nem…..
sevsnape78 2011.11.07 20:10:01
Kedves Író!

Elolvastam már tegnap este a történetedet, de úgy, mint az ezelőtti történetet, hagynom kellett emésztgetni magamban.

Megmondom őszintén, amikor először elolvastam, nagyon zavarosnak tűnt az egész, és nem is igazán tetszett. Sokszor nem voltam képben, hogy most mi, miért, hogyan, kivel történik stb.
Aztán ma újra elolvastam, és minden a helyére került. Le a kalappal, nagyszerűen felépítetted a történetedet. Leesett az állam. :D
Talán tegnap még az előtted lévő történettel volt tele a fejem, és ezért nem értettem, hogy mi is történik, de újra elolvasva, hú.
Borzasztó, amit Draco tett Albusszal... Már eleve a hozzáállása a fia beállítottságához.. Oké, azt még valahol meg lehet érteni, hiszen nem mindenki tolerálja, ha a gyermekéről kiderül, hogy a saját neméhez vonzódik, plusz Draco fia ráadásul pont Harry Potter fiába szeretett bele. De azért amit tett... :( Nagyon sajnáltam mindkét fiút.
Amit Scorpius tett annak érdekében, hogy Albus emlékezzen, hát nem semmi volt.
Nem is igazán tudok most jó kritikát írni neked, nehéz leírnom, ne haragudj, ha kissé szedett-vedettre sikerül.
Ami még nagyon megdöbbentő volt, és csodálom, hogy még nem írta meg senki (hacsak én nem voltam elég figyelmes, és létezik már ilyen írás), az a Harry-Perselus kapcsolat. Hogy Harry egy halott férfi eszményébe szerelmes... fú, nem semmi volt.
Számomra horrorisztikus elemek is voltak, ahol libabőröztem, ahogy elképzeltem egy-egy jelenetet, de nem negatívumként írom, szerintem itt elfért, sőt, megkívánta a történet.

Mint már írtam, elsőre nem tetszett, de mostanra, megértve, hogy mi milyen okkal történt, emelem a nemlétező kalapomat. Igazi lélektani pszicho történetet írtál, mindezt úgy, hogy kellőképpen összezavartál, de végül minden a helyére került. Azt hiszem nem is írok többet, mert már így is elég zavarosra sikeredett a véleményem. :D Úgyhogy nem maradt más hátra, mint az értékelés.

Kulcs: 5pont - Egyedi, de tökéletes megoldás.

Karakterek: 5pont - Szerintem megfelelően kidolgoztad a karaktereket.

Cselekmény: 5pont - Meg kell érteni a lényeget, és bár nekem nem sikerült első olvasásra felfognom, nagyszerűen felépítetted a cselekmény szálait.

Történet: 5pont - Lásd fentebb. :))))

Rád is kíváncsi vagyok, úgyhogy várom a leleplezést. ;)

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 20. nap 2011.11.05 19:00:00
Draco önmagát keresi - szerelmet talál és még valamit...Cím: A leggyönyörűbb hajnalokCsapat: DracoKulcs: „Már azt is eltűröm, hogy csak a lelkem lásson Téged;nem szabad együtt lennünk, mert azt el nem tűrné más.” (Demjén: Legyen ünnep)Jogok: Szeretném őket.…..
sevsnape78 2011.11.06 16:51:35
Kedves Író!

