Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sebő aka. regekultúra

28 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztán emlékszem, mikor a kopott fapolc verseskötetei közül rám kandikált az Y Suggalták az alkoholmámoros, disznófejűek: „ezzel átkelsz a Nyugaton” Monoton felemelő szakadékba hajszolt a nagy magor gúnyolás Itt Isten kisbetűvel írva is egyházmentes lángolás A vádolás onnan ért, ahonnan nem…..
Meditatívvá pörgettem magam a hegyek eső áztatta illata páráján visszhangzik szavam, széliránnyal szemben születtem újráz az agyam zsibbadása szüntelen madártrilla isoráz a dühváros felett is szürkeség hasítja ki szagát a szelek körforgócskájából a légben pörgő vaskakas öblös, nyikorgó hangot ad ki…..
A Magyar Orvosi Kannabisz Egyesülettel (MOKE) tartott közös filmklubunk harmadik részében az elméletet és a gyakorlatot ütköztetjük. A kannabisz-kutatások atyjával készített film az orvostudomány fejlődését ismerteti a területen, meghívott orvos előadónk pedig kutatómunkája mellett a páciensi…..
Sebő aka. regekultúra 2017.03.16 16:25:00
Annyira old-school vagyok, hogy még az old-schoolt is ósulinak mondom. Míg te a magyar hip-hop-ot  Akkezdtettel kezdted, addig minden tiszteletem Ujoncé és Saiidé, de nekem a startpisztoly kakasát a Chemotoxból és Young Enemyből előrobbanó Warnin’ Shotz húzta fel ’93-ban. Annyira old school…..
Pár hete jelent meg a Homáron annak a csalódott Dumaszínház-rajongó olvasónknak a levele, aki a heringalapú, háttal a színpadnak elhelyezést nehezményezte. A posztot elküldtük akkor a Dumaszínháznak, akiktől nagyon előremutató választ kaptunk. Ebben többek közt megemlítették azt is, hogy az ilyen…..
Sebő aka. regekultúra 2016.03.29 10:27:05
@ROTFL Manó: Hát ugye a Rádiókabarét, ha jegyet váltasz látod (az élő felvételt), mert ugye a rádióban mindig vágott anyag megy, és azért nem nagyon "fizetsz" egyébként sem (most persze attól eltekintve, hogy a mi adónkból fedezik az összes állami adó kiadását). Szóval mindenképp hasznos lenne, ha kiszámolnák, hogy éri meg. A gázsija fél órára (hakni) esetén a "legjobbaknak" 200 e - 320 e közt van, ami nyilván relatív, hogy sok vagy kevés, de mindenképpen ha már súlyos ezrekért valaki jegyet vesz, akkor hadd lássa már a műsort...Persze ezen kívül ki kell gazdálkodni a hangosítót, a menedzsert és még jó néhány alkalmazottat. A kérdés akkor az, hogy miért nem egy nagyobb terembe viszik? vagy, hogy miért nincs adott esetben több előadás, olcsóbb jegyáron? Az tuti, hogy én a helyükben (szervezők) foglalkoznék a problémával....
Csakis a vekkeróra mutató kattogása törte meg az éjszakából beszűrődő szürreális sárgás lámpafény harmóniáját. Háromnegyed öt és öt között. Tom macskára hajazó gyufaszálak pattantak ki bíborban úszó szaruhártyámat ébren tartó szemhéj-torna, nem hiábavaló: Jerry most sehol. Az egerek nem félnek az…..
  Tudod a csávó most azt magyarázza, hogy azért kell a Putyin puttonyából az atom… Mert  a nap éjjel nem süt le a kopár, kormány kampányból felépített Ewing Petike csenevész 700 négyzetméteres viskójára és mi van ha ugyanakkor még a szél se fú, meg hú, miből termelné ki a  fürdőmedence éves…..
  Ön full of smile Mr. Miles Hány mérföld hangból álló szólamot fújt már el élete során? Spontán, hallgatom itt a Tiloson, hogy a barázda-billegetők ízleltetik a fülét a népnek a bakelit serceg, az egyik dzsesszherceg hencegő trillát fúj...A szél az arkansasi…..
Készül a mű, az alkotó nem pihen, 31 év magyar hip-hop, néhány percben, sebtiben, szívből. Azt ismered, hogy a "fiatal ellenség" és az "öreg haver" beszélget? Na jó, nem is férne bele 3 percbe, 31 év történet, ez csak részlet... Y.E. - „Hé, öreg haver igaz, hogy ott hagyott a…..
Egy egészen durva történetet osztok meg ma veletek, melynek írója és elszenvedője, Annamária, akinek egy szép nap az az ötlete támadt az Egyesült Államokban, hogy egy évre Magyarországra költözik a már ott született fiával, hogy a gyerek is megismerhesse édesanyja hazáját és…..
Sebő aka. regekultúra 2013.11.26 10:05:08
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: szerintem meg lemondhat ugyanis mivel az USA-ban született kettős állampolgár (vagy amerikai) akkor nem mondhatna le, ha csak egy állam polgára lenne...másrészt pedig mivel az édeanyja a gyámja ezt simán elintézheti számára...még egy dolog, nem feltétlenül kell h apa szerepeljen egy születésin (lehet ismeretlen még akkor is ha az anya számára ismert, és tényleg vannak országok, ahol ez nem jelent hátrányt), sőt egyes országokban gondolom már talán lehet h két anyja van...
