Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barbaarb

0 bejegyzést írt és 1284 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év végi, ünnepi időszakban több alkoholt fogyasztunk, mint általában, ezért nem árt tisztában lenni a leggyakoribb tévedésekkel a szeszes italokról...
Barbaarb 2021.12.30 17:42:53
@Online Távmunkás:
A bevitt energiának nem 100%-a szívódik fel, ürítünk is ki belőle. Kétségtelen, hogy az alkoholnak nagy energiatartalma van, azonban ez az emberi szervezetben kerül hasznosításra. Többnyire lebontásra és kiürítésre kerül. Nagyon kus részét emésztjük meg, annak is túlnyomó része a vizelettel távozik.
Na ez kis mennyisségű emésztés történik a gyomorban, ez a mennyiség nem kerül a véráramba, és ez is egyénileg változó.
Barbaarb 2021.12.30 17:44:07
@Barbaarb:
Javítás: azonban ez az emberi szervezetben NEM kerül hasznosításra
Maticsák Sándornak a Nyelvtudományi Közleményekben (116: 325–333.) megjelent írását - a különleges karakterek nagy számára való tekintettel - képformátumban tesszük közzé...
Barbaarb 2021.12.07 13:22:31
@Frady Endre:

Én Törökországban éreztem ugyanezt, csak ott nem kellett távolság hozzá. Hangzásra nekem a török tűnik eddig a legközelebbinek, de ez szubjektív.
Alapvetően nem érdekelt a legutóbbi kormányinfó, és ezen az sem tudott változtatni, hogy maga a miniszterelnök tartotta. Ugyanis Gulyás Gergelyt is egy kétszínű alaknak tartom, aki a saját politikai túlélése érdekében dolgozik, és nem azért, hogy bármiben is előretolja az ország szerepét. És most, a…..
Deansdale "Konszenzus" 2019.09.26 08:14:21
500 nemzetközileg elismert szakértő egy közös állásfoglalást juttatott el az ENSZ-hez, amiben az áll, hogy nincs semmiféle klímakrízis, a változások sokkal lassabbak mint az előrejelzések feltételezték, a témát túlpolitizálták, a döntéshozók szenzációhajhász ostobaságokra alapozzák a tervezeteiket,…..
Képeslap egy gyerekekből álló konföderációs hadi zászlóról egy 1907-es konföderációs megemlékezésről (forrás: Library of Virginia) Amikor a történelemhamisításra gondolunk, elsőre alighanem autoriter rendszerek termékei jutnak eszünkbe, mint például a Sztálin-korszak híres-hírhedt fotói.…..
Barbaarb 2019.09.03 11:59:17
Azt hiszem a wikipediában ez a témakör egészen átfogóan össze van szedve (a forrásokból ítélve):

hu.wikipedia.org/wiki/Amerikai_polg%C3%A1rh%C3%A1bor%C3%BA

"Az általános hittel szemben az amerikai polgárháború nem az afrikai rabszolgák emberi jogai fölött tört ki,[1][2] hanem gazdasági, illetve politikai okok miatt."
"a fekete lakosság csak délen tudott integrálódni a társadalomba, még ha alávetett státuszban is"
"A rabszolgatartók fele maga is együtt dolgozott velük a földeken, sokszor együtt lakott velük a házában. Ha utazni ment, együtt utazott velük. Ez a közelség északon elképzelhetetlen volt."
"A fekete populáció akkoriban széleskörűen elismert, tudományos igazságként kezelt fajelméleti okokból[3] nemkívánatos volt északon."
" A rasszista atrocitás tehát korántsem korlátozódott dél viselkedésére, hanem az Egyesült Államok egészére jellemző volt.[8] Északon a fajok egymástól való elhatárolását tekintették célnak, míg ez délen kézenfekvő okokból fel sem merült."
"például Abraham Lincoln, a feketék kitelepítését vallották elérhető és átfogó megoldásnak."
"Még a rabszolgatartást eltörlő északi államok sem tudták elképzelni, hogy a teljes egyenlősítés jegyében állampolgári jogot, szavazati jogot, hivatalviselési jogot adjanak a négereknek."

