Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zenész1

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vonatkozó jegyzeteimből és a médiából közismert a két évvel ezelőtti FIDESZ Alapszervezet feloszlatást követő igazságkereső történetünk, melynek végén egy-egy tockost és sallert kaptunk kielégítésül az elmarasztalt regnáló hatalomtól. Az okirat hamisítástól sem…..
A címszót és a blogjegyzetem első szakaszát a Magyar-Adorján féle Székely - Magyar rovásírás ábécével írtam BJ. (nem Bakos József, hanem balról jobbra) verziójával, bizonyítékául, hogy bár időszerűtlennek ítélem a rovásírásos helységnévtábla kihelyezésének…..
zenész1 2012.02.15 15:57:39
@vörösposztó:
Nem csak "vörösposztónak"!

„Ismétlés a tudás atyja”, mondja a magyar közmondás!
Ebből kiindulva, örvendetes, hogy többször ismétlésre kerül az egyébként részemről is korábban már közölt tény, a gazdaság hanyatlása. Nevezhetjük hitelnek, kötvény cserének, Istvánnak, vagy pistának, a lényeg nem változik, a város eladósodott, koldus botra jutott, helyzete kilátástalan, a lakosság, a diákok, egyáltalán aki tud menekül.

Ne tévesszen meg senkit az Európa recessziója, ez a modell nem húzható Nagyatád költségvetésére. A recessziótól függetlenül, az ormai fizetése, és egyéb járandósága havonta milliós nagyságrendű, tehát van pénz, de nem mindenkinek!!!!

Tetszik nem tetszik, ki kell mondani, akár finoman öltöztetve diplomatikusan, akár protokollárisan, mint „vörösposztó” teszi, de legjobb egyenes beszéd formájában: a jelenlegi il legitim képviselők olyan kérdésekről döntenek, amely témához fényévnyi távolságra vannak, döntésük magva az Önös cél érvényre juttatása, és nem a közös cél elérése.

Felhívnám figyelmüket, – ha egyáltalán tudnak erre koncentrálni – nem az a nagyatádi, aki itt lakik, és nagyatádinak vallja magát, ha nem az, akinek a leszármazottjai fognak itt élni.

Erre pedig a tendencia nem meggyőző.

A település iparosodását tekintve, nem venne túl sok időt igénybe egy számtani művelet végig gondolása – amennyiben ez nem megterhelő a szellemi kapacitást illetően –, amely alátámasztana, vagy elvetne egyes döntéseket. Szóba jöhetne más alternatív előterjesztés is kötvény csere tekintetében, de ahhoz gondolkodó képviselőkre lenne szükség, aki döntését saját akaratából, saját meggyőződése szerint, a társadalmi érdekek előtérbe helyezése mellett hozná.
Jelenleg ez nem tapasztalható!
Ismeretes, ha a választó áll elő egy komoly, racionális ötlettel, arra az első reakciója akár az aggályos listán bekerült, akár megtévesztés során megválasztott képviselőnek, hogy „Te komám, az nem úgy működik”!
Az már csak hab a tortán, hogy a kioktató, széles mellényű, magas lovon trónoló döntnök, életében nem volt közösségi ember, most is csak annak a mentalitásában, és karakterében kifogásolható „áldott jó embernek” a balatonőszödi „böszme” kijelentése miatt került a 11-ek közé, ami egyebek mellett a 2/3-ot is eredményezte!

Megítélésem szerint a konzervgyár, – mint Bárdos L. iskola – projektjéhez, annak kötbér igényéhez, továbbá a kötvény cseréhez, de egyáltalán a materiális, immateriális javak csoportosításához, ütemezéséhez, a portfolió állapotához a képviselők döntő többsége hozzá szólni nem tud.

Ezek után kérdés, miben tudnak megnyugtató döntést hozni?

A kutyaürülék gyűjtése, tárolása, kezelése fontos feladat, továbbá az is fontos, hogy kinek milyen ismerete van a héber írásról.
Ezek az ormai pista taktikai meséi, amely meddő vita után vigyorog egy jó nagyot, és pontot tettünk a kardinális kérdésekre, ugyan is a kutyaürülékes téma mögött ott húzódik az ormai akarata a város gazdasági gondjait illetően, és mint ahogy mondani szokás, „ a kezemet figyeld, úgy is a számmal csalok”!
És ahogy figyelik a magasba emelt kezét, úgy azt ösztönösen utánozzák, – még az előző téma hatása alatt –, közben arra gondolnak, hogy ez a bűvészmutatvány része, és azt örömükre meg tanulták szeretett fürerüktől, aki most már megnyugvással konstatálja a döntés egyhangúságát!

