Regisztráció Blogot indítok
Adatok
esferenc

0 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor egy konkrét féltétel miatt vásárolunk meg valamit valahol, akkor elég zavaró tud lenni, ha utólag kiderül, hogy az egész valójában csak kamu volt. Olvasónk egy mobilt vett meg, ráadásul drágábban azért, mert 24 hónap garanciával hitegették, aztán jött a pofáraesés.  A napokban olvastam a…..
esferenc 2019.07.13 06:22:39
@veerses: Én meg a Samsunggal jártam hasonlóan. Küldtek egy mailt, hogy a partnerük által lehagyott (elfelejtett) tíz éves motorgarancia él. Nem hivatkoztak arra, hogy nem ők adták el, meg nem ők hirdették meg, általában nyújtják, arra a gyártási számra is nyújtják, akkor nekem is nyújtják. A partnerükkel meg ne kommunikáljak tovább, ők majd megteszik.
Hazaárulás, a választói akarat semmibe vétele - ezt harsogják az állampárt és csatlósai napok óta. A jelek szerint úgy gondolják: mindenki, aki részt vett az EP-választásokon, az rájuk szavazott. Akkor is, ha nem...
esferenc 2019.07.12 11:46:03
@R.V.J.: Reggelente a Maglódi út tele van buszra, villamosra váró, ukrán és oláh vendégmunkásokkal. Többen vannak mint a magyarok. Jóval többen. Rengeteg ott a filléres munkásszállás.
esferenc 2019.07.12 12:00:49
@R.V.J.: Most ezzel mit cáfoltál kiskomcsi? Mert azt nem , hogy arrafelé a buszra, villamosra várakozó reggeli melósok háromnegyede nem magyar. Magyarország, de a Köpcös ideengedte a sok idegent, hogy elvegyék a magyarok munkáját, azok meg idegenbe kényszerültek.

Megjegyzem, szerintem azt sem tudod hol van amiről beszélünk. Ha tudnád, nem beszélnél agymosottkét a kérdésről. Elhiszem, hogy hajdúfaszomfalván egy ukrán ,meg oláh vendégmunkás sincs, itt Pesten, a még létező ipari munkahelyek környékén rengeteg.

