Regisztráció Blogot indítok
Adatok
z.ody

39 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit ugrottam az időben.Kimaradt egy-két dolog,ezért most pótolom.Az indítási nehézségeket nem zárlat és nem kötési hiba okozta.Egyszerűbb oka volt: balfaszság!!Ugyebár a gyári aksi megadta magát.Volt itthon egy autó aksi,amit egy bikakábellel csatlakoztattam a motor…..
CB750 Cafe Racer születése Benzin 2012.10.19 23:40:22
Már lassan megszokom,hogy mikor azt hiszem közel a cél, jön valami újabb probléma. Így volt ez most is a motor indításával kapcsolatban. Első indításnál minden rendben ment. Második tekerésre indult, volt alapjárat és szépen felpörgött.Meg is lepődtem. Aztán másnap elkezdett…..
Szíves elnézéseteket kérem,amiért így eltűntem,de a motor is olyan fázisban van,mint a blog. Áll. Apró dolgok azért történtek.Sikerült eladnom a karbi szívócsonkokat és az árából megvenni az olajat.Be is töltöttem a tartályba,de annál tovább nem megy.Tönkrement ugyanis az…..
CB750 Cafe Racer születése Sityak 2012.06.25 23:36:00
Úgy gondoltam, hogy a stílus megkívánja a retro Cafe stílusú sisakot. Keresgéltem elég sokat a neten,de sajnos ismét a pénztárcám győzött.Mármint az üressége.A stílus számomra egyértelmű volt:nyitott plexi nélküli.Találtam egy amerikai márkát,ami igen jól néz ki,de 40…..
Az elmúlt időkben eléggé hanyagoltam a blogot.Remélem azért még néha ránéz valaki.Történt egysmás az elmúlt hetekben,de nem nagy az előrelépés. Mint már korábban írtam anyagi nehézségek támadtak.Azért próbálom a lehetőségekhez mérten csinálgatni a vasat.A kipufogó…..
z.ody 2012.06.03 16:23:25
@Bagett250: van,aki vékony dróttal kötözi meg,de az nekem nem tetszik.
z.ody 2012.06.04 11:23:22
@Tomchy: sajna még nem indítható, de lesz videó.tervezem az első indítást felvenni.amint megvan felrakom.
z.ody 2012.06.15 21:16:30
@Arni04: Hello.megvan még 13-ért vihető. Ha kell hívj és megbeszéljük.30/8246517. Sok sikert az építéshez!
Ody
 Bár még nem a Honda reflektora az, amit látok.Ugyan már összekötöttem a kábeleket és betuszkoltam a lámpafejbe(ami nem volt egyszerű dolog),de még nem tudtam kipróbálni az elektromos rendszert,mert az akksi még nincs feltöltve.Felkerült a zsír új lámpa búra is.Csiszolás…..
z.ody 2012.04.30 06:32:37
@petersen: ami rajta volt.4 in 1.
z.ody 2012.06.02 20:49:06
@Bagett250:
Bocs a megkésett válaszért.Igen hosszú.Nem, nem lesz két személyes.A vázat nem akartam megvágni, és 198 cm magas vagyok. kell a hely a lábaimnak.
Üdv:Odi
 Sajnos ritkán kényeztetlek benneteket új bejegyzéssel. Ennek több oka is van. Egyrészt nem sok idő jut a motorra, másrészt a blogra sem.Ha meg van időm inkább a motort csinálom.Elkészült az első sárvédő és felkerült a polírozott váltódekli.Sajna a generátor deklijét…..
 Sajnos mostanában nem sok időm volt a blogra, de a motorra sem.Azért történt 1-2 dolog.Felkerült a csutka kormány és a kezelőszervek. A tank ki lett gittelve-festésre vár.Felkerült a karbi, amit már régebben políroztam.Sajnos a lámpatartó konzol nem lett jó a csuti kormány…..
z.ody 2012.03.26 20:40:54
@Tomchy: egyelőre marad így,mert később szeretnék beletenni egy clubman kormányt.
z.ody 2012.03.26 20:42:49
@petersen: köszi. Amint lesz video rakom is fel.már én is várom, hogy dübörögjön.