Ezek után a jövő kérdéseire a válasz jogi szempontból vitathatatlan, morális szempontból elfogadhatatlan, azonban minden szempontból egyértelmű: KÉREM, A DÖNTÉST A KÉPVISELŐ TESTÜLET HOZTA!!!

Ezen menekülési útvonal megszűntetésére tett elképzelését vörösposztónak csak üdvözölni tudom, a döntéshozók felelősségének kialakítását magam is támogatnám, de nem hol mi féle lázári, tállai-i, vagy rogán féle elmélettel.
A jövő héten lesz egy éve, hogy pillanatnyi felindulásomban az internet felé fordultam, hogy az illetékes fórumok elutasításai ellenére hangot adhassak észrevételeimnek, véleményemnek. Úgy gondoltam, hogy az e célra megnyitott blog csak egy sóhajig élhet, jobb esetben tiszavirág…..
Kommentár nélkül: „Kövér, a nagy oszlató. Mennyit is ér Kövér és társai jogi diplomája? 2011. február 3-án jogerősen pert nyert pártja ellen a feloszlatott nagyatádi alapszervezet. Megsemmisült a Fidesz Országos Választmányának (OV) 2009. decemberi határozata, amellyel…..
zenész1 2011.12.05 13:08:44
@vörösposztó:

Félnek az emberek, beszélni, mutatkozni, véleményt alkotni, ezért nincs reagálás!

A cikk vonatkozásában egyet értünk, "SE JOG, SE MÉLTÓSÁG!" pusztán a cinikus, lekezelő, megalázó kapcsolat, ha egyáltalán eljut valaki odáig!

A reakció ellensúlyát az egyszerű ember fejében egy találó közmondás helyettesíti,
"HALLGATÁS BELE EGYEZÉS"!

Ennek megfelelően az olvasók figyelmébe ajánlom orbán kiosztását a you-tube-n, melynek pontos lájkját közölni fogom.
A lényege az volt, hogy Barosso Úr, és a Francia Douge képviselők, előző elnök, alaposan kiosztották, és nem minden napi jelzőt akasztottak a nyakába...
A rendszerváltoztatási kísérlet hajnalán az akkor még nagyszámú érdeklődőre tekintettel a város művelődési házában kellett megtartani, a törvényileg előírt éves közmeghallgatást. Egy-két évig több mint kétszáz kíváncsi polgár szorongott a zsúfolásig megtelt…..
zenész1 2011.11.26 18:54:34
@civil48:
Fel van háborodva az egész város a nyomdai gépmesterből lett polgármester dilettáns, demagóg műhely munkáján, ennek ellenére mi csak ülünk, egymással levelezgetünk, ahelyett, hogy összefogva a mi általunk finanszírozott, minden tekintetben általunk fenntartott Polgármesteri Hivatalba vonuljunk, és ott, szemtől szembe elmondjuk racionális álláspontunkat a szemfényvesztéssel szemben, követelve az azonnali LEMONDÁSÁT ennek a rinyamenti bűvésznek!

Szavazhatnak doktorok, akik az idő rövidsége miatt nem ismerhették meg a város történetét, szokásait, szemléletet, kellő mélységben, akik kifejezetten a fentebb említett "elkötelezettség" okán döntenek.

Még mielőtt bármelyik O.-féle bandatagnak eszébe jutna, hogy rasszista gondolatok vezérelnek, téved!

Óriási csalódottság tapasztalható a nép részéről azon alpolgármester részéről is, aki fennen hangoztatta, és követelte az ORMAI féle gyalázatos, mutyis, eladósodás befejezését!

Most ott tartunk, hogy Ő az egyik legnagyobb szekér tolója, aki abban a tudatban hajtja végre fenntartások nélkül ostoba előterjesztését "Szemük fényének", hogy esetlegesen a későbbiek során viszonzásként pajzsként nyújt védelmet számára.

Nem csak az Ágoston féle szintén kimutyizott munkahelyről van szó, de a felvett hitel annak is része.

A közmeghallgatás fogalmi meghatározásának korlátozása szintén a könyvtárosnak sem nevezhető diktátor szellemiségét minősíti.

Érhetetlen, hogy jön ahhoz, hogy magatartásával, viselkedésével megzavarja azt a hozzászólót, akinek erre joga van, és nem utolsó sorban eltartja Őt, mint parazitát!?

Ők döntöttek az ominózus ülésen, most rajtunk a sor, nekünk kell dönteni!

Magam részéről nem tudom kontrollálni a költségvetésbeli számokat, nincs bázis adatom, de ELFOGADOM "Helóta" számtani levezetését, és annak indokolását!

Ennek alapján:

FOGJUNK ÖSSZE, TEVŐLEGESEN NYILVÁNÍTSUK KI VÉLEMÉNYÜNKET, VONULJUNK A VÁROSHÁZA ELÉ, MAJD A HIVATALBA!!!!

