Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aigi

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy látszólag ártatlan blogposzt relatíve nagy port kavart nemrég, elsősorban annak hála, hogy a blogszférában tucatjával születő hasonló írások tömegében eltűnni látszó cikkbe beleszállt Kovács Gellért, Magyarország egyik legnépszerűbb filmes újságírója. Nem meglepő,…..
Aigi 2017.08.08 08:47:17
@danialves: Azt olvastam Moldova Györgynél, hogy a pózatlanság póza nem áll jól senkinek. Hiszem, hogy így van, ezért nem tudom elítélni Puzsért a szenvedélyességéért. (Kovács Gellért elfogultságát sem ítélem el csak a kritikus kritikátlanságát, de erről már beszéltünk). Tovább megyek, azt gondolom, hogy azok a témák amiket Puzsér képvisel fontosak és rajta, illetve a baráti körén kívül, nincs aki felvállalja azokat. De azt nem állítom, hogy nincs bennem kettős érzés, amikor olvasom, hallgatom. És nehezen tudom félretenni a gondolatot, hogy a sok gondolkodásra késztetett ember mellett, a vehemens, sokszor már agresszívnak tűnő stílusa a felszínre húz olyan embereket is, olyan mentalitással, stílussal amilyenek ellen éppen felszólalni szokott. Érdemes végigböngészni a facebook követők hozzászólásait és szinte minden poszt alatt találni fogsz párat, ami olyan emberektől érkezik, akikkel nem szívesen osztoznál egy söröző pultján.
Tehát a téma fontosabb-e az előadás módjánál? Voltam már több olyan beszélgetésen ahol Puzsér Róbert egy pillanatra sem veszítette el az önuralmát. Nagyon logikusan és jól érvelt. Állati meggyőző volt. De. Az is valószínű, hogy a szerintem fontos, mindenkit érintő témáival, így jóval szűkebb réteget lenne képes elérni. Tehát a kérdés mindig ott motoszkál bennem, hogy a stílus amivel ma már azonosítják, többet hoz-e mint amennyit elvisz. És nem tudom a választ.
Én azt szeretném, ha megfontoltabb stílusban, de továbbra is keményen képviselné ezeket a témákat. De ez csak én vagyok.
A személyeskedést pedig nem szeretem, akkor sem ha Puzsér teszi, akkor sem ha Kovács Gellért és akkor sem ha a különvélemény blog. Márpedig most elolvastam a Kovács Gellértnek „címzett” véleményem szerint már túlságosan is személyeskedő posztot és ha ismerném a fiúkat, lányokat akkor arra kérném őket, hogy ne menjenek el ebbe a stílusirányba és maradjanak az érvek talaján. A különvéleményt úgy is lehet képviselni és szimpatikusabb is. Nem kell mindig ez a harctéri düh :)
Aigi 2017.08.08 10:17:46
@danialves: "Puzsérnak egyébként lehet, hogy sok filmkritikához van köze, de abban a 4 évben, amióta én ilyen téren aktív vagyok, 1 db sajtóvetítésről tudok, amin járt, soha nem dolgozott filmes újságíróként szerkesztőségben, szóval a büdös életben nem volt neki élő kapcsolata forgalmazóval és nincs rálátása egy filmes szerkesztőség munkájára.”

Ne haragudj, de ez az érvelés az érzelmeidet tükrözik és nincs sok közük a logikához. Mondhatom, hogy tőled többet várok vagy az szemtelenség?
Ezek az indokok nem zárják ki azt, hogy szeresse és értse a filmeket. Az meg főleg nem, hogy azért ne tegye mert nem dolgozott filmes újságíróként.

Magamból kiindulva, én sem dolgoztam ilyen helyeken, de több tucat szakkönyvet rágtam végig, a forgatókönyvírástól a filmesztétikáig, a magam örömére. És valószínűleg rosszul érezném magam egy sajtóvetítésen, mert bár a mozit szeretem, de főleg akkor, ha lehetőség szerint csak páran lézengenek a teremben. Már érzem is közeledni Filmbaráth közgazdász szellemét amint azt súgja, hogy az nem gazdaságos vetítés :)

Puzsér, szerintem, egyébként nagyon jó kritikai meglátásokkal dúsított filmértékelései főleg tartalmilag, dramaturgiailag vizsgálták a filmeket és nem például filmnyelvi eszközökre fókuszálva. De nem hiszem, hogy ez baj lenne, ahogy azt sem, hogy levonna az értékelésből. A film lényege mégiscsak a történetmesélés és például a technikai háttér elég ha akkor kerül elő ha extrém módón eltér negatív vagy pozitív irányba. Szerintem az a legjobb, ha a filmben észre sem vesszük. Lásd Nolan ahol engem zavar, hogy a komplett stábot érzékelem filmnézés közben.
Aigi 2017.08.08 12:42:27
@danialves: És ha lehallgatja őket? Vagy csak jelentenek neki a megvásároltak? :D

