Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vendiak

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A kormányfő még a költségvetés beterjesztése után is elutasítja a megszorításokat, és átépítésről, átszervezésről beszél. Meg a paraziták végéről.Határozottan vissza kell utasítanunk minden megszorításokra épülő gazdaságpolitikát - mondta Orbán Viktor…..
Vendiak 2011.10.11 12:52:39
A szenvedély, a felelősségérzet és az arányérzék – Max Weber szerint e három tulajdonság a döntő a politikus esetén. „A politika terén, végső soron csak kétfajta kétfajta halálos bűn létezik: az ügy nélkülözése és a felelőtlenség. A politikus számára a legerősebb kísértést arra, hogy valamelyiket vagy mindkettőt elkövesse, a hiúság jelenti, vagyis az a vágy, hogy önmagát a lehető leglátványosabb módon előtérbe tolja. Annál is nagyobb ez az igény, mert a demagóg kénytelen figyelembe venni ezt a hatást. Épp ezért állandóan ki van téve annak a veszélynek, hogy színésszé válik, másrészt könnyedén fogja fel a tetteinek következményével járó felelősséget, s csak azzal törődik, milyen benyomást kelt. A hatalom minden politika szükséges eszköze, a hatalmi törekvés pedig az egyik mozgató ereje, a politikai erőt semmi sem torzíthatja el károsabban, mint a parvenü kérkedés a hatalommal, a hatalomérzésben való hiú öntetszelgés, s egyáltalán a hatalomnak csak önmagáért való imádása A pusztán „hatalmi politikus” képes lehet ugyan arra, hogy erős hatást érjen el, de ez a hatás valójában üres és értelmetlen.”
Az üresség (azaz a semmi) démoni tartalmat nyerhet, amennyiben a demokrácia gyermekkorát egy totalitárius rendszer felnőttkora követi, amely folyamatosan ismételteti a megfélemlített tömegekkel saját siker-ethoszát.
Amennyiben a weberi három előfeltételből az első, a szenvedély megvan, a másik kettőt a marketingpolitikusnál már helyettesítheti a marketingstratégia. Egy nagyformátumú politikus beismeri hibáit (Kennedy, 1961-ben), a marketingpolitikus soha.
Vendiak 2011.10.11 15:43:05
A szenvedély, a felelősségérzet és az arányérzék – Max Weber szerint e három tulajdonság a döntő a politikus esetén.

„A politika terén, végső soron csak kétfajta kétfajta halálos bűn létezik: az ügy nélkülözése és a felelőtlenség.
A politikus számára a legerősebb kísértést arra, hogy valamelyiket vagy mindkettőt elkövesse, a hiúság jelenti, vagyis az a vágy, hogy önmagát a lehető leglátványosabb módon előtérbe tolja. Annál is nagyobb ez az igény, mert a demagóg(!!!) kénytelen figyelembe venni ezt a hatást. Épp ezért állandóan ki van téve annak a veszélynek, hogy színésszé válik, másrészt könnyedén fogja fel a tetteinek következményével járó felelősséget, s csak azzal törődik, milyen benyomást kelt. A hatalom minden politika szükséges eszköze, a hatalmi törekvés pedig az egyik mozgató ereje, a politikai erőt semmi sem torzíthatja el károsabban, mint a parvenü kérkedés a hatalommal, a hatalomérzésben való hiú öntetszelgés, s egyáltalán a hatalomnak csak önmagáért való imádása A pusztán „hatalmi politikus” képes lehet ugyan arra, hogy erős hatást érjen el, de ez a hatás valójában üres és értelmetlen.”
Az üresség (azaz a semmi) démoni tartalmat nyerhet, amennyiben a demokrácia gyermekkorát egy totalitárius rendszer felnőttkora követi, amely folyamatosan ismételteti a megfélemlített tömegekkel saját siker-ethoszát.
Amennyiben a weberi három előfeltételből az első, a szenvedély megvan, a másik kettőt a marketingpolitikusnál már helyettesítheti a marketingstratégia. Egy nagyformátumú politikus beismeri hibáit (Kennedy, 1961-ben, a marketingpolitikus soha.