Nehéz megszólalni egy ilyen összetett alkotás után...Keresem a szavakat, de nem tudom, hogyan is fejezzem ki magamat. Próbálkozom. :D
Torokszorító, és fájdalmasn szép történet volt. Olyan, amin még sokáig gondolkodni fogok, amit ha elolvasol, nem azt érzed, hogy jó volt, és már mész is a dologdra, hanem még napokig itt van benned.
Teljesen a hatása alá kerültem. Belenget valami különleges aura, ami vonzott egyre jobban és jobban..
Engem teljesen lenyűgöztél, remekül öntötted szavakba a sötétben gomolygó érzéseket. A karaktereid éltek, mindegyiküknek volt jelleme, megismerhettük őket.
Remekül bántál a hollóhátas fiúval, nekem nagyon tetszett a jelleme. Erős, okos, határozott, és ahogyan Dracóval bánt..Nem olvastam még ilyen történetet, ahol d/s kapcsolat van, de itt nagyon tetszett. Fülledten erotikus volt, és néha egy-egy jelenetet olvasva legszívesebben ordítottam volna rendezőért, hogy ezt vászonra kell vinni! :)
Luna volt a másik, akit nagyon megkedveltem. Valahol a női szereplők között mindig vele tudtam leginkább azonosulni, és itt is ezt éreztem. Dracónak nagy szüksége volt rá. A darazsas jelmezén nagyokat nevettem. :D
A kapcsolat Harry és Draco között hitelesen lett ábrázolva. Életszerű, nem agyoncukrozott csillám, ahol minden jó, minden tökéletes. Szép volt mégis, bensőséges, és remekül láttattad, hogy akik ellenséges pólusúak, nehéz egyensúlyba hozni őket.
Egyetlenegy zavart olvasás közben, mégpedig az, hogy túl sokszor szerepelt az inspektor szó. De annyira tetszett a történeted, hogy amikor megint ez a szó következett, automatikusan magával Draco nevével helyettesítettem be. :)
Még rengeteg dolgot tudnék kiemelni, órákat "zengeni" a művedről, de még hagyni kell ülepedni, sőt, újra el kell olvasnom, hogy minden egyes mondatot ízlelgessek. Úgy gondolom, azért ebből a pár mondatos véleményből már így is leszűrted, hogy egyik kedvenc történetem lett a Tiéd a kihívás alatt. ;)
Következnek a pontok, nem volt nehéz dolgom. :)

Kulcs: 5pont - Tökéletesen illeszkedik a történethez, egyedien, szépen.

Karakterek: 5pont - Imádtam őket. Pont. :D

Cselekmény: 5pont - Izgalmas volt, végig lekötött, és bár valóban komor, kissé talán nyomasztó történet volt, mégis imádtam minden egyes betűjét.

Történet: 5pont - Fentebb már kifejtettem részletesebben. Egyik kedvenc.

Kíváncsian várom, hogy ki lehetsz, kedves Alkotó! :))

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 18. nap 2011.11.03 19:00:00
Nézz a szerelembe, Scorpius! CÍM: Fortune daysCSAPAT: ScorpiusKULCS: 6. kulcs – „Ő a dal, mit suttognak a fák, A csend, a meghitt éjszakák” (Máté Péter: Ő)PÁROSÍTÁS: Scorpius/AlbusJOGOK: Minden jog természetesen J.K. Rowlingé, én csak a történet…..
Malfoy Kihívás 19. nap 2011.11.04 19:00:00
Lucius még maga elől is titkolja, hogy szerelmes...Cím: Kígyómarta hollóCsapat: LuciusKulcs: 7„Már azt is eltűröm, hogy csak a lelkem lásson Téged;nem szabad együtt lennünk, mert azt el nem tűrné más.”(Demjén: Legyen ünnep)Jogok: Teljes mértékben J. K.…..
sevsnape78 2011.11.05 17:55:44
Kedves Író!

Már a cím felkeltette az érdeklődésemet, és maga a tartalom is. Nem csalódtam.

Kulcs: 5pont - Nagyon szépen felépítetted köré a történetedet, szerintem remekül benne volt.

Karakterek: 4pont - Nagyon jó ötlet volt Luna édesanyjának a története, mindezt megspékelve Luciusszal. Akár így is történhetett volna. Az ikreket néha kevertem. :D Lucius karaktere érdekesre sikeredett, néha nem tudtam őt hova tenni. Leginkább akkor éreztem, hogy ő ő, amikor elment Yvonne/Colette házába. Nem is tudnám most hirtelen elmagyarázni, hogy miért pont ott éreztem, talán majd később visszatérek hozzád, és addigra megpróbálom neked leírni.

Cselekmény: 5pont - Nagyon tetszett a kidolgozásod. Remek ötlet volt ez a visszaemlékezős ládika. Jópofa tárgyakat találtál ki emléktárgyaknak. :)
Nem unatkoztam egy cseppet sem, amíg olvastalak, és izgatott voltam, hogy vajon mi lesz az utolsó emlék.
Colette sorsa nagyon megrendített, nagyon sajnáltam, amikor kitagadta az apja. :( Lucius akkor szívtelen volt, pedig ugye már akkor szerette a lányt. Persze, tudom én, hogy az aranyvérűség, meg Voldesz, de... Akkor is, rossz volt, hogy ennyire eltaszította magától Colettet.

Történet: 5pont - Ötletes, jól kidolgozott, kerek történetet írtál. Látszik, hogy foglalkoztál vele. A hippogriff verseny is nagyszerű volt, jó a fantáziád, jópofa neveket adtál a madárkáknak.
Szeretem, amikor egy mű címe jelentőséget kap a történetben, és a tiédben ez is bravúrosan lett kitalálva.