Nincs mit várni!!!

Nektek nem volt még elég ebből?

MOST GYERTEK, NE HÁTRÁLJATOK, MERT AZ CSAK NEKI LENNE JÓ!
Ez év február végén röppent fel a hír és március 12-én magam is örömmel bloggoltam, hogy Nagyatádon is (bár némi késéssel) születőben a helyi TDM. Azóta eltelt néhány hónap, s bár a TDM élére vezetőt kereső hirdetéssel találkozhattunk, de egyéb…..
zenész1 2011.11.20 12:53:28
Nagyon egyszerűen érthetően, és frappánsan fogalmaz vörösposztó!

Augustus korában elterjedt mondás szerint a nép figyelmét ingyengabonával, lakomákkal, illetve cirkuszi játékokkal kell elterelni a politikai kérdésektől.

A Ti pistátok erre a mondásra ráérzett, alkalmazni is próbálja, ezzel együtt ostobának nézi a népet, azt hiszi, hogy nem ismerjük az éneket, és bevesszük a maszlagot.

Ne feledkezzünk meg a fentebb felsorolt költséggekkel járó cirkuszi attrakció szervezésével együtt járó kiadásokról, tehát egy 30 fő részvétel mellett fellépő több milliós gázsiért leutazó haknisok költségét valakiek fedezni kell, és ez költség jobbára az Önkormányzati költségvetést terheli!

Magát a TDM filozófiát nem minősítem, annak fenti értékelésével teljes vertimumában egyet tudok érteni azzal a megismételt kiegészítéssel, hogy a Turimform iroda működése és fenntartása sem a kívánalmaknak megfelelő céllal jött létre, az is csak egy személy egzisztenciájának kielégítésére szolgál, nem beszélve a közterhekről, többszázezres rezsiről, soha fel nem használt kiadványok, reklám, és posta költség, telefon internet, fax, egyéb infrastruktúrális költségekről, kapcsolt szolgáltatások, mint elktronikai berendezések beüzemelése, nyomtatványok, íróeszközök, szinezők beszerzése, és szerződéses karbantartások, továbbá egyéb járulékos költségekről!

Csak egy irodáról beszélek!
Ezeket a kiadásokat, beleérte a bér és közterheit, ami szintén milliós nagyságrend, vajon ki finanszírozza, mi a befektetés-megtérülés arányszáma?
Az eltérő mennyiségű talentummal rendelkező embereknek a rájuk bízott kinccsel azonos felelőséggel kellene gazdálkodniuk. A nagy kérdés, hogy mire áldozzuk a bennünk rejlő értékeket. Van, aki megsokszorozza, a másik megsemmisíti. Ez az evidencia állt össze bennem minap egységes…..
Nagyatádi egyenes beszéd Miért? 2011.11.10 14:32:00
A csatornákon tallózva véletlenül kattantam tegnap 23 óra tájban a Somogy Tv. adására. Aki nem látta e kései, vagy az esetleges korábbi adást, annak melegen ajánlom figyelmébe. A riport megtekinthető a videó tár „Miért?” című felvételeinél, az Anonymus ablak…..
Bizony, nem csak látni, de fizetni is fogják. Ahogy ősszel a sárguló levelek, úgy fognak hullani a postaládákból a befizetésre szolgáló sárga csekkek, csak még azt nem tudni, hogy milyen címen (ingatlan, kapu, füst, kémény, stb. adó) kell majd „szponzorálni” a…..
zenész1 2011.10.28 04:12:08
Néhány gondolat az "Unokáink is..." (leborulnak?) cikkhez.
Nem számolok Helóta után, elfogadom az eredményét.
De arról bizonyára neki is tudomása van, létezik a büntető jogban olyan fogalmi meghatározás, hogy "...hanyag kezelés..", vagy valami ilyesmi.

Ha azzal tisztába van, hogy a 90 napon túli kifizetetlen számláknak mi lehet a következménye, akkor e tekentetben mi hátráltatja állampolgári kötelességének megtételére?
Nem kell félni, nem sok van már hátra!
(Tessék vissza tekinteni, megfigyeln a trendet a diktátorok vonatkozásában!)

Azt még nem értem: miért "Állítsátok meg Arturo Uit"? miért nem kíván részt vállalni ebben a megállításban úgy, hogy "ÁLLÍTSUK meg"!!!
Már is eggyel többen lennénk!