Szerintem mi ketten kényelmesen kompromisszumra jutnánk a Puzsér-KG-különvélemény vitában. :D
Egyébként nem feladatom megvédeni Puzsért és ahogy fentebb írtam bennem is vannak kétségek. Amit tény, legalábbis számomra, a témái nagy része fontos és már többször láttam nagyon jól érvelni. tehát képes rá. Nem tudom miért ez a folyamatos harci indulat nála és csak feltételezem, hogy talán több embert szeretne elérni. Aztán simán lehet, hogy tévedek. Majd egyszer talán megkérdezi tőle valaki :)
Muszáj előre leszögeznem, hogy nem én voltam a Dunkirk fő célközönsége: a háborús filmekkel nagyon hadilábon állok - egyébként is vegyes megítéléssel - és akkor még finoman fogalmazok, ha azt mondom, hogy Christopher Nolan nem tartozik a kedvenc rendezőim közé. Az előzetesen napvilágot látott…..
2015 sem volt mentes olyan filmektől, amelyeknek sokkal kevesebb figyelem jutott, mint amennyi minőségük alapján kijárt volna nekik. Jó néhányról megemlékeztünk már toplistáinkban, de ahogyan arra eddig is ügyeltem, ezúttal sem szeretnék elmenni azok mellett az alkotások mellett, amelyeket ilyen…..
Sajnos nem a Tűz és jég dala-regényciklust megálmodó írófejedelem, George R. R. Martin adott autogramot a Királyok csatája elejére, de azért így is egy egyedi példányt tehettem a könyvespolcom díszhelyére. A Trónok harca tévésorozat 2. évadának horvátországi forgatásán…..
  ..
Aigi 2012.01.08 14:17:30
Most csütörtökön forgatjuk a kommentekre / kérdésekre válaszolós videót. HA van olyan dolog, amire kíváncsiak vagytok a show, a filmvilág vagy az élet nagy dolgaival kapcsolatban, tessék ide vagy facebookra kommentelni. Egy kérdés tabu: A mi a kedvenc filmem. Az jön majd videóban…..
   Mert nem olyan egyszerű ez a helyzet. A felszínen csak egy középgyenge szörnyrománcot lát a néző, de ez a sorozat, már ami a film verzióit illeti, velejéig romlott. Van itt minden, ami a jó ízlésű befogadót az öngyilkosság felé terelgeti, mind a technikai, mind…..
Aigi 2011.11.08 13:58:09
Már amennyibe szép egy nő aki nem képes csukott szájjal létezni. Vagy csak ő a vámpírfarkasmadárvédő golyókapkodó . Szirmai úr pedig túl sok South Parkot nézz (lásd Jonas Brothers és az ejakuláló gitárok esete) vagy én nézek sokat. De hát ki vethetné ezt a szemünkre :)
Bucbuc engem nem az zavar, hogy másoknak tetszik, hanem az hogy engem vernek át amikor beharangoznak valamit amire fogékony lennék(mert minden ami szörnyes vámpíros az jó ;) amikor kikapcsolódásként a mozi pénztár előtt bóklászom és valami egész mást kapok de ez csak akkor derül ki amikor már bent ülök. Csoda-a ha megkeseredik a kukorica a számban . Egyébként is szeretném megtartani a jogot, hogy hangot adhatok annak ha valami nem tetszik. Ettől még az szereti aki akarja. Váljék egészségére. És nem tetszik a logikátlan történetvezetés, a bénán megírt karakterek, a hiteltelen színészek, a cselekmény álmosítóan lassú csordogálása, az ostoba párbeszédek, a béna effektek. A zenéjére pedig nem is emlékszem. Volt benne egyáltalán?. stb
Valaki tényleg elmondhatná , hogy ebben a karakterben mi az a vonzó tulajdonság, amitől megörül minden hímnemű 16-tól 200 éves korig. Átlagos külső (a tátott száj miatt talán kicsit gyengébb is) átlagos intelligencia. Nincs humora. Halvérű. A szenvedélynek az írmagja sincs meg benne. Én semmi vonzót nem látok benne. Talán azért mert még nem töltöttem be a százat. És nem vagyok farmernadrágos farkas sem, hogy elbódítson az illata. Mondjuk a szagos moziig várni kell erre a megoldásra. Értem én, hogy meg kell mutatni, hogy a kis unalmas, kapucniban bujkáló nyomi lányokért is eljön a fényes bőrű herceg . De akkor miért nem írtak olyan tulajdonságot ami egy kicsit szerethető. Bármelyik Disney mesében sikerül szerethető főhősöket alkotni akikért érdemes a toronyba mászni a leomló hajzuhatagon és boszorkányok, szörnyek tömegét megdádázni. Ezért a nőért kereket nem cserélnék egy autón .
ui a könyvet nem olvastam arról nem is írok véleményt bár nehéz elképzelni, hogy jó lehet amiből ez a film született.