Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lillehammer

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, hogy egy blogról nem túl szerencsés beleugatni más országok belügyeibe. Szomszédos állam esetén, kisebbségi kérdésben pláne. De azért valljuk be, a szlovák hatóságok lépései akkor se javítják az ember közérzetét, ha nem nemzetiszín ködben látja a világot.…..
lillehammer 2011.12.08 08:58:58
@Viktus: ez nem történelmi kérdés, tegyük fel magyar állampolgárként szeretnék német állampolgár lenni, mert több mint 10 éve ott dolgozok, és a feleségem és a gyerekeim németek. Vagy csak egyszerűen kíváló atomfizikusként német állampolgársághoz folyamodok, mert ott jobbak a körülmények és ilyen esetben könnyen adnak állampolgárságot.

Ezekben az esetekben le kell-e mondjak a magyar állampolgárságomról vagy sem?
lillehammer 2011.12.08 09:06:53
@benoke77: a sorkatonaság drága és nem elég effektív. Így is egy vicc a magyar hadsereg ütőképessége. Új biciklis hadtest kéne? Mert kb arra futná a költségvetésükből(úgy hogy viszed otthonról a biciklit)
lillehammer 2011.12.08 09:26:22
@benoke77: a halálozási arány azt hiszem nem ugyan az a két oldalon.
Afganisztánban nem az afgán hadsereg az amelyik "szivatja" az amerikai katonákat.

Vietnámban még sorkatonaság volt USA-ban is, még sem volt sikeres a vietnami háború.

Azért mondom, hogy nem elég hatékony a sorkatonaság, mert a tömeghadseregek ideje lejárt. Ezt te magad is alátámasztod állításoddal, Magyarország pedig nem képes kellőképp modern felszereléssel ellátni a sorkatonákat, sem kellőképp modern infrastruktúrával.
   Ezért a hadviselésnek törvénye, hogy ha tízszeres (túlerővel rendelkezünk), körül kell zárnunk (az ellenséget); ha ötszörössel, meg kell támadnunk; ha kétszeressel, akkor meg kell osztanunk (erőit); ha ugyanakkora az erőnk, akkor is képesnek kell lennünk csatát…..
lillehammer 2011.11.26 00:27:55
@SchA: bíz ám, csak itt háború van, fülke forradalommal, és gazdasági szabadságharccal, úgy hogy közben martalócok a forint ellen áskálódnak.
Az idő és az események rövidtávon nem Orbán Viktornak dolgoznak - írja aktuális számában az Economist. Akár a kormányfői poszton is lehet változás – vetettem fel egy hete az IMF-politika megváltoztatásának bejelentésekor. Áh, dehogy – mondta a minap egy kollégám,…..
lillehammer 2011.11.26 00:04:07
@Akitlosz: igen, ez jó lenne, és egy őszinte kommunkációval, és bizonyos "vívmányok" feladásával(egy kulcsos adó), még menne is.

A kormány legnagyobb hibája, hogy nem bír szerény lenni, vagy alázatos. És a legnagyobb baj, hogy a Fidesz egészében ilyen. Ők szerették volna tönkrezúzni az MSZP-t(akár az ország tönkretevése árán), és ők nem képesek elfogadni, hogy a világ nem körülöttük forog. Tele vannak gyűlölettel. És gyűlölettel nem lehet előre haladni.
Volt ez a hír, hogy egy középiskolában valaki összeszurkált két srácot egy WC előtt, aztán kiderült, hogy valójában a könnyebb sérült bökte nyakon a súlyosabbat. Valószínűleg volt egy pillanat a kihallgatáson, amikor egy rendőr az előbbi fiú szemébe nézett, és…..
lillehammer 2011.11.19 14:45:20
@ZF2: azért gondolom, hogy ezek a háborús játékok háború ellenesek, mert mint leírtam, egy játékból levonhatod azt a következtetést, hogy csak a szerencsések maradnak életben. Ugyan úgy, mint a Tom és Jerry-nél: látja a gyermek, hogy Jerry kalapáccsal fejbevágja Tom-ot. Ez erőszakos, de tapasztalatból tudja, hogy a kalapács fáj, és vele fejbe vágni valakit nem jó ötlet.

A háborús játékok esetén meg tudod, hogy 1 golyót kapsz akkor nem elég lihegned 5mp-et hogy felgyógyulj. És azt is tudod, hogy 1 golyót kapni nagyon könnyű.