Jó példa arra, hogy a nagypolitika mindig érdekek mentén folyik, nem jószívűség mentén.
1. Rasszista ember az, aki faji konfliktust szeretne, mert utálja a más rasszokat. 2. Normális ember az, aki a faji konfliktust szeretné elkerülni, és az erre eddig ismert egyetlen működő módszerként elfogadja a fajok békés különélését. 3. Félrevezetett, ignoráns vagy ostoba ember az, aki nem érti…..
Barbaarb 2019.08.06 08:30:50
@Deansdale:

Szerintem meg a mai napig fenomenális. Akinek változik az idő folyamán a humora a politikai informálódás okán, az gáz.
Barbaarb 2019.08.06 08:31:13
@Barbaarb: Ezt a Vaklármára írtam.
Deansdale Egy komment máshonnan 2019.07.06 10:20:14
Szerintem ez egy jó komment, bár a zöme már elhangzott részleteiben többször és több helyen, talán így összerakva más megvilágításba helyez dolgokat. Amúgyis rég foglalkoztam már a feminizmussal. Uborkaszezon van, na :) --- ...egyre erősödő meggyőződésem, hogy a sors/tao/atyaúristen úgy vezeti a…..
Barbaarb 2019.07.09 07:40:44
@Deansdale:

Hát ez az, hogy papíron nem buták, csak ez nem a papíron múlik. Persze a felsőfokú végzettség mutatja, hogy nem teljesen sötét az illető, de legtöbb esetben a tanulmányukat nem gondolkodással végezték el.
Na meg akikről te beszélsz, ők az iránymutatók, én meg a birkáikról beszéltem. Nehogy azt hidd, hogy ezek a gondolatok nem jutnak el az utolsó faluba is. Példaként említhetném, hogy 8 általánossal, vagy azzal se rendelkező közmunkások akartak meggyőzni engem arról, hogy a paksi atomerőműről népszavazást kellett volna tartani, és én hiába mondtam nekik, hogy még én mérnökként sem tudom megítélni, hogy jó-e az nekünk, akkor hogy lenne szabad ilyen döntést a népre bízni. Jó ez pont nem a progresszivitással van összefüggésben, de ugyanaz a csoport, és az látszik, hogy milyen könnyű őket megvezetni, mert elhitetik velük, hogy de bizony te is ugyanolyan ember vagy, téged is meg kell kérdezni!
Barbaarb 2019.07.10 08:15:00
@Frederick2:

Egyrészt van az Orbánfóbia jelenség, de van mellette más is. Az ellenzéki álláspont például alapvetően Paks2 megszüntetése volt, csak mellékzönge volt ebben, hogy miért nem volt erről népszavazás, mert akkoriban volt másról, ami nem tetszett nekik.
És ezeket a prolikat (nem sértésből, szerintem konkrétan ez a legjobb kifejezés rájuk) ez fogta meg, ezzel érveltek, mert ebben saját szükségességüket érezték, hogy ők is dönthetnek. Persze a döntés már a hajuk alatt volt, akármi is történt volna a kampányban, akár milyen érvek kerülnek is felszínre, akármennyire fel sem tudja fogni a tizedét se annak, amit mondanak róla.

@Madarász Henrik:

Szerintem te ezt még az első hozzászólásomra írtad, később leírtam, hogy igen, ezek az iránymutatók, de a velük együtt mozgó tömegek nem ilyenekből állnak.
Barbaarb 2019.07.11 08:02:44
@Frederick2:

Az a baj ezzel, hogy nagyon jól, és meggyőzően beszél, ezzel sokakat a maguk oldalára állít, mert hihető, szívbemarkoló hazugságokat mond.
Sunyi módon gáncsolná el Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az ellenzéki tüntetéseket állami ünnepeken. Bár feleslegesen...
Barbaarb 2018.11.12 12:55:46
@Etniez:

Ezek az emberek nem kapnak ezért semmit, ők ilyen megszállottak. Én is meglepődtem, amikor láttam hogy kik mennek annak idején így a békemenetre. A fuvar rendezve van, d egyébként semmit nem kapnak ezért.
Ebben a hónapban is bővelkedhettünk a brit politikai hajtűkanyarokban. Október 17-én joggal várta a sajtó és a közvélemény a megoldást Londontól és Brüsszeltől, azonban az utolsó pillanatban sem sikerült megegyeznie a feleknek az észak-ír határról. Így tehát felkészülhetünk a "no deal" Brexitre,…..
Barbaarb 2018.11.06 08:31:06
@math0:

1. Világosan leírtam, hogy miért értetted félre azt a kérdésemet. Nevetséges ilyen szösszenettel reagálni rá.

2. El sem olvasod, amit írnak neked (meg a linkelt cikket sem). Ha elolvastad volna, akkor nem írnál olyan butaságot, hogy "a a végzettség szerepelt, mint réteg. Szerintem nem, nem szokott szerepelni."