Mostani post inkább csak képes beszámoló. A lényeg: bekerült a hátsó kerék, felkerült a két oldalidom és próbaképp az ülés...
z.ody 2012.03.04 21:14:57
@Tomchy:
Csak a tologatás miatt tettem be a régit. Nemsokára felkerül a csutikormány.
Motor felújítás, vagy átalakítás során eltervezi az ember az elvégzendő munkákat, készít egy költségvetést. De  mint azt jól tudjuk, mindig van valami, ami ezeket a terveket megdönti, megnehezíti munkánkat, növeli a költségeket. Így volt ez velem is, amikor…..
z.ody 2011.10.19 20:06:03
@petersen:
Az a baj, hogy ahol eltörött, ott el van keskenyítve a tengely. Ezért nem lehet csövet ráhúzni. Azért körülnézek ragasztó ügyben.
Köszi
z.ody 2012.02.25 22:54:03
@xmasimo:
Azóta semmi. Van a javíttatás,vagy a csere.Azt hiszem a csere mellett fogok dönteni. Ha kell, megadom az ember számát, hátha tud neked segíteni.
 Ha jól emlékszem, már írtam arról, hogy a hátsó kerékhez nem rendeltem meg a küllőket anno, mert azt hittem, hogy menthetők lesznek. Hát nem így lett, ugyanis a kiszedéskor vagy 5 küllő feje leszakadt. Rá volt rohadva az anya. Nem is olyan nagy baj, hogy nem rendeltem meg,…..
 Jó ideje nem jelentkeztem. Ez nem azt jelenti, hogy nem csináltam semmit, csak mostanában nem temörténtek látványos dolgok. Leginkább vadászattal telt az időm nagy része.Vadásztam dekoros cégre, aki megcsinálja a matricákat a számlapokra, lakatost kerestem, aki elvállalja a…..
 Köztudott, hogy a mutatókat letörtem(lásd korábbi bejegyzés).Ezzel kapcsolatban semmi nem történt.Fehérváron van egy ember, aki megcsinálná, de úgy döntöttem, hogy a végére hagyom. Ha marad rá lóvé megcsináltatom, ha nem, nem lesz rajta "műszer".Mindenesetre…..
 Bevallom megakadtam kissé. Egyrészt a blokk, másrészt a kormány. A karbihoz rendeltem új szívó csonkokat. Gondoltam, hogy szép sorban felrakom öket, aztán mehet fel a karbi. Igenám, de nincsenek megszámozva. Három napot ültem az asztalnál és forgattam a csonkokat. Amikor úgy…..
z.ody 2012.01.16 20:30:25
@E28 524TD:
Köszi szépen,de ez ugyan az mint amit itthon vettem. Ez nem jó a Cb-re. Becsapós ugye.
Ody
 Elkészült a tank szűkítése. Még hátra van a betöltőnyílás átalakítása, de elhoztam a tankot, hogy felpróbáljam az üléssel együtt. Elég mutatós már így is. Hát ha még színe is lesz...
z.ody 2012.01.14 22:12:50
@tiramiska:
Faxa.Remélem ha kész lesznek a gépek összefutunk.Áprilisra t
szerveznek veterán Honda CB összejövetelt, úgyhogy hajrá.
Ody
z.ody 2012.01.08 00:47:08
@tiramiska:
Hello. 78-as a motor.A festőműhelyben azt mondták, hogy szoktak rugót szinterezni és bevállt. Majd meglátjuk.
Ody
Úgy terveztem, hogy még újév előtt bekerül a blokk a vázba, de sajnos nem jött össze. Az elmúlt pár napban kicsit belehúztam és leganéztam, majd lefestettem a blokkot. A ganézás és dörzsizés kb két napomba került. A maszkolás egy délelőtt alatt meg volt, a festés meg kb két…..
z.ody 2012.01.08 00:50:12
@petersen: azt már én is várom!!!