Civil48 felvetése is érthetetlen az alábbiak miatt.
Melyik lehet az a "valamire való párt" amelyik képes tüntetést szervezni?
Az egyiket az örökös, torzsalkodás jellemzi,- nem kis szerep vállalással a sakk mester részéről, most is, a Bakos nélkül -, a másik szintén szakadt, nincs egyetértés, női vezetés latt áll, amit nem kell kommentálni, a gesztenyésekről, az árulásról hirhedt csapatról nem beszélve!

Tüntetés szervezést nem csak párt kezdeményezhet, ezt civil48 is megtehetné, ha van némi szervezői képessége.(E téren számíthat segítségemre, és további 14 főre!)

Az ügyész szerepét nem tudom miként értelmezni, ugyan is, aki a fentiek szerint nem kíván tudomást venni a júdás, a rinyamenti ciceró nem csak közlekedési eseményeiről, mit várjunk?

Mit várjunk attól, aki fizimiska alapján hoz döntést, nem a cselekmény elkövetésének súlyát veszi figyelembe?

Mit lehet várni attól törvényességi őrtől, aki a cicerót himestojásként óvja?

Kell-e a városnak ilyen felelős beosztást gyakorló, szubjektív elemeket összeillesztő, személytől függően az objektívitást mellőző egyén, aki ezek szerint nem tesz eleget hivatali kötelezettségének, nem vizsgálódik olyan ügyekben,ami feltételezhetően törvénytelen, és amiről tudomással bír?

Egyáltalán meddig mehet ez még így itt Nagyatádon?

"Könyörögve kérjük": Állítsuk meg a júdást, és az ügyek eszét!

Amíg nem vesszük ki a fullánkot, addig a méreg csordogál!

Ébresztő Nagyatád!!! Gyertek vissza fiatalok, és kezdjünk el építkezni, új alapokat lerakni!

Szerezzük vissza azt a nem kis vagyont, amit a diktátor és holdudvara, főként műszaki tervek, műszaki ellenőrzés, beruházások ürügyén láthatatlanná tett!

CSATLAKOZZON MINDEN JÓÉRZÉSÜ, TISZTA ERKÜLCSÜ, VÁLTOZÁSRA TÖREKVŐ, KORTÓL, NEMTŐL, FÜGGETLEN EGYÉN!

Itt a lehetőség!
zenész1 2011.10.30 17:51:19
@WendrinerAladár:
T. Aranyalkony!
Addig provokálják Önt is, amíg csak-csak belép, - ahol egyben üdvözöljük - és közli meglátásait. Ez nem jelenti azt, hogy azzal egyet is értek, de nagyon jó kérdéseket tett fel Bakos Úrnak!

Ne tessék azonban abban a csapdába esni, hogy egy adott képviselő, aki ráadásul nem azt a sípot fújja amit elvár a diktátor, megszivleli szavait. Ellenkezőleg:lesepri azt!

Így nem tudhatjuk volt-e alternatív javaslata Bakos Úrnak, de feltételezhetően lehetett, mert talán Ő az, aki elolvasta a félkész előterjesztéseket, amelyeket felhasználni csak egyoldalúan lehetett, annak tartalma több mint kétséges volta miatt.

A mindenkori képviselők felelősége az "eltapsolás" vonatkozásában eltúlzott!
Vitathatatlan, a képviselők szavaznak.
De ez a folyamat úgy bonyolódik hogy vannak képviselők, és hozzátartozójuk.
Ismeretes előttünk, van kisdoktori végzettséggel (ami már nem létezik, habilitálnia kellett volna)intézményi jogtanácsos, más intézményeknél ilyen-olyan képviselői státus, és még ott van a família elhelyezkedése.

Ezek a képviselők általába túlsúlyosak a szavazáskor, és Bakos, vagy Dr. Gerencsér, aki 2 cikluson át folyamatosan a racionális pénzügyi döntésekre helyezte a hangsúlyt, kisebbségbe maradt! Természetesen volt más racionálisan elmélkedő kéviselő is, akire koholmányokkal zúdították a kommunista újságírókat!
Megjegyzem, ha ormia neve mellet nem lenne a (választási?)jelző, senkinek sem neveznék.

Túlzottan nem kívánom megsértenia júdást, van neki elég baja mostanába, amiből nehéz lesz kikeverednie, de pl. az említett Dr. Gerencsérnek, a rongyos cipőfűzőjét sem foghatná meg semilyen szempontól, sem politikai, sem gazdasági, jogi, nyelvi, stb.

A probléma az, hogy fél tőle a környezete, ezért tud galád módon uralkodni, ami mint említettem megtörni látszik.

Nos ezek után fenn tartja-e a kérdését?

A másik érdefeszítő kérdése, "..mit kellet volna tenni ennek elkerülésére"?

