Adatok
Budavári
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Minden héten készítek egy húslevest. Egyrészt nagyon finom önmagában, valamint alaplének sűrűn felhasználom. Most viszont kigondoltam, hogy tészta és májgaluska helyett húsgombócot készítek hozzá. Bevallom ez az első alkalom. Valójában nem is tudtam hogyan készül...…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Három evőkanál búzadara
egy evőkanál rétesliszt
egy mokkáskanál sütőpor
1 egész tojás
1 evőkanál vaj
víz
2-3 gerezd reszelt fokhagyma ( vagy apróra vágott 5-6 levél medvehagyma)
egy evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld
fél mokkáskanál fehér bors
só ízlés szerint.
A száraz darát, lisztet sütőport elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat a tojást és kevés vízzel eldolgozzuk a kellő sűrűségre. Ezután keverjük el a többi anyaggal és a fűszerekkel. Hagyjuk állni a hűtőben, hogy a dara megdagadjon.
Forraljunk vizet esetleg egy húsleveskockával és abba szaggassuk a gombócokat. Én forróvízbe mártott mokkás kanállal és a vizes tenyeremben formázom. Addig főzöm amíg háromszorosára nem dagad. Érdemes egyet kiemelni és megnézni a közepét hogy átfőtt e. Ha kellően puha le kell szűrni. A húsleves mellé, külön tálon és melegen rakom az asztalra.
Jó étvágyat hozzá!