 Csütörtökön beraktuk a blokkot a vázba.Előbb szerettem volna betenni, de több okból sem sikerült. Az egyik a szelepfedél.Már fel volt polírozva, de nem volt az igazi.A blokkot meg csak úgy lehet betenni, ha rajta a szelepfedél.Úgyhogy még a fedelet felpolíroztam.Amásik ok a…..
CB750 Cafe Racer születése Képek 2011.12.22 10:21:00
Tegnap készült pár kép. Sajna a háttér nem az igazi. Elég nagy a kupi és a fél garázst elfoglalják a leanderek. Ez lett az átmeneti szállásuk. Ezúton kívánok Boldog Karácsonyt mindenkinek! Sok alkatrészt a fa alá, vagy ki mit szeretne. ..
 A elmúlt egy hétben nem sok időm jutott a motorra. Betegek lettünk. Kezdte a fiam valami vírusos hurutos nyavajával, aztán folytattam én a sort. Most is folyik a nyálam a billentyűzetre, mert csak a számon át tudok levegőt venni. Az orrom totál el van dugulva. Aztán mára…..
Mintha a Mikulás meghallotta volna a kívánságomat:legyen már kész a krómozás. Ugyanis a múlt hét pénteken megkaptam a csomagot. Kicsit ugyan elkésett, de nem haragszom érte. Vegye csak előre a gyerekeket. Szóval: hozta a postás a csomagot a krómozott cuccokkal. Kecskeméten…..
z.ody 2011.12.18 06:50:26
@BPeti24:
Hello. Csak egy műszaki kell rá. Mivel nincs drasztikus átalakítás, kb egy óra munkával visszaálítható a magyar feltételeknek megfelelő állapotra. Hátsó sárvédő, ülés, kormány. És máris mehet műszakira. Legalábbis ez a terv.
Üdv: Ody
 Ugyebár a felni szinterezve, a kerékagy polírozva és festve lett. Márcsak az összeházasítás volt hátra. Soha nem küllőztem még, kicsit féltem is tőle. Első nekifutásból befűztem az egyik oldalra a küllőket és rákapattam az anyákat. Mikor a másik oldalt akartam…..
A héten sikerült megcsinálnom az első és hátsó kerékagyak, illetve a féktárcsa festését.A kerékagyakak külső fele polírozva lett, ezt már korábban megcsináltam. Most a belső felét fújtam feketére. Az öntési hibák reszelgetésével és csiszolásával nem kevés időm…..
z.ody 2011.12.05 21:40:36
@petersen:
Köszönöm!
Mihez kéne bowden? A Kawához? Én egy Német cégtől rendelek, de ott csak Honda cuccok vannak. Ha megírod a pontos típust, utána tudok nézni.
Üdv:Ody
A héten sikerült egy kis lendületet adni a dolgoknak. Mint korábban írtam, sajnos a váz szinterezése nem sikerült a legjobban (jobban mondva a homokszórás), ezért vissza kellett vinnem. Tegnap kész lettek vele és el is hoztam. Úgy tűnik jó lesz. A hátsó teleszkóp rugóit is…..
z.ody 2011.11.29 21:17:09
@mowgli:
Zománc festék. Majd kiderül, hogy meddig bírja. Ha lekopik, jövő télen is lesz mit csinálni.
Ody
Kb két hét eltelt eseménytelenül. Várom a krómozott cuccokat és a váz újra szinterezését. Ha ez a két dolog megvan, kicsit látványosabb lesz a dolog, ugyanis el tudom kezdeni az összeszerelést.Tegnap készítettem egy listát. Leírtam a még beszerzendő dolgokat, a tennivalókat…..
z.ody 2011.11.26 19:51:57
@mowgli:
Üdv.
Köszi szépen. Már megvannak a tömítések. Megvettem a komplett szettet.
Üdv:
Ody
 Tegnap visszavittem a vázat és a hátsó lengőkart a szinterezőhöz. Megnézték és kiderült, hogy nem lett rendesen lehomokszórva a régi festék, csak nem látszott. Ez a festék és a porfesték nem bírja egymást. Úgy néz ki, megoldják garanciába. Ott hagytam a teleszkóp…..
z.ody 2011.11.15 19:11:31
@Bacsi:
Tatabányán