@pina noir:

Kb. olyan mint amikor Pestet állítják szembe a vidékkel, mintha Pesten nem a Fidesz nyert volna...
Barbaarb 2018.11.07 07:40:45
@pina noir:

És akkor még nem számolunk azzal, hogy nem feltétlen azért szavaznak másra az iskolázatlanabbak, mert butábbak, rosszabbul látják a dolgokat, hanem mert őket másként érintik a politikai döntések, mint a középoszályt.
Barbaarb 2018.11.08 08:26:16
@pina noir:

Egyébként én nem vagyok híve az egyenlő szavazati jognak, meg az erőből való kiegyenlítéseknek, de én nem is prédikálok a demokratikus értékekről.
A szoclibek viszont bort isznak és vizet prédikálnak azzal, hogy a demokratikus értékeket magasztalják, miközben szapulják a választókat.
Deansdale Pár szóban 2018.08.06 20:22:11
Cikket kellene írnom "Az év legfontosabb híre 2." címmel az Infowars internetről történő leradírozásáról, de sajnos nincs rá érkezésem. Pedig ez ugyanaz amit Tommy Robinsonnal csináltak, csak pepitában - hasonlóan orwelli aljas tetűség, ami igen sötét jövőt vetít előre. Talán holnap veszem a…..
Barbaarb 2018.08.08 07:56:32
@Deansdale:

Nem látom, hogy a 888 minőségben nagyon különbözne a 444-től. Inkább csak számunkra kedvesebb híreket hoznak le, a 444 meg tolja a mainstream dolgokat.
Barbaarb 2018.08.21 12:09:04
@Deansdale:

Hát végül is kétségtelen, hogy a stílusa jobb, mint az Origóé vagy az Indexé (a két legnagyobb, azt hiszem).
Akármilyen baráti társaságba kerül az ember, egy idő után biztosan szóba kerül a gyermekkor és a fiatalkori élet. A beszélgetés rögtön át is csap a serdülőkori csíntevések irányába, majd a társaság egyik tagja egy hasonlattal rögtön rákontrázik a történetekre és szembe állítja a mai világ fiataljait…..
Aki olvas, az tudja, hogy nem osztom azon megmondóemberek és ellenzéki véleményvezérek folyamatosan fenntartott félelmét, hogy Magyarországon diktatúra van, a bekötött szemmel való élet és a nekünk szimpatikus politikai oldal vétségeinek figyelmen kívül hagyása azonban legalább olyan nagy vétek,…..
Barbaarb 2018.08.01 12:34:41
@a keresztényeket bántani tilos: Eddig nem így volt? Csak másik oldalról?
Barbaarb 2018.08.01 12:36:45
@a keresztényeket bántani tilos:

Ugyan mi alapján teszel különbséget? Miért nincs újságírás, amikor Fideszes (akár ellenzékben, akár kormányon), és máris van, amikor nem Fideszes?
Barbaarb 2018.08.01 12:42:22
@downunder24601:

Ez a HírTV tönkremenetelére vonatkozik? Aligha.
Na és Simicskának nem volt köze ahhoz, hogy kinek mit ad el?
Deansdale Az év legfontosabb híre 2018.05.27 20:13:14
Korea atomtalanítása lópikula, a terrortámadások lényegtelenek - ami most fontos, és mégis elsiklik a tömegek ingerküszöbe alatt: Tommy Robinsont letartóztatták és bebörtönözték, mert a politikai véleménye nem tetszett az angol kormánynak. Az utcáról vitték el a rendőrök, holott semmi illegálisat…..
Barbaarb 2018.05.31 07:08:22
@Aurelius Respectus:

Nem tekintesz te erre túl egyoldalúan? Mert a hitelfelvevőnek ez nagyon jó lenne, na de a hitelezőnek?