Hazaáruló szar banda vagytok. Nem véletlenül volt KISZ meg pártvezető a Fidesz vezetőségének többsége.
esferenc 2019.07.12 12:06:16
@ebella: Meg a hatvanezres havi júdáspénz, amit a PÁRT ígért nekik. Magyarság, haza, leszarva. Orbán az isten.
Hetek óta azért klikkelek néha az Origo förmedvény lejárató cikkeire, mert kíváncsi vagyok, milyen nyakatekert érvelés mellett tudják a zöldre magabiztosan azt mondani, hogy piros, a sárgára meg azt, hogy fekete. Nem mondanám, hogy tehetségesek a Viktornak kedves alternatív valóság építésében, mert…..
Most, hogy a nemzeti cukormáz leolvadt a sörvitáról, tisztán látszik, hogy nem másról, mint kőkemény üzleti érdekekről van szó. Nem kell nagyon sokat tépelődni, a Heineken vs. Csíki Sör párbaj szimplán csak kamu ügy, amire most tényleg nyugodtan mondhatjuk, hogy gumicsont. Tökéletesen jó arra, hogy…..
esferenc 2017.03.26 04:27:59
@dunántúli gyerek: Te mindet elhiszel, amit az állami médiában hallasz, olvasol okoska? Akkor neked készül, bár az évi százmilliárd az ostobábbak megvezetésére , kicsit sok. Miért nem vagyunk versenyképesek a hasonló sorsú, volt szovjet-megszállta országokhoz képest, ha minden frankó? Miért maradtunk le azoktól az országoktól is, akik tíz éve még nagyon mögöttünk voltak, ha olyan jól nyomjuk??
Az ember, aki 150 éve kamarai elnök és ennél a pozíciónál többet nem volt képes összeseggnyalni magának. Az ember, aki a vállalkozói szféra hiteles képviselőjének gondolja magát, miközben cégvezetési tudománya kimerült abban, hogy felszámolásba vitte a csempegyártó üzemét. Az ember, aki szerint az…..
2013: adott egy ellenőr, egy zöld dosszié és pár rendszerszintű áfacsalás 2017: az áfacsalások a NAV szerint nem áfacsalások, a zöld dosszié rég lefoglalva porosodik, az ellenőr pedig immár gyanúsított, hiszen nem miatta, hanem ellene indul büntetőeljárás. Ennyit a közérdekű bejelentők védelméről -…..
esferenc 2017.02.06 17:30:25
@sas70: Hogy az egyik viszi a lóvénkat, nem jogosít mást arra, hogy ő is vigye! Aki becsületes áll a vizsgálat elébe, nem sír.
Az a mi nagy bajunk, hogy nem nézünk eleget Lőrinc tévét, ezért csak 3 nap csúszással jut el hozzánk olyan fényes szellemi nagyságok, mint Bayer, Lovas vagy Bencsik spirituális iránymutatása...
esferenc 2017.01.27 03:41:40
@Róbert Székely: Primitíven buta vagy.
Izgatottan toporog ma a világ Amerikára kíváncsi része, ahol beiktatnak elnöknek egy milliárdos bohócot. A listás sztárok ugyan nem lesznek, de a C és D ligából azért sikerült műsort szervezni. Sebaj, ebben a buliban nem az a lényeg, hogy Shakirára nyomják a denszet, hanem, hogy a meghívottak valami…..
esferenc 2017.01.21 05:44:45
@taga20: Elég egyértelmű. Dehát kommunista családból származó kiszfiúk, szinte kivétel nélkül. Mik legyenek mások?
Az a jó hír, hogy az összes külföldön élő magyar nyugdíjas megkapta az Erzsébet-utalványt. Az meg a rossz, hogy semmire nem mennek vele...
esferenc 2017.01.14 05:19:38
@Legeslegalja: És szerinted mennyi okoska, egy értéklevelet mondjuk az USA-ból hazaküldeni? Hol éri az meg?
esferenc 2017.01.14 05:31:39
@wotan: Az mondjuk biztos, hogy van valami megállapodás , hogy az Mészáros majd a fele vagyonát az Orbán gyerekeire hagyja, vagy eladja nekik ziziért vagy valami hasonló. Kizárt, hogy bárkinek adjanak évi tízmilliárdnyi vagyont ajándékba. Mert a magyar burzsoázia felépítéséről beszélni szánalmas, mikor mindnek számolatlanul vannak külföldi cégei,arra az esetre, ha itt forró lesz a lábuk alatt a talaj. Mert az lesz előbb-utóbb az biztos. És ezt ők is tudják. És akkor majd lesz svájci, fülöp-szigeteki meg horvát burzsoázia, ez a mostani kamu magyarból.
esferenc 2017.01.14 05:44:23
@nu pagagyí: A kiszfiúk emberei mindenre tudják a választ, csak nem gondolják át. Azért is szavaznak a kiszfiúkra.
Aminek hasznát vette ellenzékben, azt el akarja takarítani kormányfőként Orbán Viktor. Jó példa erre a népszavazás intézménye, melynek segítségével komoly sikereket ért el a szocialista kormányok idején, ám mikor kormányra került, lényegében lehetetlenné tette az alulról jövő kezdeményezéseket, ám…..
esferenc 2017.01.13 05:16:52
@FikkFakk: És még ezek védték a bíróságon ingyen az Orbánt a bolsik ellen, 2007-ben. Tényleg szűnjenek meg!
esferenc 2017.01.13 05:18:49
@MACISAJT: Ennyire fél a Fidesz? Nem látják a rablásuk jövőjét biztosítva?. Bezzeg mikor ellenzékben vannak jó, hogy ezek ingyen dolgoznak nekik. Még a bíróságon is védik őket. Te tudsz magadnak ingyen ügyvédet szerezni?
Fideszes nyilatkozatokból könnyen meghatározható „a migráns” profilja, ha pedig ez megvan, hamar választ találunk a legnehezebb kérdésekre is. „Számos mifelénk ismeretlen, főleg bélféregbeteg van a migránsok között”, értesülhettünk dr. Kecskés László, szombathelyi főorvos szíves közléséből…..
esferenc 2016.09.23 15:32:01
@NemodaBuda:

Én nem vagyok párttag és nem is szurkolok egyik pártnak sem. A Jobbikra szavazok jobb híján. De, ha hülyeséget mondanak őket se kímélem. Vagyunk még egy páran így. Nem szolgának születtünk, mint aki csak abban tud gondolkodni, hogy kinek kicsoda kicsodája (szerinte), mit tehetnénk? lehet nektek a jobb. Nyaljátok a nagy büdös parasztvalagokat csak mert felkapaszkodott pár percre az uborkafára és ez elégedettséggel tölt el benneteket. Biztos, mert különben nem tennétek.
"Fel kell készülnünk egy nehéz őszre is" – fogalmazott a kormányfő hétfőn Belgrádban, miután tárgyalt Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel. Orbán Viktor a közös sajtótájékoztatón a Törökország és az Európai Unió közötti megállapodás törékeny mivoltával magyarázta, hogy szerinte nem zárható ki…..
esferenc 2016.09.06 14:32:43
@F.M.J.: Hogy a ballibek mit mondanak az nem nagyon hat meg. Ahogy a Fidesz napi százszor elhangzó propagandája sem. Van saját véleményem ami a tapasztalataimon alapul.

Egy valóban keresztényi alapokon nyugvó pártál semmiképpen nem szabadna bocsánatos bűnnek lenni a lopásnak. Márpedig az offshore alapon intézett letelepedés maga a lopás (ha nem is jogi alapon, mert persze a jogszabályokat a Fidesz alkotja), államilag a legfelső szinten támogatva. A százmilliárdot nem az állam keresi, hanem offshore cégek. Olyan ügyben amit néhány hirdetéssel és a követségek felkészítésével az állam is megoldhatna, és akkor ez az óriási pénz a mindannyiunké lenne. Persze van még "pár" ügy, de nem igen van időm órákat írogatni.

A korábbi kormány alatt pályázatokat is írtunk. A munkahely teremtésre csak a mi cégünk, kb háromszáz vállalkozónak szerzett öt-tíz milliót. Mind számonkérhetően, ment ki, semmit nem adtak ingyen. Vagy foglalkoztatni kellet akit felvetek a pénzért, vagy vissza az egész. Semmi közünk nem volt a bolsi kormányhoz (akkor sem szerettem őket), úgy nyertük, csak ebben a témában ennyit, két év alatt.

Ezzel szemben ma csak pár csókos írhat pályázatot, a haveri körnek, más hozzá sem férhet.2010-ben mikor nyertek, tavasszal még úgy volt, hogy megbeszéljük pár komoly nagy múltú cég és az állam, hogy mi lenne a legjobb az országbak a területen. Ki is írtak róla egy vitalapot, mire akarnak adni mennyit. Csak múlt az idő, csak múlt és egyszer csak kijött egészem más és persze semmi olyan (például valóban kisvállalkozásoknak munkahely teremtés), amit a szakma támogatott. De a haveroknak nyilván ez kellett. Nyugodtam mondhatom, a bolsik szégyen szemre az EU pénzekből sokkal nagyobb százalékot adtak a valóban kisvállalkozóknak (azoknak is akik nem voltak haverok), mint az állítólagos polgári kormány.

Azt szerintem nem sokan mondják semmilyen oldalon, hogy jöjjenek csak az arabok. nem tudnál ilyet mutatni nagy százalékban. Hülyék meg miden korban vannak.

És közben egész Kelet-Közép Európa elhúzott mellettünk bérekben. Évekkel ezelőtt, ha az ember átment Felvidékre a córesz volt. Ma röhögnek a magyarok szegénységén. Közben tízmillárdokat rak zsebre Garancsi meg Mészáros. Az egyiket a MOL vette be Svájci üzletbe évi pármilliárd tiszta nyereséget adva neki (mi köze volt a gázüzlethez azelőtt, amiért be kellett venni?), a Mészárosnak meg szó nélkül sok milliárddal emelik az elnyert munkái árát, közben meg a szánalmasan alacsony minimálbérért dolgoztatnak embereket száz szám. (Nem csoda, hogy aki fiatal és tehetséges elhúz.) Épp mint a ballibek alatt, csak akkor nem ezek a semmihez nem értő, de jó haver parasztok nyertek.