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 17. nap 2011.11.02 19:00:00
Akinek a szíve ma a kezünkben van: Draco Malfoy!Cím: Egy hét a világCsapat: DracoKulcs: „Ő a dal, mit suttognak a fák,              A csend, a meghitt…..
Malfoy Kihívás 16. nap 2011.11.01 19:00:00
Lucius és a szerelem - no meg az országhatárok...CÍM: MesszeCSAPAT: LuciusKULCS: 6 „Ő a dal, mit suttognak a fák,A csend, a meghitt éjszakák”(Máté Péter: Ő)JOGOK: Rowling nénié. Én csak játszok és szórakoztatok.MŰFAJ: romantikus, kísérleti, angstyFIGYELMEZTETÉSEK:…..
sevsnape78 2011.11.01 21:19:32
Kedves Író!

Szerettem nagyon a történeted.
Amikor elolvastam a figyelmeztetéseknél a gyilkosság szót, féltem, hogy kire fog majd vonatkozni, de örültem, hogy végülis nem valamelyik főszereplő halt meg.

Kulcs: 5pont - Megfelelő volt szerintem, főleg Narcissa szerelmén át volt érezhető a kulcsod. :)

Karakterek: 5pont - Nagyon szerettem a szereplőidet. Narcissa egészen szeretnivaló karakter volt. Egy olyan fiatal asszony, aki nagyon szereti a férjét, esténként hazavárja, és nagyon félti őt... Bele tudtam élni magamat az érzéseibe, a helyzetébe.
Luciust is megkedveltem a műben, nemes, erős, ám mégis megismerhettük arról az oldaláról is, amelyik egy szerető férjet takar. Nagyon tetszett még Lucius apja, aztán az, hogy beleszőtted Narcissa testvéreit is a történetbe. Bellatrix hozta az utálatos formáját, bár neki is volt egy szerethető pillanata a férjével.

Cselekmény: 5pont - Komplex, összetett történetet írtál. Szépen végigvezetted a fonalat, egyenesen, érthetően. Egy icipicit hirtelen ért véget számomra. Talán már túl közel lehetett a határidő, és ezért fejezted be így, vagy eleve így tervezted már az elején, nem tudom. De amikor ott volt az a bizonyos "vége" szócska, meglepődtem, mert már épp beleéltem magamat a látványba, ahogy Lucius megsimogatja Narcissa hasát, hogy végre újra együtt vannak... De ettől függetlenül megadom neked a maximum pontot. :)
Mint már említettem tetszett, hogy a többi Black testvér életébe is belepillanthattunk, aztán nagyon jó ötlet volt még a francia falucska, Narcissa kis házikója. :)

Történet: 5pont - Szeretem a "kosztümös" történeteket. Szépen fogalmazol, nagyon tetszett, amikor Narcissa külsejéről írtál. Végre egy olyan történet, ahol Lucius és Narcissa szerelmesek egymásba, nem csak az érdek tartja őket össze. Kellemes esti olvasmány volt, szórakoztatott, végig lekötötte a figyelmemet. Egy-két helyen volt némi elgépelés, és olyan is volt, amikor duplán szerepelt egy-egy szó, olvasd át majd, és javítsd ki, mielőtt felteszed máshova a történetet a kihívás végeztével. :) Összességében szép munka volt!

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 15. nap 2011.10.28 19:00:00
Scorpiusnak a Roxfortban meggyűlik a baja a szerelemmel - is...CÍM: Törékeny álmokCSAPAT: ScorpiusKULCS: "Kicsit korábban ébredek, csak úgy magamtólS egyre ritkábban beszélek az álmaimról"(Zorán: Számíthatsz rám)JOGOK: Természetesen J.K. Rowlingot illetik, no meg engem is…..
sevsnape78 2011.10.30 16:30:05
Kedves Író!

Jó hosszú történetet írtál a kihívásra, alaposan kihasználtad az időt. :)

Kulcs: 5pont - Szerintem megfelelően használtad a kulcsot a történetedhez.