Miért bukott párt a MIÉP? Épp a Jobbik csinálta ki végleg.
Barbaarb 2018.06.01 07:20:41
@Aurelius Respectus:

Én értem, hogy ez egy pozitív világkép, csak a világ nem így működik, hanem érdekek mentén. A bankároknak nem érdekük az, amit írsz, a többi nekik nem számít (többek közt ezért is lettek azok, akik).
Csurka és élettársa ügyei azért nem nyertek bizonyítást, inkább csak egy párton belüli harc eredménye. Csurkát a mai napig egészen pozitívan ítélik meg a MIÉPesek, de Fideszesek is, sőt sok ellenzéki is.
Barbaarb 2018.06.01 07:32:24
@kiknekX:

Most, hogy írod, el tudom képzelni, hogy az utcán kamerával megállítva zavarba hoznának annyira, hogy én is eltévednék ezzel az arab számozással...
Szél Bernadett nem mond le. Mert ők mindent jól csináltak. Kivéve a kommunikációt. Minden más rendben volt és van. Akárcsak Orbán újabb kétharmada. Amit – ahogy azt korábban megjósoltuk – neki és az LMP-nek köszönhet...
Nincs összefogás! Mi próbáltunk összefogni, de ezekkel nem lehet! Nem a mi hibánk! Mi kizárólag a Momentummal vagyunk hajlandóak összefogni! – így összegezhető Szél Bernadett és az LMP eddigi kommunikációja. Orbán Viktor pedig köszöni a kétharmados többséget...
Barbaarb 2018.04.05 09:21:25
@Sándor Pólik:

A feltételezéseid ide kevesek. Nézed te egyáltalán, hogy hogy osztja Széll a Fideszt, és a Fideszes média Széllt, Hadházyt, és úgy általában az LMP-t? Jobban támadják, mint Karácsonyt és az MSZP-t, vagy Gyurcsányékat. Egyedül Vona van többet náluk a porondon.
Barbaarb 2018.04.05 09:23:10
@vuvuzela importőr:

Visszataszító a választásokon a nagy taktikázás. Az, hogy mindenki listázza a legesélyesebb jelölteket (bár ezek a listák nem igazán egyeznek, ebből is látszik, hogy mindenki a maga pecsenyéjét sütögeti), arra buzdítják az embereket, hogy ne a saját értékrendjük szerint szavazzanak, hanem stratégiai módon...
Nem az a bajom a "szkeptikus média" eme üdvöskéjével, hogy olyanokról nyilatkozik amikhez nem ért, hanem hogy ezt olyan tömény rosszindulattal és arroganciával teszi, amiért kulturáltabb helyeken kiközösítenék. Azt képzeli a szerencsétlen, hogy mivel van egy doktorátusa biológiából, ezért ő…..
Barbaarb 2018.04.03 08:23:56
@Bambano: Azt vártam, hogy felsorolod melyek ezek az egyértelműen ökörség kijelentések. Csak mert gondolom tudod is bizonyítani, ha egyértelmű.
Barbaarb 2018.04.03 08:42:22
@Deansdale:

Nálunk a penicilin-érzékeny párommal tette meg az orvosa, hogy penicilines gyógyszert írt fel neki, és ha nem olvasom el a leírást, akkor simán komoly bajba került volna terhesen!
Ráadásul, amikor ezt közölte velem, akkor a telefonba is, meg a következő alkalommal is azt kérdezte, hogy biztosan penicilin érzékeny-e, holott papír van róla...
Barbaarb 2018.04.03 09:05:22
@yotta: Szerintem arra utal, hogy bár egyetért azzal, hogy a cukrot stb. kerülni kell, de ez nem jelenti azt, hogy ez egyenlő lenne a plaeóval, és ezért azt érdemes lenne követni.
Én is kerülöm például a cukrot, vegyszereket, mert tudom hogy károsak, de ettől még nem vagyok paleós.
Mikor a magyarországi tévék belevágtak a hazai sorozatgyártásba, akkor valószínűleg mindenkinek A mi kis falunkéhoz hasonló siker lebegett a szeme előtt. A már az első évadban is kifejezetten népszerű sorozat a második évadra tovább tudta növelni egyébként is óriási…..
Barbaarb 2018.03.26 10:23:04
@közösperonos átszállás:

Így írta le, mégis ami két cikket olvastam itt ebben a témában, mindkettőben hasonló oldalról közelíti azt meg. Másrészt meg miért lenne szükség erre egy ilyen sorozatban, főleg még nagyobb mértékben? Hiszen a szerző még idéz is ilyeneket, tehát van benne, de még többet igényelne. Még több politikát egy vígjáték sorozatba? Szerintem ne.
A minap hallottam egy dalt, gyerekek énekelték élőben, és eléggé szíven ütött. Mit tegyek no, magyar vagyok, és nem szégyellem. Arról ahogy én hallottam nincs felvétel, de van száz másik verzió a youtube-on, például ez: Gondolom vannak akiknek ismerős, állítólag volt valami mozgalom körülötte, de…..
Barbaarb 2018.01.22 13:34:09
@KalmanBlog: Én ezt értem, csak sokallom a 90%-ot.
Barbaarb 2018.01.26 07:49:55
@Deansdale:

Nem magyar a vonatkozásra gondoltam, hanem a nemi és etnikumi válogatásra, ami felülírta a szakmaiságot. Már még a transzneműekre is figyeltek:

index.hu/kultur/cinematrix/2018/01/25/kiket_szivattak_az_oscar-jelolesekkel/
Úgy tűnik tényleg nagyon kevés értelmes téma van, és ezeknek muszáj ciklikusan visszatérnie, különben a média forgalma visszaesne a töredékére. A HVG (a paleo, az oltások és a klímatéma rendszeres cséplése után) most a magyarság történetét mikrózta meg kissé. A szalagcím alapján ezúttal kicsit…..
Barbaarb 2017.10.04 13:02:46
@Papírsárkány:

Az a bajom ezzel, hogy még egy rakás 19. századi dolog torzult napjainkig is (pl.: sörrel nem koccintás). Nehéz elképzelnem, hogy 5-600 -tól 1 400 -ig olyan frankón fennmaradhatott ez. Főleg, hogy az embercsoportok akkoriban sokkal jobban el voltak szigetelve egymástól.

@Sipi81:

"Tehát akkor mégiscsak lehet, hogy épp a Részecskefizikai szemle példányai vesztek el amikor könyveket égettek? :-)"

Úgy csinálsz, mintha akkoriban csak őstörténetet jegyeztek volna le...

"Eddig a források létéről nem pedig azok igazságtartalmáról volt szó,"

Szerintem mindkettő szorosan kötődik ahhoz, hogy a modern technológia-hosszabb idő, vagy a régi technológia-rövidebb idő jobb-e.

"Épp egy példát hoztam fel (Kézai) ami egy meglehetősen jól bizonyítottan ilyen eset."

Na de maga a tartalom fennmaradt, és az a lényeg!

"mint írtad először mindent elhittél neki most meg már semmit. Nem kell egyik végletből a másikba esni."

Azért nem egy pillanat alatt estem egyik végletből a másikba, hanem mert sokat foglalkoztam a témával. És azért nem fogadom el őt érvként vitában, mert ha egyszer megbizonyosodtam róla, hogy rossz forrás, akkor miért bíznék meg más témában abban, amit állít?
Barbaarb 2017.10.06 07:40:16
@Papírsárkány:

Tehát azt akarod mondani, hogy az írásbeliség többet torzít a történelmen, mint a szájhagyomány?

Nem, nem csinálok úgy, pusztán azt mondom, hogy mivel nem tudjuk mi pusztult el, nincs bizonyíték. A tudománynak pedig szüksége van erre.

"Másrészt a józan észt nem a XX. században találták fel, hogy össze tudják vetni a különféle forrásokat. Amiből akkor feltehetően több volt, mint ma (+Papírsárkány "szóbeli hagyománya"). Ma azt a néhányat analizálják atomjaira ami megmaradt, mert más nincs."

Ha forrásként nem csak az írott anyagra gondolunk, akkor nem vagyok biztos benne, hogy több volt, mint ma.

"Abban az egy esetben igen. De ebből nem következik, hogy más nem létezett."

Ahogy az sem következik, hogy létezett és az volt benne, amit feltételezünk.
Barbaarb 2017.10.09 08:16:39
@Papírsárkány:

Lehet, hogy jobb képességünk volt ebben, de nem hiszem, hogy annyival, hogy évszázadokon keresztül a valóság menjen át.
Láthatjuk több népnél is (görög-angol), hogy az írásbeliségük előtti történelmük nem állta ki az idő próbáját. Tehát szerintem nem működik olyan jól ez a szájhagyomány, jellemzően nagyítanak, ahogy vélhetően én is tenném.