De már Svájcban létrehoztak egy céghálót, ha esetleg innen elzavarnák őket, akkor legyen hol dúskálni. Még, hogy nemzetei burzsoázia? Az én vagyok, aki nulláról kezdtem és ma jó pár embernek adok munkát. Ezek ha kell, holnap lelépnek, az se mondják, kösz haza!

A földeket is megvehetik akár több ezer hektárt is, csak egy cégtől kell venni. Az ellenőrizetlen kaszinók üzemeltetési jogait is ők kapják. És lehetne sorolni napestig.

Egy biztos, a vállalkozókon, ha nem haverok szart se segítenek. (Sőt az állam maga is kb háromszázezer alkalmazottjának fizet minimált, vagy garantált bérminimumot, és változó pár százezernek még azt sem, mint közmunkásnak. Őket sem segítik. A haveokat...) Sőt inkább újabb és újabb előírásokkal nehezítik a dolgát. Közben te meg azt hallod napi százszor és el is hiszed, hogy így csökkentjük az admint, meg úgy segítjük a vállalkozásokat. Ja. Hol? Kit?

A propaganda nem a valóság, azért sulykolják a kevés információval rendelkezőkbe, hogy azt higgyék, milyen jó ez a kormány. Az egyik kollégám, nem tudja lebeszélni nyolcvanon túli szüleit, hogy de hát vele alaposan kibasztak mint vállalkozóval az utóbbi években. Azok csak azt mondják, nagyon jó a kormány, mert a tv is azt mondja mindig, meg a bedobott ingyen újságokba is azt írják. Hát így.
esferenc 2016.09.06 14:33:02
...
esferenc 2016.09.06 14:36:06
@nemecsekerno_007: Te se vállalkozó vagy, se minimálbéren vagy még az alatt foglakoztatott szerencsétlen pária. Inkább nyugger. Neked mindig megjön a lóvé, mire lennél elégedetlen. A rezsid is kevesebb....A többi magyar meg le van szarva.
Stadion-avató népünnepély Újpesten: Az UTE hagyományaihoz méltó a felújított stadion A kormányfő jelenlétében avatták fel az ország - és azon belül a legrégibb futballhagyományokkal rendelkező Újpest - büszkeségét, a felújított Megyeri úti UTE-stadiont. Az átadás…..
Áll a bál a baloldalon. A Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM berzenkedik az MSZP ellen. Nem ismerem az egyezkedés körülményeit, óvakodnék hát a konfliktus értelmezésétől. Arról mégis van véleményem, hogy a politikában szabad-e beérni a kézfogással. Az ellenfelek között…..
Nincs mese. Ki kell mennem holnap - elveim ellenére - a Fradi-Chelsea-re. Ma ugyanis elképedve vettem észre, hogy szerény blogomat olyan óriási megtiszteltetés érte, hogy Orbán Viktor és Mészöly Kálmán is hozzászólt tegnapi bejegyzésemhez. (Megjegyzem ötezer más látogató…..
esferenc 2014.08.10 13:59:34
@bölcsbagoly: Persze prolikám, hát persze.
esferenc 2014.08.10 14:08:46
@Sumaragu Waldemar: Én meg még csak baloldali sem vagyok. Csak pártkatonáknak az a válasza a vele ellentétes véleményre, hogy a másik ilyen vagy olyan politikailag, mintha az szégyen lenne. Szánalmas, de mára ide jutott az ország. Nem kis részt a politikai elit (mindkét oldali) gerjesztésére.
esferenc 2014.08.10 16:26:39
@micsoda?: Hol mondtam, hogy jobban megy nekik? Csak többen vannak. De mint a FTC-nek mind az Újpestnek rengeteg vidéki, sőt határon túli szurkolója van. A drapikból is jól látszik, ha tudod mi az.
Én hülye, aki jegyet vettem VÁSÁROLTAM a holnapi kutyát nem érdeklő Chelsea-Fradi meccsre. Nem azért, hogy Orbán Viktor, Tarlós István vagy Kubatov Gábor veretes beszédeit hallgassam a politikába fulladt magyar foci és fociba fulladt magyar politika utolérhetetlen sikereiről. Nem…..
esferenc 2014.08.10 06:30:05
@kermi: Ha sokat fizetnek bármikor jönnek bármilyen szintű csapatok. Az ár a kérdés. De, ha most sem tudják megtölteni az új stadiont, miért is hívnának máskor millió euróért másikat?

