Regisztráció Blogot indítok
Adatok
klara5

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csütörtökön a képviselő-testületi ülésen újra előhoztam, hogy finoman szólva nem a demokrácia fénykorát idézik azok a mondatok, amikor az ügynöktörvény elutasítására Schiffer András családfájának boncolgatásával válaszolt március elsején Kocsis Máté [megjegyzés a…..
 Az LMP Kocsis Máté legújabb kinevezésérőlAz LMP hihetetlennek tartja, hogy a Fidesz frakcióelnöksége a parlamenti képviselőcsoportjának hajléktalanügyi referensévé kérte fel kedden Kocsis Mátét. A MIÉP-ben is megfordult ifjú politikai törtetőtől várni a…..
Józsefváros Önkormányzatának Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága szerdán döntött arról, hogy még idén 3 millió forintért vásárol helyet helyi információknak a címben nevezett újságban. Az önkormányzatnak nem a képviselő-testülete döntött, hanem a bizottsága,…..
klara5 2011.11.05 21:52:39
Örülök, hogy a magyar állampolgárok aránylag normálisan kitatarozott és felújított területről való kiköltöztetése ellen fellép Schiffer úr. Sajnos tényleg gyakorlat egyes önkormányzatok részéről, hogy diszkréten küldik el a túlvilágra, vagy legalábbis melegebb éghajlatra a kényelmetlen lakót.

Ennek ellenére tartom a szavam, hogy a mindenkori elbocsátó önkormányzatnak, tehát a borsodinak kell állnia az asszony lakhatásának rendezését. Ők tették lehetetlenné, hogy az asszony élni tudjon a településen, előbb a munkalehetőségét, majd a segélyét szüntetve meg, és szolgáltatták ki őt lakásmaffiának.

Nekem viszonylag jó a dolgom, annak ellenére, hogy képtelen vagyok kifizetni támogatás nélkül a rezsit. A lányom már elmúlt 18 éves, főiskolás, nyáron, mint diákmunkás dolgozott. Odaadta a fizetése harmadát nekem, hogy meg tudjam oldani az ablakpucolást. Az Önkormányzatom pedig felajánlotta, ha képtelen lennék rendezni a téli fűtésszámlát a nyugdíjam 60 %-áért elhelyez a nyugdíjasházban lakni, ha minden kötél szakad.

Szeretnek a szomszédaim is, tudják, hogy milyen, ha nem tudok fűteni és náluk is hideg van, mert a közfal vékony. Így amiben tudnak segíteni rajtam, megteszik, hogy csökkenjenek a költségeim.

Mindez nem jelenti azt, hogy tétlenül ülök és kiszolgáltatom magam. Most például e-book-ot szerkesztek, amivel be tudok mutatkozni egy munkalehetőséget kínálónak. Csak úgy mellékesen megállapodtam a ház ablakainak legolcsóbb felújításáról, most már három család tudott belevágni a beruházásba minimális kezdőtőkével.
jóindulatú épületgépész mérnökkel én tárgyaltam le előzetesen a technológiát.

Ha esetleg kedvet kapna a bemutatkozó elolvasására, szívesen átküldöm az LMP központjába a kész munkát.
Ma nyújtotta be az LMP az Országgyűlésnek azt a javaslatot, ami fél éves moratóriumot rendelne el a pláza- és hipermarket építésekre. Mindezt azért, hogy ez idő alatt egy szigorúbb építési szabályozás születhessen.   Maga a moratórium csak akkor ér valamit, ha tényleg…..
klara5 2011.10.14 04:46:50
Tavaly az LMP fát ültetett a Hunyadi téren október 23-a tiszteletére. Ez volt az előfutára a Hunyadi tér felújításának. Most a piacot kezdik átépíteni, nem tudni, hogy pláza vagy termelői piac születik-e. Az LMP termelői piacot akar… A VI. kerület vezetői vitatkoznak, mert az iparűzési adó, gyakorlatilag csak plázán szedhető be ( nettó árbevétel után), a termelők helypénzt fizetnek csupán és nincs személyi jövedelemadó bevétel vonzata sem a dolognak. Ráadásul a pláza 27 % ÁFA-val dolgozik, az őstermelő ott csal, ahol nem szégyell, nincs bankkártyás fizetés.

A Hunyad i-n lakik a zsidó hitközség generációs klubja és zsinagógája és vele szemben a Szent Erzsébet templom (Rózsák terei templom) caritása. Két hajléktalanszálló üzemel a közelben. A karitász a télen a „hajléktalanokkal” árultatta a zöldséget és a gyümölcsöt, amit mint klubszolgáltatást a zsidók felszolgáltak a pályázati pénzen tartott gyógytornához. A gyógytorna ingyenes volt, csupán meg kellett venni pénzért a gyógytornász által forgalmazott egészségvédő termékeket. A két csapat összeveszett egymással. Kiderült a számomra, hogy a gyógytornász által árult termékek gyakorlatilag emberkísérlet termékei, nem vettem meg őket.

Szóval miközben a két társaság marja egymást, mert megszűnt a piac, átépítik (nincs zöldség), Éva foglalkoztatóját bezárták az Ötvös utcában, nincs rokkantak által a vám és Pénzügyőrség által elkobzott kínai termékeket feldolgozó üzem (szintén VI: kerület), a hajléktalanokat levetkőztették a Hunyadi téren és megfagytak. Két ember halott. Az egyezkedés és a dili pedig folyik… rendületlenül.

A VII kerületi ideiglenes piac, amit a Garay átépítése során használtunk egy köpésre van a Hunyadi-tól a Rottenbiller utca végén (VII. kerületi területen.) Ráadásul van egy kedves hűtőházunk is, ahol régen a tejipari nagyker üzemelt… Ugye érted, Éva?