Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barom-fi

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tyúkudvar Udvarra, kimenni! 2013.03.28 07:00:00
Hajtogatja a gyerek napok óta. Udvarra kimenni... kimegyünk, anya is... kijössz... kimegyünk... itt megakad a tű, elakad a lemez és kezdődik újra. A gyerek kitartó, addig mondja, amíg be nem következik. Most mondhatnám, hogy kis akarnok, mert nem hagyja abba, de ránézek, elmosolyodik,…..
Tyúkudvar Gyereket akarok! 2012.04.05 09:00:00
Most teljesen rákészültem erre a kotlás témára. Utánanéztem utánaolvastam, igen, már februárban lehetne keltetni, mert az milyen jó, de én úgy voltam vele, idén mindenben követem a tyúkok ritmusát, amikor elkezd valamelyik kotlani, akkor lesz kiscsibe. Nem fogom letakargatni,…..
A múlt héten láthattatok pár képet egy fagyott tarajú kakasról, Edit123 jóvoltából. Most megírta a kakas történetét is. Olvassátok és szóljatok hozzá az első olvasói íráshoz, ami a pályázatra érkezett! A felhívást itt olvashatjátok - és a jutalom kalácsokat is itt…..
Tyúkudvar Tyúkvásárlás 2012.01.30 09:33:00
Talán többen is tervezitek mostanában, hogy beszereztek pár csirkét, ezért gondoltam, hogy felhívom a figyelmet a Hol vegyünk tyúkot posztban is szereplő vésztői eladóra. A minap megnéztem a honlapját és februárban, 25-én lesz az első szállításuk. Az útvonal: 4-es főút…..
barom-fi 2012.02.17 16:49:05
@Rosa Rugosa: Én a bábolnai Tetra-H nevű hibridről hallottam jókat. Ismerősünk mamája hosszú ideje ezzel nyomja, és elégedett. Azt hiszem, nem csak Bábolnán, hanem sok más helyen is lehet kapni. De hogy pontosan hol, azt meg nem mondom. Amúgy van a Gerecsében egy távoli ismerősünk, akinek (állítólag) génbankja van és keltet is megrendelésre. Márciusban megyünk hozzá, kikérdezem.
Szerintem nem utolsó alkalommal vágok bele a témába. Elolvastam már pár könyvet, meg egyéb irányban is próbáltam tájékozódni.   Ha tyúkólat akarunk építeni, akkor azt hiszem érdemes először is megfogalmazni, hogy a tyúkokat hogyan szeretnénk tartani. Mert magát a…..
Tyúkudvar Beszélgessünk! 2012.01.27 08:51:00
Szóval beszélgessünk!Ha van olyan dolog, amit szeretnél megosztani, esetleg kérdésed lenne, vagy csak beszélgetni szeretnél, a mondanivalód pedig sehogy sem kapcsolódik az épp megjelent poszthoz, akkor itt a lehetőség.Ha mégis egy adott témához szólnál, amiről már volt szó,…..
Tyúkudvar Restart 2012.01.15 18:05:00
Pontosan két hónap kihagyás után megpróbálok visszatérni. Elég sok minden történt azóta, bár figyelmem kissé felületesen irányult a csirkék felé... Még régebben kérdezte valaki, hogy mi értelme volt így novemberben 40 csirkét venni. Hát most válaszolok. Őszintén? SEMMI.…..
Tyúkudvar Egy kis szünet 2011.11.16 09:03:00
Kedves Olvasók, nagyon sajnálom, de rövid szünetre kényszerülök az írásban. A gépem ugyanis megérezte, hogy közeleg a Karácsony, ezért beadta a kulcsot. Milyen érdekes, tavaly a mosógép döglött meg dec. 23-án, nyáron a 40 fokban a hűtő, ezeknek a gépeknek tényleg lelkük…..
Tyúkudvar Megérkeztek 2011.11.06 21:24:00
Volt némi technikai káosz nálunk, ezért csak mára sikerült posztot kreálnom, a következő is csak a jövő hét hétfőre várható, de addigra remélem rendeződnek a dolgok.Megérkeztek a tyúkok. Inkább még csak jércék, teljesen különböző korúak, vannak egészen fiatalok, meg jó…..
barom-fi 2011.11.11 11:48:30
@Rosa Rugosa: Ez szép teljesítmény. Nekem most 12 tyúkom van meg 4 kakasom (meg lesznek ritkítva hamarosan), de jó ha 1-2 tojás van naponta.
3 öreg barna tojóhibrid van (2 és fél évesek), 4 egyéves tojóhibrid, ezeket most vettem, a többi idén áprilisi kendermagos-fehér. Olyasmik, mint a te képeden. Ja, és van egy barna kopasznyakú. Jó vegyes a csapat.
Tápot nem vagyok hajlandó adni nekik, mert az az elvem, hogy ha egyszer már otthon tartom őket, akkor csak egészséges cuccot egyenek. (Egyszer elolvastam egy táp összetételét, ott volt rajta, hogy GMO kukurica is van benne). Kapnak konyhai maradékot, és késő délutánonként trágyázzák meg túrják a kertünket.
Tyúkudvar Hol vegyünk tyúkot? 2011.10.17 09:16:00
A múltkor megígértem, hogy megpróbálom fellelni azokat a helyeket, ahonnan őshonos magyar tyúkot lehet beszerezni. Hát nem túl egyszerű feladat, ezért úgy gondoltam, a posztot folyamatosan fogom frissíteni, illetve szeretném, ha mindenki komment formájában megosztaná az olvasókkal,…..
 Ez a poszt most csak szőrmentén érinti a tyúkokat.Pénteken elutaztunk all family egy hosszú hétvégére. Szép volt, jó volt, az ország északi részén verőfényes napsütés, gondtalan punnyadás. Hazajöttünk, először a kutyát kerestük. Sehol.Aztán éktelen…..