Persze, ha az állam úgy dönt, hogy csak hívjanak (ő az egyetlen támogató, meg azok akik a hatalmában vannak, vagy döntéseitől függ a megrendelésállományuk), akkor úgy lesz, akármennyibe is fáj ez az adózóknak.
esferenc 2014.08.10 10:38:12
@Tehetséges ugandai buzi: Kivéve néhány más országot, például az USA-t.
esferenc 2014.08.10 16:23:39
@alvito: Nem, nem ad. ez színtiszta költségvetési forrásból épül.
Csodálatos hír a Gmail-es címmel rendelkezőknek: az e-mail fiók kigazolása mától sokkal egyszerűbb lett. A Google bejelentése szerint a „Leiratkozás” gomb a lap tetejére, a feladó e-mail címe mellé került, hogy könnyebben leállíthassuk a hírleveleket, a közösségi…..
  „az benne a gyanús, ami nem gyanús” Balog miniszter tudatosan cselekszik a kamerák kereszttüzében. Balog miniszter ismeri azt a kommunikációs alaptételt, hogy legjobban a képi információ vésődik be az emberi tudatba. Balog miniszter tisztában van vele, hogy ha ő egy…..
esferenc 2014.08.08 06:31:14
@funfun: Azért olyan is van, aki nem fejezte be a tanulmányait a nyolc általánossal. Az nem verete volna meg a csicskást, akinek a dolga lett volna, hogy jó helyen legyen a mikrofon.
esferenc 2014.08.08 13:09:40
@halaloszto: Ha ott van, ahol az mindenkori szónok papírjai szoktak lenni, illetve amit direkte azért tettek oda (aki nem kommunista rögtön fel is ismeri, hiszen nem először tart beszédet és az IQ-ja több mint nyolcvan), akkor szerinted mi a dolga? Keresni ki tette oda, csak mert ti különben hisztizni kezdtek?

Ugyan "elvtárs"! Ennél több kénem még a fajtádtól is!
esferenc 2014.08.08 13:12:56
@beszédírók: Mit is akarsz mondani? Hogy kinek az érdekében az világos. De mit?

Úgy viselkedtek, mintha mindenki épp olyan idióta lenne mint magatok. Nem csoda, hogy ott tartotok ahol. Minden ép ember, hatvan év alatt, leszar benneteket.
Minden reggel végigpörgetem a Delmagyar.hu kínálatát. Szegről-végről szegedi vagyok, és érdekel, ami ott történik. Temetőjében nyugszanak a szüleim, és sok ismerősöm, egy-két barátom is él a városban. Ma reggel nyolckor figyelemre méltó információra bukkantam, amelyet még…..
esferenc 2014.08.08 04:25:47
@IGAZI_kovi1970: Hülyeség. Ilyen alapon a bolsikat kéne a legjobban szégyellni, te mégsem teszed, sőt......

Egyébként én is szó nélkül leraktam volna a mikrofont. Nem vagyok én senki alkalmazottja, hogy én keressek helyet a mikrofonjának.

Ja és nem annyira szavaztam most sem a Fideszre. Szerintem Orbán nagyon rossz úton jár. De az is, aki ilyen ügyeken keres fogást. Nulla az értéke. Az polgárok azt mondják, ha csak ez a baj velük, akkor nincs jobb.
Jó magyar befektetési lehetőséget keres? Ne izgassa magát! Mindenki megnyugodhat, hiszen úgyis mindenki mindennel bukni fog. Most nagyjából így áll a várható forintpiaci trendek ismeretében a magyar, forintalapú megtakarítási instrumentumok helyzete. A Magyar Nemzeti Bank iránymutatása alapján is…..
Újabb történet részletei kerültek a birtokomba ismerősi körből - bizonyítékokkal együtt -, mégpedig olyan történeté, amely után szeretett Tékozló Homárunk is megnyalná mind a tíz ujját. A mostani bejegyzésben a korábbi Tescos írásunkban szereplő "Tudatos Vásárló"…..
esferenc 2014.08.07 04:52:59
@♔bаtyu♔: Csak szólok. A piacon kilenc-tizenkét forintért kapsz zsemlét. A Tescót nem tudom (nem járok, pedig egy megállónyira van), de a piac melletti Kaiserben huszonötért.