Én magam tudok olyan javaslatról, ami a várost kiemelt helyzetbe hozta volna akkor, ha megvalósításra kerül az adott képviselő javaslata.
Ebből a javaslatból az egyik műszaki jellegű, a másik élelmiszer előállítás volt.
Mind két esetben tudományos ismeretek támasztották alá a minimális kockázatok melletti tőkebefektetés gyors megtérülését az átfogó piackutatások elemzésével, beleértve a humán erőforrás volumenét.

Ennek ellenére, már a javaslatot ipari méretű seprővel takarította el a diktátor a testületi asztalnak még a közeléből is.

Ugyan ez vonatkozik a jelenlegi hulladék szállítóra, volt kedvezőbb pályázat tőle.

Tessék elképzelni, hogy a hivatal tervtárába több százmilliós tervek pihennek, amelyeknek jelentős része soha nem fog megvalósulni, és ezt már a pályáztatás nélkül megrendelt időben tudta a "megrendelő"!

Hol van az vissza nem igényelt 62.000.000.-Ft, ami jelenlegi számítások szerint 500.000.000.-Ft-ot érne?

Miért csukták be kapuit azok a vállakozások, amelyek konkurenciát jelentettek az diktátor érdekeltségi körében tartozó vállalkozásoknak?

Ezek után milyen javaslattal lehett volna élni, főként akkor, amikor a pü. bizottság élén olyan ember állt, aki a bíróság előtt a júdás javaslatára hamisan tanuskodott!

Nos ezek azok a kérdések,amelyeknek válaszai adják meg Önnek is a kérdésére a választ!

Ezen kérdések ellen kellett volna tenni nem önös célok előtérbe helyezésével azért, hogy ne kerüljön sor a finom kifejezéssel szólva adóság rendezésre, aminek a közismertebb megfelelője a CSŐD!

Ennek az egyszemélyes előidézője az a személy, akit a nagymamája ezelőtt 22 éve elindított a kultúrházba, adott neki tíz forintot, vegyen rajta egy szendvicset + egy kólát. Majd amikor helyzetbe került, nem tudta mit kezdjen a sok pénzzel, és szakirodalmat nem ismerve, sajátos módon, mint az az átkosból ismert, kezelte a közpénzt.

Tessék elhinni, nem a Bakos féle szemlélettel van a baj - bár a személyisége kissé nyers -, hanem azzal, aki nem tudja értelmezni az előterjesztést, kérdezni szégyel, inkább jópofaságból, saját érdekkörének biztosítása céljából irracionális szempontok szerint - ormia javaslatára - szavaz!

Ez az oka a jelenlegi pénzügyi válságnak! Itt állunk, de ez Önt ne ábrándítsa ki a változások mellől.

Tetszik látni, a bíróságon valami megkezdődött, nem látható már az a jogtanácsosból átalakult döntnök, aki kénye kedve szerint, a júdással egyeztetve hozta meg az igazságtól messze álló döntését.

Folytatódik ez a trend, csak kissé lassú!
Nagyatádi egyenes beszéd 1956. 2011.10.23 14:47:00
Hiába veszek részt évről évre, hol a helyi, hol a fővárosi ünnepi megmozdulásokon, az idő múlásával egyre inkább a feledés homálya borul az én 56-omra is, de vannak emlékképek, melyek kitörölhetetlenül beleivódtak emlékezetembe. Gyerekfejjel éltem meg a rövid, de annál…..
zenész1 2011.10.23 21:20:24
Nagyon fontosnak tartom a megemlékezést, főként azt, amely az emberi méltóssághoz, a szabad gondolkodás, és szabad, független élethez kapcsolható.

Ezen aspektusból kiindulva zárkozom el az olyan rendezvénytől, amelynek szónoka az a személy, aki látszólag szemlélet módján változtatott, azonban a belső szelemisége, mentalitása továbbra is november 7.-hez kötődik.

Nem tartom kívánatosnak azon körök hátborzongató látványát sem, akik közül többen a város nagy értékű ingatlanát jelképes összegért tették magukévá, majd valamelyikük a jó üzlet koronájaként díszpolgári kitüntetést vehetett át a
JUDÁS-tól, a rinyamenti Cicerótól.

Egyebekben teljesen egyet értek "vörösposztó" megállapításaival.

Azt azért ne felejtsük el, a szép beszéd NEM mind igaz, és az IGAZ beszéd nem mindig szép.

Számomra továbbra is kétséges Ciceró szónoki beszédének tartalmi vonatkozása, amely az elmúlt 17 évben semmit nem változott, esetleg néháy közhellyel bővült.

E tekintetben az említett "szépen,folyékonyan,papir nélkül beszélni", a diák műsor színvonalát nem közelítő szini előadás, ami ílyen formán az '56-os forradalom lejáratására, megszégyenítésére íródhatott.

