Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anastasia-

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég érte el a Facebook az 1 milliárd felhasználót. Van, aki csak naponta egyszer néz rá a legfontosabb történésekre, és van aki egész napját Facebook-országban éli. Így van, ez már egy jó nagy ország. A kérdés csak az, hogy Te, mint angol nyelvtanuló, hogyan használhatod…..
Anastasia- 2012.10.19 15:48:18
Az ESL Jokes az egyik kedvenc oldalam, ami tanításhoz és tanuláshoz is használható. Sokféle készséget lehet vele gyakorolni, és még szórakoztató is, hiszen el kell olvasnunk és megértenünk egy viccet (hurrá! idegen nyelven érteni a poént nagyon kúl érzés), melynek…..
Anastasia- 2012.10.06 13:17:39
Külföldi nyelvtanulás? Anyanyelvű angol tanár? DVD filmek felirattal vagy anélkül? Esetleg CD-és tananyag. Villám angol? Magántanár? Ismerkedés pub-okban?Sokféle módszer létezik...Nincs tuti recept a működő nyelvtudás megszerzésére - ez a rossz hír. A másik felvetésem, hogy…..
Nem csak a klasszikus "kinyitom a könyvet-és üldögélek fölötte" módszerrel lehet nyelvet tanulni. Sőt! Akkor leszel a leghatékonyabb, ha észrevétlenül a mindennapi életed részévé teszed a nyelvtanulást. Vond bele mondjuk a hobbidat, és rögtön két legyet ütsz egy csapásra. Ha…..
A nagy nyári fennakadások közepette (melyeknek igyekszünk véget vetni) csak kikönyörgök végre ide egy posztot, méghozzá egy meglehetősen érdekeset szerintem. Szelak beküldése: Nemrég olvastam Iain Johnstone: Tom Cruise – Színház az egész világ című könyvét. A fordítás…..
Anastasia- 2012.07.10 16:32:32
Anastasia- 2012.07.10 18:28:26
@pocak: Neked van nagy tapasztalatod ebben. Melyik volt a legnagyobb fordítási hiba, amit valaha/ever láttál? :)
Ha azt mondom, francia félrefordítás, azt mondod, mistinguett (mistinguett.blog.hu) küldte. És igazad van. Ráadásul ez most bréking is: Alapesetben az ilyet csak az off-topicba írom, de a bor a gyengém, Tokaj meg pláne.…..
Nagyon örültem, mikor olyan családra találtam, ahol vezethetek, mert imádok, és nem akartam feladni egy vagy akár fél évre sem ezt a passziót. Aztán, mikor itt bedobtak a mélyvízbe egy régi automata váltós Ford fiesztával baloldali forgalomba... hát... hogy őszinte legyek, kicsit…..
Anastasia- 2012.07.10 14:25:49
Az utóbbi időben sokat hallok arról, hogy Mo-on egyre inkább terjed a skype-on keresztüli live-online nyelvoktatás, ami nagyon örvendetes dolog. Ugyanakkor azonban úgy gondolom, hogy a téma megér egy blogbejegyzést. Hogy miért? Azért, mert véleményem szerint a skype-os óra nem…..
A címben olvasható idézet a 2008-as berlini Expolingua kiállításon hangzott el, a Language-Learning.net portál egyik szakértőjének szájából. (forrás: a Wirtschaft+Weiterbildung című szaklap) Én azt, hogy igaza van. Hogy miért, azt a következő blogbejegyzésben próbálom meg…..
A Creativity Portal honlapon minden nap új inspiráló kép jelenik meg, és egy sor a kép alatt, azzal a céllal, hogy ihletet adjon kreatív gondolatokhoz, és megfogalmazásukhoz. Akár minden nap írhatsz egy bekezdést a kép, illetve az alatta levő sor alapján.     ..
Anastasia- 2011.10.09 18:13:40