Néhány éve az idő múlását tagelve, figyelem a múltba révedő jelent-e valamit A jövőbe vetett hit, ki – kit keres az talál, egy tál lélekjelentétet magába kebelező, kafkai alak. Állat, rovarrá változó humanoid túrja szájszervét csápjaival cseppet sem viccesen Mint…..
Az istálló lécekből eszkábált diszkókban Disznók röfögnek ütemre hangosanelterül a trágyaszag, ahogy 1 csávó révületben kergeti a lecsós álmokatKívánt neki néhány kávét kortyoló kanos kottapapa piától némelyik unottan halluzza a messzi tájbaa bejárónő botox-szal…..
A kert csendjét csak a susogó nád tengerszerű moraja törte meg mely halkan ugyan, a bimbozó rózsabokorral ölelkezett a veranda előtt hófedte concerto-ba kezdve rigók Hirdették Közel még a tél így március közepén egy kissé őszt idézve a telihold fényénél megkérdi…..
Tekintetem a magyar slamre vetem és látom, hogy nem terem babér persze attól még harcba szállhatnék egy marék babér’ – hisz nekem ez maradt -vagy odabaszhatnék néhány ordenáré rímet, vulgárisan mint Puzsér, kifejtett kritika  de én inkább egy …..
Előre látom, hogy sokaknak ettől az írástól nyílik már bicska mert nem helyezkedem se balra se jobbra az évtizedek folyamán dőlt a nemzeti, a balos meg a mit tudom én milyen köntösbe bújtatott amúgy szaros fricska.  Kisgizda – gazdák varrták a mellényzsebükbe előre a…..
A rádióhullámokkal sodródott valahonnan a világon kívülről, eltakarva a szürkés kávéfoltokat az anyósülés felszínén. Átnyúlt, kezét az enyémre tette, éppen ahol berakod sebességbe, a váltókaron, amelyen kezem koszos lenyomata ragyogott. Közelebb húzta magához,…..
1 éve hogy tilosban slamet szórunk kortársunk a költészet, a rím most mint egy sorstárs-ölyvészet visszarepít a múltból építkező jelenbe, a nép megtört én elme a megoldást épen majd holtan is kereste a felszabadulást sokáig őrizte ideiglenesen a nem hat osztálynyi…..
Nem vagyok Celebrity, mint egy szelet brit, ni ki amerikkkai pop Ma nap s ágról szakadt meg nem szokott versszakasz Felkap a kasból nyert viasz, most kérded mi a… Kendermagos tyúkkal keltünk, ha sisába vizet töltünk Mellérendelt érzésekkel a vége felé, néha elég, tetemes…..
Deutschland Deutschland unter Tor(r)es/n A national elf bajnok nem lett negyedszer Ezúttal nem volt spanyol ellenszer csak a gól mely a hálóba hatolt A győzelem Ballackal vagy nélküle sem szavatolt Berlinből jelentjük: Silber scheint schön, Deutschland, Deutschland auf wiederschauen...
 Főváros ciklus 3.    Mire várok? Lelkemben károk, a holló meg károg Vajon hová tűnt a sajt? VHS helyett DVD, képlékeny szemét, a tévében politikuss (TGM) filofosál Hogy a magyar, meleg időben, mért melegítőben, maszkban Meleget ütlegel NE, mondjam tovább? Tomok…..
 „Ezt a verset az Occupy (Foglald el...) Mozgalomnak dedikálom, akiknek bátorsága megváltoztatja a világot. Maradjatok erősek, győzünk.” – Zack De La Rocha  A kezdet a város vénáján át az artériákba jut Mint mérges felhők erői árnyakként suhanunk…..
  Billy Waters: Nem ér napfény (Ain't no sunshine ford. Sebő)  Nem ér napfény hogy elment Nincs meleg hisz  nincs már helyben és ő mindig sokáig távol maradt akárhányszor csak elment. Csodálom ezúttal hová tűnt csodálom ugyan meddig marad nem ér napfény…..
 Hidegen... Fekszem 10 fokos magányomban Kabátomban Mogorva köpönyegem még ráveszem Lehelletem mint egy nyári szellő melegít a takaró alatt Panasz nem hagyja el Szám kékülve kerekedik a világ borzalmait Látván Lehet valakinek Gyáván ám büszkén hirdetem…..
Szülinapi köszönt - ő Fél év óta ad minket a Tilos Rádió, hajnalban rímmel átszőtt álmokat idéznek verslábakon érkező vendégeket Csalogat ő Chi, ki lehetne öcsi, vagy bátyó, a lemezeket játszó Gyermekrímmel élve: csákó van a vaj helyett fején Szerény merény…..
BUÉK   Boldog Új Évet Nektek, újabb élet éled még kérded, mi végre vagyunk A földön? Mi ez a szó-összenet, szilveszteri nagy köszön@ a húsvágó hidegben tanúsított tanú van sok az ok otthontalan verssorok közé bújt még sem monoton dallamot alkotok ragyogó…..