Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szissz2

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Malfoy Kihívás 14. nap 2011.10.27 19:00:00
Draco és az álmok...CÍM: ÁlomkeringőCSAPAT: DracoKULCS: „Kicsit korábban ébredek, csak úgy magamtól S egyre ritkábban beszélek az álmaimról.” (Zorán: Számíthatsz rám)JOGOK: Minden jog Rowling anyánké, én csupán tartós használatra elkoboztam a szereplőit. MŰFAJ:…..
Szissz2 2011.10.31 00:41:54
Kedves Író!

Elég mély mondanivalóval írtad meg ezt a történetet, még jó magam is elgondolkodtam azon, amit a mondatok sugallnak. Nekem tetszett, bár nem vagyok nagy Luna párti, de most teljesen megfogott.
Úgy vélem a kulcs értelmezésével és a történetbe való beleépítéssel nem volt semmi gond. Az elképzeléseidnek megfelelően dolgoztad ki.
Mint ahogy említettem, nem vagyok egy nagy Luna rajongó, de alap elképzelésem róla is van. És úgy gondolom, hogy teljesen jól alkalmaztad az ő hozzáállását az élethez. Megpróbál komolyan gondolkodni, de azért mindig is vele marad ez a bohókás stílus, ami nélkül nem is lehetne Lunat elképzelni, szerintem.
Draco mint mindig most is a szívembe költözött. Őt teljes mértékig ilyen érzésekkel és stílussal lehet hitelesen ábrázolni. Nem mondja ki az érzéseit sose, jégszívű, ha fogalmazhatok így. De… ezt csak a külvilágnak mutatja, ami miatt szerintem vonz magával egy olyan motivációt, ami arra késztet, hogy ezt a jégszívet betörjék. Édes volt, ahogy Lunát figyelte. Érdekházasság volt igaz.. de az is házasság, így kifejezetten örültem Draco „kukkolásának”.
Kedvencem mind közül a kis Scorp volt, nagyon aranyosan ábrázoltad. Megható volt, ahogy Astoria sírjához ment, és ott aludt. Egyszerűen nem tudom másként jellemezni, csak hogy egy nagyon édes kis palánta. :)
Kicsit sajnáltam, hogy csak egy novella lett belőle, pedig még annyira tovább lehetett volna fűzni a szálakat. Inkább meghagytad a mi fantáziánknak. Én személy szerint tovább is vittem a történetet buksiban. Történetet és a cselekményt nem is emelem ki már, mert nagyszerűen fogalmaztál és érthető volt a cselekmény vonala.

Köszönöm, hogy elolvashattam a történetedet. És sok sikert szeretnék kívánni a kihívások és a továbbiakban is!

Kulcs: 5
Karakterek: 5
Történet: 5
Cselekmény: 5

Üdv, Szissz (Kritika Klub)
Malfoy Kihívás 15. nap 2011.10.28 19:00:00
Scorpiusnak a Roxfortban meggyűlik a baja a szerelemmel - is...CÍM: Törékeny álmokCSAPAT: ScorpiusKULCS: "Kicsit korábban ébredek, csak úgy magamtólS egyre ritkábban beszélek az álmaimról"(Zorán: Számíthatsz rám)JOGOK: Természetesen J.K. Rowlingot illetik, no meg engem is…..
Szissz2 2011.10.29 04:17:09
Kedves Író!

Egyszerűen szóhoz se jutottam mikor a végére értem a történetednek, hihetetlenül lenyűgöztél.. legalábbis engem.

Kulcs: Véleményem szerint megfelelően dolgoztad ki a kulcsot. Ha nagyon csipegetni akarunk, akkor az elején elmondta, mi volt az álma, és ez nagy szégyent hozott a fejére, utána tényleg keveset beszélt arról, hogy mik is az álmai. Scorpius valóban „kicsit” későn ébredt a dolgok rendjére, és kezdte megismerni a kis Blackwoodot. Még mindig nevetek, ha eszembe jut, ahogy rádöbbentette Scorpot, és ahogy az én állam leesett, hogy ő valóban egy lány. Sikeresen átvertél, gratulálok!

Karakterek: Kezdjük az egyik főhősünkkel Scorpiussal. Az elején meglepődtem, hogy kicsit - szépen fogalmazva is - elég érzelmes karakter keletkezett belőle. Stréber, csendben meghúzódik, és sehol sincs az apja nőcsábász címéhez képest. De ebben a szerepben is szimpatizáltam vele: átlagos, csendes és visszahúzódó. Ami nem nagyon illik egy Malfoy-ra. Néhol szerintem neked is feltűnt, főleg a „piros szoknyás” résznél éreztem ezt, az olyan Malfoyos volt teljes mértékig.

Blackwood kisasszony lenne a következő áldozatom. Az ő karaktere tetszik a legjobban, még ha sikeresen és át lettem vele verve. Még mindig nevetek a butaságomon, te jó isten. Elképzeltem, ahogy szegénykém felnéz Scorpiusra a nagy szemecskéivel és mennyi mindent remél tőle. De aztán ő is megnyílt, ahogy egyre nagyobbak lettek. Nagyon tetszik az akarat ereje, erős és szókimondó, nem hagyja magát olyan könnyen. Annyira sajnáltam, hogy Scorpius fiúnak nézte, csak mert nadrág volt rajta (oké én is annak gondoltam..). Kétszer olvastam el a történetet annyira ledöbbentem, másodjára vettem észre az utalásokat, Joe igazi kilétére. Én pedig csak így átsuhantam felettük, sokkoló..:D Jéghercegünk nem éppen finoman bánt vele, de ő mégis kitartott mellette. Igazi kis hősszerelmes szerepet adtál neki.

Mark lenne a harmadik karakter, aki nagyon sunyi srác. Rájött, hogy Scorp fiúnak nézi Joe-t és ezt ki is használta. El is gondolkodtam egy párszor, hogy Mark meleg lenne, de csak a végén jöttem rá mikor minden kiderült, hogy ez csak kamu volt. Annyira nem szimpatizáltam vele, még ha egy központi karakter is volt.

Cselekmény: Szerintem teljesen követhető volt a cselekmény vonala. Kiemelted a fontos motívumokat, amik később meghatározóak lehetnek a történetben. Például Gwendoline elsuhanása Joe és Scorp vitáinál és a nadrágos levél az iskolától. Sejteni lehetett, hogy nem csak csettintésre beleírtál egy mozzanatot, és hagytad függésben. Maximálisan meg vagyok elégedve a cselekmény kibontakozásával.

Történet: Kedvenc történeteim közé raktam annyira megnyertél vele. Nagyon jól szórakoztam és élveztem az egészet. Csodálkoztam is az elején, hogy nem raktál ki slash figyelmeztetést. Nem vagyok nagy slash rajongó, de mondom, ha már elkezdtem befejezem, hát nem bántam. Tényleg, köszi, hogy ezt megírtad, az estém csak jobb lett tőle, és jót mosolyogtam saját magamon is.

Ezek alapján a pontok:
Kulcs: 5
Karakter: 5 (Kb háromszor gondoltam át, de megadom az 5-t, még ha Scorp jelleme annyira nem is Malfoyos. Attól még nagyon illik hozzá a történetben.)
Cselekmény: 5
Történet: 5

Köszönöm, hogy elolvastam. És a továbbiakban és ehhez hasonló teljesítményt kívánok. Remélem, sikerben és pontokban gazdagon alakul a kihívás számodra. Sok sikert!
Üdv, Szissz (Kritika Klub)