Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiss István.

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalábbis ezt állítja Jim Sillars, a Skót Nemzeti Párt egykori alelnöke a skót parlamentben jelenleg abszolút többséggel rendelkező politikai erőről, de korábbi megnyilatkozásai alapján magukról a skótokról sincs különösebben jó véleménnyel a még ma is aktív veterán…..
A brit politikai élet legfontosabb eseménye a parlamenti ülésszakot megnyitó uralkodói beszéd, amely Őfelsége kormányának következő évi törvénykezési programját tartalmazza. Idén megszorításokról, befektetés-ösztönző törvények benyújtásáról és a felsőház radikális…..
A megszorítások hulláma már a nyugdíjasokat is fenyegeti az Egyesült Királyságban. Persze azért nem kell félteni a „gyorsítót szedett rottweilerhez” hasonlítható (copyright Tony Blair) nyugdíjasokat sem. newspano.com  Nagy-Britanniában nagy a vita az idei…..
2012queensdiamondjubilee.comSZEMLEMekkora szerepe is van valójában az államfőnek a dolgok irányításában? Pusztán szimbólum, báb, vagy pedig egy potenciális hatalmi centrum?  Nagy-Britanniában február 6-án, a várakozásokkal ellentétben minden különösebb felhajtás…..
shinyshiny.tvSZEMLEEzt javasolja Toby Young újságíró, az Egyesült Királyságban népszerű „How to lose friends and alienate people” című könyv szerzője.A brit média az utóbbi hetekben lázasan keresi a BCC új főigazgatóját, miután a szervezet jelenlegi vezetője, Mark…..
Mi lesz a BBC-vel? economist.com SZEMLE A konzervatív kormány költségcsökkentő programja elérte a közmédiát is. A semlegességét egyre inkább elveszítő BBC-t megszorítások és elbocsátások fenyegetik.     Nehéz jövő elé nézhet a…..
 Ex-miniszterelnökökofftherailbackontrack.co.ukSZEMLETony Blair jobban keresett ex-miniszterelnökként, mint mikor hivatalban volt, Margaret Thatcher pedig eddig 193 millió forintnak megfelelő fontot kapott. Az ex-kormányfői javadalmazást 20 éve vezették be.  „Pennies…..
Ed Miliband tanácsadói körébenForrás: iaindale.comSZEMLEKözpénzt nyúlnak le, miközben a hasukat vakargatják vagy éppen magánérdekeltségeik mellett lobbiznak. A Fox-affér kapcsán az Egyesült Királyságban ismét hevesen kritizálják a politikai tanácsadók tevékenységét. Vannak…..
Kiss István. 2011.11.02 22:40:25
@Kesztyűs Kéz: Köszönöm a helyreigazítást, valóban teljesen megfeledkeztem a 2010-es reformról. Azzal az állításával is egyetértek, hogy az angol államtitkári pozicíó nem olyan, mint a magyar és ezért nehézkes is az összehasonlítás. Azonban nem lehetetlen, hiszen elméletileg a magyar közigazgatási államtitkár is szakmai pozicíót tölt be és a minisztérium érdekeit képviseli. Az már más kérdés, hogy a gyakorlatban ez mennyire van így, de egy kormányzati reform révén, például, ha nem a miniszterelnök javaslatára neveznék ki őket, akár olyan szereplők is lehetnének, mint Sir Humphrey. Persze az is más kérdés, hogy ez mennyire lenne jó a magyar közigazgatásnak. Szóval az összehasonlítás szerintem azért hasznos lehet.
Kiss István. 2011.11.02 23:07:35
@márta)): Sajnos egyet kell értenem azzal, hogy a politikai tanácsadók nem mindig szakértők, sőt talán többségük nem az, de ettől még maga az intézmény lehet jó, csak a megfelelő emberekkel kellene feltölteni. Valóban nagy probléma, hogy a társadalom többsége, még Angliában is, nem is beszélve kedves hazánkról, nem elég érett a politika normális értelmezéséhez. Ebben biztosan nagyon sáros a média, de sajnos szerintem az emberek érdektelensége legalább ekkora probléma. Szomorú, de nagy igazság volt abban a római mondásban, hogy Panem et circenses, mert addig amíg tele a hasuk nem törődnek semmivel, de mihelyst üres már mindent negatív színben látnak. Persze az is lehet, hogy csak én vagyok túl pesszimista.
Forrás: extranea.wordpress.com SZEMLE A miniszterek sorra jelentik be a radikális átalakításokról szóló javaslataikat, hogy a kormány másnap már ki is hátráljon a tervezet mögül. A brit választóközönség azonban egyelőre nem bünteti a kormány folyamatos…..