Egy 12 éves ezeket már sztem fel tudja fogni.

A CoD Modern Warfare 2-ben legalább 2-3-szor meghalsz. A karakter akit alakítasz a játékban végérvényesen meghal, és egy másik karakterrel folytatod tovább. A társaidat is lelövik. Ott vagy, odaadják neked a fegyvert, erre aki az imént kezedbe adta a fegyvert egy kósza golyótól azonnal meghal. A társad, aki veled volt.

Vagy amikor vigyázni kell a túszokra, meg ne halljanak? Ha beleéled magad, mondjuk úgy szerepet játszol, akkor pont az, hogy vigyázol rájuk, és meg tudod különböztetni a "jót" a "rossz"-tól.
Mi jobb példája annak, hogy a harc, háború értelmetlen öldöklés csupán, és hogy az életben inkább nem szeretne senki ilyenben részt venni.
lillehammer 2011.11.19 14:47:16
@lillehammer: elnézést a helyesírási hibákért
lillehammer 2011.11.20 22:17:06
@lauka: azt látja, hogy a képernyőn meghalnak emberek. Ebből levonhatja a következtetést. A katonásdit sem játszhatnak a kisgyerekek?

Persze az ésszel való tiltás jogos(bár kisöcsémnek nem tiltjuk hogy nézze a codot vagy a pankrációt), de egy 12 éves gyereknél az már felfoghatja mi a halál.
Édes istenem, mit nem adtam volna 1991-ben a Prince of Persia C64-es változatáért! De akkor ez elérhetetlen álom volt, egy lehetetlen vágy, a 8-bites nyomorultak Carmen Electrája, hiszen az Amiga-verzió sem volt hajlandó megmozdulni plusz memória nélkül. De húsz év után úgy tűnik,…..
lillehammer 2011.10.13 22:13:13
@taleskenis: évente két ubuntu verziót adnak ki, tehát gyorsabban fejlődik mint Windows.
Ráadásul akár nightly buildet is használhatsz.
lillehammer 2011.10.14 00:11:21
@Androsz: Túlértékeled a C64-et. Azért lett népszerű, mert olcsó volt. Chris Crawford azt hiszem a legutóbbi GDC-n azt fejtette ki, hogy a C64 volt az egyik legártalmasabb dolog a 80-as évek PC piacán, mert egyszerűen ár alatt nyomták, és ezzel tönkre tettek más gyártókat. Én személy szerint ezzel nem teljesen értek egyet, de azzal, a kijelentésével, hogy az Atari 800 egy tisztább, szebb architektúra volt, azzal igen.

Másrészről: a Unix már évekkel a C64 előtt C-ben lett megírva. A fenntebb már említett okok miatt. Van pár assembly rész benne persze, mint minden oprendszerben, de egy komplex rendszert nem szabad megírni assemblyben, mert nem tudja kezelni a programot.

3: 10 ember fél év alatt szerinted milyen programot ír assemblyben ma, amit majd 5000 embernek 35 dollárért elad? klasszikus terjesztési csatornák mellett azt ugye tudod, hogy ebből kb 5-10 dollár jut el a fejlesztőkhöz, mert ebből még lejön a disztribútornak, a kisker, meg az áfa.
2500 dollár 6 hónapra már nem feltétlen nyereséges.
lillehammer 2011.10.14 00:18:54
@taleskenis: igen ám, csakhogy egyfelől az ember disztrót választ, vagy fordítat sajátot. És így az Ubuntu az amit a legtöbben használnak, vagy Fedorát.
Ha meg a kernelt nézzük, akkor meg azt látjuk, hogy sorban jön ki a 2.0, 2.1, 2.2, 2.4... 2.6, 2.6.1, 2.6.2

És pont a 3 kapcsán jött fel az, hogy ha nincs benne semmi nagy újdonság, miért kell 3-as nak nevezni? Miért nem 2.7?
Vagy a Firefoxból miért 3.8 és miért 4? vagy 6? vagy 7?
A verziószám mind a Windowsnál mind a Linuxnál és minden egyéb programnál gyakran változik, az hogy most épp nagy verziószámokkal divat dobálózni más kérdés.

És itt jön képbe a másik dolog... a Windows 7 alatt hanyas kernel verzió fut?