Az viszont biztos, hogy nem mindig a drágább a jobb. Ehhez nem kell túl okosnak lenni. Legfeljebb tapasztaltnak.
esferenc 2014.08.07 06:26:31
@Ronald: A CBA franchise szerződési díjakat kap a külföldi boltjai után. Ahogy a magyar boltok 95%-a után is. Majd minden boltnak külön tulaja van, aki csak az olcsóbb beszerzés és szállítás miatt csatlakozik a rendszerhez.
esferenc 2014.08.07 13:34:49
@Ronald: Nem nagyon érted a világot, az biztos. A franchise díj mint tiszta haszon. Ember! Te ugye soha nem voltál vállalkozó?
Füstleves Külsőségek 2014.08.06 05:49:00
2012 decembere óta a távoli Ausztráliában bevezették a dohánytermékek egyendobozban való árusítását. A csomagoláson nem szerepelhet se logó, se más díszítőelem, de van helyette nagy méretű elrettentő kép. Ez a kép tárul elénk, ha betévedünk egy Ausztrál…..
esferenc 2014.08.07 05:13:43
@lorantka: Én meg nem dohányzom, és láss csodát nem is zavar! Az én érdekemben ne szarakodjanak a dohányosokkal primitív-pitlák alakok!
esferenc 2014.08.07 13:30:53
@lorantka: Szeretnéd, ha mindenki olyan lenne mint te.

Nem szólt anyukád, hogy ez nem így van? Hogy nem vagyunk egyformák?
Jobbegyenes Félnótások 2014.08.04 08:50:16
Érpatak polgármestere felakasztotta Benjamin Netanjahut, és Simon Pereszt. Persze csak a bábujukat, az érintett kivégzettek ugyanis sajnálatos és gyáva (és persze fölöttébb jellemző) módon nem jelentek meg saját kivégzésükön.Egy sima kötél általi kivégzés természetesen nem…..
esferenc 2014.08.05 06:27:25
@delano: Én nem egyet láttam. Dolgoztak és nem voltak koszosak. (A hithű mohamedánoknak rituális tisztálkodás van előírva, ha nem is tudod.)

Egyáltalán nem cigénymentalitásuak. Aki valóban ismeri őket, az ezt tudja. Te meg nem. De akkor miért beszélsz ostobaságot?
esferenc 2014.08.05 13:42:52
@delano: Mert akkor nem írnád, hogy olyanok mint a cigányok. Szerintem egyértelmű. Csak akkor írhatsz ilyet róluk, ha magad zsidó vagy, és rendkívül elfogult, szélsőséges.

Minek próbálod átbaszni a magyarokat? Azt hitted innen még senki nem járt arrafelé?
esferenc 2014.08.05 14:21:11
@delano: Maradjunk ebben! Ha te valóban nem hiszed, akkor csak hülyének próbálsz nézni minket, akik ide írunk(olvasunk).

De nem te vagy sem az első, sem az utolsó.
A KARD Előjelek hiányában 2014.08.02 11:36:59
Illiberális, putyinizmus, satöbbi - zeng a sajtó az utóbbi napokban, megvilágítva tényleg minden szemszögből, úgyhogy mi ezt a szintet kihagyjuk. New York Times, szerkesztőségi cikk, ez már akár érdemi is lehet. Wall Street Journal, ezt is olvassák páran, de az itthon kit érdekel?…..
esferenc 2014.08.03 08:37:04
@ténytár: Csak az számít aki szavaz. Angliában, ha mindenhol csak egy szavazattal győz a kormánypárt 100%-os többsége van. Pedig csak a szavazatok 50, 001%-át kapta.
esferenc 2014.08.03 14:38:42
@ténytár: Nem. Ez mindig érv. Itt egy pártelnök sem indul egyéniben, mert nem kell neki. És azt nem az Orbán tette ilyenné.
esferenc 2014.08.03 14:40:47
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Jajjj!

Midnek bizonygatod, hogy semmit nem értesz a közgazdaságtanhoz? Napit is számolnak, csak az semmit nem számít. Ha nem is hiszed. Egy nap számít (az kerül a statisztikákba) a december 31.-e.