Fenti hozzászólás alátámasztja elméletemet, és kifejezsre juttatja, miszerint a diktátor nem tud megszabadulni a Széchenyi téren beívódott szellemiségétől, amely ideológia számomra zavaró!
Mivel jelenlegi pápánk Istennek hála jó egészségnek örvend, szó sincs új választásáról, csupán egy „újjáalakult” Fidesz alapszervezetről. Kerek egy esztendei vajúdás után pénteken megszületett a Fidesz új helyi szervezete. Korábbi (március 4-i, és április…..
zenész1 2011.10.19 09:53:08
Érdek feszítő a téma, több okból is.
Nem érzékelek sértődősdit, pusztán a tényeket olvashatjuk, bár kissé karcsúsított formába.

Kimaradt véletlenül a cikkből, hogy volt még valaki aki indult az elnöki székért, erről bizonyára tudomása van a cikkezőnek is.
A másik induló testi lelje az, aki immár másodszori alkalommal futott be a turiroda "vezetőjeként".
Ennek a polihisztornak kezdeményezésére, e két személy határozott döntése alapján indult a választási ígéreteivel szemben álló személy, mely döntésük eredménye ismeretes a fentebbi írásból.

Hogy miért nem választották meg az önjelöltet, ezt mindenki saját maga gondolja végig....

Megemlítette a cikkíró a győzteshez tartozás kívánalmait, a "polgármester kilépését", aminek ezen megközelítésből is óriási súlya van!

A sokat emlegetett Tilipános kilépése - azon túl, hogy a mentorának hátába döfte szigonyát, ami nem az első, és nem is az utolsó mozzanata -, nem volt véletlen, ugyan is annak fejébe kapott ígéretes, zsíros, teljhatalmú állást, ami a Járási Hivatal vezetői státuszát jelenti.

Ezen hír hallatán mi juthat eszébe az olvasónak, mint Petőfi: Nemzeti dalának 3. vsz.-a.

Bár az elmélkedéssel sokra nem megyünk, esetleg az olvasókat ráébresztjük az eddigi hamis viszonyok tisztításának lehetőségére, de a hírt közzé kell tenni, ami bizonyos körökben mély nyomokat, feltépett sebeket fog okozni.

Mi várható a jövőbeli Hivatali státus betöltésének idején attól a személytől, aki mint zsarnok, diktátor, pozíció, és pénzhajhászként élt a város nyakán évtizedeken keresztűl, aki a '90-es évek elején újjá óhajtotta szervezni a KISz-t?

Tessék csak végig gondolni!

Kinek van erre szüksége, milyen kardinális változás történt, vagy történik, szükség volt-e a "győztes" csapathoz való tartozáshoz, stb.?

Ki kér abból, hogy megfigyeltként tartsák nyilván minden lépését Pogányszentpétertől-Görgetegig.....?
Úgy gondolom nem a korrektségéről híres a közpénzből működtetett megyei televízió, de most újabb tanújelét adta, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás sem erős oldala.Nem olyan régen történt, hogy a helyi Fidesz szervezet feloszlatásakor a Tv stábja bő terjedelemben taglalta…..
zenész1 2011.10.08 21:30:15
@vörösposztó:
T. vp.
Mindenki számára világos, hogy amit ormai művel az a normál politikai ügymenetet, és annak elvárható, logikus, és életszerű állapotát jelentősen meghaladja.
Ez nem lehet vitás!
A nézet eltérés abban nyilvánul meg, hogy Bakos úr és tsa. nem a kérdésre válaszol.
Épen Ön írta fentebb,
"Adatokat,információkat csakis akkor és olyan formában,módon lehet nyilvánosságra hozni,amikor a tények nyilvánvalóak vagy jogerős birósági..." stb.
Ebből egyenesen következik, hogy az említett tények nyilvánvalóak, nincsenek titkosítva, mert ahhoz az állampolgár hozzáférhet. (Nagyatádon még elvileg ez nehezen megy!!!)

De T. "vp" ne menjünk krumpliföldre cseresznyézni.

A kérdés nem titkos, vagy nyilvános adatra volt feltéve, ez csak amolyan önfényezés, mint arról korábban már írtam, a kérdés egyszerű volt, nem tényállás és vélemény nyilvánítás közötti filozófikus felvetés megvédése, a kérdés úgy szólt,

"kinek a részéről történt feljelentés", és kinek kell különböző jelzőkkel a nyakába hivatolkról, hivatalokba járni?"