Karakterek: 4pont - Sok szereplővel dolgoztál, ami nem mindig jelent előnyt, sőt. Könnyen belezavarodhat az olvasó, hogy most ki beszél éppen, vagy kinek mi is a szándéka, milyen a jelleme stb. Volta történetnek kb. a közepe felé egy nagyobb párbeszéd, ott nem mindig tudtam követni, hogy ki kicsoda is, ez kissé zavaró volt. Persze lehet én olvastam felületesen. :D Ettől függetlenül tetszettek a szereplőid, Scorpiusodat néha nem tudtam hova tenni. Éveken át tartózkodott Joe-tól, sőt, megmondta neki, hogy hagyja őt békén, aztán hipp-hopp hiányozni kezd neki a lány utána való futkosása. Ez picit furcsa volt nekem. Joe karaktere jópofa lett. :) Akaratos, ugyanakkor kitartó, a célját mindenképpen el akarta érni, és végül sikerült is. :) A szellemlány története jó ötlet volt, kíváncsi voltam, hogy mi is lesz vele a végén.

Cselekmény: 4pont - Itt-ott kicsit siettél vele, voltak azonban olyan részek, amelyeket szépen kifejtettél. A végére nagyon felpörögtél, jobb lett volna, ha a nimfákkal és szatírokkal való összetűzés picit lasabb folyamatban ki lett volna fejtve. Egyébként nagyon tetszett ez az ötleted is, hogy beleszőtted ezeket a lényeket a történetedbe.
Néha zavartak a gyors időbeli ugrálások is, bár sejtem, minnél hamarabb szerettél volna elérni a hatodik évfolyamig. Viszont tetszett, hogy ahol az eleje indult, elértünk odáig a történet vége felé. Szeretem az ilyet, amikor kiindulunk egy bizonyos szituációból, aztán picit visszatekintünk a múltra, majd ismét ott találjuk magunkat a kiinduló pontnál.
A szerelmi szál bevallom annyira nem fogott meg, mint már említettem számomra Scorpius fordulása túl hirtelen történt. Joe gyanús volt nekem, valahogy sejtettem, hogy leányzó, nem pedig fiú. :)) Voltak rá utalások, figyeltem. ;) Ettől függetlenül szépen próbáltál befolyásolni minket is, Scorpiust pedig sikeresen behúztad a csőbe. :D

Történet: 4pont - Összességében egy korrekt művet írtál, bár nem minden percét élveztem, mégis jól szórakoztam olvasás közben. Örültem, hogy Gwen végül elért a túloldalra, így megvalósulhatott az álma. Ahogyan Joe-nak is, hiszen Scorpius végül csak észrevette őt. ;)

Gratulálok, további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás Szünet 2011.10.28 19:30:00
Kedves Olvasók, Pontozók, Kibicek!Az elmúlt két hét során sok izgalmas történetet hoztunk nyilvánosságra, ám mivel nem feltételezzük, hogy egész nap a monitor előtt ültök, hagyunk Nektek pár napot arra, hogy ráérősen elolvassátok azt is, amire eddig esetleg nem jutott…..
Malfoy Kihívás 14. nap 2011.10.27 19:00:00
Draco és az álmok...CÍM: ÁlomkeringőCSAPAT: DracoKULCS: „Kicsit korábban ébredek, csak úgy magamtól S egyre ritkábban beszélek az álmaimról.” (Zorán: Számíthatsz rám)JOGOK: Minden jog Rowling anyánké, én csupán tartós használatra elkoboztam a szereplőit. MŰFAJ:…..
Malfoy Kihívás 13. nap 2011.10.26 19:00:00
Lucius és a házasság...Cím: FlaviusCsapat: LuciusKulcs: „Kicsit korábban ébredek, csak úgy magamtólS egyre ritkábban beszélek az álmaimról”(Zorán: Számíthatsz rám)Jogok: J. K. Rowlingot illetik, én csak eljátszadozom a szereplőivel, a magam és mások…..
sevsnape78 2011.10.26 19:59:04
Kedves Író!

Valóban nagyon komor novellát írtál nekünk. A végére már potyogtak a könnyeim... Akkor tudok meghatódni, ha valaki képes úgy írni, hogy az érzések átjöjjenek a sorokon keresztül. Neked sikerült ezt elérni.
Lucius karaktere annyira IC volt, nem is tudom, talán ezen a kihíváson a Luciusos történetek között itt éreztem úgy igazán az Ő jellemét. Annak külön örülök, hogy nem csak a rideg oldaláról ismerhettem meg itt, hanem a gyengébbikről is. Arról, aki ennyire szereti a bátyját, akivel mindent megosztottak egymással, legyen az szerelem, vagy közös álmok, célok... Tetszett Flavius karaktere is, és amikor olvastam, megjelent a lelki szemeim előtt...
A takarós bűbáj megdöbbentő volt. Sajnálom, hogy nem tudták már megtenni, mert nem volt rá lehetőségük. :( Lehet, hogy akkor is lebuktak volna előbb-utóbb, de benne van a pakliban az is, hogy nem. Hogy sikerül nekik, és akkor új életet kezdhettek volna. De hát a sors sokszor kíméletlen, és csúf tréfákat űz.
Borzasztó lehetett Narcissának is. Így férjhez menni, ááááhh :((
Komor volt a történeted, és teljesen átjárt ez az érzés, amíg olvastalak. Sajnos nem lehet minden happy...
Utoljára hagytam a pontokat, mert szerettem volna először a benyomásaimat megosztani veled, kedves Alkotó.

