Regisztráció Blogot indítok
Adatok
biancaneve1

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan határozná meg a BKV termékét? Mi jellemzi a BKV értékláncát? Fogyasztóként hol lát javítási lehetőséget az értéklánc tevékenységeiben?Inspirációként: http://hvg.hu/itthon/20111004_bkv_kormany_finanszirozas; http://www.youtube.com/watch?v=31C7OvtNRTg Kedves…..
biancaneve1 2011.10.16 21:46:37
A BKV természetesen igen fontos szerepet tölt be a budapesti polgárok, sőt a Budapestre látogató turisták életében is, nélküle megbénulna a főváros. A veszteséges mivolta azonban igen érdekes kérdés, hiszen minden nyugat-európai országban működnek közlekedési vállalatok, melyek nyereséget termelnek és a jegyek, bérletek árai sem magasabbak mint nálunk, sőt néhány országban olcsóbbak.
Felül kellene vizsgálni azonban a működését. Ha ellenőröknek nem olyan embereket vennének fel, akiket már máshova fel sem vesznek és csak azért mennek oda dolgozni, hogy legyen egy bármilyen fizetésük, hanem elhivatott személyeket a kép már változna. Elnézést kérek itt azoktól az ellenőröktől melyek a kivétel kategóriába tartoznak, de sajnos a közvetelen környezetemből merített tapasztalatomból tudom, hogy igazat beszélek.
Felül kellene vizsgálni a járatokat, melyekre van igazán szükség, melyekre nem és milyen sűrűséggel. Nem egyszer utaztam olyan buszon, villamoson melyen csak 5-10 ember utazott, ezeket mag kellene szüntetni. Költséghatékonyságra kellene törekedni.
Ám sajnos az utóbbi évtizedekben csak botrányos végkielégítésekről, példát statuálni nem tudó vezetőkről lehet hallani. Amíg ez nem változik, addig a BKV-nak mindig gondjai lesznek.
A céget lehetne privatizálni is, hiszen mint a hozzászólásom elején mondtam ismertek nyereséges közlekedési vállalatok, ám egy biztos, hogy teljesen át kellene szervezni és megújítani a mi jó öreg BKV-nkat.
Milyen információkat tartana fontosnak megismerni állásra pályázóként a munkaadó vállalat küldetéséből és stratégiájából? Miért lenne célszerű ezekről tájékozódnia?   Inspirációként:…..
biancaneve1 2011.10.16 21:30:24
@spenótvarázsló: Teljesen egyet értek veled, hiszen valóban kihat a mindennapi életedre az, miképp érzed magad a munkahelyeden. Az is igen fontos tényező, hogy az igényesebb vállalatok valóban elvárják azt, hogy azonosulni tudj az elképzeléseikkel minden téren, tehát vagy tájékozódsz előre és eldöntöd, hogy fel tudod-e vállalni a vállalat stratégiáját, image-ét vagy belekerülsz egy környezetbe melyben esetleg egyáltalán nem érzed jól magad. Amennyiben ez történik veled két választásod marad: vagy szenvedsz minden nap és folytatod a munkát vagy gyorsan kilépsz és el kezdesz újra munkát keresni... Ez rengeteg energiát von el tőled és egy gyors munkahely elhagyás sem vet túl jó fényt rád.
Tehát bármennyire is gyengébb ma az alkupozíciónk nekünk akik munkát keresnek, mégis jobban járunk, ha kitartunk elveink mellett, mérlegeljük mivel tudunk azonosulni és mivel nem.