Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vanekpapa

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az LMP fővárosi frakciója még tavasszal nyújtotta be azt a határozati javaslatot, ami alapján a Móricz Zsigmond körtér terveit felül kellett vizsgálni, a gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása céljából. A BKK által lefolytatott felülvizsgálat szinte…..
vanekpapa 2011.10.12 13:32:44
Igen tisztelt LMP frakció Újbudán,

Ennek a cikknek már a címe sem jó. A Körtéren és környékén igenis lehet élni.
Én már 1943 óta e tér közelében lakom, 55 évig néhány háznyi távolságra a tértől a Bartók Béla úton, ezt követően a Karinthy Frigyes úton. Az utam rendszeresen a téren keresztül vezetett, iskolába jártam, utaztam, vásároltam, randiztam, tehát éltem. Persze volt ott HÉV
(maguk tán nem is tudják mi volt az, egy zöld színű villamos) utak, autók, buszok. És mindenki élt, tette a dolgát és utazott. Ez ugyanis egy főleg átmenő forgalmáról ismert hely. Itt egy ésszerű forgalomtervezés, útkialakítás szükséges annak érdekében, hogy az emberek minél előbb elérjék céljukat. Nem kell ide étterem, kávéház, meg kacsalábon forgó Gomba, ide ésszerű praktikus megoldások kellenek. Kérem ne harcoljanak maguk sétatér meg bicikli utak kialakításáért. Egyáltalán nem kell harc, volt itt a Körtéren elég. Láttam 56-ban. Miért gondolják, hogy itt zavartalanul lehet majd az Önök déli, meg keleti oldalán a placcon kávézgatni, a Bartók Béla út forgalmát, a sivító mentőket, brutálisan dübörgő motorokat, a hetes buszt talán megszüntetik? Vagy a nyugalmát kereső kávézónak az mindegy?
Egyébként a minimális forgalom jelző a déli oldalra téves, a Fehérvári Karinthy vonalra pedig igenis szükség van. Ha nem is teljes forgalomra, de busz és megkülönböztetett járművek számára bizonyosan. Higgyék el, ide nem kell több étterem, meg hely ahol hangoskodni lehet, gyanítom a Körtér e részének házaiban lakók egyetértenének velem.
Továbbá ne harcoljanak a környék egy másik , sajnos a hatos végállomás miatt tönkretett főút, a Karinthy rovására. Nézzék csak meg, milyen büdös és zaj van az út elején a 33-as busz miatt. Annak a busznak a régi vonalára kell visszakerülni. Megálló az Allee előtt majd a Fehérvári úti Szakrendelő előtt és végállomás a Körtéren. Igen ott, ahol szükség van rá, ahonnan az átszállni kívánók egyszerűbben juthatnak el a céljukhoz. Nézzék csak meg a Karinthyt, nincs itt elég vendéglátó egység? Lehet itt ülni, kint is bent is (sajnos).
Ez utóbbi szót azért írtam, mert az út egy részéből, a Körtértől a Budafoki útig kocsmanegyedet csináltak. Szinte minden házban lehet szeszt kapni. Minden van itt, járdát elfoglaló kiülő, autóparkoló helyre épített vendégfogadó, pince szórakozóhely, abnormális nyitva tartással működtethető közért. Szóval lehet itt miért szorgoskodni annak érdekében, hogy ez a környéken ismét rend legyen. A sok biciklist meg előbb tanitsák meg az alapvető dolgokra. A Karinthy páros oldalán tele van velük a járda. Miért nem az úttesten mennek? Tízből legalább négy-öt nincs este kivilágítva, minden lassítás nélkül átmegy a piroson, mindenütt közlekedik a forgalommal szemben, tehát olyan engedd el a hajamat figura van.
Az így közlekedőknek kell még több terület? Természetesen az új kialakítás vegye figyelembe, hogy ez a kétkerekezés most a módi, de, hogy minden (keleti, déli oldal) csak róluk szóljon? Nem, ez egy kicsit sok Kedves LMP frakció. És kérem ne harcoljanak. Álljanak ki és cselekedjenek hasznosan ésszerű dolgokért, de csak normálisan, az szimpatikusabb.
Ehhez, de csak az ilyen munkához kívánok jó egészséget!