Kulcs: 5pont - Teljesen rendben volt.

Karakterek: 5pont - Nekem tökéletesen átjöttek a szereplőid jellemzői.

Cselekmény: 5pont - Nekem tetszett, ahogyan felépítetted a novellát.

Történet: 5pont - Bár a történet komor és szomorú volt, mégis tetszett. Szépen fogalmazol, a soraid megteltek érzésekkel. Olyan volt, mintha egy filmet néztem volna.

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 12. nap 2011.10.25 19:00:00
A szerelem nem játék. Ezt Scorpiusnak is be kell látnia...CÍM: Játszva szeretniCSAPAT: ScorpiusKULCS: 4„Az első pillanatban játszanak csupán,De már az első csókban benne ég a láng,A mindent felemésztő olthatatlan vágy.”(Kasza Tibor: Love Story)JOGOK: Minden jog J. K.…..
sevsnape78 2011.10.25 22:24:59
Kedves Író!

Szép, hosszú történetet írtál nekünk, olvasóknak a kihívásra. Amióta felkerült, azóta olvastam kisebb-nagyobb megszakításokkal, és mostanra végeztem. :)

Kulcs: 5pont - Tökéletesen benne volt, úgy, ahogyan kellett.

Karakterek: 5pont - Nekem tetszettek a szereplőid. Közel kerültem hozzájuk, mindegyiknek volt szíve-lelke, nem csak bábok voltak. Alice kedves, szeretnivaló karakter volt, és még azon is túltettem magam, hogy a külseje túlságosan is tökéletesre sikerült. Corát is megértettem, bár nem volt szép tőle, amit tett, de amiken keresztül ment, nem csodálom, hogy próbált ragaszkodni Scorpiushoz.

Cselekmény: 5pont - Nem szeretem annyira azokat a tipikus "lányregényeket", valamikor tinikoromban olvastam utoljára ilyesmit. Ám a történeted magával ragadott. Látszik, hogy sokat foglalkoztál vele, és szeretted is írni. Itt-ott ugyan voltak szóismétlések, de nem zavart annyira. Szépen vezetted végig a fonalat, és szépen oldottad meg azt is, hogy ne legyen annyira egyértelmű, hogy Scorpius és Alice vajon a végére újra együtt lesznek-e.

Történet: 5pont - Nem tudok levonni itt sem pontot. Kellemes perceket okoztál nekem, amíg olvastalak. Tetszettek a mellékszereplőid is, mindenkinek megvolt a maga helye és szerepe az alkotásodban. Szép, kerek történet volt. Látszik, hogy kihasználtad az alkotói időszakot! :)

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 11. nap 2011.10.24 19:00:00
Draco rátalál élete szerelmére - talán...Cím: A boldogság áraCsapat: Draco - csapatKulcs: „Az első pillanatban játszanak csupán,             De már az első csókban benne ég a…..
sevsnape78 2011.10.25 09:41:44
Kedves Író!

Úgy látom, én vagyok az első. :) Szeretem a slasht, de most örültem, hogy végre egy hetero történetet olvashattam, már hiányzott.

Kulcs: 4pont - Nem éreztem, hogy benne lenne úgy igazán. Idézetek formájában szerepelt ugyan, de valahogy nekem kevés volt.

Karakterek: 4pont - Szerettem a szereplőidet, és viszonylag könyvhűek voltak. Még Lucius, és Piton is, akik pedig úgymond kemény diók a maguk nevében. :D Amiért végül levontam, azért történt, mert a végén Draco úgy tesz, mintha csak a lánya és az útban lévő gyermeke lenne, hiányoltam Scorpius megemlítését. Minden rendbe jött, végre azzal lehetett, akit szeret, és amikor a gyerekekre terelődik a szó, jó lett volna, ha Scorpiust is belevonja a társalgásba. Lehet, hogy csak nekem volt ilyen érzésem, és más nem így lesz vele, ne haragudj.