Nincs ebben semmi valós, vagy hamis szinekben feltüntetett tény, és az erre adandó válaszban sem lehet találni, mert szavaival élve, ezek a tények nyilvánvalóak.
Magyarul: ha én azt állítom hogy Önt feljelentettem az Ügyészségen, és ez meg történt akkor ez nyilvánvaló.
A következmény, amirő Ön ír, a feljelentés tárgyának a kérdésében lehet esetlegesen vita, abban a körben, hogy a felelőssége az adott személynek be áll-e?
Ugyan is a soraiba azt rögzítette, hogy

" Ormai akarata mindig testületi döntésekben jelenik meg,ami elkeni a polgármester személyes felelősségét."

Ezek után sem értem, a két jelentéktelennek tűnő kérdésen felül, - amelynek a célja a konkrét személy név szerinti kiemelése lett volna, miért váltott titkolózásba az írás, mi az a közügy, ami nem tartozik a nyilvánosságra?
Ezt csak akkor tudom elképzelni, ha a feljelentés alaptalan, de annak meg nem látom értelmét!

A kérdés továbbra is sorba áll, mint az incassó!
zenész1 2011.10.16 13:15:35
@civil48:
T. Civil48! Ismét azt közli hozzászólásában, miszerint éjszaka sötét van!
Vitathatatlan, de ez irányú bölcsességének célját nem értem! (Bizonyára nem "habverés".)

A hozzászólók sajátos, vagy általános használatu fogalmi, nyelvtani, irodalmi meghatározása, és gondolat világának kinyilvánítása az író szuverinitása, ezt legalább itt NE KORLÁTOZZUK!

A portál jellemzőiről már korábban kifejtettem álláspontomat, azt továbbra is fenntartom.

Ami a lényegt illeti: CIVIL 48 csak kutyafuttában olvassa a hozzászólásokat, ugyan is itt kokrét kérdések hangzottak el, amire nem érkezett konkrét válasz.

Ezzel szemben, civil48 befejezetlen gondolat sort, így befejezetlen mondatot hagy az olvasó előtt, rágódjon rajta, gondoljon amit akar. Példaként említve október 15.-i hozzászólását, miszerint: "az azon túl hogy túlzás, felvetheti azt is hogy …..(bármit!)"

Ez a civil életben elfogadhatatlan még a civil48-tól is. A név használat, és a civil életbeni irányítani akarás nincs összhangban egymással, eltúlzott a kontrassz, úgy fest, mint a jól ismert mondás, miszerint: "bort iszik, és vizet predikál"

Tetszik tudni ez a sokat emlegetett ormai féle elmélet, amit nem oktatnak sehol!
Ez az az ideológia, ami minden olvasó számára mást-mást sugall, nem egyforma értelemmel bír az olvasók számára, és ezt használja ki, él vele vissza az a személy, aki így fejezi ki Önmagát!

Bölcs megállapítás az is, hogy v.ki helyett nem lehet TV-t nézni, stb., ami nem mentes a komédiától, bár mennyire is fókuszál Helota hozzászóló megállapításaira.

Konkluzióként megállapítható, nem változott a blog összetétele, stratégiája, de még a taktikai szinten sem történt olyan változás az említett jellegzetes hozzászólások vonatkozásában, - kivételeket leszámítva - ami komolyjá, hitelessé tenné a portál besorolását.

Nem kívánok tanácsokat adni, de előrébb lennénk, ha megbízhatóbb helyekről merítenék az infót.
A "Somogyi kanászkürt"-höz hasonló szintet én magam nem tudom tolerálni, és nem is fogadom el az abból merítetteket, annak magva, gyümölcse és héja, más számára lehet elfogadott, én abban a csoportba nem kívánom magam sorolni, és még a fának az árnyékától is távol tartom magam!

