Regisztráció Blogot indítok
Adatok
John Deere & Rednecks (törölt)

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen, a múlt héten volt egy poszt, melyben egy apa búcsúzott külföldre költöző lányától. Akkor az otthon maradó szülő szempontjából láttuk a történetet. Az a levél elég nagy visszhangot keltett, többek között Lászlót is írásra késztette. Ő a másik…..
John Deere & Rednecks (törölt) 2012.11.18 09:04:35
@mazsola123:
Kedves mazsola123, az nem a haza, hanem a benne élők - s mivel nem a többség irányít ez csalóka lehet. Nem az országot irányító - vagy azok mögött álló - kisebbség a haza. DE a párkapcsolati példám csúszott - biztos azért, mert ilyenben nem volt részem - de igazad van. Azonban a kivonulást így sem pártolom - csak a véleményem írtam ide, köszönöm figyelmed, válaszod.
John Deere & Rednecks (törölt) 2012.11.18 09:05:51
@pappito:
Tisztelt pappito, köszönöm - a fentebb vázoltakban megerősítő -megjegyzésed.
John Deere & Rednecks (törölt) 2012.11.18 10:33:55
Tünci nevű olvasónktól kaptuk az alábbi levelet, akivel nem voltak valami kedvesek az eladók a Sugárban. Egyik este a Sugár Soft Divatáru nevű boltjában jártam, ahol a felsők között válogatva a a következő beszélgetésre lettem figyelmes két eladó között, akik az üzlet…..
Manapság már rengeteg féle málhazsák létezik, de ezek közül nagyon kevés készül kifejezetten mesterlövészeknek, olyan céllal, hogy a felszerelésükkel együtt a puskájukat is képesek legyenek a hátukon cipelni.   Az Eberlestock egy amerikai cég, amit Glen Eberle alapított,…..
John Deere & Rednecks (törölt) 2012.04.03 00:03:45
Üdv! Talán a "Phantom" a cég legpuritánabb modellje. Egy éve nyúzom több napos túrákon és egyéb akciókban a gyártó "Dragonfly" (szitakötő) hátzsákját, ami maga a megvalósult álom. A hát és derékrész párnázott, a hátoldal tartását egy műanyaglap és két, a hátad ívére hajlítható alumínium rúd adja. A vállpánt a phantomhoz hasonló, törzsmérethez állítható. Az öv párnázott és viszonylag vastag is. Mivel gyakorlatilag a hátizsák a (méretre húzott és becsatolt) övrész segítségével a derekadra terheli rá a cipelt súlyt, így a vállakra nehezedő nyomás elhanyagolható. A Dragonfly típus eredetileg vadászok számára készült, akik a feldarabolt vad húsát a hátukon hozzák ki az úttalan vadonból, a beszámolók szerint akár 60kg-ra is biztonságosan terhelhető a zsák. Eddig 25kg-ra terheltem meg, de így se volt gond 30km-t túrázni vele. Összehasonlításképp, az ALICE rendszer hátizsákjával már 20 kg tehernél és pár km után a gyötrelem jelentkezett csak. A Dragonfly amúgy 3 méretre állítható, kb. 50,90,120 literesre. A zsákrész szárnyszerűen bővíthető ha legkisebb hordmódban kívánjuk hordani, akkor csak egyszerűen villámzár segítségével összehúzzuk függőlegesen középen. Ebben az esetben az oldalán található hosszú és bő tartózsebek teszik ki az 55 literes méretet. Ha normál állapotban van, akkor középen felszabadul még 40 liternyi hely, rádiótartóval. Ha ez nem lenne elég, akkor a középső részre még elölről rá lehet csatlakoztatni egy 30 literes extra tárolóegységet villámzár segítségével. Az egész táska stabilitását és méretre állíthatóságát a fektetett H alakú külső heveder-rendszer adja meg, amit mindig beállítva az egész terhet a merevített háti részhez húzza oda. Természetesen található egy párnázott és beépített fegyvertok is a zsák háti és fő tárolórésze közt. Ha épp nem tárolunk fegyvert benne, akkor csak simán felhajtjuk az aljába, egy erre kialakított résbe. A táska tetején található egy lecsatolható -pántokkal ellátott, így övtáskaként külön is hordható- felső "tárolórekesz" is, melybe egy vastag A4-es irattári akta is elfér. Ezen kívül még 2 db 2 literes ivózsáknak is helyet képeztek ki (egy a zsák oldalán, egy a felső tároló alatti zsebben). A zsák anyaga természetesen "1000d cordura". A csatokkal vagy villámzárakkal eddig semmilyen probléma nem mutatkozott, jó erősek. Az ára ennek is 389 USD.... Képeket róla a gyártó oldalán találhatnak az érdeklődők:
eberlestock.com/J107M%20Dragonfly.htm
Külföldi élet Második hét 2011.10.12 21:50:00
A hétfői munkanap nagyon korán kezdődött. Már 7-kor az óvodában voltam. Sötétben, szakadó esőben mentem dolgozni. Azt nagyon bírom Baselben, hogy 1 órával később sötétedik, de a reggeli sötétség nagyon lehangoló. Szerencsére elállt az eső, így ki tudtunk menni sétálni a…..
 Péntek kora este elindultam kocsival Frankfurtba, hogy meglátogassam drága Lilluskámat. Az út szörnyű volt. Hatalmas volt a forgalom, és a német autópályán uralkodó vezetési morál nem kis stresszt okozott. Rengeteg építkezés miatt 10 km-ként elterelés volt, amikor meg…..