Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sosadri

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az osztrákoknál 30 éve működik a szemét szelektív gyűjtése. Nem csoda, hogy ott ennek már hagyománya van, hisz náluk már van olyan nemzedék, akinek ez természetes, mert gyermekkorától kezdve látta, csinálta. Mi még tanuljuk.Rokonaim Eisenstadtban dolgoznak, látják hogyan, és…..
Már csak március végéig érhetők el a napkollektoros pályázat vissza nem térítendő támogatásai.Aki szeretné kihasználni, annak hajrá, nincs vesztegetni való ideje! Az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer „Megújuló energiahordozó felhasználását elősegítő,…..
Egy amerikai tanulmány szerint a vevők érdeklődése kissé megkopott, ha elektromos vagy hibrid járművek vásárlásáról van szó. Ez nem valami jó hír sem a zöldeknek, sem a mai autóiparnak, ami éppen most temet bele dollár- és eurómilliókat az olaj- és adókímélő hibrid és…..
Új MOL-kutat adtak át Budapest XII. kerületében, az Istenhegyi úton. Az első kutat Magyarországon, ahol az erre alkalmas elektromos autók akkumulátora - átlagosan - 20 perc alatt tölthető fel menetkészre. A beruházás ugyan több mint 300 millióba került, de évente 10 tonna…..
Alig használt mosogatógépünk garanciaidő után két hónappal bedöglött. Míg a szerelőt, vártuk, volt időnk elmélkedni azon, hogy vajon mi éri meg jobban: kézzel mosogatni vagy mosogatógéppel? A kellemetlen mosogatós napokból így lettek féltudományos, kézzel mosogatós…..
Senki nem mondhatja, hogy kevés reklámmal találkozik az egyszeri zöldike Magyarországon, de hol vannak az alternatív energiákat népszerűsítő reklámok? Én még magyar nyelven nem találkoztam velük. Kíváncsi voltam rá, hogy léteznek-e egyáltalán, ezért keresgélni kezdtem a…..
Előző cikkünkben azt vizsgáltuk meg, mi történik akkor, ha egy családi házban a hagyományos izzókat lecseréljük kompakt fénycsövekre. Most kielemezzük, hogy ugyanebben a családi házban, ugyanolyan feltételek mellett mi történik, ha LED-es világítótestekre váltjuk a…..
A norvégok ragaszkodnak a zöldhöz, szeretik a környezetüket, próbálnak együtt létezni az elemekkel. Mindennek jegyében tervezte meg az A-Lab a maga nemében úttörőnek számító iroda- és lakólakóház, bevásárló- és kulturális központ komplexumot, mely Oslo Økern…..
  Aki járt az elmúlt években Debrecenben, és járt korábban az elmúlt évtizedekben is, láthatta, hogy milyen nagy a fejlődés. Igazi európai város lett a Cívisváros. Most ismét előrukkoltak egy újdonsággal: napelem-parkot építenek. Valami van ott a levegőben a napfényen…..
Ha lecserélem a házban az összes létező izzót energiatakarékosra, nagyon kevés villanyszámlát fizetek és még jó érzés is tölt el, hogy kevesebb kárt teszek a környezetemben (illetve ez nem biztos, erről majd később). Ha viszont maradok a jól bevált, de nagyon…..
Az angolok gondolnak a jövőre; nagyszabású tervbe kezdtek a londoniak. Vasútállomást építenek a Temzére, és a tetejét beborítják több mint 4400 napkollektorral. Az eredetileg 1886-ban épült híd így a világ legnagyobb napkollektorokkal fedett hídja lesz. És valószínűleg…..