Cselekmény: 3pont - A történet elején leírtad, hogy milyen kapcsolatban van egymással Draco és Pansy, így nem igazán értettem helyenként, hogy miért kellettek bele a múlt idős részletek. Ráadásul abban szinte összefoglaltad gyors iramban, hogy mik történtek az eredeti kötetekben. Amikor megjelent a múlt időnél az első idézet a kulcsodból, vártam, hogy most jön majd az, hogy Pansy és Draco először csak játszadoznak egymással, aztán a második idézetnél megtörténik a csók is, de végül egyik sem történt meg. Jó, tudom, biztosan megtörtént, de szerintem sokkal jobb lett volna, ha belefűzöd valahogy ott a múlt időben, úgy a kulcsod is tökéletesen illeszkedett volna. Ezektől függetlenül nekem tetszett az ötleted, és a kivitelezés is, annak ellenére, amelyeket felsoroltam.

Történet: 4pont - Összességében tetszett a történeted, nem vonta el semmi a figyelmem, bár mint említettem a múlt idős részeknél néha meg kellett állnom. Volt pár szóismétlésed is, nem vészesek, de pl. Dracóra sokkal több jelzőt is lehetne használni, mint az "elcsépelt" szőkét. Tudjuk, hogy szépséges szőke a haja. ;)
A történethez készült kép nagyon szép lett, és megadta a kellő hangulatot a történetedhez. Pansy annyira szép rajta, Draco pedig tökéletes. :D

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás 10. nap 2011.10.23 19:00:00
Lucius eljátssza a szerelmet...CÍM: JátékCSAPAT: LuciusKULCS: „Az első pillanatban játszanak csupán, De már az első csókban benne ég a láng, A mindent felemésztő, olthatatlan vágy.” (Kasza: Love story)JOGOK: Rowlingé.MŰFAJ: humor, romantikaFIGYELMEZTETÉSEK: slash, durva…..
sevsnape78 2011.10.23 19:50:47
Kedves Író!

Könnyed, szórakoztató történet volt a maga nevében. Lássuk hát a pontokat. :)

Kulcs: 5pont - Benne volt, jó helyen volt.

Karakterek: 4pont - Nem jelezted, hogy OOC szereplők előfordulhatnak, és lássuk be, Lucius szegényem nagyon is az volt. El tudtam volna őt képzelni mondjuk tizenéves korában, hogy valami hasonlót eszel ki valakinek a bosszantására, de egy felnőtt férfinél, aki ráadásul Lucius Malfoy, nem fért bele. Így olvasás közben próbáltam fiatalabbként elképzelni őt, ne haragudj rám. :) A többi szereplőd rendben volt, bár Ron kicsit hamar belement a dologba, de sebaj, elnézem neki (neked). Ronnál sokat nevettem, annyira jellemző rá a szó szerint zabálás... :D

Cselekmény: 4pont - Hosszabban szívesebben olvastam volna az ötlet kivitelezéséről, túl gyorsan történt minden. Az egyik pillanatban bejelenti Draco, hogy együtt jár Harry Potterrel, a következő pillanatban pedig már Lucius "ostromolja" Ront. Viszont amit elterveztél, megvalósítottad. A szereplők eljutottak A pontból B-be, mindenki happy, és ma valahogy én is ilyen hangulatban vagyok, úgyhogy más problémám nem volt. :) (Ne is legyen, igaz? :D)

Történet: 4pont - Élveztem, itt-ott nevettem is, itt pedig konkrétan öt percig hangosan röhögtem:
"- De ugye nem kell elfeküdnöm magával?" :D

Mint már említettem Lucius kevésbé fogott meg, de ettől függetlenül jó kis esti olvasmány volt, vasárnap estére a hét lezárásaként tökéletes történet.

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!
Malfoy Kihívás Csapatnévsorok 2011.08.17 09:00:00
Akkor most kiderül, ki melyik gyönyörűséges Malfoyról írhat szerelmes történetet! LUCIUS                               …..
sevsnape78 2011.10.13 23:28:15
sevsnape78 2011.10.23 14:26:06
@malfoykihivas:

Igazad van, még bőven változhatnak a mostani tippjeim, úgyhogy akkor megvárom, amíg felkerül az összes történet. A listámat pedig szerintem ide teszem majd fel, még akkor is, ha nagyon melléfogok a tippekkel. :D

Köszönöm szépen a gyors választ, és további jó munkát a szervezéshez! :)