Azt azonban nem árt eldönteni, ki melyik univerzumba él!
Nem hittem a szememnek, amikor az esti híradóban polgármesterünk mentegetődzésével szembesülhettem, miszerint utólag dátumozott lemondó nyilatkozattal próbálják megfosztani közgyűlési mandátumától. A mai újság csak fokozta meglepődésemet, mert első oldalán ismételte, ill.…..
zenész1 2011.10.05 08:08:37
@civil48:
Olvasgatva a hozzászólásokat, én úgy látom, nem "látható" felfogásával van baj!
Se a blog író, se a civil48, nem ír világosan, ugyan úgy kibújik a válasz adás alól, mint az, akit kifogásolnak, és ha valamelyik olvasó nem érti a zsákba macska, vagy "nesze semmi fogd meg jól" játékukat, mint pl.: én sem, akkor azt oktalanul megróják. Mind a két B.J.!(Bo.Je., Ba.Jó.)
Nagyon is igaza van láthatónak abban, hogy ha Önök kerülnének hatalomra, akkor lenne még csak hadd el, hadd! Csöbörből, vödörbe, sőt! Ez az egoista, csak én tudom, én mondom meg, stb. tényleg ragályos, és valószinü maguk is azt tennék, mint az a sokat emlegetett színes tollú dísz pi(n)ty-u!
Tévedés, ha az látszana, hogy a látható türelmetlen. Amit Ő kérdez az nem türelmetlenség, csak jogos információ igény. Ha lehet egyáltalán információnak nevezni azt, ami abból áll, "majd meglátod, várd ki, a türelem rózsát....stb. Amit leír B.úr, + civil48, az nem információ, nem hír, esetleg tollba mondási gyakorlat.
Láthatóval ellentétben maguk a "hej ráérünk arra még" Pató Pál úr szindrómát tűzték ki, mondván, akinek ez nem jó, azt majd mi a Jencivel helyre tesszük. Mindenki vigyázzon, mi olyat írunk, amit már mindenki tud, csak mi le is írjuk szűk olvasó táborunknak.
Hát én úgy látom, a nagy különbség a lehordott látható, és maguk között az, hogy látható egyenes konkrét kérdést tesz fel, és arra egyértelmű választ vár, addig B.úr-ék Kormaisan rendre(?) utasítják, vagy megbízás útján mindenki szeme láttára kizsigerelik az olvasót.
Ezek után mit várnak, ki áll maguk mellé, kit akarnak meggyőzni az igazi változásról, amikor így kiosztják a gyanútlan olvasókat?
Ez olyan, mint ha a boltos kizavarnáná a vevőt, mert meg meri kérdezni, hogy mikor lesz kenyér, esetleg felvet más beszerzési helyet!!!
Én is azt mondanám, tényleg ne induljon olyan ember, és ne is erőlködjön, aki csak a saját személyét emeli ki, minden áron azt akarja érzékeltetni, hogy majd én megmutatnám....!
B.úrat még a költségvetéstől ismerve, ott is mindig "nagyon okosakat" mondott, ezt nem felejtette el még most se, pedig annak már jó 15-20 éve.
Jó lesz elgondolkodni, az ilyen fajta megmozdulásaikon 1 év már lejárt!
Vagy attól félnek, hogy látható esetleg többre vinné???, ez is előfordulhat, ezzel is számolni kell, bár mennyire is nem szeretnék Önök!
zenész1 2011.10.05 19:57:22
@civil48:
Nem köszönömért írtam!
Észre vehetné a civil48 is, amit közöl, az blőd hülyeség!
Azt mi is olvastuk, és nem kutyafuttába, hogy milyen eljárások vannak.
De a kérdés nem az volt civil48!
Megint félre beszél, úgy mint a díszpinty!
Két kérdés volt, de hát Önök még arra sem emlékeznek, hogy mi volt az, pedig ott van a szemük előtt, puskázni is tudnának, de hát ugy látszi csak erre telik, vagy "kutyafuttába" olvassák a hozzászólásokat!
Megnyugtatásként azért elmondom, a sok üres hasbeszéd miatt írtam, hogy vegyék már észre magukat!
Önök egy szelet fújnak a pinty-el.
Egyik kutya, a másik eb!
Az olvasó tábor nem jelenti ám az egyet értést. Aki olvassa, az leosztályozza az értékelhetetlen szöveget, éss tovább áll.
Nem hallottam még, hogy azt mondta volna az olvasó, bár még csak két ilyen olvasó emberrel találkoztam a tízezeer választó közül, hogy korrekt az írásuk.
Épen ellenkezőleg.....
zenész1 2011.10.06 05:44:50
@gamesz:
CIVIL48-nak!
Az előzőhöz kiegészítésként.
Ha már hárman vannak, azt is lehet olvasó tábornak nevezni. De akkor ugyan abba a csapdába esnek, mint a pinty, ezek szerint saját magukat csapják be, meg persze az olvasót. Ilyen formán a velorexet is lehet limuzinnak nevezni.
Jó magamat ne tessék a tábor létszámához sorolni, én csak amolyan leskelődő vagyok, aki megválogatja, melyik hozzászólást olvassa el.
(Ha már itt tartunk, B.úr blogját olvasni fárasztó. Tele van ilyen-olyan közhellyel, ami az időt viszi, de tartalmi mondani valója nincs, amolyan "nyálas")
Ha megszólítanak, arra reagálok, egyébként pedig az első mondat alapján kiszűrhető, minek van értelme, és tartalma, ilyen írás a vörösposztótól, és a láthatótól származik. Ezeket elolvasom!
A többivel, - civil48 szavaival élve - nem tudok mit kezdeni!
Olyan, mint amikor a keresztanyámék az utcán várják a postást, és közben mindenki mondja a sajátját, mert azt hiszi, nagyon fontosat mond...., a lényeges, kardinális kérdéseket pedig betemeti az értéktelen halmaz.