Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mobema

32 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Januártól kevesebb gondja és több öröme lesz a magyar embereknek! - nyilatkozta optimistán Orbán Viktor miniszterelnök, aki elmondta, az, hogy januártól a munkavállalók fizetését a munkáltatók közvetlenül az államnak utalják, mindenképp nagyban egyszerűsíti az állampolgárok…..
Mobema 2012.06.28 14:46:54
@hümhüm: Ne aggódj ezt úgysem fogják megcsinálni, mert ezzel a rendszerrel ők sem tudnának lopni :(
Szépen kúsznak felfelé a falak. Jövő héten elméletileg már a tetőt kezdik...
Az alapon azok a fekete csíkok a tégla alá fognak kerülni. Ez tulajdonképpen a vízszigetelésre való...
Ezt hívják szerelőbetonnak. Erre jön még a szigetelés, majd a falak. A jövő héten jön a tégla...
Hát elkezdődött az építkezés. A képes blogomat majd hetente fogom frissíteni az aktuális állapottal, most legutóbb a földmunkákról tettem fel képet. Összeszedem röviden azt, hogy milyen hivatalos teendők voltak az építkezés megkezdésekor, hátha valaki hasznosnak tartja.…..
Családon belül már többször vásároltunk lakást (Sok volt a költözés), így 4 alkalommal volt lehetőségem részt venni, vagy éppen asszisztálni a folyamatban. Ekkor óhatatlanul kapcsolatba kerültünk ingatlanirodákkal is, hiszen a hirdetések jó része ezen irodákhoz tartozik.…..
Építkezés képekben Sávalap 2012.04.10 11:23:00
Ezt hívják sávalapnak. Ha jól értettem, akkor a főfalak alatti területen kicsit megerősítik betonnal a talajt úgy 60 cm mélyen és 60 cm szélesen. Erre jön még a zsalukő és a szerelőbeton, majd pedig a falak és az egész ház...
Építkezünk Közműbekötések 2012.03.29 16:48:00
Nos lassan elkezdjük az építkezést, és ami ehhez elengedhetetlen, az a víz és az áram. Az áram egyértelmű, a víz pedig szükséges az alapozáshoz. Ezért a napokban ezeket intéztem. A telekkel amúgy szerencsés vagyok, hiszen a közműkiállások már rajta voltak, az áram pedig…..
Mobema 2012.04.06 09:50:11
@aniko3: Köszi az infókat. Azért nyitottam ezt a blogot, mert én is tanácstalannak éreztem magam, és nagyon szívesen fogadom a tapasztaltabbak véleményét.
Bevallom erről a Megfelelőségi nyilatkozatról most hallottam először.
Ezt a tüzéptől kell kérni, ahonnan az anyagokat vesszük?
Ígértem egy kis összehasonlítást az árajánlatokban, hát íme itt vannak. Elöljáróban annyit, hogy 3 árajánlatot kértem, de végül egy váratlanul befutott negyediket választottam és nagyon remélem, hogy jól döntöttem. Én mindent nettó négyzetméterben számoltam, de ezzel…..
Az első árajánlat már beérkezett, dobtam is tőle egy hátast. Amikor beérkezik az összes, majd írok róluk egy külön bejegyzést. Mostanában buzgón nézegetem a Ft/nm árakat a neten, és próbálom eldönteni, hogy ezek csak a csaliárak, vagy valóban léteznek. Amikor megkaptam a…..
Mobema 2012.02.28 13:20:27
@aldozok: Persze, elküldtem az emailcímet.
Építkezünk Ajánlatokra várva 2012.01.05 14:25:00
Mint a korábbi bejegyzésben említettem, végre beadtuk az építési engedélyt ami megy a maga útján a 60 napos határidővel. Addig pedig előszedtem az ismerősöktől kapott kivitelezők telefonszámait és szépen sorban felhívtam őket.    Kettővel sikerült beszélnem…..
Nos Sikerült beadni a terveket a polgármesteri hivatalba. Az ügyintéző udvarias és segítőkész volt. Piros pont a Váci Építésügyi osztálynak. Eddig azt hittem, hogy mindenhol ugyanúgy zajlik ez a folyamat az országban, de most megtudtam, hogy lehetnek azért különbségek.  Az…..
Építkezünk Kész a ház terve 2011.12.08 13:16:00
Először is: Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat. Kicsit elgondolkoztam rajtuk és meg is beszéltem a tervezővel az aggályaimat. A legutóbbi írásom óta sok mindent intéztem. Találkoztam egy gépészmérnökkel, akivel elbeszélgettünk a gépészeti dolgokról, illetve be…..
Építkezés képekben A háta 2011.12.08 12:43:12
Ez pedig az épület hátulja, a kert felőli oldal. (A rajz szerzői jogvédelem alatt áll)..
Építkezés képekben Az eleje 2011.12.08 12:41:00
A következő rajz az utca felőli homlokzati ábra. Vagyis így fog kinézni elölről. (A rajz szerzői jogvédelem alatt áll)..
Építkezés képekben Az alaprajz 2011.12.08 12:38:59
Nos elkészült a ház terve. Ez az alaprajz (A rajz szerzői jogvédelem alatt áll) ..
Hát kissé változott az eredeti elképzelés, de itt már ugye a tervező keze is benne van a dologban (A terv szerzői jogvédelem alatt áll):..
Nos valaki szólt, hogy azért jó lenne a vizesblokkokat egymás közelébe rakni mert úgy olcsóbb a dolog, úgyhogy kissé átszerkesztettem és ezt adtam oda a tervezőnek:..
Építkezés képekben Első Skicc 2011.12.03 15:11:00
Ez volt az első skiccem sok-sok házépítés magazin átlapozgatása után: Annyit tudtam, hogy nem akarok közlekedőfolyosókat, illetve 2 háló és 2 fürdőszobát szeretnék...