Regisztráció Blogot indítok
Adatok
W_L

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amit a címben írtam, olyasmit általában autoriter személyiségek szeretnek írni, és egyáltalán nem tartom magam ilyennek, mégis kikívánkozik belőlem a felszólítás. A Covidnak haláleset kapcsán vagyok érintettje, ami mint egy közlekedési baleset vitte el kedves, idősebb rokonomat. Még nem volt…..
W_L 2021.04.21 12:40:31
@Testes Antal: :-) Köszi!
W_L 2021.04.21 13:14:14
@otunde: Ezt nem kellene! GDPR mond valamit?
W_L 2021.04.21 16:12:02
Használjátok már egy kicsit az agyatokat és ne a düh vezéreljen benneteket, ne retorikai párbajt vívjatok!
Mi történik egy vakcina beadásakor, mi is a szerepe?
Egyszerű a válasz: aktiválja az immunrendszert, a memória sejteket (talán a csecsemőmirigy, ami ezért felelős, de nem biztos) és az most irreleváns, hogy milyen technológiával készült a vakcina. A lényeg, hogy megismerésre (majd emlékezésre), védekezésre serkenti a szervezetet. Mivel nem élő vírus kerül a szervezetbe, ezért az immunválasz enyhébb, vagy ha erőteljes is, azt 24-48 óra alatt a szervezet helyre teszi és nincs szövődmény, maradandó károsodás, viszont a szervezet felkészül egy majdani, valós fertőzésre, azaz emlékezni fog.
Ha a beoltott fertőződik, előnyben van a nem beoltottakkal szemben, mert a szervezete az oltás miatt már ismeri a behatolót, tehát felveszi a kesztyűt vele és kamikáze üzemmódban (a támadó és védő sejt is általában elpusztul, amiből akár genny is lehet) elkezdi kiirtani. Igyekszik a szaporodást meggátolni és teljesen megsemmisíteni a vírust.
Tehát a beoltott a fertőzés elején tud fertőzni, sőt, mindaddig, amíg a szervezete le nem győzte teljesen a vírust, de az idő előre haladtával egyre kisebb mennyiségű vírussal fertőz, miközben őt kevésbé, vagy egyáltalán nem viseli meg a fertőzés. Ami fontos, hogy a fertőzés idejétől távolodva egyre kisebb mennyiségű vírus jut ki a szervezetéből, ezáltal a mások megfertőzésének ereje is gyengül, amit persze befolyásol az újonnan megfertőzött illető immunrendszerének állapota, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a covid-19 akár tünetmentesen is átvészelhető.
Ezért hordjon mindenki maszkot! :-PPP
Elég legyen az egymás alázásából! 
Ufff! ;-)
Öreg…szem. :-DDD
Ki ne gondolkodna azon, milyen lenne az ideális autózás? Mégis ki mondhatja meg mi a jó és a mi a rossz? Ha össze kéne szedni 10 dolgot, amely megnehezíti az autózást, sokan hasonló véleményen volnának, illetve néhány eltérés lenne. Én összegyűjtöttem a kedvenceimet,…..
Egész tavasszal koplaltál, hogy tökéletes legyen az alakod, de még mindig van rajtad néhány kiló plusz? Ne aggódj, ezzel a filléres itallal alig két hét alatt megszabadulhatsz a súlyfeleslegtől. Íme a recept: Facsard ki 1 citrom levét egy turmixgépbe, önts hozzá 3 dl vizet, majd…..
Emlékeztek Pap Ritára, aki igencsak egyedi módon énekelte el nekünk, hogy „minden kisgyerek álma egy hűséges kutyabarát”? Bár felnőve már nem Rita számaira ropjuk a táncot szombat este a diszkóban, a dalszöveg kétségkívül sok igazságot tartalmaz. Egy kutya a gyereknek…..
W_L 2015.06.04 04:46:51
@midnight coder: Edes mindegy, hova xarik a kutya. Te is megteszed, csak neked van wc-d, a kutyanak meg nincs. A normalis eb tarto osszeszedi az uruleket es nem viszi a jatszoterre a kutyat. Egyebkent meg az utcai macskak be is assak a homokozo homokjaba az urulekuket. Egy elmeny latni, amikor a gyerek kiforditja a macskaxart a homokbol lapatolas kozben! Normalisan is lehet kutyat tartani es gyanitom,hogy az ilyenek vannak tobbsegben.
„Több negyvenes-ötvenes hölggyel próbálkoztam és a legutóbbi nyugodtan megjegyezte, hogy neki szokatlan volt, hogy felesben rendeztük a számlát” - minek költeni egy nőre, amikor a naplemente ingyen van, és ha ez kevés neki, lehet távozni. Sok olyan apróság van, ami elárulja egy…..
Gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy ez a film nem a legjobb eresztés. A történet röviden: pár fiatal elhúz a városból a nyaralójukba, ott viszont a pancssikálás közben egy hívatlan vendék megkóstolja őket. Persze nem ilyen egyszerű ez, mert a történetbe van "némi…..
Lilu fodrászszalont nyitott kollégájával, Nagy Sándorral. A műsorvezető úgy érzi, ismertsége sok embert fog becsábítani az üzletbe. A szalon megnyitóján felbukkant Fluor Tomi, aki nemrég költözött el jó barátjától, SP-től, mert úgy érzete elege van, hogy a rajongók minden…..
W_L 2011.10.26 12:26:50